Keresés

Részletes keresés

1ibolya Creative Commons License 2011.10.03 0 0 5936

Szia!Szerintem dobd fel a hibiszkuszos topikba.Kíváncsi vagyok ott mit szólnak hozzá...Nekem még ez eszembe sem jutott,hogy a teából legyen hibim:-)Az ötlet tetszik,kipróbálom:-)))

Én a hibiket a lakásban teleltetem,déli ablakban.Minél világosabb annál jobb.Ha már fás szárú több éves növényről lenne szó,akkor mehetne hűvösebbre.De ez csak az én véleményem,nem értek annyira a hibikhez,inkább kérdezd a másik topikba.

Előzmény: Gyöngyi59 (5935)
Gyöngyi59 Creative Commons License 2011.10.03 0 0 5935

Szép napot Mindenkinek !

Tudnátok segíteni ?: Valódi hibiszkusz teából  sikerült kiszedni magokat, 1-2 nap alatt kicsíráztak vízben, pár napja elültettem, és már  némelyik a föld felett van . A teleltetéssel vagyok gondban. Szobába, v. leander szerű teleltetés lenne a jobb? Köszi .Gy.

1ibolya Creative Commons License 2011.10.03 0 0 5934

Ezt a lepkét hol fényképezted?Itthon???Még soha nem láttam ilyen fajtát.

Előzmény: HIBISCUSMANIACUS+ (5932)
tech-pro Creative Commons License 2011.10.03 0 0 5933

Jéééézus, az első hibiszkusz, az mi?

Előzmény: HIBISCUSMANIACUS+ (5932)
HIBISCUSMANIACUS+ Creative Commons License 2011.10.03 0 0 5932

HIBISCUSMANIACUS+ Creative Commons License 2011.10.03 0 0 5931

Látszik nagyon más rugóra jár az eszünk - de ez természetes.

Azokat a szobanövényekről szóló könyveket,amelyeket én is átlapoztam kezdőként,valóban televannak hasonló ostobaságokkal.

(pl. egy kis növényt fokozatosan kell átültetni nagyobb cserepekbe,blablabla.)

(Valójában a földre hullott mag sem cserepezi át saját magát a természetben...)

A gombára és a levegőtlen talajviszoknyokra éppen a kisméretű cserép hajlamos - puffer képesség hiányában hol kihül,hol kiszárad,vagy éppen fordítva.

Másrészt egy talaj a rosszul megválasztott összetevők miatt lesz penész -és bacifészek.

Én pl. egy gramm gomba vagy baktériumölőt nem használok.(pedig a guavánál sokkal mufurcabb növények a kedvenceim.)

Előzmény: gáborke (5902)
1ibolya Creative Commons License 2011.10.02 0 0 5930

Előre is köszönöm!!!Jó,legyen tavasz:-)

Van 2 növényem,még a Józsitól kaptam pár éve őket.2 magonc valami...Azt mondta,ha lesz rá nemesem,akkor belehet oltani őket.Csak azt felejtettem el,már akkor,hogy minek a magonca:-)))Rakok fel képet róluk,hátha valaki (Te)tudod ,hogy mik lehetnek ezek.Szokás szerint telóvan fényképezve:-(((

Előzmény: gáborke (5928)
1ibolya Creative Commons License 2011.10.02 0 0 5929

Most francia bulldogok,remélem 3 hét múlva angol bulldogok is lesznek:-)Még nem látszik egyenlőre...

Előzmény: zildi (5927)
gáborke Creative Commons License 2011.10.02 0 0 5928

Akkor viszont lesz pár kisebb magonc számodra, de mivel jön már a hüvösebb, jövö tavasszal fogom egyelni öket. Sztem a látogatást is tavaszra lehetne tenni, mert már majdnem mindent betettem ugyhogy teljes a dzsungel.

Akár olthatunk is ha kell vmit.

üdv

Előzmény: 1ibolya (5926)
zildi Creative Commons License 2011.10.02 0 0 5927

milyen kiskutyák születtek??

Előzmény: 1ibolya (5926)
1ibolya Creative Commons License 2011.10.02 0 0 5926

Azt nem hiszem,hogy Nálad nem lenne érdekes növény számomra:-)))A trópusiak még mindig a szívem csücske:-)A citrusokkal meg csak az a baj,hogy nőnek mint a gomba,már így is alig férnek ba télen.Idén mindegyiket drasztikusan meg kell metszenem.Most,hogy lett üvegház,trópusit még rengeteget el tudok helyezni...

Tényleg közel laksz,ha meghívsz elmennék megnézni a növényeidet.Vagy Te is eljöhetnél hozzánk...Bár én egyenlőre nem tudok kimozdulni,kiskutyáim vannak,őket kell pesztrálni.Most 4 naposak,még 1 hét bezártság van:-)

Előzmény: gáborke (5925)
gáborke Creative Commons License 2011.10.01 0 0 5925

Akkor nem biztos hogy tudok számodra érdekes növényt adni, mert orchideám nincs.

Pár trópusi növényke lett volna neked, guavék, esetleg citrus...

Pilisen lakom, egy tizen pár kilométer Tőled.

üdv

Előzmény: 1ibolya (5924)
1ibolya Creative Commons License 2011.09.30 0 0 5924

Ok.Köszi!!!!

Bocsi,de el csere-beréltem őket.Rákattantam az orchideákra,nem tudtam ellenállni a cserének.Egyébként jól voltak,idén cseréltem el őket.

Nagyon titokzatos vagy:-)))Merre laksz????

Milyen növényekre gondoltál????:-)))Bár már a moro vérnarancsot is orchideára cseréltem:-)Pedig azért nagyon oda voltam....

Előzmény: gáborke (5922)
gáborke Creative Commons License 2011.09.30 0 0 5923

Takarni kell télen erősen, persze fajtól is függ.

Előzmény: yodi (5921)
gáborke Creative Commons License 2011.09.30 0 0 5922

Szerintem jó neki ez a mix, növekedési időszakban meg kaphatja a tápot.

Növények hogy vannak amiket adtam?

Még van pár növény ami érdekelhet esetleg tavasszal Téged, ráadásul egy kőhajításra laksz már tőlem:)

Előzmény: 1ibolya (5920)
yodi Creative Commons License 2011.09.29 0 0 5921

Sziasztok!

Escalloniát van esély odakint átteleltetni, vagy mindenképpen hozzam be?

1ibolya Creative Commons License 2011.09.26 0 0 5920

A curcuma mehet palánta föld+savanyító tózeg+perlit-be?Vagy valaki tud jobbat????

Quicktor57 Creative Commons License 2011.09.26 0 0 5919

Igen, pont így gondoltam.

Előzmény: zildi (5918)
zildi Creative Commons License 2011.09.26 0 0 5918

köszönöm a választ. Úgy gondolod a szoktatást, hogy reggel ki, amíg szép idő van, és este be a szobába? Télen viszonylag hűvös helyen, ablak közelében, öntözést vissza kell fogni, ugye?

Előzmény: Quicktor57 (5917)
Quicktor57 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 5917

A pomelót, ha 20 fok körül akarod teleltetni, akkor már érdemes éjszakánként szoktatni a szobai körülményekhez, és szép lassan csökkenteni a vízadagját. Én ilyen módszerrel 15-18 fokon sikeresen teleltettem világos nappaliban.

Előzmény: zildi (5915)
Quicktor57 Creative Commons License 2011.09.25 0 0 5916

Szia!

A Tesconak mikor szállítasz?

Előzmény: gáborke (5913)
zildi Creative Commons License 2011.09.25 0 0 5915

Igaz, tavaszi a hozzászólásod, de megláttam a Pomelo nevet, nekem is vannak csemetéim, 2010 telén ültettem a magokat, szépen fejlődnek, az elmúlt télen hűvös szobában teleltek, most erre nem lesz mód. Lakásunk nem túl meleg, kb 20 fok van télen és a levegő sem száraz, maradhatnak ablak közelében a szobában? Kb. hány fokos éjszakai hőmérsékletig maradhatnak az erkélyen?

válaszod köszönöm

Előzmény: Kátya2 (5565)
zildi Creative Commons License 2011.09.25 0 0 5914

Tanácsot szeretnék kérni.

Évek óta nevelek egy acaciat, tüskés változatát. Eddig még nem hozott virágot. Kb. 1,5 m magas jelenleg. Eddig hideg szobában, pincében telelt, ahol ledopta a leveleit, tavasszal megmetszettem és nőtt szép magasra. Idén tavasszal nem vágtam le belőle, nagy cserépbe ültettem és hagytam fejlődjön, ahogy akar.

A kérdésem: védett helyen, telelhet a kertben? esetleg be kell takarni? Pincébe kell vinni?

Ahogy olvastam, sokat kibír ez a növény! Arról viszont nem olvastam, Magyarországon hol kell teleltetni.

Segítségeteket köszönöm

gáborke Creative Commons License 2011.09.25 0 0 5913

Klementin

Új típusú fürtös mandarin:)))

Tahiti Madarin:

Keressük meg a guavét kviz:

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.22 0 0 5912

Az elején próbáltam metszéssel visszafogni de nem nagy sikerrel.Így most csak "igazítok".A törzs az elképesztő mennyiségben ad lehámlott kérget/mint a fahély/nem olyan színű a gyümölcse mint amit feltettél hanem sima felületű mély vörös/.Ha valaki esetleg elcserélné valami Citrusfélére azt szívessen venném.De érte kellene jönni valami szállító eszközzel.Hasonló méretű mediterrán növényeim is vannak amiktől megszabadulnék.Akit érdekel keressen a Mailemen.

Előzmény: gáborke (5911)
gáborke Creative Commons License 2011.09.22 0 0 5911

Szép nagy. Vastagságra nekem is hasonló, a koronája kisebb, igaz jó párszor igen erősen megmetszettem, mert még helyhiánnyal küzdöttem anno.

Most hogy nem metszem már sokkal több gyümölcsöt is hoz. Viszont ezt a nagy dézsás dolgot én nem tapasztaltam. Sokáig pár literesben volt szegény, mégis örökké termett rendesen, alig lehetett lelőni hogy ne virágozzon, most kb 16-18-as cserépben van és már 1-1,5 kilot leszedtem, a másodvirágzásból is van még egy adag, ráadásul most nekiállt megint virágozni:)

Ja és földhiány miatt elég erősen sovány homokos talajba ültettem, igaz kapott NPK-t bőségesen nyáron.

Előzmény: Törölt nick (5909)
gáborke Creative Commons License 2011.09.22 0 0 5910

Sztem a 18 fok világos hely nem problémás neki én is ilyenen tartottam egy ideig, és nem hullatott egy levelet sem, de a másik helyen is megmarad esetleg csak pár levelet lehullajt, pusztulásra nem valószinű hogy számítani lehet, mert a sima guavénél is szívósabb és az sem egy gyenge dolog..

Előzmény: Quicktor57 (5908)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.22 0 0 5909

A szamoca-guavával csak az a baj,ha minden jól alakul és megéri a 10évet akkor egy szabályos fa lesz.méretben és kb.5kg szép mély piros terméssel de ehhez megfelelő/nagy edény/nyáron földbe sűlyesztve/és erős trágyázás meg télen világos hüvös helység és 2-3ember aki tavasszal kicipeli és ősszel becipeli egy legalább 3 méter magas teleltetőbe.A képen tavaly olyan 2,5méteres volt most /még kint/ meghaladja a 3 métert.A teleltetőbe már meggondolás tárgya,hogy érdemes e vele foglalkozni.

Quicktor57 Creative Commons License 2011.09.22 0 0 5908

Két lehetőségem van. Vagy 18 fok körül a világos tetőtéri szobában a kávékkal együtt, vagy fűtés nélküli (4 - 10 fokos), nem túl világos szobában energiatakarékos "Tesco" lámpával megvilágítva a citrusokkal együtt. Tavaly a normál guava az utóbbi helyen telelt, és szinte az összes levelét ledobta, a hajtások zöme visszaszáradt.

Előzmény: gáborke (5907)
gáborke Creative Commons License 2011.09.22 0 0 5907

Elég szívós növény a szamóca guave, ennek ellenére a legjobb 4(0)-15 fok között teleltetni, kevés öntözéssel.

A szívósságát azért irtam mert volt mikor 18-22 fok körül telelt régen nálam és azt sem sinylette meg, bár a radiátort ha meg tudod oldani hogy ne menjen rá közvetlen a meleg avval biztosabb a telelés. Persze ilyen hőfokon érdemes a fényt is nagyra választani, különben valószinű levelet fog dobálni. Hány fokon tartanád?

Előzmény: Quicktor57 (5906)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!