Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok.
szerintem, mikor nincs itt senki, tömi magába a kolléga a virsli-téliszalámi-sajt combo-t, jó, h kaviárt nem rendeltet ... és ráfogja J.-re ...
ide nekem első héten olyan mennyiségű, és minőségű kajákat vesz a megbízó (kizárólagosan J.-nek, mert nekem csak ebédhozzájárulásom van, mer 15 K a napibérem) egy hétre, h három hétig esszük KETTEN J-vel ... mongyuk nem baj, mert én csak csemegékre költök így ... hát kiafaszt érdekel ...
csak olyan megalázós az egész ügy ...
miért nem lehet odafigyelni a javaslataimra, normális étkezéssel, 20 K / nappal, és akkor J-nek nincs aranyér, fosás, szarrobbantás, kajamaradékkő, stb ... mér' kell ilyenekkel baszakodniiiííí???
három, v négy hónapja könyörgöm a parafinolaj miatt ...
el kellett menni megin' 70K-s proktológusho', h bele tudjam önteni J.-be ... ja, mer' diónyi aranyérrel is kaptam ... meg bekövesedett ételmaradékokkal a fogaiban ...
mikor gyöttem, vajas sajtos téliszalámis kenyeret evett virslivel, tejeskávéval...
ilyet sztem az 1 500 nm-en lakó burzsujok nem csinálnak, és sztem demonstráció, h Julika zabál, és amikor nincsen itt senki, akkor az ukrángeci zabál, Julika, meg nem tom, miket eszik ...
a megbízónak kismilliószor említettem a rostdús étrendet, és ma pl. húsleves volt lekváros derelyével ...
mert megvagyunk nélküle. aki volt nagyon jó volt, a gyerekek is imádták, rá is lehetett bízni őket, de egy idő után átvette a parancsnokságot és folyton lebaszott, hogy kosz van, hát nem kellett ez már nekem, tök frusztrált voltam mindig mielőtt jött. :)
elboldogulunk magunk is, idegent meg nem nagyon szeretnénk beengedni már és kerülgetni. zavarna. majd ha nem bírjuk talán. pont elég az a tisztaság ami van. azon már gondolkodtam, hogy az ablakokra kellene hívni valakit évente legalább egyszer, de nem tudom kit, és megint jön az, hogy nem akarok senkit kerülgetni, sem pedig felidegesíteni magam, hogy én jobban megcsinálnám.
Én akkor pucoltam utoljára ablakot, amikor a gyerek kétéves volt, és felmászott utánam a létrára. Vagy félórát könyörögtem neki, hogy "nagyon ügyes vagy, kicsim, de most másszunk le szépen, jóóó?"
Aztán mondtam a férjemnek, hogy vagy ő pucolja vagy senki, de mivel ő tériszonyos, ezért az lett, hogy az egyik dolgos szomszédot hívtuk eztán az ablakokra. :) Miért nincs takarítónőtök? Nekünk van, néha meg is pucolja az ablakot, de a teraszajtóra is ráférne már. Ahhoz nem kell létrára másznom, de legalább azonnal össze is csapja majd az eső. :D
mondjuk nálunk nincsenek elvált alkatrészek, el tudom képzelni pl anyósomat mi lenne, ha lennének. van egy olyan variáció is, hogy én szentté avanzsálódnék. :D de nem tartok rá igényt.
nyugi nálunk ellenkezője van, az egyik gyerekem ekcémára hajlamos, érzékeny a bőre, meg kellett fenyegetni anyóst, hogy eltiltom ha nem fejezi be a lakás agyonvegyszerezését, mikor hazajött onnan kezelhettük a kiütéseit. a klotyóra nem tudott úgy leülni, hogy ne marja le a seggét, és amikor még kúszott-mászott mindene ami padlót ért hámlott a vegyszerektől és fertőtlenítőszerektől.
nálunk meg a kutyákkal és macskákkal semmi baja nem volt sosem. szóval a tisztaságmániás sem jobb.
most épp azzal sokkoltam anyóst, hogy panaszkodott, nem tud már 3 havonta ablakot pucolni mert nem bírja, én meg közöltem, ha 1-2 évig nem pucolja meg nem lesz már koszosabb, beáll. :D láttam, hogy majdnem megpukkad.
ha azt várta volna majd én megyek és megpucolom helyette nagyot tévedett, mert itthon sem pucolom max évi egyszer, miután egy alkalommal masszív tüdőgyulladást kaptam ablakpucolás után irtózom tőle. kívülről nem nézegetem, belül eltakarja a függöny. míg volt takarítónő addig tiszta volt.
vettem ablakpucoló szerkezetet, de nem tudom minek. a tükröket szépen tisztítgatom vele, meg a zuhany ajtaját. :D
nálunk is ment a kavarás, de jópár éve és elég kevés sikerrel, mert egyszer eluntam és a sógornőmnek teketóriázás nélkül feltettem a kérdést, mit hord rólam/rólunk össze anyós, és persze elmondtam neki részletesen azt is, hogy róluk mit. :) szem fennakadt, szó bennragadt, és ő is elmondta. :) és jól megbeszéltünk mindent. világossá vált sokminden egyébként a viselkedésükben, mármint sógoromékéban, az uszításnak előbb-utóbb lesz eredménye ha hagyod. aztán egy családi eseményen anyóst szembesítettem ezzel és megkérdeztem, jó-e a családi viszályt szítani, pláne a saját fiai között, volt nagy hápogás. ezzel el is vágtam azt, hogy összevissza szidhasson mindenkit mindenkinek. :) oda is lett a kis játszma. mondjuk jó nagy botrány volt akkor és kivételesen én csináltam. :) éééés még élveztem is! :)
Abszolút nem ismernek. :) Amikor az exnejétől elvált, nem voltak sehol, de amikor az exnej szakított a válás okával, akkor szerette volna, ha visszamegy a férje(m), aki persze nem ment. Onnantól be lett nekik adva, hogy én nem engedem vissza a gyerekekhez az apjukat, és én vagyok az ősgonosz. Olyan dolgokat megcsináltak a fiúkkal, hogy el se hinnéd. Pl. az exnej lóhalálában követelte vissza a fiúkat, visszavittük és még postafordultával lepasszolta őket hozzájuk, és ők nem értik, mi ezzel a baj, hogy nem a fiuknál, hanem náluk vannak a gyerekek és hogy nem tőlünk kérték, hogy látogassuk meg őket, hanem az ex-szel egyezkedtek. (Amellett, hogy anyósomnál még akkor is ragad a padló, ételmaradék van a villa fogai között és förtelem szag van a nappaliban, amikor vendégeket hív, én az én gyerekeimet legszívesebben fertőtleníteném ötpercenként, ha valamihez hozzányúlnak náluk, nemhogy otthagyjam őket egyedül.)
Aztán volt olyan, hogy ne vegye a lakást az én nevemre a férjem, hanem az öccsére (akiről köztudott, hogy 100%-os rokkant és élete végéig gyámság alatt lesz, tehát a nevére íratni valamit, azt jelenti, hogy sose kapod vissza). Mert én úgyis el fogom hagyni. Mert ez ránézésre lerí rólam. ;P Anyósom egyébként egy kétszínű dög, a férjem mindig mondogatta, de mivel szemben jófejkedett, nem hittem neki igazán. Egész addig, amíg meg nem hallottam, hogy beszél rólam a hátam mögött, amikor azt hiszi, nem hallom. ;P Ami a legrosszabb, hogy sógorom alákontrázott. Apósom legalább egyenes ember volt, tudtam nála, hogy merre hány méter. Amúgy nem haragszom rájuk vagy ilyesmi, de azt ezzel elvesztették, hogy én akár csak vitatkozzak is a férjemmel, hogy hívja fel, mert mégiscsak az anyja. Ha hiányzik nekik, hívják fel ők, és viselkedjenek, mert rövid úton rájuk rakja a telefont. ;P
Az biztos, hogy a legtöbb jó a 70-80 közötti nőknek jutott . Már elmehettek gyesre, volt nekik szabadszombat, ők az utolsók akik még 60 év alatt elmehettek nyugdijba( feltehetően ezt irigyeljük legjobban).
Sajnos a férjem tesója beteg, gondoltuk, hogy majd megél a földből és nem szorul ránk. De sajnos mégis ránk fog szorulni. Most hogy az egyetlen értelmes ember nem él már a családjából, megy a költekezés: kifesttették a házat, hobbicuccokat vásárolgat és közben kidobatta magát a 100%-os rokkantnyugdíjból, mert ő mindent jobban tud stb. Mire anyósom is meghal, nem marad semmije. És közben még a férjemnek is beszólt a marhája, de már smúzolná magát vissza. Én meg kimaradok végre az egészből. A múltkor ugyanis nekem is osztotta az ívet Messengeren, hogy miért szemét a bátyja, én megmondtam neki, hogy a férjem az én férjem, maximálisan mögötte állok, nem vagyok se villámhárító, se ingyen prókátor, hogy miattuk veszekedjek vele, szóval ami bajuk van vele eztán, azt vele oldják meg, nekem közöm nincs az egészhez. Szóval azóta velem is sokkal jobb fejek lettek -- vagy nem. Igazából nem tudom, mert sógorom azóta is le van tiltva. ;P Utoljára az esküvőn láttuk őket, beültek a bérelt buszunkba (amit mi béreltünk, nem az ifjúpár) és nagyon jófejkedtek.
Amugy eleg nagyvonaluak vagytok de jol mukodik az envedo mechanizmusotok, legalabbis lelkiek teten, mert ilyenkor csak be szokott indulni az emberben a csakazertis.
Hu mennyit lattam mar, hogy amugy viszonylag jol funkcionalo csaladok orokleskor meggyuloltek egymast, armanykodtak, aljaskodtak, egyik kisemmizte a masikat.
Ebbol legalabb kimaradtok, sok idegeskedest megsporoltok.
En sajnos egyedul orokolok majd, ha addig ki nem tagadnak. :P De nem varok ra, majd a gyerekeknek lesz az jo.
A multon meg kar ragodni. Ha nem veszik el az uzemet lehet gyaros kisasszonykent nottem volna fel en is, de az is lehet elkartyazta volna valaki. Vagy a ner tenne most ra a kezet. Na az rosszabb lenne mert akkor viszont sajnos gyilkolaszasba kellene fognom, es az kinek lenne jo.
Ja de hazudtam! Elfeledtem a masik agamat! Ott foldet kellett beszolgaltatni, de nem tudom mennyit, mert nem memt rajta a rinya, meg a lovakat. Azokat viszont eletuk vegeig sirattak. Nagyon szerettek az allataikat. Parasztemberek voltak de nem utaltak a pestieket. Mondjuk ugy hivtak a fovarost, hogy budapest, nem ugy, hogy nagyfalu, pedig nem voltak agyoniskolazva, de meg tudtak jegyezni. ;)
Abszolút ugyanígy gondolom! :) Pont ez az élet lényege, hogy semmi se biztos: alkalmazkodsz vagy meghalsz.
Hogy lehet várni arra, hogy majd öröklök? Mi a fenét kezdjek anyám lakásával majd? Vesszek össze rajta az öcsémmel? Megéri? A férjem is lemondott az örökségéről a tesója javára, fel se tudnám sorolni mekkora földek, ingatlanok és készpénzvagyon, amiről beszélünk. Az ügyvéd tudja, minket meg nem érdekelt, szóval megkímélt a részletektől.
empátia elvtársnő, empátia! képzelje csak el, h egy szegín' paraszt, akinek a tenyerit töri a kapanyél, hogy útálja, gyűlöli a pestit, az irodistát, erre a kölyke nem irodista lesz a Pesten??? Hát fel lehet eszt dógozni??? KéRdEm éÉn!?!! FeEl??!?!!