A világi tudománynak van igaza, miszerint a házaséletnek csupa jótékony hatása van, netán az igaz híveknek, kik szerint testet-lelket megront eme tevékenység?
Hiszen a házasélet sok hülyeséggel jár együtt, mert nő is van a képletben. Szorozva négyzet deriválba
A házasélet egy rengeteg időt elvesz az életünkből, keresztényeknek, az Egyház szolgálatából. És olyankor a telefont se vesszük fel.
Azt mondja, h inkább ne. Deha nem tudod magadot megtartóztatni, akkor inkább házasodj, nehogy kísértetbe esvén pajzánkodni támadjon kedved: mert jobb házasságban élni, mint - égni...
Aztán meg azt, hogy szard le a nelyed mer itt a világvége. A nejednek már úgyis mindegy. Nem érted e? Mé mongya, hogy házasodj, ha utána aszongya, hogy csinálj úgy mintha nem történt volna meg...... Mér?
Ez nem sima ellentmondás, hanem ÖNELLENTMONDÁS. Pál azt halytogattya hogy házasogy meg. Aztán meg aszongya csinálj úgy mintha nem volnál házas. Akkor mia túróért házasogy meg, hogy aztán úgy csinály mintha szingli lennél? Nem látod? Nem érzed? Jah jut eszembe, te adventista vagy. Akkor nem kérdeztem semmit.
Dehát aszonta Mencsvár, hogy jó pasi vagyok. Meg más csajok a hátam mögött. Most akkor ők átvágtak? ÚÚúúúúr IIssssten, most akkor mit chináljak? Hol lehet kapni dominancicát? Mit eszik?
A szektavezérnek volt egy meleg kapcsolata. A zsírbuzi. Mindketten házassággal leplezték homoszexualitásukat. De mindketten libsik voltak, egyikük most Momentum színeiben taperolja a férfiakat.
Feleséghez köttettél? Ne keress elválást. Megszabadultál feleségedtől? Ne keress feleséget. De ha veszel is feleséget, nem vétkezel; és ha férjhez megy is a hajadon, nem vétkezik; de az ilyeneknek háborúságuk lesz a testben.Én pedig kedveznék néktek. Ezt pedig azért mondom, atyámfiai, mert az idő rövidre van szabva ezentúl, azért a kiknek van is feleségök, úgy legyenek, mintha nem volna. És a kik sírnak, mintha nem sírnának; és a kik vígadnak, mintha nem vígadnának; a kik vesznek, mintha semmijök sem volna.És a kik élnek e világgal, mintha nem élnének: mert elmúlik e világnak ábrázatja. Azt akarnám pedig, hogy ti gond nélkül legyetek. A ki házasság nélkül van, arra visel gondot, a mi az Úré, mimódon kedveskedhessék az Úrnak;A ki pedig feleséget vett, a világiakra visel gondot, mimódon kedveskedhessék a feleségének. Különbözik egymástól az asszony és a hajadon. A ki nem ment férjhez, az Úr dolgaira visel gondot, hogy szent legyen mind testében, mind lelkében; a ki pedig férjhez ment, a világiakra visel gondot, mimódon kedveskedhessék a férjének.Ezt pedig a ti hasznotokra mondom; nem hogy tőrt vessek néktek, hanem hogy illendőképen és állhatatosan ragaszkodjatok az Úrhoz háboríthatatlanul.De ha valaki szégyennek tartja az ő hajadon leányára, ha virágzó idejét múlja, és úgy kell történnie, a mit akar, azt cselekedje, nem vétkezik; menjenek férjhez.A ki pedig szilárdan áll a szívében és a szükség nem kényszeríti, hatalma pedig van a tulajdon akarata fölött, és azt végezte el szívében, hogy megtartja hajadon leányát, jól cselekszi. Azért, a ki férjhez adja, az is jól cselekszi, de a ki nem adja férjhez, még jobban cselekszi.Az asszonyt törvény köti, míg férje él, de ha férje meghal, szabadon férjhez mehet, a kihez akar, csakhogy az Úrban.De boldogabb, ha úgy marad, az én véleményem szerint; pedig hiszem, hogy bennem is Istennek lelke van...