Keresés

Részletes keresés

fiend Creative Commons License 2005.08.15 0 0 537
Ez még érdekesebb lenne! :-) Mert T-kábel kábeltévés internet elérést még inkább nem szolgáltat a 13 ker.-ben! Az alig néhány kerülteben van csak! Eztet találtam az oldalukon: "a T-Kábel Magyarország Kft által visszirányúsított területeken érvényes, vagyis Budapest II., III., VIII., XV., XVI. És XX. kerületeinek, valamint Dunakeszi, Esztergom, Érd, Szeged, Békéscsaba, Makó, Gyula, Békés, Hódmezővásárhely és Deszk meghatározott részein." Szóval kicsi az esély a T-kábel internet szolgáltatásra!:-)
Előzmény: Szürkeszamár (535)
fiend Creative Commons License 2005.08.15 0 0 536
Ebben pillanatnyilag sajna igazad van. Bár a Gazdasági Versenyhivatal elött van már egy bejelentés ezzel kapcsolatosan, hogy ez bizony tiltott áru kapcsolás! Remélem mire mi odálig jutunk leszen döntés is az ügyben és nem kell kötelezően a T-online ADSL-hez T-com vezetéles előfizetés! :-)
Előzmény: zzoltan (534)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.08.15 0 0 535

Szerintem itt sem kell telefon. Legalábbis így emlékszem, ezt mondta az üzletkötő. Mondtam neki, hogy nekem nem kell vezetékes telefon, elég a mobilom, és mintha erre válaszolta volna, hogy az Internet a tévé kábelét használja, nem a telefonvonalat.

Mindegy, az Internet legkisebb csomaga is kb. 60-70.000 egy évbe, egyelőre erre nem lesz pénzem.

Előzmény: zzoltan (534)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.15 0 0 534
A különbség annyi, hogy a chello-hoz nem kell telefon előfizetés, míg a T-Online-hoz - hacsak időközben nem változott - kell.
Előzmény: fiend (533)
fiend Creative Commons License 2005.08.15 0 0 533
Nézegettem a Kábeltévé szolgáltatókat! Nagy külömbség nincs a UPC meg a T-kábel között! Szinte ugyanazt a csatorna kiosztást kínálják ugyan annyi csomagban és nagyjából egyező áron! Én személy szerint a UPC-nek jobban örülnék mint a T-kábelnek mert már régi előfizető vagyok a Chello-nál és UPC kábeltévé nélkül nem hinném, hogy lezsen chelló! Bár állítólag a T-Online ADSL-je is egész elviselhető sebességű és árban majdnem egyeznek ezek is! Csak nekem a Chellonál van ismerősöm!:-))
zzoltan Creative Commons License 2005.08.15 0 0 532
Jelenleg mi 2 utcányira lakunk az IKON háztól, és nálunk is csak UPC van.
Előzmény: Modrooka (526)
katafa Creative Commons License 2005.08.15 0 0 531
Ugyancsak Origó példa. Redőnyös dögivel - csak bírd elküldeni őket. Biztosítóval nem találkoztam, csak az OTP garanciás dobta be a papírját. "Minket" sem a telefonosok, sem a kábeltévések, sem semmilyen "info szupersztrádás" nem keresett - legalább is jó ideig. Nekünk kellett a nyakukra járni - ezt mondjuk a mai napig nem értem.
Előzmény: Szürkeszamár (528)
katafa Creative Commons License 2005.08.15 0 0 530
Bocs, hogy az Origóból beleszólok. Mi is a T-kábelt kaptuk "ajándékba". Tehát a honlap valszínűleg nem igaz, és az AL a Deutsche Telekommal van baráti viszonyba. Mellékesen, UPC csak hosszú harc után érkezett a házba. Remélem, nektek símább lesz, ha akartok alternatív szolgáltatót.
Előzmény: Modrooka (526)
Modrooka Creative Commons License 2005.08.14 0 0 529
:-)))))))))
Előzmény: Szürkeszamár (528)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.08.14 0 0 528

Igaz, én is "Véső utca 6-8" -ra emlékszem, de a hitelszerződésben 8-10 áll.

Kívánom, hogy a házszám kérdése legyen a legnagyobb problémánk!

A T-Kábel honlapján én sem találtam meg a kerületünket, de az üzletkötő határozottan állította, hogy az ő kábelük került rákötésre.

Mivel nem értek hozzá, elképzelhetőnek tartom, hogy el akarta csupán hitetni velem, hogy ő az egyetlen akitől megkaphatom az Égi Jelet és nincs menekülési útvonal. Bár nekem olyan mindegy. A UPC nagyjából hasonló csatornák, hasonló árakon.

Szerintem az első hónapokban sorra járnak bennünket majd a bizotsítók, telefontársaságok, klímások, reluxások, hevederzárasok, asztalosok, késköszörűsök és kábeltévések - mindezt a friss préda reményében :)

Előzmény: Modrooka (527)
Modrooka Creative Commons License 2005.08.14 0 0 527
Az RF-nél aláírt szerződésünk szerint a B. lph. a 8. számú....
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (524)
Modrooka Creative Commons License 2005.08.14 0 0 526

Kedves Szürkeszamár!

Az előbb megnéztük a T-com oldalát, a T-Kábel a XIII. kerületben nem szolgáltat.....

Mi tavaly találkoztunk a UPCsekkel. AZt mondták, hogy az UPC-s szolgáltatási terület. Úgyhogy nem valószinű, hogy MATÁV kábel szolgáltatás lenne, mert messze vagyunk / leszünk a fejállomástól.

Előzmény: Szürkeszamár (525)
Szürkeszamár Creative Commons License 2005.08.13 0 0 525

Ha jól tudom, a C bejárat a 8-os szám lesz, a B bejárat pedig a 10.

Tegnap összefutottam a T-Kábel (alias T-mobile, alias Matáv, alias Magyar Telekom, alias Westel - végül is alias gute alte Deutsche Telekom) arra ólálkodó helyi üzletkötőjével. Az érdekelte, mikor várhatók a költözések.

Az ő kábeltévéjük kerül(t) bevezetésre. Mivelhogy a házban már elő van készítve minden kábelezés az utcától a katódcső foszforrétegéig, ezért - csak nekünk és csak most - gálánsan eltekintenek a bekötési díjtól :)

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (524)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.08.13 0 0 524

Mi a C-ben vagyunk. Nem kértünk konyhát, burkolást, szanitereket, kivéve a laminált padlót. Még nem telefonátak, tehát a C lépcsőház még nincsen kész.

A rezsire 150 Ft/m2-t mondtak akkor, amikor azt mondták, hogy a második ütem kb két hónappal később készen lesz.  Most egy évet írnak. (De iszonyúan és idegesítően lassú a sok csicsától az Ikonház weboldala...)

Ja, mi a ház pontos címe?

Előzmény: smatte (523)
smatte Creative Commons License 2005.08.13 0 0 523

Most már igazán nem várat sokat magára az átadás és az azt követő birtokbavétel.

Aztán kíváncsian várom a további észrevételeket, a beköltözés utáni első havi rezsiköltség nagyságát stb.

Szerintem szép "házunk" van...:) 

Nőgyógyász Creative Commons License 2005.08.12 0 0 522
Bocs, hogy belekotyogok, de egy másik építkezésen már kibogoztuk ezt a szálat, tudjatok róla. Műszaki átadás előtt vagy után, de mindenképpen a birtokbaadás előtt vagytok. Még nem fizettétek ki a lakás teljes vételárát, a tulajdonjog fenntartás még él, az AF még nem adta át azt az iratot, melyben elismeri a vételár kiegyenlítését és hozzájárul a vétel jogcímen történő bejegyzéshez. Mindez azt jelenti, hogy a lakás jogilag még nem a tiéd. Az AF tulajdona, akárcsak a többi lakás. Így az AF tulajdonrésze a feljegyzett társasházban több, mint 50% + 1 szavazat, tehát papíron összehívja a közgyülést, megjelenik rajta az AF képviselője, és bármely olyan dologban dönthet, amelyben a társasházi trv. szerint a tulajdonosok a közgyűlésen dönthetnek. Megbízhat egy közös képviselőt, biztosítást köthet a házra stb.

Ennek egyébként az a bája, hogy mire beköltözik mindenki, és megtartjátok az első igazi közgyűlést, az nem az alakuló közgyűlés lesz. Azt ugyanis már megtartotta a beruházó, amikor egymaga megjelent.
Előzmény: zzoltan (513)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.12 0 0 521
Dehogy pereskedem. :) Nincs értelme olyan céggel perre menni, aki még azt is letagadja, amit leírt. :)
Egyébként is csak jeleztem, hogy gusztusosabb és korrektebb megoldás lett volna ha nem egyszemélyben dönt egy, a Ti pénztárcátokat érintő szerződésről.
Az üzemszerű működés alatt én egy csőtörés, kazán leállás vagy trafó meghibásodás azonnali SOS elháritására történő intézkedést értek, nem pedig egy hosszútávú szertődés megkötését, ami díjfizetésben és kárrendezésben is elsősorban a lakók pénztárcáját érinti.

Gondolom ha nagyon nem akatjátok a jelenlegi biztosítást, lesz lehetőség egy közös gyűlésen új biztosító mellett voksolni, és új szerződést kötni. Ezért is kár ezen a témán veszekednünk.
Remélem minél előbb birtokba adják a lakásokat és AL már nem fog több egyoldalú döntést hozni és szolgáltatói szerződést megkötni. :)
Előzmény: fiend (519)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.12 0 0 520
Nekünk is folyamatosan 2 hónap előretartásról számoltak be. Aztán eljött a vételár részletek Banki teljesítésének ideje, és élből kiderült, hogy 1 hónap lemaradásban vannak, legalábbis a Bank szerint. Ez az utalásokból egyértelműen kiderül. Persze a banknál próbálták szépíteni a dolgot, hogy azóta természetesen behozták a lemaradást. :)
A történtek után pedig inkább hiszek a Banknak. :)

Ami a beszállítói késéseket illeti. Mese. :) Másrészt meg hol érdekel engem a beszállító?
Egyébként nem hinném, hogy beszállítási oldalról bármi gond is lenne, hiszen korábban a Horizonthoz is érkeztek kamionok még késő este is. Az más kérdés, hogy esetleg valaki elaludt és későn rendelt.
Nálunk is látszik, hogy minden előre le van tárolva a garázsban.
Azt is tudom, mikor vonulnak le a festők, mikor kezdték el szerelni a szanitereket és a csapokat. Az építkezésről távozó munkásokkal vagy a bizti őrökkel elbeszélgetve sokkal több és pontosabb infót megtud az ember, mint ha felhívja az értékesítési irodát. :)
Előzmény: fiend (516)
fiend Creative Commons License 2005.08.12 0 0 519
Nincs előírva ilyetén kötelezettsége mármint, hogy szavaztatni kellene a lakó közösséget! És még csak sima matematika hogyha három közül kell választani kicsi az esély egy 51 %-os egyetértésnek!:-)
De Ha neked az úgy jó akkor pereld az AL-t, hogy megszegtek valamit amit az ő jogászuk rögtön kenterbe ver! Egyébként a Közös képviselő szerződésében benne foglaltatik, hogy jogouslt olyan szolgáltatások megrendelésére ami szükséges a társasház üzemszerű működtetéséhez!
fiend Creative Commons License 2005.08.12 0 0 518
Megint csak nincs igazad! Jogigalag a posta könyv csak egy nyilvántartó és nem lehet bíróság elötti hivatkozási alap! Ráadásul a posta csak és kizárólag a tértivevényes levélre vállal garanciát! A sima ajánlott levél csak a feladó részéről bizonyítja, hogy ő azt feladta! A bíróság elött bizonyítani kell a vevő részeről történő mulasztást amit csak akkor lehet ha van nyoma annak, hogy az értesítést kézhez kapta!
fiend Creative Commons License 2005.08.12 0 0 517
A kibogozandó dolgok érdekében! :-) Az a történet, hogy az Angyalföldi Lakásépítő Holding minden új építkezéshez alapít egy kft.-t! Ez neki jobb mert ha valami gáz van akkor csak kft felel és nem a Holding!:-(
Előzmény: zzoltan (515)
fiend Creative Commons License 2005.08.12 0 0 516
Azért azt nem mondanám, hogy a lakások elkészültek! Tegnap még elég sok melos rohangát ottan szerszámokkal meg jól halltszott még, hogy nagyon dolgoznak jó pár lakásban! A kivitelező az építkezést készre jelentette a beruházó felé! Ezt a mostani szabálok szerint 90%-os készültségi foknál megteheti ha ezt egyéb a szerződésben meghatározott ok vagy kikötés nem változtatja meg! Szóval szerintem lakásonként még szépen folyamatban van a készrejelentés a beruházó felé. Neünk is aztat mondták amikor aug 1-én vagy másodikán telfoniroztunk, hogy amit készre jelenti a kivitelező a lakásunkat hívni fogknak időpont egyeztetés céljábol. És ezt meg is tették! Tegnap az építés vezetővel, meg a műszaki átadóval beszélgetve is az derült ki számomra, hogy a lakások folyamatosan készülnek és sajna az eddigi majd egy hónapos előny az elmúlt másfél két hónapban egy másfél hetes csúszásba ment át a beszálítók késése miatt! :-(
Előzmény: zzoltan (515)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.12 0 0 515
Gondolom a Vésőház Kft-vel szerződtetek, Illy Péter megbízásából..., Illy Gusztáv képviseletében..., és az AL értékesítési irodában. Na ezt bogozza ki valaki.

Ami pedig a tájékoztatás tartalmát illeti. Gusztustalan dolog, hogy miközben a lakások már elkészültek a kivitelező és az építtető tájékoztatása szerint, AL húzza az időt, ahelyett, hogy minél hamarabb átadná a lakásokat.

A végén tényleg átfedés lesz az IKON, a Center és a Horizont átadása között. Az pedig már elég szép számú lakás átadását jelenti. Na akkor lehet új számításokat végezni, hogy 1 óra alatt hány lakást adnak át. :)
Előzmény: fiend (514)
fiend Creative Commons License 2005.08.12 0 0 514
Értsd már meg hogy senki nem kapott hivatalos értesítést főleg nem az AF részéről! Kaptunk egy tájékoztató levelet az építetőtől ami a Vésőház Kft-! :-) Szóval a tájékoztató és a hivatalos értesítő között óriási nagy a külömbség! És bizony senki nem kapott hivatalos értesítést! Az AL-től meg semmiképpse!:-) És bizony bizony a tájékozató levél csak egy levélke amiben aztat jelezték, hogy az építkezés befejeződött és kivitelző a beruházónak készrejelentette az építkezést!:-) És bizony bizyon a levélkében bene vagyon, hogy a kollégájuk felveszi velünk a kapcsolatot amíg az nem történik meg egyikünkek sincs semmi jogalapja reklamálni egészen augusztus 30-ig amikor is hivatalosan is letelik a julius 30 plusz 30 nap. Ha eddig nem értesítenek arról, hogy mikor veheted át műszakilag a lakást akkortól késésben vannak. Addig senkinek semmi kötelezettsége nincsen a lakók részéről! Ha Te kapsz egy hivatalos értesítő levleet amit aláírsz pl. átvételkor és abban találsz mondjuk két meghatározott időpontot amiből választhaszt műszaki átadás-átvétel tárgyában és te erre nem reagálsz 8 napon bellül akkor Te vagy a hunyó! Minden más esetben az elöbb jelzett időpontig nincs mit tenned!
Előzmény: pyrimidin (512)
zzoltan Creative Commons License 2005.08.12 0 0 513
Ezt a 8 napos dolgot akárhogy is értelmezzük, ma mindenképpen lejárt az AL rendelkezésére álló 8 nap.
Megjegyzem szerintem is az van a szerződésben rögzítve, hogy a készrejelentést követő 8 napon belül kell értesítenie, és ezt követő 8 napon belül meg kell tekinteni a lakást. Az sehol nem szerepel, hogy neki még x napja lenne időpontot egyeztetni.
Szépen is néznénk ki, több idő elmenne az értesítésekkel és időpont egyeztetésekkel, mint magával az építkezéssel.
De mindegy, Ti tudjátok. Nekem már annyi negatív tapasztalatom volt AL-el kapcsolatban, és annyi csalódás ért, hogy az értesítésüket követően postafordultával írásban fogok időpontot kérni, biztos ami biztos.

Azzal kapcsolatban, hogy a levél mikor számít kézbesítettnek nincs igazatok, ugyanis gondolom postakönyvben vezetik a feladásokat, amit a posta aláír. Így ők bizonyítani tudják, hogy az értesítési kötelezettségüknek eleget tettek, a levelet feladták.
Viszont egy tértivevényes ajánlott levél is kikézbesítettnek számít, ha azt a második értesítést követően sem veszed át.

Azt pedig kár számolgatni, hogy 1 óra alatt hány lakást ad át, és így mikorra végezhet vele. Ez az Ő gondjuk. Megfelelő létszámmal akár átadhatna 10 lakást is óránként. Nehogy a végén megsajnáljuk őket. :)

Ami pedig a biztosítást illeti. Valóban aláírtuk a közös képviseleti megbízási szerződést, és az SZMSZ-t is. De abban nem szerepel, hogy a lakók 51%-os többségi döntése nélkül bármiben is saját szakállára leszerződhetnea közös képviselő.
A döntés pedig nagyon egyszerű lett volna. Levélben ismertette volna minden lakóval a bekért 3 ajánlat részleteit, szolgáltatások, árak. Válaszlevélben minden lakó megjelölt volna 1, számára szimpatikus társaságot, és a szavazatok összeszámlálása után a többség akarata szerint kellett volna megkötni a szerződést.
Az OTP Garanciát nem ismerem, de nálam pl. az Allianz és a Groupama "tiltólistán" van. :)
pyrimidin Creative Commons License 2005.08.12 0 0 512
"azt eröltetitek, hogy 8 nap alatt nem adták át a 144 lakást mindenkinek és ez a Ti hibátok"

itt nem a 8 napról van szó, hanem arról, hogy a készrejelentős levél kiküldése után (tértivevényes vagy sem, az az ő bajuk) az AL hiába késik akár (horriblie dictu!) 80 napot is a műszaki átadásra invitáló telefonhívással, szerződés szerint neki ebben a körben ("a műszaki átadás-átvétel körében") nincs más kötelessége, minthogy értesít a KÉSZREJELENTÉSRŐL, nekünk viszont van, gondoskodnunk kell az átvételről, mégpedig 8 napon belül (milyen jó, hogy nekünk is van (?) 30 nap türelmi időnk:))).

Ez persze csak elméletesdi, meg paranoia, de hát mi a Centerben láttunk már "furcsa" dolgokat, hogy ilyen píszí kifejezéssel éljek...
Előzmény: fiend (510)
fiend Creative Commons License 2005.08.12 0 0 511
Csak egy szerény számítás! 8 naptári nap alatt 144 lakás átvétele lakásonként 1 órácskával számolva azt jelenti, hogy naponta 18 lakást kellene átadni! Ehez reggel 8-tól délután 16-ig számolva óránként megközeltíőleg 3 lakás lenne! De ugyebár a hétvégén nem nő a fű sem ebben az országban nyugodtan számolhatunk csak hat nappal és így simán kijön az óránkénti 3 lakás átadása. És ehez az kell, hogy sikerüljön minden egyes orára három lenedő lakástulajdonossal egyeztetni!:-) És persze ez az az optimális esete amikor minden lakás már készen nvan! De mivel a lakások átvétele a beruházó részéről folyamatosan történik ez a 8 nap szépen el van húzva!:-)
fiend Creative Commons License 2005.08.12 0 0 510
Pont azt magyarázom, hogy az a leélke amit kiküldtek, ha abban nem mindenkinek az aug 4-i időpont van akkor teljesen korrekt és jó! Mivel abban közlik, hogy az adott lakás mikor készült el és igenis az általatok annyiszor hivatkozott 5(1) alapján onnantól van 8 napjuk arra hogy értesítsenek és felvegyék veled a kapcsolatot, hogy vedd át a lakást! :-) De ha ti inkább a pesszimista oldalt praferáljátok és azt eröltetitek, hogy 8 nap alatt nem adták át a 144 lakást mindenkinek és ez a Ti hibátok akkor legyen a Ti hibátok! Nekem nem gog fájni!:-)
Előzmény: pyrimidin (508)
fiend Creative Commons License 2005.08.12 0 0 509
Ami még eszembe jutott! A társasházi biztosítást nem szabad összekeverni a lakásod biztosításával. Mivel nem önnálló ingatlant várároltál hanem egy társasházban vettél lakást így egy kicsit más szemmel kell nézni sok dolgot! Most lehet, hogy neked nem szimpi az OTP Garancia biztosító de most gondolj bele abba, hogy mire 141 lakás tulajdonosával egyezettni sikerülni, hogy kinek melyik biztosító szimpatikus és melyik ajánlat legyen elfogadva akkor azt hiszem, hogy úgy jövő év május körül költözhetnénk csak be mert addigra sikerülne kiválasztani a biztosító társaságot! Ugyanis azt nem lehet, hogy csak a saját lakásodra kötsz biztosítást! Ugyanis a társasháznál közle a fle értéket képviseli a közös használatú helyiségek értéke! Arra hogyan kötnél lakásonkénti biztosítást? Vagy szerinted arra nem kéne? Sajan kevés olyan biztosító társaság van, nem is tudok ilyenről egyáltalán, amelyik csak a közös használatú részekre, plusz kert, homlokzat, gépészeti berendezések, stb.. kötne szerződést! Erre találták ki a társasházi biztosítást! És ez bizony nem kívánságműsor! :-) A kiegészítő vagyonbiztosátst, már ha szeretnél ilyent kötni, annál a biztosító társaságnál kötöd amelyiknél neked tetszik, vagy szóba áll veled, lakás biztosítás nélkül! :-)
Előzmény: zzoltan (503)
pyrimidin Creative Commons License 2005.08.12 0 0 508
"neked csak akkor indúl a 8 napod ha már sikeresen felvették veled a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából!"

ez a szerződés szerint nem így van:
(2) A lakás átadás-átvétele körében a lakás elkészültéről az Eladó nyolc naptári napon belül értesíti a Vevőt, aki gondoskodik annak vevői oldalról történő, az ÉRTESÍTÉST KÖVETŐ nyolc naptári napon belüli megtekintéséről és a lakásnak az Eladóval kötött megállapodásnak megfelelő műszaki tartalommal, állapotban és állaggal történő műszaki átadás-átvételéről.

"8 napja van hogy értesítsen ha ezt nem teszi meg akkor lehet nála reklamálni"
8 napja van, hogy értesítsen, hogy a ház készre van nyilvánítva, úgy érted.
Reklamálni egészen Szeptember 7-ig nem lehet, mivel alább a késés pontban az AL mindenben 30 nap türelmi időt adott magának (ha jól értem, a készrejelentésről szóló értesítésben is, bár ne lenne igazam...)

(nálunk a Centerben is megjöttek az első készrejelentős levelek, 12 nap, tehát 8+4 nap késéssel)
Előzmény: fiend (505)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!