Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
A Komatsu- Zenoah gépeket gyártják Husqvarna néven is, erről tudok. Ahogy a Maruyamát is árulták Husqvarnaként narancssárgában. Persze ez mindegy, szóval akkor ezt ajánlod, Neked bevált.
Nekem kb 4000m2 van gyep és lucerna, egy álruhás komatsu-val kaszálom(husi 543rs) igaz csak 2éve van de eddig tette a dolgát. Időnként 1-2 tanya takarítás is bejön na ott már jó lenne kicsit több erő.
Mit ajánlanátok egy 2000m2-es terület gaztalanítására? Csak fű van, fás szárú növények nincsenek. Van egy Maruyama BC 500H jelű gépem, amit több mint tíz éve vettem Lipitől (a régi tagok, mint például Gypsy még emlékezhetnek rá...). Szuper gép volt, hosszú éveken át hajtottuk ketten az öcsémmel, egy 3 hektáros akácerdőt tartottunk vele karban. Az erdőt már nem kell takarítani, csak ez a 2000m2 maradt kaszálónak, viszont a Maruyama több mint tíííz év hűséges szolgálat után az ősszel végleg feladta a harcot. Elgyengült, a berántószerkezete is tönkre ment. Már nem akarom felújítani. Nagyon jó gép volt, volt, hogy reggeltől estig ment teljes gázon, csak addig pihent míg feltöltöttük benzinnel. Na de egyszer minden elfárad ugye...
Mivel kicsi terület van már, nem akarok sokat költeni gépre, így tegnap vettem egy kínai gépet a Tescoban. 52cm3 van ráírva, ment szépen, de a harmadik tank üzemanyag után elgyengült ez is, nem pörög fel. Valami Buffalo a fantázianeve, 28800 forint volt. Holnap visszaviszem és visszaadják a pénzt. Tisztában vagyok vele, hogy egy komolyabb damilfej is tízezer fölött van, szóval nem haragszom a gépre se, meg a Tescora se, ez ennyit bírt, kész. Három napig kérdés nélkül visszaadják a pénzt.
Egy kis segítségre lenne szükségem! Van egy Stihl 045 szegélyvágóm,amire szeretnék egy egyenesszárat tenni. Továbbra is használható hozzá (illetve felapplikálható rá) az eredeti damilfej,vagy valóban más típust kell hozzá vásárolnom?
Ahhoz, hogy menjen 3 dolog kell, benya, szikra, levegő. Most tételezzük fel hogy a motor mechanikusan rendben van. Nézd meg a karbit, elogyujtast. De eddig csak annyi volt a téma, hogy mindig szikrazik, most meg nem indul. Egész más dolog. ha nem értesz hozza, itt tavgyogyitani nagyon nehéz. Vidd el szerelőhöz.
Ha véggiondolom, valóban. elvileg nincs is rajta terhelés, csak stabilizáló szerepe van- Ennek fényében a gördülőcsapágy totális marhaság. Le is tettem róla.