Ha találtál a kertedben/szabadban egy rovart, amiről nem tudod, miféle állatka lehet, akkor írj ide, és reménykedjünk, hogy jön valaki, aki tudni fogja!
Már tettem ki kb. 2 hete, mind a két félének valót (kaja és ruha), de csak 1-2 példányt fogott. Az is igaz, hogy napi egy-kettőnél én sem láttam többet. Kidobtam az összes kaját és fűszert, a hűtőn kívül amúgy is tényleg csak lisztet, tésztát, magvakat tartok, ezentúl ezok is mennek a hűtőbe. Elférnek. :)
Tapasztalatom szerint különösen kedvelik az olajos magvakat, liszteket (különösen a teljes kiőrlésűt) és a fűszereket. Ha kitakarítottál, vegyél egy Bio Stop nevű molycsapdát, elég kegyetlen cucc, de egyedül ez hatásos. Egy molyferomonnal átitatott kis karikát kell beakasztani a ragasztós felületű csapdába.
Arra figyelj, hogy nehogy ruhamolyra valót vegyél, mert az ezekre a konyhaiakra hatástalan.
A továbbiakra pedig azt javasolom, hogy olajos magvakat a hűtőben tárolj, a többi holmit pedig légmentesen zárható dobozban. A legkisebb résen is bebújnak, szóval tényleg jól le kell zárni mindent.
Az lesz, igazad van. Találtam egy képet róla a név alapján, ugyanilyenek nálam is. Most nagytakarítom a konyhát, összes élelem repül a kukába, szekrényeket átmosom, még a faltól is elhúzogattam őket, hogy ott is lehessen takarítani. Eddig nem találtam fészket, hacsak nem a kidobott cuccokban volt.
Nem tudja valaki ez milyen rovar/lepke lehet? Megjelentek vagy 2 hete nálam, napi 1-2. Már raktam ki molycsapdát (ruha és élemiszert is), de nem nagyon látogatják.
Sziasztok! Ez valami vadméh féle ha nem tévedek kisebb, mint a háziméh és karcsúbb is. Valami ilyesmi csípett meg mikor a képet készítettem. Nem olyan a csípése sem, mint a háziméhé. Nem aromás és nagyon égető érzés. Mi ez?
Pár éve ilyen kisebb üregeket vettünk észre a telkünkön amiről nem tudtuk milyen bogár vagy esetleg pók készíti. kb. egy 100Ft-os átmérőjű lukakról van szó. Tegnap sikerült lefotózni mobillal a lakóját is. Milyen fekete bogár ez?