Nekem ettől a szerzőtől egy 1973-as kiadás van meg "Rózsák a kertben" címmel. Nyilván abban a fajtafelsorolás már idejétmúlt, de a többi rész nagyon hasznos, sokat lehet tanulni belőle. Valószínűnek tartom, hogy ez aktualizált kiadás az újabb fajtákkal. A tartalomjegyzék nagyon hasonló a két könyvben.
Köszönöm! :) Nem tudom a nevet. De a kerteszetbe ahova jarok rengeteg ilyet hoznak ugyhogy addig megtudom es ha szertnel veszek is neked. :) Sajnos csak a kiujulas utan olvastam a folyekony gombaölö szerröl.. Iden tuti alkalmazom. Szerinted rozsaknal is hatsos lehet?
Remélem más is ránéz, de én a bokrok formájából, a felfelé törő, egyenes, vastag hajtásokból, abból, hogy a virágok egyesével állnak, és elég nagyok, arra következtetek, hogy mindhárom bokrod tearózsa. Azokat bátran visszavághatod, van jó pár oldal, ahol leírják, pontosan mit kell tenned.
A fajtákat nem ismerem, de van benne néhány futó?(2-4 méterre biztos felnőne, ha engedném), legalább is nagyobb termetűre növő, és normál cserje méretűre növő(1.5 méter max). Ez utóbbi a legtöbb.
Ma tevékenykedtem kicsit a kertben, láttam, hogy a rózsák rügyeznek, lehet-e ilyenkor metszeni?
Mennyire érdemes visszavágni a rózsát, hogy virágozzon? Arra gondoltam, hogy a tövéig vissza vágom úgy hogy maradjon a föld felett néhány rügy. 3 éve gyökereztettem a rózsáimat, eddig még nagyon metszettem, így viszont inkább a csúcs fele virágzott, ezért gondoltam hogy meg kellene jobban metszeni őket.
A lent hivatkozott saját bejegyzésemben látható egy noname vörös futó. Egyszer nyílik, de akkor majd két hétig. 3-5 virágot hoz csokrosan.
Elvezettem a hajtásokat ahogy kell, az a kérdésem, ti mit csináltok az elvirágzott kis hajtásokkal? visszavágjátok egy rügyig? vagy rajtahagyjátok hosszabban? (2-3 rügy) Mert most úgy néznek ki a tavalyi hajtások, hogy 5-7 centinként van rajta egy ceruza hosszú oldalág, amin a virág volt, de csak a virágot vágtam le róla. Lenyisszantsam őket most tavasszal?