Rákukkantottam az APEH honlapjára. Azt írja, hogy az Europeának 1 bejelentett munkavállalója van. Vajon az a Mérész Andrea vagy a gondnok? De legalább nem áll felszámolás alatt :D
A Cg.01-09-727521 cégjegyzékszámú EUROPEA INGATLAN Ingatlankezelő és Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság (1134 Budapest, Pannónia u 11.) cég 2009. március 20. napján hatályos adatai a következők:
2. A cég elnevezése 2/1. EUROPEA INGATLAN Ingatlankezelő és Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság Hatályos: 2004/05/18 ...
5. A cég székhelye 5/4. 1134 Budapest, Pannónia u 11. A változás időpontja: 2008/04/30 Bejegyezés kelte: 2008/06/09 Közzétéve: 2008/07/03 Hatályos: 2008/04/30 ...
902. A cég tevékenysége 9/150. Ingatlankezelés Főtevékenység. A változás időpontja: 2008/04/30 Bejegyezés kelte: 2009/02/28 Közzétéve: 2008/07/03 Hatályos: 2009/02/28 ...
11. A cég jegyzett tőkéje 11/2. Megnevezés Összeg Pénznem Összesen 12... Ft azaz tizenkettőmillió Ft. Hatályos: 2006/01/02 ...
21. A cég adószáma 21/1. Adószám: 13286459-2-41. Hatályos: 2004/05/18 ...
Ki az aki szólt mindenkinek? Nekem speciál senki nem szólt...a múgy szerintem ezek a dolgok tényleg nem szóbeli megállapodással működnek..
Egyébként a félreértés elkerülése véget értem én mindenki problémáját, én tudnék ezer érvet hogy neekm mért így jó, ti ezer kettőt hogy mért nem és ez írt érthető....
én is azt gondolom hogy csírájában kellett volna megszabni hogy melyik cég csinálhatja...de nem tették
nekem sem az volt a célom, hogy itt lakóparki háború legyen
szép napot
UI. és egyáltalán nem tűnsz mufurcnak ( vagy nem emlékszem pontosan mit írtál) :):)
VÁÁÁÁÁÁ...egy órát írtam neked Maca:) majd elszált a levél:) a lényeg hogy gyertek át:) Horáció is örülne ... a kávé meg a reklámok szerint is összehozza az embereket:):)
Végre egy értelmes hozzászólás! Nem igaz, hogy egyesek ennyire nem látják át a dolgokat. Számtalan módunk lesz arra, hogy felelősségre vonjuk a jelenlegi közös képviseletet, ez nem kérdéses, sokkal inkább az, hogy mikor akarjuk megtenni mindezt. Ma, vagy majd x év múlva, amikor már nem is léteznek, és bottal ütheti a ház a befizetett összegeit az illegális számlájukkal együtt. A 2009-es tervezetük szót sem érdemel, ki akarják lopni a szemünket, vagy csak ennyire hülyének néznek minket? Kit érdekel, le kell váltani őket mielőbb, és számon kérni az eddigieket, majd készít egy korrekt tervezetet az általunk választott valóban szakmai alapon működő új közös képviselet.
Ezzel az erővel megtarthatjuk az europeát egy életen át, nehogy lelépjenek, hiszen, ha új közös képviselet lesz, így is - úgy is el kell számolniuk majd, mert ez a kötelességük. Ha nem teszik, akkor azért is felelősségre vonhatók. Mi a garancia arra, hogy maradásuk esetén korrektül el fognak számolni? Amit az europea eddig nem hajtott be (semmit), azt majd úgyis be fogja hajtani az utód, hiszen ez lesz a dolga!!! Ez nem lehet az oka, hogy megkössük a szerződést az europeával. Mivel a társasház csak most fog megalakulni, így most még a legegyszerűbb a szakítás.
Megítélésem szerint nem kell még pár hónapos szerződést sem kötni az europeával, hiszen ez csak időpocsékolás lenne. Ismerünk 3-4 ideális jelöltet, akik nyilvánvalóan jobbak lesznek (online lekérdezés, referenciák stb). Őket kellene elhívni egy bemutatkozásra, a jelenlegitől elköszönni, és az újat megszavazni akár 8 nap múlva egy új, rendkívüli közgyűlésen. Én magam részéről már ma tudnék dönteni a referenciák alapján
Nem gondolom, hogy az egy komoly érv, hogy ne hajtsuk el az Europeát ,mert akkor majd nem tudjuk számon kérni őket... Kérem szépen, már, hogy a fenébe ne tudnánk: APEH, bíróság, törvények...ezért vannak. Kíváncsi lennék, hogy áll Mérész Andrea jogviszonya az Europeával és vajon a közterhek és adók befizetésével...Nem beszélve a pontos elszámolással s számlákkal irányunkban!
Most kell elhajtani őket még amíg nem okoznak igazán nagy kavarodást, később valóban sokkal nehezebb és bonyolultabb lesz ez az egész hercehurca.
"Én már nem számítok arra, hogy nem lesznek kerítések a lakópark területén, látom, hogy kutyák és ilyen-olyan okok miatt ehhez többen ragaszkodnak"
Többen erősen felháborodtak, hogy valaki kerítés nélkül tart kutyát a kertjében. Most már azért jó lenne eldönteni, mégis mit szeretnétek...
Egyébként többszöri alapos szemrevételezés után kijelenthetem, ennél nem lesz sem jobb, sem rosszabb a helyzet. Sétáim során kb. hatféle kerítést láttam, a nád megterem az emeleti korlátokon is, bár láttam helyes sárga-fehér csíkos ponyvát is kifeszítve az 5. épületnél. Gondolom mindenki a pénztárcájához mérten próbálta orvosolni gondjait. Ezért nem szerencsés előírásokat gyártani erre, pont ilyen nehéz időkben. Az csak álom, hogy egységes kinézetű marad a ház, hisz hogy is valósulhatna meg?!.... ami egyik embernek tetszik, a másiknak nem. Itt pedig emberek laknak, saját ízlésvilággal. Valakit nem zavar, ha bebámulnak a teraszára, valakit igen. De szerintem erre nagyjából számítani is lehetett.
Ja, és még valami. Én ugyan nem vagyok jogász, de ha jól értem a tájékoztatót, akkor a társasházakról szóló törvény 6 havi elmaradás után engedélyezi a lakás jelzálogjoggal való megterhelését. Akkor hogy akarja megszavaztatni az Európea a 2 hónapot? Semmi olyat nem írhat elő Alapító Okirat vagy SZMSZ, ami a hatályos jogszabályokkal ütközik, hisz van egy jogszabályi hierarchia, ami felül van, az a mérvadó. Egy törvényt überelni nehéz...
Mivel az Europea immáron ismét nem hazudtolta meg magát, és nem adott részletes elszámolást, valamint a szomszédasszonynak azt mondták, azért nem kap, mert a könyvelő valamit csinált/nem csinált/elrontott/eltett/elkevert... szóval nem kapott, akkor most megkérdezem:
szólhatok végre az APEH-nak?
Továbbá engem a napirendi pontok közül a 3. számú érdekelne, ahol az SZVB-nek kellene elmondania a tapasztalatait a számlákkal, gazdálkodással kapcsolatban? Önöknek milyenek a tapasztalataik? Láttak egyáltalán bármilyen számlát????
Szia! Miután már hosszú évek óta - hol volt akkor még a Liliomdomb ... - ezzel a névvel indexezek, így nem gondolom, hogy be kellene vezetnem egy új nevet.
Amúgy egy kávéban bármikor benne vagyok, ha ez a nem negatív érzelműekre is vonatkozik, bár kissé sajnálom, hogy a kutyusod immáron nem látható a kerítéstől, a kislányom hiányolja is a sétákon. :)
"a közös részeket az Europea vette át. Az hogy nem kellett volna átvennie teljesen egyértelmű. Ha elküldjük őket, elküldjük azt, aki felel az átvételért. ...., de van ebben még egy csavar. Mégpedig az, hogy ez a közösképviselet majd arra játszik, hogy leváltsák, és majd bottal üthetjük azokat a dolgokat, amiért felel. Tehát az esetleges lepaktálás csak akkor logikus, vagy értelmes, ha utána az Europea eltűnhet. Az Europeát felelősségre kell vonni, amiért hiányosan vette át a közös részeket, illetve kötelezni kell arra, hogy verje ki a Liliomdombból, és ha ezt megtette, el lehet hajtani, ha elhajtjuk őket, elhajtjuk a felelőst is.
A költségvetésről pedig: amit küldtek az kevés a múltról és a jövőröl egyaránt. Félreérthető és az évek nem összehasonlítható bázison vannak számolva. Indoklás nincs a költségek alakulásáról, sem a múltról sem a várható jövőröl, ezt kell számon kérni.
Tehát
Először meghatározni, hogy mit és mikorra végeztet el a kivitelezővel és ezt határozatilag rögzíteni. (persze az is érdekes lehet, hogy nem teljesítés esetén milyen reális eszközeink lehetnek érdekeink védelmére, én nem tudom. valaki tudja?)
Másodszor elszámoltatni a költségekkel 2008 és 2009 tervezettel egyaránt. Az elszámoltatásnak tényeken kell alapulnia és nem szorzótáblán....
engem a közös képviselő arról tájékoztatott, hogy minden kerítésemelőnek szóltak, hogy nem lehetett volna kerítést építeni. Tudom, utólag ez már semmit nem ér, jobb lenne, ha a beköltözés pillanatában a kerttel rendelkezők ismernék ezeket a szabályokat. A Liliomdomb annak idején nem mondott semmit erre vonatkozóan? Nekünk ugyanis mondták a max. sövény elképzelést, erre tisztán emlékszem. Mondták persze a játszóteret is, meg egyebeket is...
Attól tartok, hogy a Végh Attila által idézettek nem relevánsak, ugyanis itt nem telekről van szó, hanem kizárólagos használatú kertrész, ami jogilag talán nem ugyanaz a kategória.
Én már nem számítok arra, hogy nem lesznek kerítések a lakópark területén, látom, hogy kutyák és ilyen-olyan okok miatt ehhez többen ragaszkodnak, és bár lehet, hogy elsőre nem túl kulturált srácnak mutatkozom a hozzászólásaim alapján, igenis magasfokú kompromisszumkészséggel rendelkezem. Ami körülbelül ott kezdődne, hogy legyen kerítés, de a kertrészesek üljenek le, és közösen találjanak ki egy alacsonyabb, EGYSÉGES, a lakópark stílusához passzoló megoldást. Én azt sem bánnám, ha a közös költség terhére hívtok tervezőt, de legalább legyen jó. Mindannyiunk érdeke, hogy a környezetünk ápolt és rendezett legyen. Hidd el, hogy ez 15 féle és magasságú kerítéssel lehetetlen. Csak gondold el, amikor a sarki szomszédod elkezd építeni egy tömör fakerítést a nádkerítés mellett, aztán pedig folytatódik mindez egy falécekből összerakott félméteres kerítéssel, aztán jön egy műanyaghálós, aztán megint egy nád. Szerintem senki sem úgy vásárolt lakást a dombon, hogy így képzelte el a környezetet.
Illetve ha 25% alatt van a liliomdomb tulajdonrésze (ami jó eséllyel így van, mert saját bevallásuk szerint 18 lakásuk van még üresen ami kb 10%), ha igaz. /nemrég valaki beírta/
Viszont, ha most alakul a társasház, akkor mint jogi személynek nem is lehet érvényes szerződése az Europeával, gondolom. Tehát most kellene velük először szerződést kötni. (Eddig, gondolom, a Liliomdomb Kft-vel volt szerődésük.) Azt viszont már lehet határozott időre is, mondjuk április 30-ig.
Mint említettem örömmel adununk ajánlatot a társasház üzemeltetésére és a képviseleti teendőkre,azonban mindenekelőtt szeretnék a szakszerűség híve maradni. Egy értelmezhető, és valóban használható ajánlathoz lényegesen több információra lenne szükségünk a Társasházukról. Ezeket általában az SZVB-vel történő egyeztetések során szoktuk pontosítani. (nem tudom, erre Önöknél van-e lehetőség?) Szeretnénk tudni a Társasház adatait, műszaki paramétereit, fontos lenne ismerni a már megkötött szerződéseket (mit lehet felmondani, mit nem).
A jövő heti Közgyűlésig véleményem szerint erre nagyon szűkös az idő. Amennyiben le akarják váltani a jelenlegi képviseletet, a következők fontosak: - Nézzék át a képviselettel kötött szerződést, hogyan lehet felbontani, felmondási határidő, stb - Érdemes tudni, mennyi tulajdoni hányad van a beruházó kezében, mert ha bárki eljön tőlük a közgyűlésre érvényes meghatalmazással, nem biztos, hogy Önökkel fog szavazni... - Fontos, hogy a döntés érdekében atalmazzanak meg az elmenni nem tudók a megismételt Közgyűlésre is vkit!
Véleményem szerint ha jövő héten leváltják a Közös Képviseletet (kb 1 hónap felmondás min) és 2 hét alatt kiválasztják az utódját (erre is Közgyűlést kell összehívni min 8 nappal előbb) akkor már április vége lesz... Az új Képviselő leghamarabb májustól állhat munkába.
büntető jogilag nem vehető elő az ember mert kerítést csinál
Itt nem büntetőjogról van szó, ez mind a polgári per kategóriájába tartozik. :-) A példám csak analógiaként szolgált arra, hogy a szabály betartása alól nem mentesít a szabály nem ismerete.
Nem tudom, hogy bárki köteles-e tájékoztatni a kerítésépítésről bárkit is, de ha van a társasháznak alapító okirata, vagy működési szabályzata, vagy ilyesmije, az kötelező a házban lakókra, akár tájékoztatta őket valaki, akár nem.
Az adásvételi szerződésben nem tudom elképzelni, hogy lehetne bármilyen későbbi házműködtetésre vonatkozó szabályt előírni... Hiszen az az adás-vételről szól!
Ha van is alapító okirat, büntető jogilag nem vehető elő az ember mert kerítést csinál, és szerintem a lakópark, vagy a liliomdomb...vagy bárkinek akivel a szerződést kötöttük köteles tájékoztatni ha a kerítéssel kapcsolatban szabájok vannak, valamint a mi szerződésünkben számtalan előírás szerepel hogy mit lehet meg mit nem lehet, de kerítésre vonatkozó nincs
Nem tudom...ez a kutyus barátságos csak marha sokat jelölget, jó állapotban van , de én is úgy tudom h van tulajdonosa...az a baj h nem a kutya tehet róla hogy egyedűl kóborol, hanem a gazda...szivesz szerint vele beszélgetnék és a kutyust simogatnám
Ahogy láttam, az mintha ugyanaz a kutya lenne, amelyik a Campona bejárata előtt ijesztgeti a népeket. A nagy hidegben rendszeresen meg is ugatta az embereket, elég ijesztő volt. Valószínűleg a hajléktalanokkal lakik a Növény utca mellett a patak túlpartján, a két vasút között. Elkaphatná már a sintér, mert engem is eléggé bosszant...
Nem tudom, hogy tényleg létezhet-e alapító okirat a társasház megalakulása előtt, tehát lehet, hogy igazad van. Viszont ehhoz nem feltétlenül kell aláírnod valamit, hogy érvényes legyen rád. Biztos ismered a "törvény nem-ismerete nem mentesít a büntetés alól" szólást. :-)
A nickname-ek lehet, hogy ugyanazok, de előre szólok, hogy még véletlenül se köss egy itteni hozzászólásban össze ilyet konkrétan, mert sok olyat láttam már itt a fórumon, hogy ilyen esetben nem csak a hozzászólást törölték, hanem a teljes nicket is, aki ezt megtette.
Sajnos a lakóparkba bejár egy idegen nagy kutyus akit nem igen tudunk kizárni mivel hol egyik hol másik kapu nem működik és rend szerint az 5ös épülethez jár csórikám, igyekszünk a szagokra megoldást találni...többek között naponta locsolom fel domestossal...de sajnos nem igen használ
Mondjuk ha korrekt ajánlatokat várunk, azokhoz meg kellene adnunk jónéhány paramétert, amiből az ajánlatadók számolni tudnak. Hasraütésszerű ajánlatot csak a nagyon bátrak (vakmerőek) adnak. :-)
Egyrészt mivel én köztudottan tartozásban vagyok lesznek olyan hangok hogy akkor ne is szvazhassak :) így elveszítenétek a saját szavazatotokat is. Másrészt persona non grata vagyok az europea és a liliomdomb előtt is így nem biztos hogy egyáltalán figyeln ének arra amit mondok. Harmadrészt papíron nem én vagyok a tulajdonos hanem az asszony így csak csendes támogatójaként fogok résztvenni.