Keresés

Részletes keresés

kyriee Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1689

Damil a születési anyakönyvi kivonata szerint 54 éves, mert 1966-ban született Nyíregyházán.

Előzmény: Noirette (1688)
Noirette Creative Commons License 2021.04.22 -3 1 1688

Ha Damil 48 éves, akkor nem értem, miért bácsizzák (még ha főleg a huszonévesek teszik is ezt). Ganxsta még IRL sem igazán "bácsi" korú, ráadásul a KA-ban is rockert alakít, azokat pedig nem igazán szokták így nevezni. Babosnál még megértem, ő nyilván a sorozatban is jóval idősebb Damilnál. Én is a 40-es éveim végén járok, de furcsállnám, ha valaki mondjuk 16-18 évtől fölfelé nénizne. :)

Előzmény: bk_barát (1682)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1687

Azt már régen tudjuk, hogy a besúgó Boni atya, láttuk, mikor a meetingről SMS-ezett Sótonyinak...

Előzmény: Ilhilla (1684)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1686

Azért Szemereki nem bárki, hanem Makkosszállás polgármestere, így lehetnek kapcsolatai, amire, ha nem is hivatalosan, de kiadják... Inkább azt nem értem, neki mért jó ez az egész... Remélem kiderül...

Előzmény: kyriee (1685)
kyriee Creative Commons License 2021.04.22 0 0 1685

Csak egy kérdés: bárki kikérheti a nyíregyházi hivatalból bárki anyakönyvi kivonatának másolatát?

Előzmény: Ilhilla (1684)
Ilhilla Creative Commons License 2021.04.22 -2 0 1684

Szerintem Damil neve nem derült ki a többiek előtt, csak a polgi tudta meg, amikor beszerezte a születési anyakönyvi kivonatot.

Lehet, hogy a vége az lesz, hogy Damil lesz a "tégla", aki jelent Tivadarnak? Rá ugyanis senki sem gyanakodna, de ő az, aki mindig mindenhol ott van és mindenről tud.

Előzmény: Apádfüle (1681)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.22 0 0 1683

Még nem derült ki, hova vágtatott olyan sürgősen Igor, miután az apja kiosztotta őket... Azt mondta, ezt neki kell rendbehozni, de vajon hogyan?

bk_barát Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1682

Mi van ha Damil nem itt nőtt fel, és csak később került a faluba? A szereplőknél azt írják, "Damil (48) senkinek nem hajlandó elárulni a valódi nevét, azt mondja, ő így született, Damil."

Végülis egy bohém rocker, ez a heppje, ennyi...

Előzmény: Apádfüle (1681)
Apádfüle Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1681

Ennyire azért nem sötétek és felszínesek a legkisebb falu lakói sem, hogy nem tudják egymás nevét. Az más kérdés, hogy a ragadványnevet, becenevet használják, de azért sejthetik, hogy a haverjuk nem Damil, Babos vagy Szkander néven lett anyakönyvezve. És ahogy előttem írták, egy Kovács, Kis, Nagy, Szabó esetében még át lehetne siklani a dolog felett, de egy Tomasovics nem ez a kategória.

Előzmény: bk_barát (1673)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1680

Bonifác egy nyuszi, ha Sótonyiról van szó, gyerekkora óta terrorizálja... Pedig az lenne a legjobb, ha őszintén elmondana mindent Róza mamának, akit már eleve megérintett a tűzeset, és még kapóra is jönne neki, a két testvér tanuskodna Sótonyi ellen, és Krasznahorkai segítségével közösen kicsinálnák a főrendőrt, aki egyben az autópálya kitervelője...

Előzmény: Mazsola0070 (1676)
che63 Creative Commons License 2021.04.22 0 2 1679

vicces volt hogy Tivadar letartóztatásakor bilincsben vezették el de a pisztolyát nem vették el tőle, 

Noirette Creative Commons License 2021.04.22 -3 0 1678

Én Mirellával és Bonival kapcsolatban azt nem értem, Sárika hogyhogy nem fecsegte még el mindenkinek, hogy ők testvérek, hiszen a pletykás különítmény a saját fülével hallotta, amikor Boni a húgának nevezte Mirellát. A Harangozó lányok is tudhatják, Ildi biztosan. Akkor Zozó még hogyhogy nem?

Előzmény: bk_barát (1633)
Noirette Creative Commons License 2021.04.22 -3 2 1677

Valahogy úgy állítják be, mintha Sótonyi fölött nem állna senki, es ő lenne a "csúcsragadozó" a rendőrségen. Illetve Ludmilla az egyetlen, aki előtt úgy viselkedik, mint egy pincsikutya, de hát ő nem a főnöke. :)

Ami Gálvölgyit illeti, azt olvastam, korábban paleodiétával próbált fogyni, ezek szerint nem sok sikerrel...

Előzmény: Mazsola0070 (1665)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1676

Vajon Mirella és Boni miért menekül Sóronyi elől?

https://rtl.hu/rtlklub/keresztanyu/exkluziv-adas-elott-elszokik-mirella-es-bonifac-sotonyi-elol-a-77-resz-tartalmabol

Már nagykorúak, úgyhogy Sótonyi már nem a gyámjuk, "titok" sincs már, amivel zsarolhatná őket, miért félnek ennyire továbbra is a gömböc rendőrtől?

luci87 Creative Commons License 2021.04.22 0 0 1675

Na, ez lehet... Bár nem valószínű. 

Előzmény: bk_barát (1673)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.22 0 2 1674

Mondjuk az is fura, hogy az autópálya Sótonyi szívügye, Sukorov csak az egyezség miatt foglalkozik vele, erre pont ő nem tud a megvesztegetésről, és egy régi, reménytelen szerelem kedvéért akarja visszaszerezni a pénzt...

Előzmény: Magdi60 (1672)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1673

Lehet, hogy Damilnak oka van rá, hogy ne derüljön ki, a rendőr Tivadar rokona? Esetleg csak annyi, hogy a csempészek megbízzanak benne, de esetleg ennél sokkal több is lehet... Az viszont továbbra is homály, mért pont hozzá ragaszkodik Szemereki..

Előzmény: luci87 (1666)
Magdi60 Creative Commons License 2021.04.22 0 0 1672

Talán azért vesztegette meg, hogy utána Róza mamáék megbízhatatlannak nyilvánítsák.

Előzmény: bk_barát (1670)
Ilhilla Creative Commons License 2021.04.22 -3 0 1671

Ezzel a "hasonmássággal" egyelőre az a fő gondom: Gina simán felismerte az "apja" hangját azon a kazettán, amelyiken Róza mama lányának mondott mesét sok-sok évvel előtte!

Előzmény: bk_barát (1669)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1670

Sztem sokkal durvább kérdés, hogy Sukorov miért kérte vissza a százmilliót az araboktól? Ott ült a kocsiban, ő vitte oda a pénzt, nem igaz, hogy nem tudta, Mikola mit csinál... Rátört hirtelen a lelkiismeret, hogy ez mégiscsak a lánya a pénze? Amúgy tegnap kiderült, hogy ez a mentolos cigi biznisz csak arra volt jó, hogy Vikicske vezetésével a rendőrség lebuktassa a hálózatot, és azt is megtudtuk, hogy Viki is tud a Rácz testvérek ügyéről, azért nem engedte, hogy a járőrök tovább foglalkozzanak vele... Csak arra leszek kíváncsi, hogy Márknak aki sztoikus nyugalommal, mintegy kívülről figyeli a rendőrségen történteket, lesz-e vmi nagy dobása a végén...

Előzmény: Ilhilla (1668)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.22 0 2 1669

Azért Timikének Sukorov az apja, és szó sem volt róla, hogy Pálinkás rokon lenne, szóval ezzel nincs gond... Sukorov gyermekei Timike, aki eredetileg Sukorov Gergtrud volt, Gina, a munkásnő lánya, aki a fotóit őrizgeti, valamint Mira, aki az is lehet, hogy első volt a sorban, és ha nem azonos a két pasas, nyugodtan születhetett akkor is, mikor Gyurka még javában Róza mama férje volt... Ezzel csak annyi a gond, hogy mért pont az ő lányával (Vikicske) van tartós kapcsolata, mikor a későbbi lányokkal meg unokákkal nincs?

Pálinkásról meg tudjuk, hogy lelenc gyerek volt, szóval akár lehet egy tesója, az se fontos, hogy pont ikrek legyenek, aki meg ukrán nevelőszülőkhöz került, és nem is tudnak egymásról...

xi22 olvtárs hszei nehezen értelmezhetőek, de érdemes elolvasni, mert jó meglátásai vannak...

Előzmény: Mazsola0070 (1663)
Ilhilla Creative Commons License 2021.04.22 -3 1 1668

Szerintem össze kellene gyűjteni a sok-sok elvarratlan, meg nem magyarázott dolgot, hátha olvassa Barbara asszony a fórumot és legalább a következő évadban megtudjuk, mi akart lenni ez az egész:

Nem derült ki

- hogyan került az a láda csokoládé ha határbódé mögé (amit Pityke majdnem lesárgázott) a műanyag csokoládéval,

- hogyan fért bele három dobozba az a rengeteg plüssmaci a cigikkel,

- miért csak annyi dobozt találtak meg azok közül, amit Timike és Damil elhullatott (esetleg erre magyarázat, hogy Sótonyi elfújta a további keresést, de a hajléktalan is csak egy dobozt nyúlt le és abban csak egy pisztoly volt?),

- Tivadar megtudta, hogy a kislány Tatarenkóék gyereke, de azt nem, hogy Gina szülte, holott az egész falu tudja már?

- Róza mama tudja (elmesélték Petráék), hogy egy bőröndnyi pénz került az "algírhoz", de azt nem sejti, hogy nem lesz cigiszállítmány?

Rájöttem, miért irkál folyton Róza mama, vagy miért kulcsolja össze a kezét állandóan. Remeg. Ezt nem tudta leplezni, amikor "estebédelt" Jóskáéknál és kanalazta a levest).

luci87 Creative Commons License 2021.04.22 0 0 1667

Jól megöregitettek a korukat.. :)

Hát, ettől jóval fiatalabbnak néz ki mind a kettő.. :)

Majdnem 80 évesen a férfiak nem így néznek ki még.. (nem tudom a valóságban mennyi idősek lehetnek) 

Előzmény: kyriee (1658)
luci87 Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1666

Pont erre gondoltam, h oké, hogy mindenki csak  a beceneve ismeri. De ő csak tudja a saját nevét, a Tiviet pedig mindenki, közismert személy.

A név se gyakori, h egy helyen több is legyen belőle. 

Előzmény: Mazsola0070 (1664)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.22 0 2 1665

A budapesti rendőrfőkapitánynak szerintem az országos rendőrfőkapitány a hivatali felettese, és semmilyen hatásköre nincs egy más megyében lévő helyi rendőrkapitányság személyi ügyei felett.

De Barbiverzumban Hámori B. a főnöke, úgyhogy megtehet mindent büntetlenül, 70+-osan is aktív szolgálatban lehet* és kinevezhet egy orosz kommandósnak öltöztetett ukrán határrendészt helyettes rendőrfőnöknek egy magyarországi rendőrkapitányságra.....

*Ha jól tudom a rendőrségnél a hivatásos szolgálat felső korhatára a nyugdíjkorhatár, azaz jelenleg 65 év. 

Nem az a baj, hogy Gálvölgyi 70+-os, hanem az, hogy annyinak is néz ki, és (hogy finoman fogalmazzak) testalkatilag is alkalmatlan lenne hivatásos rendőri szolgálatra.

Előzmény: Mlle. Grenelle (1662)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.22 0 1 1664

"igaz, azt sem tudtuk eddig, hogy Tomasevics unokatestvére Damilnak"

És Damil 50 valahány éves kora ellenére eddig nem tudta a saját nevét sem (mint kiderült,  Tomasevics Zoltánnak hívják), és soha nem tűnt fel neki, hogy pont az a vezetékneve, mint a helyi rendőrfőnöknek....

Ha még Kovács lenne, vagy Szabó, érteném, na de egy ilyen kis településen van két Tomasevics, és egyiket sem érdekli, hogy rokonok-e. 

Aha.....

Előzmény: Ilhilla (1653)
Mazsola0070 Creative Commons License 2021.04.22 0 0 1663

"ki a jó fene ez a Sukorov és mi köze van Pálinkáshoz"

A "hasonmás elmélettel" csak az a gond, hogyha Sukorov csak Pálinkás hasonmása, akkor Timike miért volt "védett személy" (ezt Mikola még jóval azelőtt mondta, hogy Timike és Sukorov találkoztak volna), illetve - amikor Mikola elrabolta Petrát - miért mondta Sukorov, hogy még nem jött el a találkozás ideje?

Ha Sukorov nem Pálinkás-Sukorov, mit érdekelné Timike és Petra, akik Pálinkás leszármazottai?

Ezen kívül Timikegertrúddal és Ludmillával való találkozásukkor sem úgy viselkedett, mint aki nem tudná, hogy kicsodák.

Persze aztán lehet, hogy mindezek ellenére bejön a "hasonmás elmélet", Hámoriéknak régi, már a DÖ-nél is tapasztalt szokása, hogy pont leszarják, korábban mi történt a sorozatban.....

Előzmény: bk_barát (1643)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2021.04.21 0 2 1662

Sótonyi "ezredesnek" (ettől amúgy a falat kaparom, ezredesi rangban legfeljebb városi/megyei rendőrkapitány lehetne, a fővárosi/országos rendőrfőkapitány ennél magasabb rendfokozattal bír) ki is a feljebbvalója?

A belügyminiszter?

Előzmény: Ilhilla (1646)
Egykommentelő Creative Commons License 2021.04.21 0 4 1661

A legnagyobb tisztelettel arra kérlek, hogy próbálj meg jobban odafigyelni a helyesírásodra, illetve a központozásra, az írásjelek alkalmazására a hozzászólásaidban! Jelen formában sajnos nehezen olvashatóak és érthetőek, bántják az ember szemét (legalábbis az enyémet).

Előzmény: xl22 (1657)
bk_barát Creative Commons License 2021.04.21 0 0 1660

Jut is eszembe - mit szóltok hozzá, hogy Damil is Tomasevics?

Mindenre számítottam, csak erre nem, és azt se értem, mért kell ezért neki lenni a polgármesternek, amúgy meg nem is tart semmilyen kapcsolatot Tivadarral...

Ami a másik Tomasevicset illeti, én sajnálom, az utóbbi időben már kezdtem megkedvelni, és ebbe a gyerekrablási ügybe is Gina rángatta bele.. Sótonyi ügyesen belefojtotta a szót. Csak az a szomorú valóság, hogy még ha a rendőrfőnök szemétségei ki is derülnek, ez ügyben jó lenne, ha a Rácz tesók mernének tanúskodni, az nem változtat azon, hogy ő tényleg el akarta rejteni Tatyikát, ráadásul még azt sem tudta, hogy az a felesége kislánya, egyszerűen csak le akart nyúlni egy vadidegen gyereket...

Előzmény: Mlle. Grenelle (1655)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!