A mazsolát jól megmossuk, és beáztatjuk. A tojásokat a tejben habverővel elkeverjük. A jól lecsöpögtetett mazsolát is beleforgatjuk. Lassú tűzön állandóan kevergetve addig főzzük, amíg túrószerűvé nem válik és a leve tiszta nem lesz. Ekkor egy darab tüllbe öntjük, formás cipó alakúra igazgatjuk, majd egy szögre akasztva lecsöpögtetjük. Amikor már jól kihűlt és kissé megszikkadt, a tüllből tálra borítjuk és cikkekre vágva kínáljuk.
Sat! A sárgatúró az ami olyan rengeteg tojással készül? Mert én életemben tegnap ettem először a barátomnál Balatonon. Jó volt:) És ahogy pere mondja, nekem a birspálinka, és a leffe passzolt hozzá:) (mint bármihez)
a locsolkodást pici családom körében töltöm, egyik az ágyamban (Zsömlecica), a másik a virágoságyamban (Marcipánqtty) alszik :)
Ez a legjobb!!!
Viszont előtte 2 napig Szilvásváradon voltunk kutyakiállításon.
A programot ajánlani tudom mindenkinek, érdekes dolgokat, kutymikat lehet 3 napon át látni, de nekem qtymik nélkül is nagyon tetszett a hely, a környék, Eger városát most kihagyva, mert az egy külön program.
A környéken nagyon szép helyeken lehet kirándulni, a Szalajka völgyének csak pici részében voltunk, de gyönyörű!
Olcsó, normi áron befogható szállások is vannak, hangulatos kis éttermek, vidámpark, Go-kart-pálya, túlélő-park, olyan hegymászó izé kiépítve, kisvasút, lovas kocsikázás, lovaglás, íjászat, szóval ezerféle programlehetőség.
Rozoga, a Szépasszonyok völgyeiről már szót sem ejtek.... :))))
Nálunka 40%-os volt,de csak azért,mert a nagybátyámé még nem ért ide.Pedig súlyos fenyegetéseket helyeztem kilátásba az öcsémnek.Vakmerő családtag,hiába :)))