Tanulságul, az egyszerűbben gondolkodó, PC szövegekre vágyó arcoknak:
Dr. David Stiller, a Cambridge-i Egyetem kutatója, a tanulmány egyik társszerzője szerint a trágárság és a becstelenség között fura összefüggés van. Káromkodni többnyire nem illik, de épp ez bizonyíthatja, hogy valaki az őszinte véleményét mondja el nekünk. Ahogy nem torzítja illedelmesre a nyelvezetét, úgy nem torzítja a nézőpontját sem.
A kutatásban 276 résztvevővel töltettek ki kérdőíveket. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy mik az önkéntesek kedvenc káromkodásai. Ezután megkérték őket, magyarázzák el, milyen okokból szoktak csúnya szavakat használni. Végül egy hazugságvizsgálatot végeztek rajtuk, hogy megállapítsák, őszinték-e, vagy csak a társadalmilag elfogadható módon próbálnak válaszolni.
A második felmérésben 75 000 Facebook-felhasználótól gyűjtöttek adatokat. A kutatók észrevették, hogy azok, akik gyakrabban káromkodnak a közösségi médiában, többnyire rendelkeznek azokkal a kommunikációs mintákkal, amiket az előző kísérletekben az igazmondóknál vettek észre.
A kísérlet szerint azok, aki több csúnya szót ismernek, kevesebb eséllyel fognak hazudni. Lehet, hogy egy rossz modorú ismerősünk szóismétlés nélkül tud káromkodni 45 percig, de legalább ebből biztosan tudhatjuk, hogy nem kertel és nem köpönyegforgató.
Finomabb formában, vagyis fröcsögés nélkül ooloo is erősen függő, de az ő univerzuma tisztán Orbáncentrikus, nem könnyű felkutatni olyan hsz.-ét, amely ne Orbánhoz kötődne. Nem vagyunk tökéletesek Még talán én sem...:-)
Egyébként elmondtam milyen fajta idegesít, de nem tanultál belőle. Ezt hívják retardáltnak. Már világos, miért nem érted a nem túl bonyolult magyar mondatokat sem.
Ácsi! Mivel ez egy nyílt fórum, ha csak nem te vagy az adminisztrátor, vagy a tulajdonos, akkor ne próbáld megszabni kihez szólok, és milyen módon. Vegyél vissza az arcodból! Ha nem tetszik amit írok jelentsd, de nem lenne egyszerű megindokolnod, miért is tennéd, hiszen csak a te szokásod, s nem az enyém, hogy becsmérelj bárkit, mert nem tetszett amit írt, pedig érdemi mondanivaló híján személyeskedni nem elegáns.
Az elmúlt pár napban volt hasonló tévedésed, de maradjunk ennyiben! Te nem szólsz hozzám, csak ha értelmeset és tárgyszerűt kívánsz mondai, és már nincs is semmi baj.
Magyarul azt jelent amit írtam, hogy épp azét volt konfliktusom, mert a jelenlétemben valaki rosszat mondott a magyarokról.
Megjegyzem, német és skandináv őseim miatt, ha nem lennék magyar, hanem másnak tartanám magam az sem lenne csoda. Bár akkor meg a magyar ősimet tagadnám meg, de volt már olyan csoda, még főnemeseknél is. Úgyhogy nekem egy magadfajta kötözködő, kis mitugrász, ne tartson értekezést arról, hogy a magyarság az vállalás kérdése!
Te, ha nem vagyok szimpatikus neked, azt leszarom, nem érint meg, de próbálj ne ilyen primitív módon kötözködni velem folyamatosan! A primitív, buta de krakéler emberek, na azok zavarnak. És akkor ezt kapod. Kérlek, csak akkor szólj hozzám, ha nem lealázni akarsz! A te intelligenciáddal az úgy sem fog sikerülni.
Ha magyarozott akkor már inkább. Abból már konfliktusom is volt.
Ha magyar vagy, miért? Nem vállalod? Ugyanis a magyarság nem származás, hanem vállalás kérdése. A svábok nem haragszanak, ha svábnak szólítják, de szívükben a legtöbben éppoly magyarok, mint én, de például a zsidókkal más a helyzet, ők nem szívesen hallják ha valaki akként szólítja őket. Nyilván megvan rá az okuk.
"Ismered a példabeszédet a tízmilliárd légyről, ugye? :-)))"
Ezt a tízmilliárd legyet arra a pár álcivil szerveződés tagjaira vonatkoztatod, amelyekről szó van a kb. ötvenezerből? Jó megközelítés, de valójában olyan pár ezer légyről van szó.
"nem a jobbantak foglaltak hidat mikor elbuktatok 2002-ben ?"
Pár hídfoglalás volt és nem a "jobbosok" vitték a prímet.
Hidat többek között a bunkofonosok foglaltak, mert nem akartak a letöltött filmek után fizetni:
Meg a székházfoglalás, mi volt a nagy liberálisok részéről?
"Fideszt a Dunába, Hoffmann Rózsát utána" mi volt? Jobb helyen gyilkosságra való felbujtásnak lehet tekinteni.
Amúgy meg az eddigi „civil” megmozdulások erősen hajaztak egy kijevi Majdanra, csak pár minden mindegy szélsőségesen kívül a józan baloldaliak sem szeretnének egy ilyen eseménysorozatot Magyarországon.
Nagy szerencsénkre egy „jóbarát” távoztával valamivel hátrább vonódtak az agyarak (de ez csak néhány megrögzött összeesküvés hívő véleménye). Azért tényszerű megállapítás, egy ideje valóban konszolidáltabban megy a tiltakozás.
Iványi, Iványi , akkor nem értették jól . A határon is átsegítik , mint Soros ??
Ezek szerint nincs rajta Soros fizetési listáján, Orbán Viktorral ellentétben. Jól értjük?
Talán egyszer részt vettem egy szakbizottságban, a rendszerváltás környékén, amely a civilek bevonásával kutatta a szegénységet, és amelyet Soros is támogatott. Ezért a munkámért csekély tiszteletdíjat kaptam. De hogy megválaszoljam a kérdését: alapítványi, egyesületi intézményeink biztos, hogy kaptak támogatást Sorostól, hiszen hivatalosan 1989-től segítjük a rászorulókat.