Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.11 0 0 2918
bocs: "az ő droidjai legyenek"...
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.11 0 0 2917

Van, akinek ez a célja. A legtöbb halandót elundorítani a beleszólás lehetőségétől, hogy az ó droidjai legyenek csak, akiknek a hangja hallatszik. Sajnos eredményes taktika, csak mérhetetlenül mocskos és aljas.

De van akit sem az eszközök, sem a károk nem érdekelnek, csak a hatalom.

Előzmény: kígyószisz (2915)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.11 0 0 2916

Teljesen erre gondoltam.

Itt az erőből lenyomom, egészpályás letámadás stílus folyik.

Szerintem 2002-ben a makogó, gyengusz Megyó azért győzte le a vezénylő tábornokot, mert sokkal közelebb áll egy úriemberhez. Az is büdöset sz..rik, de nem a saját szobája sarkába...

A parlamenti senkiházik közül alig pár ember, akire el lehetne mondani, hogy a szó klasszikus értelmében úriemberek. Vannak a joggal csűrő-csavaró ügyeskedők, a beidomított droidok, a bamba  hajbókolók, a háttérben kavaró sunyik.

Ha valaki egyszerűbb családi körből jött, ott inkább a másik tiszteletét, az egymásra utaltságot tanulja. Erőszakos tahóvá saját fejéből lesz.

Előzmény: Árpi (2913)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2915
Nagyon elszomorító ez.
Ahogy hallani: az ország 1/3-a nem akarja a Gyurcsányt, 1/3-a az Orbánt és 1/3-a pedig egyiket sem.
Ha sürgősen nem nevelünk ki magunknak egy választható pártot, a végén odajutunk, hogy a második fordulóban alig néhány ember választja meg a parlamentet.
Előzmény: Árpi (2914)
Árpi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2914
Ha csak a kommunikáció lenne olyan! De az intézkedéseik sem mondhatók sem átgondoltnak, sem előremutatónak szerintem. Szerintem a tömegeket csak az tartja vissza a teljes elfordulástól, hogy ahová fordulhatnak, attól még ennyi jót sem várnak. És ez az igazi katasztrófa: most a borzalmasnál is csak rosszabb van a talonban. A politikai elit mára totálisan leértékelődött, olyan erős erkölcsi kontraszelekció működik közöttük. Persze ez a Kádár rendszerben alakult még ki, ahol szintén nagyon vigyáztak, hogy csak olyan kerülhessen magasabb polcra, aki soha nem kerekedhet fölébe a főnökének. A mai elit túlnyomó meg sajnos ekkor szocializálódott. Orbán hiába játszik más színekben, valójában ugyanúgy ennek a szellemi örököse, mint az ellenlábasai.
Előzmény: kígyószisz (2912)
Árpi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2913
"úriember módjára veszíteni"
Hej, ha csak veszíteni nem tudnának itt sokan "úriember módjára"! De SEMMIT nem tudnak úgy!

Ma kaptam egy levlistán egy levelet, csak a lényegét foglalnám össze.
Az angol gentlemanlike és a magyar úri modor közötti különbségről szólt. Hogy a gentleman viselkedése a királynővel és a vécésnénivel szemben is arról szól, hogy ő maga kicsoda, a magyar meg úgy viselkedik, ahogy a másik szerinte megérdemli.

Elég itt végignézni a polgárokat... A szóhasználatot... Lásd még: Fábry Sándor a "polgári értékek" audiovizuális közvetítője... Megjegyzem, nem tudom, mik voltak a szülei, de van nekem egy kedves öreg barátom, akinek csak viceházmester volt a papája valahol bent Pesten, de Fábryhoz képest a legrosszabb pillanatában is angol lord. Ő mégis proligyereknek tartja magát. Fene tudja, inkább én is. Persze nekem könnyű, hiszen az is vagyok, és muszáj volt "viselkedni", hogy észre ne vegyék rajtam. :o))

Szóval azt a gentlemanlike viselkedést széles körben a közgondolkodás alapjává kellene tenni szerintem. Nagyon-nagyon sokat javítana a közállapotokon. Még a lopás is másképp fest, ha nem káromkodnak közben ocsmány módon, és a rablás is, ha közben nem anyáznak le. Sőt, talán még a politika is, bár ez még úgy is rosszabb az előzőeknél...
Előzmény: Törölt nick (2910)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2912
Szoktam olvasgatni polfórumokat itt-ott és teljesen kétségbeejtő a helyzet mindegyikben, kivétel nélkül. Olyan fokú nemzethalál-várás van, hogy csoda, még dolgozik és gyereket vállal egyáltalán valaki. Hihetetlen az alultájékozottság és az összefüggések vizsgálatára vonatkozó teljes, határtalan igénytelenség, bemagolt szlogenek szajkózása folyik, egyéni kétségbeeséstől körítve. Nem csodálom, hogy ezt az általános hangulatot ki- és felhasználják.
Nem tudom, hogy is jutottunk idáig. Ha másunk nem is volt, mert kilógott a popsink a nadrágból, de legalább valami jövőképünk még akadt a fiók alján.
Persze, alaposan rá is játszik erre, akinek érdeke, de ugyanilyen hibás a kormányzat is, elsősorban a csapnivaló kommunikációja miatt.
Előzmény: Törölt nick (2911)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2911

A kánaán váráshoz meg annyit: ott volt a példa, hogy osztrák sógoraink hozzánk képest milyen jól éltek/élnek.

De!

Azért ha pl. adózási fegyelmet nézzük, csoda, hogy még elindulnak a buszok, van még iskola.

Mert mit láttunk a "rendszerváltozás " hajnalán: akiben minden bizalmunk volt, hogy tisztán, friss erővel egy új országot fog építeni, már pár hónap múltán elkezdi seftelni az államtól ingyen kapott vagyont. Úgy, hogy ügyvédjei mögé bújva, jogi csűrés-csavarással képünkbe röhög. Ami vagyonért ő egy percet sem dolgozott. Legfeljebb mi, középkorúak robotoltunk érte.

Mert ami itt ebben az országban működött, amire lehetett életet alapítani, azt nem politikusok "teremtették".

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2910

Természetesen csak iróniából soroltam őket abba a kategóriába. Mert sok keménymagos orbánista nem tud szembenézni a valósággal. Lehet, hogy szégyenli, hogy a táboruk egy része  csürhe és csőcselék. Nem kell nyíltan buzdítani őket, félszavakból is megértik a kétfenekű beszédet.

De ez lett a végeredménye annak, hogy a vezénylő tábornok képtelen volt úriember módjára veszíteni. Bármit képes megpróbálni, hogy visszakerüljön a hatalomra. Ha ez az ország teljes lepusztulása árán lenne, akkor is. Tudom, hogy szorongatják a hitelezők, erkölcsi és pénzügyi vonalon is.

Pedig ezek a lassan önjáró radikálisok is hamar rájönnek, hogy csupán eszközök a mérnök úr kezében. Mint minden szövetséges, ha megtették amire dresszírozza őket, mehetnek a lecsóba.

Az emberi elégedetlenségre rájátszani, a ténylegesen  nehezebb helyzetet uszításra, hergelésre használni nem csak becstelen, hanem életveszélyes. Mert  ő pikk-pakk beül a páncélautójába, ha gáz van, oszt elhúz, jónapot.

Nem csoda, ha tragikus a népesség bizodalma a jövőben. Mert sok anyagilag nehéz év volt már az életben. De ha negatív érzelmekre épít valaki, ha folyamatosan rájátszik a problémákra, hát nem tudom mi lesz.

A sok bumburnyák meg nem veszi a lapot, hogy eszköz egy mocskos játszmában. Sajnos egyébként mindíg is volt egy zsigeri pesszimizmus az országban, de ha ezt sulykolják nap mint nap, az nagyon nagy baj. Aljas és becstelen módszer. Csak a hatalom megragadása miatt. Nem véletlen, hogy a 2002-es bukta után jött meg a hangjuk a vadaknak.

Az ötvenes, hatvanas években nagyon nagy csóróságban nőttem fel. Mégis több hitem volt a jövőben, mint most. S nem az anyagiak miatt. Ha a pénz kevés, hát kevés. De ha azon kell törni a fejem, melyik országban lenne jobb a gyerekeimnek, akkor az szar érzés.

Előzmény: kígyószisz (2908)
jevelley Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2909
(A szabál egyaránt vonatkozik az egyszemélyes vállalkozásra, kórházra, Rt-re, mindenkire)
Kivéve az országgyűlési képviselőinket (jobb, bal,közép és többi ...) akik ugye törvényen kívül állnak így nekik nem kell igazolni semmit...

Előzmény: Ertet Lenke (2907)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2908
Szerintem az 1990. óta visszafojtott erők most törnek ki, egyszerre, a sok elfojtás most robban, én megértem ezt. Túl sokan vártak Kánaánt a rendszerváltozás után, hát, azóta megéltünk ezt-azt, de a mennyországot nem sikerült itt, e földön megismerni.
Igazán a hajcihő 2002-ben kezdődött, addig nem igazán tartott a választások elvesztését követően, leköszönő ellenzéki vezér gyújtó hangú nagygyűléseket (mint pl. "együtt mozdulunk majd, ha mozdulni kell..." ha jól emlékszem), amely mondatok többféleképpen értelmezhetőek, ezek a radikálisok pedig nem az alkotmányos-parlamentáris változatot értik ki az ilyen beszédből. Ezután kezdtek választási csalásokra hivatkozni, majd jött a hídlezárás, stb. A háttérből - akarva-akaratlan - elősegítette ezt az egyre erősödő komcsizás (érdekes, a Horn-kormány idején ez ennyire nem volt még divat), s előbújtak - tetszik-nem tetszik - a szerintem amúgy roppant sokan lévő antiszemiták is tényleg /közbevetőleg, ha már témánál vagyunk, én már '90-ben meg voltam döbbenve, mennyi antiszemita lett hirtelen, ahhoz képest talán nincsenek többen, nem tudom/. Jött a második elvesztett választás, amikor az egész nyár végül is ilyen permanens ellenkampánnyal telt, majd az őszödi beszéd, ami a gyújtószikra volt valamennyi, már felgyülemlett indulatra és gyűlöletre. Aztán persze, ezek a radikálisok már a Fideszt is túl puhának ítélték, ha összevetjük azokkal az erős kijelentésekkel, amelyek többértelműek és nagygyűléseken hangzanak el, nem is lehet rajta csodálkozni, hogy megfutamodásnak ítélik - a maguk szemszögéből -, hogy beszéd ide-oda, a Fidesz általában mégsem lép túl a jogi kereteken (kivétel a jópofi kordonbontás, ami szerintem lesújtó jelenség, önmagában is, honatyáktól). Más kérdés, hogy az Orbán nyíltan sosem fog ezektől elhatárolódni, annak is megvan a maga oka. De most már ők határolódnak el egyre jobban a Fidesztől, ez egy önállósuló társadalmi csoporttá kezd válni (őket nevezem radikálisoknak), természetesen nem homogén.
Jelenleg még nem érzem úgy, hogy túl nagy lenne a társadalmi támogatottságuk, de kicsit tartok attól, hogy ha fokozódik az elégedetlenség, ez növekedhet.
Semmiképpen sem a kormány provokátorai, ez hülyeség, sajnos, egy olyan csoport, amelyikben túlzottan felhalmozódott az elégedetlenség.
Előzmény: Törölt nick (2903)
Ertet Lenke Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2907
> a hivatalos telefont nem szüntették még meg, de mindenki részletes számlát kap,

Ez a marhaság nem az eü reformnak köszönhető, hanem a drágalátos apehes pénzügyi faszkalapoknak. Akik nem látnak az orruknál tovább.

Ugyanis az a szabál, hogy:

egy intézmény telefonköltségéből 20% -ról "vélelmezik", hogy az nem hivatalos, hanem magánbeszélgetés. Ezért e 20% után SZJA -t kell fizetni. Ha nem akar valaki, akkor meg minden egyes hívásról bizonyítania kell, hogy az hivatalos hívás volt. Gondold el, hogy egy több, mint 100 embert foglalkoztató intézményben mekkora adminisztrációt jelent mindez! (A szabál egyaránt vonatkozik az egyszemélyes vállalkozásra, kórházra, Rt-re, mindenkire)

Van még ilyen szépség. Például:
Egy cég vesz egy személygépkocsit. Azzal jár a főnök üzletet kötni.
A vásárláskor a személyautó ÁFÁ-ját ki kell fizetni a kereskedőnek, aki azt be fogja fizetni az államkasszába. A vevő nem tudja levonni ezt az áfá-t. (ha egyéb felszerelést, szerszámot, anyagot vásárol, annak az áfá-ja levonható)
Amíg fenntartja a cég a személyautót, azzal kapcsolatosan semmilyen kiadásnak az áfá-ja nem vonható le.
Amikor a cég eladja ezt az autót, akkor az értékesítés ÁFA-tartalmát be kell fizetni az államnak. Vagyis: ha a cég szgk-t vásárol, akkor az ÁFÁ-ját kétszer fizettetik meg vele.
Aranyos, mi?
Előzmény: babydevil (2905)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2906
Szia Babydevil! Köszönöm szépen, különösen, hogy nem lehetett valami boldogságos foglalatosság ezt a választ megírnod. Igyekszem összeszedni magam az asztal alól.... Döbbenetes.
Előzmény: babydevil (2905)
babydevil Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2905

Szia deres szádorgó!

Az 1.-re nem tudok mit mondani, elképzelhető, mert a finanszirozásban elég sok visszás dolog van.

2. igaz, minden kórház kap egy ún. TVK-keretet (teljesitmény volumen korlát) az OEP-től havonta. Ez azt jelenti, hogy TVK keret erejéig ellátott betegeket kifizeti az oep, az azon felül ellátott betegeket már az intézmény saját zsebből "finanszirozza". Nálunk most fordult elő előszőr, hogy -10 millióval zártuk a februári hónapt. Ugyanis febr.28-án !!!! kaptunk egy keret módositó levelet. Azaz a hónap utolsó munkanapján kaptunk egy TVK keret csökkenésről szóló levelet...

Nekem van olyan barátom, akinek a lábszárcsontjából nem vették ki a szögeket-kapcsokat-vasakat az előjegyzett időben, mondván hogy nem fér bele a finanszirozási keretükbe. Úgyhogy az eredetileg előjegyzett időponthoz képest 2,5 hónappal később szedték ki, de akkor is csak azért, mert már gennyesek voltak a csontjában a fémek...és igy már sürgősségi esetnek számitott:-((

Szóval sajnos pl. nálunk is előállhat az a helyzet, hogy a hónap végén azt kell mondjam majd a betegnek, aki több hónapja várja a műtetet, hogy boccánat, de nem tudjuk ellátni, mert elfogyott a keret...

Bár valószinüleg sok ilyen gondunk nem lesz, mert az egyetem 160 szemészeti ágya helyett ápr.1-től csak 70 szemészeti ágy lesz (a területi ellátási kötelezettségünk 454830 embert érint, úgyhogy gondolhatod, hogy a tervezhető műtéteknél kb fél év átfutási idejű lesz a műtéti előjegyzés...), úgyhogy az egyik szemészete valszeg cakkumpakk megszüntetik. S mivel mi vagyunk a kettő közül a "kisebbik" intézmény, igyhát asszem itt a nóta vége.

3. Valóban. Ma már minden hónapban kapnak a kórházak X ft gyógyszerkeretet, ha annál többet költenek a betegekre, az szintén a saját keretükből megy. A napi való életben felmerülő ebből adódó problémákat nem részletezem, de velem is előfordult, hogy saját pénzemből vettem meg a gyógyszert a betegnek, egész eccerűen azért, mert sajnáltam...

4. a hivatalos telefont nem szüntették még meg, de mindenki részletes számlát kap, amiből világosan kiderül, hogy mi a magánhivás és mi a hivatalos... A magánhivások asszem havi max. 500 Ft-ig engedélyezettek, a többi fizetendő.

5. Ez igy igaz.Én is 2008-ra kaptam időpontot a csontsűrűség vizsgálatra (nekem a gyerekvállalás miatt lenne szükségem, mert az utolsó mérés alapján "ritkábbak" a csontjaim mint az terhesség előtt megengedhető lenne). Úgyhogy vagy zsebből fogom kifizetni azt a jópár ezer Ft-ot, vagy várok 2008-ig. Vagy "feketén" megcsináltatom valamelyik ismerős intézményben, anélkül, hogy bekerülnék bármilyen számitógépes rendszerbe...

Jobb, ha az "átlagember" nincs is tisztában ezekkel a dolgokkal, mert komolyan borzasztóak.Nálunk pl. az van, hogyha egy beteg anélkül megy haza, hogy fizetne napidijat vagy nem fizet-de aláir egy nyilatkozatot erről, szóval ha nem fizet és papirt sem irt alá, akkor a lóvét én és a kezelőorvos fizetjük felesben...

Tényleg jobb ha nem tudjátok mi van az eü-ben. Egy biztos, most aztán nagyon nem szivesen lennék beteg.

Előzmény: deres szádorgó (2893)
Árpi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2904
Meg kell mondjam, az utóbbi időben egyetlen számomra rokonszenves megnyilvánulása volt Gyurcsánynak: amikor azt javasolta, ne mondjanak beszédeket. Persze (vajon miért?) kizártnak tartottam, hogy Orbán ezt elfogadná.
Előzmény: Törölt nick (2899)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2903

Milyen egy ország ez, ha egy kormánynak olyan provokátorai vannak, mint egy Budaházi, Torockai, Gonda, meg a Jobbik XV. kerületi képviselőjelöltje.

Csúnya beépített ügynökök, akik ürgebőbe kötve kapják a búvároktól az utasításokat?

Előzmény: kígyószisz (2901)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2902

Ennek sajnos akkora az esélye, mint Madonnának a szüzességre.

Az ország tisztességes többségének (régi és "új") viszont lenne egy igazi ünnepe.

kígyószisz Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2901

Ugye, nem gondolod komolyan (tudom, hogy nem), hogy bizonyos gyűlések március 15-ről fognak szólni? Ünneplésről, megemlékezésről?

Volt nemrégiben egy 50. évforduló, bizonyos gyűlésen mindenről lehetett hallani, de arról az egyről nem.

Természetes, hogy lesz "monnyonle", "beteges hazudozó", stb. - ilymódon kellemesen megalapozva a későbbi hangulatot, amelytől majd jóóóól el lehet "határolódni" azzal, hogy a provokátorokat a kormány béreli fel.

Így megy ez "arrafelé".

palánkos Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2900

Csak azt hagytad figyelmen kívül, hogy az általad Fletóéknak nevezettek, és még sokan mások éppen azt szeretnék elérni, hogy ne legyenek zavargások. Míg mások éppen arra utaznak mert nekik az a jó, hogy csináljanak minél nagyobb bulit.

Abban egyetértek veled, hogy ne legyen sehol zavargás, szúrjanak csak ki azzal a kormánnyal, azzal a csoportosulással, amelyik békességet szeretne. Bizony nagy "kiszúrás"lenne.

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2899

Van egy ötletem, hogy lehetne a legjobban alávágni a Fletóéknak:

15.-én senki, egyetlen helyen se tüntetne. Csak ünnepelne, emlékezve 1848-ra. Semmi napi politika. Semmi transzparens, semmi ordibálás, semmi monnyonle.

Ennél jobban beégetni nem lehetne azokat, akik előre tudnak a rendbontásokról. Ha nincs balhé, hazudtak. Ha lenne balhé, igazuk lenne.

deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2898
A pusztítás a provokátorok reszortja...
Előzmény: Ladyb (2896)
Árpi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2897
Nem, csak tudósítanak a görénylyukukban otthonmaradóknak. A "munkát" másra hagyják.
Előzmény: Ladyb (2896)
Ladyb Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2896

Szétveritek Bp-t?

:)

(Ezt most humorból mondtam, habár ha jobban belegondolok, nem túl humoros...)

Ladybird

Előzmény: deres szádorgó (2891)
Árpi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2895
Szó nem volt pillanatokról! Tudomásom szerint legalább fél óra állt rendelkezésre a Fidesz szervezőknek még akkor! A rendőrség értesített, majd várakozott. És amikor feléjük indult a tömeg, kb. akkor lépett fel azon a területen.
Vagyis nem igazán van szó esélyegyenlőtlenségről, amire utalsz. Az, hogy egy rendezvényen továbbadom a tennivalókra, a javasolt elvonulási irányra vonatkozó infót, szerintem nem mérlegelés kérdése, hanem természetes dolog. Ha ezt elmulasztom, súlyos hibát vétek. És erre nem kell több pár percnél amúgy.
Előzmény: deres szádorgó (2894)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2894
Ezt ilyen formában még nem olvastam: "ők jelezték, hogy a Deák tér felé nem jó menni". Tartom: itt pillanatokon-részleteken múlhatott sok reakció.

Azt írod: "A Fidesz szervezői viszont legalább ekkora hibát követtek el!"

Ezen azért volna mit átgondolni: a rendőrség vezetői a nagygyűlés végeztével aktív szerepet vettek fel: maguk döntöttek lépéseikről s azok következményeiről. Mindezt több órán át. A fideszesek ezzel szemben kitalálhatták volna, hogy tesz-e a rendőrség olyasmit, amit addig sioha. Mindezt pár perc alatt, ki tudja, milyen információkra alapoznva, s a korábban már elmondott reakciók veszélye mellett.
Hol itt az egyenlőség?
Előzmény: Árpi (2892)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2893
Talált szövegek a szociálisan érzékeny kormány mottójára...

1. a cukorbetegek esetleges üszkösödés miatti keszon-kezelését nem támogatja a TB, mert túl drága (~500eFt). Helyette az amputációt támogatják, mert az olcsóbb (~250eFt). Azonban a keszonzás után a meggyógyult beteg ugyanis munkaképes, dolgozhat és járulékot fizethet - az amputált viszont rokkantnyugdíjas és tolószékes lesz, akiről gondoskodni kell.

2. ...egy kórház X beteget finanszíroz, aki ezen felül lesz ellátva, azt nem fizeti ki az OEP. A szül-nőgy. osztályra jönnek nők, akik szülnek, és akikkel ki is merül ez a keret. Jönnek nők méhnyakrákkal, akiket meg kellene műteni, de nem műtik meg őket, mert az OEP nem fizeti ki. Ehelyett adnak nekik valami krémet, tablettát, ami semmit nem ér persze, és jó esetben megmondják neki, hogy rákos, rossz esetben meg se mondják neki. Miért nem? Azért, mert az orvost fogja beperelni és ha az meg azt mondja, hogy ő nem tudja kifizetni saját zsebből a műtétet, akkor is ő a hibás, az OEP csak sajnálkozva széttárja a kezét és azt mondja, ez etika kérdése. Szóval itt már emberéletekről van szó. Csak éppen még az érintettek sem tudják.

3. ...meghúzták a felhasználható gyógyszerek felső limitjét. Amit ezen túl elköltenek, igazgatói utasítás szerint az orvos béréből kell levonni. Hiába indokolt szakmailag egy meningitises (agyhártyagyull) gyereknek antibiotikumot adni, ha a keret kimerült, ki fog annak a gyereknek saját zsebből félmilliós gyógyszereket finanszírozni? Senki. Következmény: kitalálható.

4. ...megszüntették a hivatalos telefont. Minden telefont ki kell fizetnünk. Ha tehát én egy külsős laboreredmény után akarok telefonálni, saját zsebből teszem/tehetem meg. (mondjuk egy sepsises gyerek bakteriológiai eredménye után, ami quo ad vitam életmentő lehet) Megteszem? Talán. Egy darabig.

5. Vadonatúj csontsűrűség-mérő készülék. Az OEP napi 5 mérést fizet, vagyis a gép ott áll kihasználatlanul, a betegek 2008-ra kapnak előjegyzést. Most. Ugyanez CT-re. Kell még példa, vagy elég ennyi? És ugyanakkor defenzív orvoslást végzünk, mert félünk az egyre inkább orvosellenes (tudatosan gerjesztett) társadalom pereitől, ezért rengeteg felesleges vizsgálatot csinálunk, aholis rengeteg pénz folyik el.
Árpi Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2892
Ha elmentetted volna, te is tudnál idézni.
A rendőrök megvárták a Fidesz gyűlés végét, és adtak időt a tömegnek a másik irányba távozni. Csakhogy a tömeg a rendőrség jogos várakozása ellenére (hiszen ők jelezték, hogy a Deák tér felé nem jó menni) nem a rendőröktől és a balhétól távolodó irányba indult meg! Egy ilyen, addig nem látott, ezer mozzanatában törvénytelen fejlemény miatt hibáztatod azokat a rendőröket?
Ha hiszed, ha nem, ez a válasz a felvetésedre.
"1. A Fidesz elmulasztotta-e a saját rendezvényének résztvevőit egy idejekorán leadott figyelmeztetés révén megóvni az előre látható veszélytől?"(2854)
Ha erre nem volt válasz az idézett kép, akkor mi lenne megfelelő szerinted? Lehet, hogy Neked nem tetszik ez a válasz, de sajnos akkoriban többen nyilatkoztak hasonlóan, vagyis lehet benne valami. A rendőrséget meg én sem dicsértem azért a napért sehol. Csak míg Ti folyton politikai tőkét próbáltok kovácsolni (persze már tudom, csak a nemzeti megbékélés érdekében) mindenből, ami aznap történt, én addig úgy gondolom, hogy a rendőrök egyszerűen szakmai hiányosságok miatt követtek el egy csomó hibát, ami hiányos irányítást és kiképzetlenséget egyaránt jelent.
A Fidesz szervezői viszont legalább ekkora hibát követtek el! He nekem szól valaki, hogy balról balhé közeledik, akkor akár azon az áron is elküldöm jobbra a barátaimat, hogy nem mondhatom végig, amibe belekezdtem. Ez nem is szakmai, hanem emberi dolog.
Előzmény: deres szádorgó (2890)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2891
Jó ideje nem fórumoztam, így valóban mosolyogtam, amikor a krisztusi szót az elgyengülés jeleként értelmezte topiktársunk...
Holnap viszont tényleg a Lapnak írok. A jövő héten úgyis más dolgunk lesz :-)
Előzmény: Törölt nick (2884)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2890
Hmmm.... képet tudsz idézni a törölt topikból?

Két kérdést vetettem fel, erre írtál vissza. A kérdések:
1. A rendőrségnek azonban mintha nem sikerült volna a délelőtt még a Kossuth-térnél, később a Nyugatinál jelentkező tömeget - köztük jónéhány támadó fellépésű figurát - órákon át feloszlatnia, s pont akkor léptek komolyan akcióba, amikor a Fidesz-gyűlésről távozók is megjelentek a színen.
2. Egy ilyen, addig nem látott, ezer mozzanatában törvénytelen fejlemény miatt hibáztatod azokat a szervezőket?

A szövegedben erre nem reagálsz, azonban újra beismétled azt a két állításodat, amelyekre a 2854-ben már válaszoltam.
Tudom, késő van, de lehetne kissé összeszedettebben vitázni?
Előzmény: Árpi (2879)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.10 0 0 2889
Köszönöm a választ, meg a tanácsokat. Úgy teszel, mintha valamit cáfolnál, de a szövegedből kimaradt a lényeg: mit is cáfolsz, s mivel?
Előzmény: Törölt nick (2878)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!