Ezt szomorúan olvastam, mert nekem is az Elektrolux volt a legszimpibb eddig...
Miért nem írsz nekik? (Bár én kerestem a honlapjukat de nem találtam) Én biztos írnék nekik, hogy vajon mi lehet az oka, lehet, hogy szériahibás vagy sérült, minél hamarabb kellene. (bár gondolom a három napon már túl vagytok, hogy indoklás nélkül vissza lehessen vinni) Viszont mivel nehezen mozgatható és 50 000-nél drágább volt garanciális időn belül a szállítást a szervíznek/gyártónak kell állnia.
OK, bár az előttem "szólót" tényleg nem értem, de, ha jár még erre valaki, lenne egy kérdésem:
Tök jó ez az Elektrolux, amit vettünk, DE - igazában annyira halk LENNE, még aktív működés közben, hogy ihaj, ... - csakhogy valami rezonálás van, amit egyelőre a hűtő ilyen-olyan irányba történő megnyomásával a nyomás időtartamára meg lehet szüntetni.
Namost mit csináltunk rosszul? A hűtő ajtaja bármilyen irányba kinyitva úgy marad, sehonnan nem csukódik be vagy nyílik ki. Ebből azt következtetem, hogy vízszintesen áll. Egyelőre nincs több ötletem :-(
Én is éppen hűtőt szeretnék venni (ill. jelenleg még csak nézegetem) csak az a problémám, hogy max 170 magas lehet, és olyat szeretnék amelyiknek alul van a fagyasztórésze (két fiókos). Fogalmam sincs mire figyeljek vásárlásnál, úgyhogy erre is adhatnátok tanácsokat, hogy melyik funkció jó, és melyik felesleges. Pl. mi az a 0 fokos rekesz? Az a sima hűtőrészben van, vagy a fagyasztórészben? Láttam olyat is (talán Indesit) hogy a zöldségrekeszen kívül volt benne egy különálló doboz is, az vajon mire jó?
Van e értelme a két kompresszoros hűtőnek, ha nincs különálló fagyasztóládám (ergo valami úgyis mindig van a fagyasztóban)
Közben én is megtaláltam az általam ajánlott :-) honlapon, hogy rá lehet klikkelni az árra. Hát azért nem túl olcsó. :-( Tavaly (vagy tavalyelőtt?) indultak, akkor 199-ért adták az ilyen típusú hűtőket. De hát az volt a beetetés.
Megnéztem a honlapot, nagyon tetszenek a hűtőik. Az áraikat is megnéztem. Kb 300 e Ft-tól lehet már venni side-by-side-ot. Egyéb extráktól függően akár 600 ezer Ft is lehet az ára.
Sajna nekem még akkor hozzájönne 30-50 ezer Ft szállítási költség :( mert nálunk nem forgalmazzák ezt a típust sehol.
A Daewooról nem sokat tudok. A Maytagot nézted már? Tavaly bevezető áron vett ismerősöm ilyen side-by-side hűtőt. Nem tudom, most milyenek az áraik, érdemes lenne utánanézni... A Vezér úton van boltjuk+bemutatótermük.
Amerikai stílusú hűtőt szeretnék venni, tehát két ajtósat, inox színben, ja és elérhető áron. Jó lenne,ha nem lenne benne jég/vízadagoló, mert a közelben nincs víz, flexibilis csövön meg nem akarom a teljes konyhán keresztül vezetni, mivel baromi ronda lenne. Láttam egyet a neten is, meg talán vmelyik nagyáruházban. Daewoo márkájú. Paraméterei jónak tűntek. No frost, üvegpolcok, A kategóriás,stb. Mi a véleményetek erről a márkáról?
OK, szerintem ne hagyjátok abba, más is okulhat az itt leírtakból, de: megvettük a hűtőt, egy Elektrolux alulfagyasztósat. Hűtő 235, fagyasztó 95 literes. Nálunk a méret is alapvető fontosságú volt, mivel összesen 6-an vagyunk, illetve nyáron akár 8-an is. Meg az ára is limitáló tényező volt. Egyelőre meg vagyunk vele elégedve, bár persze jobb lett volna - két kompresszoros - 0 fokos zónás - páraszabályozós hogy csak a legelső "álmaimat" említsem, de ezek árkategória-ugrás után elérhetőek csak, ha ragaszkodom a fenti méretekhez. Egyébként kösz a javaslatokat minden hozzászólónak. Ha később gázos lesz a hűtő, majd panaszkodom ;-)
oh, azt majdnem elfelejtettem, hogy nekem tetszik a dizájn, semmi hivalkodó, semmi hatalmas logo, és nincs fogantyúja, ami letörhet! az ajtó tetejébe, ill. aljába kell kapaszkodni, ahol végig mélyedést képeztek ki.
szerintem a márka lényegtelen, mindenből ki lehet fogni szériahibást vagy eldurranhat a készülékben valami, meg aztán a jászberényiek kivételével lehet, hogy mindent kínában gyártanak :) én legalábbis így indultam neki hűtőt keresni, és még életemben nem hallottam az aristonról, amikor pár éve megvettem. sőt a név alapján azt hittem, orosz... aztán kaptam egy 190x70x60 cm-es, nettó 316+74 literes cuccot 120-ért, mindenki döntse el, mennyire volt jó buli, nekem (egyelőre, mert vígan muzsikál, kop-kop) megérte a köv. miatt:
ami számomra fontos szempont volt: - no frost fagyasztórész (amikor hűtőt kerestem, alig 1-2 ilyen modell létezett a piacon) - 70 centis szélesség (2 nagy fazék elférjen egy polcon) - óriási hűtőtér (csak ketten vagyunk (még), de egy-két polc mindig tele van joghurttal) - A energiaosztály - üvegpolcok - megfordítható ajtónyitás (az ajtóhűtéses LG-k ezzel sajnos kiestek, pont balos hűtő kellett) - jó ajtóbeosztás és sok tojástartó :) - min. 100 literes fagyasztórész (ez az egy nem teljesült, de ebben is elférünk, nincs kert meg vetemény...) - nem ártott volna még: 2 kompresszor
ami nekünk nem fontos, de van: - 0 fokos fiók (tényleg sokáig eláll benne a felvágott meg a sajt) - gyorsfagyasztás meg minden - hatalmas, praktikusan nyitható zöldséges fiókok (valami páraszabályzónak becézett vicces tolóablakkal)
amin meglepődtem a használat során (néhány ezeréves albérletes lehel elnyűvése után): - a kaják nem veszik át egymás szagát! az antibaci bevonat és a levegőkeringtetés/páramentesítés miatt gyakorlatilag nyitott edényeket is beletehetek (egyetlen kivétel a fokhagymás ételek... de néhány órán belül annak a szaga is felszívódik) ja, mintha a penész is ritkább vendég lenne, pedig nem az étkezési vagy vásárlási szokásaink változtak.
ami szerencsére a mostani hűtők már mind tudnak: - zárt hát (ne porosodjon, ne forrósodjon fel) - görgős láb (néha takarít mögötte az emberfia)
ami még lényeges lehet: - zajszint (kis konyhában éjszaka már 40 decibel is dübörög )
tekintve, h egy csomó készülékre van 0%-os hitel, én az árral nem különösebben törődtem, mert úgy gondoltam, egy hűtő elég sok időre szól, hogy fizessek a kényelemért, ha úgy alakul. még egyszer mondom, nekem tök mindegy volt, mi a márkája, ha kielégíti a kívánalmaimat (amit egyébként még a bosch egyik készüléke tudott, de az 200e lett volna...)
a lehető legalacsonyabb fokozaton menetem nyáron is úgy, hogy legtöbbször legalább 3/4-éig tele van. fogyasztást még soha nem mértem (az olaszok tényleg trehányak, kiderülhet, hogy van eltérés a hivatalos adatokhoz képest, bár ezt a gépet konkrétan a törökök gyártották), de szinte éjjel-nappal két számítógép megy, villanytűzhely van, és nem egetrengető a villanyszámlánk. a konyhám egyébként kicsi, eza böhöm a sarokban áll, és úgy nem tűnik monstrumnak.
ppmoni, majd azért tudasd velünk, mit vettél, ha már itt koptatjuk a szánkat :)
Nekem két ajtós AEG SANTO tip. hütőm van, üvegpolcos. Nem tudom, jó választás volt-e. Nem ugy hüt, mint a korábbi Lehel. Lehet, hogy a németeknél a hüvösebb idő miatt jobban bevált? Vagy az üvegpolcok miatt nem jó a levegőáramlás? Tény, hogy állandóan a 4. fokozaton megy. / 5. a legmagasabb/, s igy is megromlanak dolgok egy- két nap után. Mit tehetnék?
Most neztem meg a hutonket - 92-ben vettuk - e remelem nem kiabalom el, de meg semmi baja nem volt. Jol esik, ha valami hozza azt amit igert! Nem surun folrul elo ilyen.
Nekünk Gold Star van 11 éve,No Frost-os,nagyon meg vagyok elégedve vele,2 kompresszoros,külön lehet működtetni a mélyhűtő-részt a simától,van benne 0-ás is.Ajánlom!
A Whirlpool is OK, de meg kell nézni, hol gyártották. Az olasz gyártásút nem ajánlom senkinek, bár a minta nem reprezentatív (néhány ismerős). A méreteken és a tömegen kívül egyetlen rájuk írt paramétert sem teljesítettek (értve ezalatt elsősorban az energiafogyasztást, merthogy nem járkálunk zajmérővel:-) ). Az amerikai és svéd gyártásúakkal ellenben semmi baj.
Nekünk Indesit van, nagyon tudom ajánlani, nagyon szép formája van, és semmi probléma vele. De mivel nem vagyok elfogult, ezért ami még nagyon jó és szinte a legmodernebbeket gyártja, az a Whirpool.
Nettó kapacitás: 265 liter A energiaosztály Hűtőszekrény hasznos térfogat:210 l Fagyasztó hasznos térfogat: 55 l 1 kompresszor Rácspolc Megfordítható, lekerekített ajtó Energiafogyasztás: 306,6 kWh/év Zajszint: 38 dBA Méretek (Mag. x Szél. x Mély.): 1675 x600 x 600 mm Bruttó méretek (Mag. x Szél. x Mély.):1735 x 650 x 650 mm Nettó súly: 64 kg Bruttó súly: 68 kg
Sziasztok! Ha valakinek vannak tapasztalatai, szívesen olvasnám: kinek milyen konyhai hűtőszekrénnyel van tapasztalata, melyiknek mi a hátránya, melyik vált be, stb.
- Én épp hűtőt akarok választani, de talán másnak is hasznára válna a későbbiekben ;-)