Keresés

Részletes keresés

kanCa Creative Commons License 2003.09.21 0 0 692
Két hete érkeztünk meg Tunéziából. Néhány apróság: reptérről a szálloda felé a buszon kiderült, hogy még egy párral együtt leszünk a kiválasztott szállodában. Jó 40-esnek néznek ki. Érdeklődnek, hogy tudunk-e valamit a helyről. Én elkezdtem mondani, amiket a neten és a könyvekben olvastam. De esküszöm, nem fellengzősen, csak azokat mondtam, amik engem megfogtak. Kérdés az új ismerősöktől: hanyadszor jöttök, hogy ennyi mindent tudtok? :))

A pár férfi tagjának egész nyaralás alatt az volt a mániája, hogy vajon a többiek milyen hotelben vannak. Egyetlen egyszer mentünk velük bazározni, aminek a vége az lett, hogy be kellett menni a hotelekbe, és ő mindegyiknek a kertjében filmezett... mint mondta, azért, mert otthon majd elmeséli, hogy mindegyik kert az ő szállodájukhoz tartozott... :)) A bazárban nem volt hajlandó engedni az általa elképzelt árból. De annyira nem, hogy valami ékszert akart venni, és az arab odaadta volna 61 dínárért, de ő csak 60-at volt hajlandó adni érte. Mondták is nekünk az arabok, hogy mi jó magyarok vagyunk, de ők nem...

A vacsoráknál természetes volt, hogy más magyarok púposra pakolták a tányérjaikat garnélarákkal, amiből ugye 3-4-nél többet ritkán eszik meg az ember..

Egyébként ajánlom figyelmetekbe az RTL Klubon a XX. század című műsor legközelebbi, keddi adását, amiben a nyaralás magyar módra lesz a téma. Fagyasztott husik, stb. Szerintem érdekes lesz!

verbal kint Creative Commons License 2003.09.19 0 0 691
1995, New York, Bryant park (42nd 5/6th Avenues), a kozkonyvtar mogott. Haveromnak kommentalom a felhozatalt, elegge leegyszerusitett formaban. O probal leallitani, hogy hat megse kene, meghat megerthetik. Aaaa, modnom, kivan zarva, mi annak az eselye, stb. Azert teszek egy probat: elnezest, lenne egy kerdesem... Harom no ult hattal, egy megfordult: Igen, miben segithetek?

Előzmény: Szürke Csacsi (683)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.09.19 0 0 690
igaz sajna
Előzmény: alpár (686)
alpesi Creative Commons License 2003.09.17 0 0 689
"Ne kalandozzunk el, de ez a magyar kereskedelem hibája volt, van. Schilling hegyek utaztak el sajna..." Tökéletesen igazad van, tehát nemcsak a honfitársaink voltak (vannak, lesznek) balekok, hanem a kereskedelmünk is bunkó volt (van, lesz). De hát nekünk csak ez adatott. (Sajna.)
Előzmény: alpár (686)
jedilovag Creative Commons License 2003.09.17 0 0 688
na azért!
Előzmény: Malac_11 (687)
Malac_11 Creative Commons License 2003.09.17 0 0 687
Nagyon- nagyon köszönöm, a szemem is könnybelábadt.
Remélem, így jobb napod lesz, és én is sokat okultam. Érzem, nem hiába éltem.
Még egyszer kösz.
Előzmény: asx (682)
alpár Creative Commons License 2003.09.17 0 0 686
"a labanc csinált vagyont a gorenjeturizmusból" miért ne csinált volna, hát volt elég balek honfitársunk!
Ne kalandozzunk el, de ez a magyar kereskedelem hibája volt, van. Schilling hegyek utaztak el sajna...
asx Creative Commons License 2003.09.16 0 0 685
Néha nekem is! :)
Előzmény: Szürke Csacsi (684)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.09.16 0 0 684
mert itt lejjebb szó volt azokról akik térkép nélkül utaznak és azt sem tudják merre járnak...

Égnek áll a hajam =:O

Előzmény: asx (682)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2003.09.16 0 0 683
London, 1992 vagy 1993. Piros emeletes buszra feszállunk, persze az ember rohan a felső szintre, ott pedig előre, hátha van még üres hely az első sorban, ahonnan a legjobb a kilátás. Balra már foglalt, a jobboldali dupla ülésen ül egy nem túl jól ültözött férfi. Le akarok mellé huppanni, de anyukám visszaránt, és hangos szóval felhívja a figyelmem a férfi nem éppen makulátlan külsejére - ki tudja, miféle alak ez, kislányom, stb stb. A férfi erre felénk fordul és ékes magyarsággal közli, hogy nyugodtan mellé ülhetek, nem lesz semmi bántódásom. Nagyon égett az arcom.... Kedves szüleimet azóta sem sikerült leszoktatnom arról, hogy külföldön - alkalmanként - fennhangon bíráljanak másokat: legutóbb Stockholmban könyörögtem anyukámnak, ne tegyen megjegyzéseket a közelben álldogáló, dél-amerikainak tűnő férfire, hiszen ki tudja, talán pár hónapja még a Nyugati pályaudvar aluljárójában fújta a sípot... Az ember gyerekeinél csak az ember szüleit nehezebb megnevelni :o(((
asx Creative Commons License 2003.09.16 0 0 682
Bocs, hogy szóltam...
Azt hittem legalább megköszönöd, hogy helyreigazítottam téves ismereteidet Németországról. Nem ez történt, hanem megsértődsz.
Tévedtem, elnézést!

Egyébként csak azért mertem szóvátenni, mert itt lejjebb szó volt azokról akik térkép nélkül utaznak és azt sem tudják merre járnak...

Előzmény: Malac_11 (681)
Malac_11 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 681
Röff!
Ne is kötekedj:)!
Elsősorban Thüringiában voltunk, de nem emlékszem a sorrendre, hogy hol és mikor jártunk,így, eljutottunk Drezdába is. Bocsánat, ha ez fennakadást okozott az életedben!
(Igazából nem ez vót a lényeg)
Különben kb 13 éves voltam, asszem megengedhető ez a tévedés!
Előzmény: asx (679)
asx Creative Commons License 2003.09.16 0 0 680
Landeshaptstadt az természetesen Landeshauptstadt akart volna lenni, csak elgépeltem...
(még mielőtt valaki belekötne :)
Előzmény: asx (679)
asx Creative Commons License 2003.09.16 0 0 679
"...mi egy családi thüringiai kiránduláson voltunk.
Az egyik (talán drezdai) városnézés alkalmával...
"

Nem kötexem, de Drezda qurvára nem Thüringiában van!
Én Sachsen-re tippelnék. (magyarul: Szászország? Hmmmm.....) Drezda pedig a Landeshaptstadt (megyeszékhely?) lenne.

Előzmény: Malac_11 (675)
alpesi Creative Commons License 2003.09.16 0 0 678
A "labanc" ideje alatt indult meg a polgári fejlődés Balkánhoz közeli kis országunkban (dualizmus).
"a labanc csinált vagyont a gorenjeturizmusból" miért ne csinált volna, hát volt elég balek honfitársunk!
"a labanc írta ki, hogy "magyar, ne lopj" -- mert a magyar valóban lopott is (akinek nem inge...)
"és a labanc pampogott az uniós csatlakozásunk ellen" -- mert mi csak az unióba lépünk be, Európa még igen messze van.
Előzmény: ke_p (666)
Malac_11 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 677
Röff!
Kedves Ferencz...hát valahogy úgy:)
Azér' elég gáz..:(
Előzmény: LUCzI FERencz (676)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2003.09.16 0 0 676
Az NDK turmixgép, a levehető ajtós megjött már?

Előzmény: Malac_11 (675)
Malac_11 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 675
Röff!
Sajnos, én is láttam ezt a "csodatúrát"!
Hát elég röhej, hogy hősként ünnepelték azt, aki a legkevesebbet nyafogta. Sőt, baromi humánus is volt az egyikük, aki azóta átfogó levelezést folytat az egyik törzs nőtagjával.(Ami abból állt, hogy a hölgy írt neki egy levelet)
Na, de igazából nem ezen akartam háborogni, hanem egy kis ON-nal járulnék a topikhoz.
1987 vagy 88 lehetett, és mi egy családi thüringiai kiránduláson voltunk.
Az egyik (talán drezdai) városnézés alkalmával magyar család botorkál előttünk. Böllérarcú apuka üvölve társalog az asszonnyal és a két unatkozó kölyökkel. Az asszonyka próbál nézelődni, hátha vmi érdekeset lát, de éd'sapa megragadja a karját és ráüvölt: -Ne csinájjá má' úgy, mint egy túrista! Tudod, hogy a turmixgépé' jöttünk!
No comment, de azt hiszem, sajnos, ez elég ON.
Cső:M.
Előzmény: Goendoer Tapir (674)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.09.16 0 0 674
na azon a riporton én is röhögtem. "Ma 10 km gyaloglás áll előttünk" Most képzeld, elmennek hegyet mászni, és akkor gyalogolni kell... és nincs rendes út! mégis mire számitott, hogy a zöld turistajelzésen végigsétál, és akkor ott lesz a hegytető????
Előzmény: rebetli (672)
Travelmania Creative Commons License 2003.09.16 0 0 673
Pont, hogy jellemző a városra. Velem kb. 3 hete történt pontosan ugyanez, éjjel fél kettőkor a 23-dik utcánál. Másnap elmeséltem a rokonoknak, szerintük ez pont, hogy jellemző a new yorkiakra.
Előzmény: panka (665)
rebetli Creative Commons License 2003.09.16 0 0 672
A napló vasárnap kicsit felb..szott.
Elmegy az ostoba picsa a Mount Kenyára éjszaka lámpa, ruha meg kaja nélkül és csodálkozik, hogy éhes, fázik és nem lát. Ja és beszopja a butája, hogy az egyenlítőtől 10-10 méterre megfordul az örvénylés iránya. A Coriolis-erő, ami ezen jelenséget okozza legalább 100 km-es távot igényel, hogy megfordítsa az irányt. Jól ismert turistaszívatás azon a környéken.
Miért a hülyét küldik mindig külföldre?

Előzmény: szedmák bakter (671)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.14 0 0 671
Mondjuk, a 98-as bombázás után annyira nem csodálkozom ezen.

Viszont:
-befogadtuk őket a délszláv háború alatt,nem kellett a pincében kucorogva imádkozniuk,hogy vajon hol csapódik be az a kurva gránát.
-rendőreik alighanem palotát építettek maguknak a Görögországba,stb.tartó magyar járművek megsarcolásából.(Na mondjuk ez fordítva is működik,azt nem tudom ki kezdte-szvsz ők.)
-Akkor nem utálnak minket,mikor hétvégenként csapatostul jöttek-jönnek bevásárolni.Persze ezzel mi is jól járunk,csakúgy mint ők a mi szabadkai bevásárlótúráinkkal.

Előzmény: ke_p (670)
ke_p Creative Commons License 2003.09.14 0 0 670
ez meg is történt úgy 10 éve, és nem mondhatni, hogy azóta szeretnek minket a déli szomszédaink
Előzmény: szedmák bakter (669)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.14 0 0 669
Ez igaz,de ha hozzánk most hirtelen kétszázezer szerb menekülne,szerintem nálunk se beluga kaviár lenne a desszert,és nem vízágyon aludnának-azonkívül szerintem mi is a lehető leggyorsabban igyekeznénk továbbfocizni őket máshová+rögtön pénzt igényelnénk az ENSZ-től és az EU-tól.Abban az adott helyzetben már az is nagy segítség volt,hogy egyáltalán megnyitották a határt.
Előzmény: ke_p (668)
ke_p Creative Commons License 2003.09.14 0 0 668
tudod nem vitatom, amit írsz, de nekem olyan információim vannak, hogy ez a befogadás embertelen lágereket jelentett, ahol addig voltak a disszidensek, amíg tovább nem tudtak menni valahova, ráadásul nem csak az osztrák költségvetést terhelte a fenntartásuk.
Előzmény: szedmák bakter (667)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.14 0 0 667
De ez a labanc volt az is,aki befogadta 56-ban a magyarok tíz-százezreit...egyébként a többivel egyetértek.
Előzmény: ke_p (666)
ke_p Creative Commons License 2003.09.14 0 0 666
Hátszóval.
Nekem ugyan nem sógor az osztrák, nem vagyok egy haragtartó típus, de a labanc robbantotta fel a magyar várakat, a labanc lopott el mindent két évszázadon keresztül, a labanc köszönheti nekünk, hogy nem ment rá a török, a labanc mészárolta le a 48-as hősöket, a labanc csinált vagyont a gorenjeturizmusból, a labanc írta ki, hogy "magyar, ne lopj" és a labanc pampogott az uniós csatlakozásunk ellen.

Úgy húsz éve még divat volt, hogy külföldön két magyar autó egymásra villogott, ma már nem.
Németet, osztrákok itthon soha nem láttam egymásnak örvendezni.
A külföldre szakadt hazánkfiainak az itthonról kiutazókhoz való viszonyulásáról pedig nekem is vannak sztorijaim, de egészen másmilyenek.

Előzmény: alha (664)
panka Creative Commons License 2003.09.14 0 0 665
velem new yorkban történt meg, hogy egy metrótűz miatt máshol kellett kiszállnom, mint ahol terveztem. a wall streeten álltam, szerencsétlen kislányként, kezemben egy térképpel, és látszott, hogy fogalmam sincs, merre van az előre. odalépett hozzám egy jól öltözött, nyakkendős úr, és megkérdezte, hogy segíthet-e.
annyira nem jellemző ez a városra, hogy szerintem az arcomra is kiült a meglepődés. hiszen ott kb. 10 millióan lehetnek naponta eltévedve... :)
alha Creative Commons License 2003.09.13 0 0 664
Miert?Lehet hogy osztrak volt,vagyis egy sogor,es akkor csaladtag.

Par eve Key Westben voltunk/3osztrak meg en/.Este megneztük a teren a kirakodo vasart meg az utcai müveszeket.Hallom am hogy az erömüvesz hangosan kiabalva bemutatkozik,es egy tipikus magyar nevet mond./Elnezest hogy nem jegyeztem meg,azthiszem Bela volt/Megneztem a müsorat,majd a vegen magyarul gratulaltam.Ö annyira megörült,hogy huzott is maga utan a tömegen keresztül/el is vesztettem a ferjem/,hogy milyen jo hogy itt vagyok,azonnal meg kell ismernem a teren a többi magyart is,mert a virslis bodet egy volt györi rendör csinalja,na meg a pantominos is pesti srac.Közben elmeselte az eletet,bemutatott a többieknek,azok is elmeseltek.Persze az egesz ter televolt,a ferjem majd szivbajt kapott,mert hat fel orara eltüntem.Magyarazatom csak annyi volt,hogy hat ittelö magyarokkal talalkoztam,ö meg csak legyintett,mert hat az ilyen nalunk/magyaroknal/ termeszetes.Meg nem lattam osztrakot,vagy mas nemzetisegüt/bar lehet hogy vannak meg kivetelek/ egy masik honfitarsnak nyaralaskor ennyire örülni.
De ez ugye nem volt off?

Előzmény: ke_p (663)
ke_p Creative Commons License 2003.09.13 0 0 663
Igen is, meg nem is, de inkább igen.
Tényleg meg lehet nyerni egy turistát ezzel az országnak és amíg él, nem felejti el, node pont egy németet???? ;o))))
Előzmény: AliceCsodaországban (661)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!