A környéken nagyon sok kiadó magánszállás van, mivel nem egy busznyi embert akarsz elszállásolni és május még nem főszezon, bőven lesz miből válogatnod. Az időjárás már más tészta, de egy kis esőtől egy igazi túrista nem ijed meg :) Legyen váltóruha és esőkabát + egy kis Becherovka a megfázás ellen :)
Mi holnap után indulunk a Szlovák Paradicsomba, viszont elkeserít, amit az időjáráselőrejelző oldalakon látok: május 1-2. egész nap+éjszaka is eső. :-( Mennyire lehet hinni ezeknek? A limba.sk-t pedig senkinek nem ajánlom, szerintem mindenki jobban teszi, ha teljesen egyénileg vagy egy másik közvetítővel foglaltatja le a szállását Szlovákiában, ugyanis velünk jól kib**tak, és az lett a vége, hogy most nincs szállásunk! :-( Már 2 hete elkezdtük intézni náluk, elsőre visszaigazolták, hogy OK a szállás és küldik a többi információt. Hát nem küldték, nem válaszoltak az e-mailjeinkre, fel is hívtuk őket a pesti telefonszámon, érdeklődtünk, azt mondták utánanéznek. Meg is tették, de megint csak nem szóltak és nem írtak nekünk vissza, majd amikor újra felhívtuk őket pár nappal ezelőtt, akkor közölték velünk, hogy az általuk felajánlott és mi általunk kiválasztott szállás foglalt, keresnek másikat és küldik mailben az újabb lehetőségeket. Persze megint nem küldték, és amikor ma megint írtunk meg hívtuk őket, közölték velünk, hogy nincs hely sehol sem a környéken!!! Hát teljesen fel vagyok háborodva ezen az ügyintézésen, egyszerűen egy rakás szerencsétlenség mindegyik, aki ott dolgozik, balf**ok!!! Én még így sosem jártam!! Most meg nézhetünk, mert fogalmunk sincs, hogy hol fogunk megszállni. :-(((( Hát így jártunk... csak szerettem volna veletek megosztani ezt a negatív tapasztalatot ezzel a sz*r limbával kapcsolatban! Jó lenne, ha valaki bíztatna egy kicsit, hogy ha csak úgy odamegyünk pl. Hrabusicére vagy bárhova máshova a környéken, fogunk találni valami egyszerű szállást 2 vagy időjárástól függően 3 éjszakára 3 személy részére!
Pilában a parkolásért fizetni kell, nem emlékszem pontosan mennyit (max 50) Plusz a parkolóőr egyből ki is szorozta hogy ahanyan a kocsiba ülünk annyiszor 40. Csak azt nem tudom ha csak a kocsmába megyek sört akkor is fizetni kell?:) Tavaly az út további része le volt zárva (behajtani tilos tábla), de a Velky Sokolból ugyis idehoz vissza az út:) A szezonkezdet nem tudom mikor van.
Azt szeretném kérdezni, hogy Pílában a parkolásért kell-e fizetni, illetve, ha a Velky Sokol-t szeretnénk megjárni, akkor csak Pílában lehet a legközelebb leparkolni, vagy a szurdok bejáratánál is lehet? Illetve kell-e valamilyen belépődíjat fizetni, hogy elindulhassunk a Velky Sokolba? Köszönöm!
Még sosem jártam a Szlovák Paradicsomban, de a 4 napos hétvégéből 2,5 napot tudok túrázásra szánni, így gondoltam ez pont jó lesz egy kis ízelítőre. Kapásból fel is merült 3 kérdés bennem?
- Bp-ről hogy lehet a legegyszerűbben megközelíteni? (vonattal vagy busszal)
- Lehet vadkempingezni? Vannak kijelölt sátorozó helyek? Vagy végső esetben melyik kempingbe érdemes menni? (mindenképp sátrazni szeretnék)
- Melyik túristatérképet vagy utikönyvet érdemes beszerezni?
Felszabadult 1 helyünk a május 1-4-i Szlovák Paradicsom túrára. Ha valakinek van kedve, még így az utolsó pillanatban csatlakozhat. Budapesti indulással van fuvar is. Indulás április 30-án este vagy május 1-én kora reggel.
Akit érdekel, emilben jelentkezzen feketedorka kukac citromail pont hu, akkor elküldöm a részleteket.
A bakancs belül száraz maradt, ígaz volt néhány vizbelépés 1 másodpercre.:) Mi az a kölyök fölött? De szerintem doronglétra nem volt magasítva az SBn.
Ami újítást láttam az hogy Klastoriskóról lefelé a meredeken a Hernád hídhoz (nem jut eszembe milyen színű) tettek pár fa korlátot (még elég csúszásgátlós kivitelű), meg láncot, ami nagyban megkönnyíti a lejutást, Féltem is előre hogy a sáros, köves talajon hogy jövönk le.
Nem sok, tekintve hogy május 1 Szlovákiában is ünnep. itt találsz szállásokat: http://www.slovenskyraj.sk/ubytovanie/ubytovanie/ubytovanie.html
Van, ahol beszélnek angolul (ahol kétnyelvű a leírás ott valószínű), ált. emilben el lehet intézni. A legtöbb szálláson kérnek előleget (foglalót) átutalni.
A limbán elintézik neked, és a magyar bankszámlájukra kell utalnod az előleget, a maradékot kp-ben a szállásadónál rendezed. Persze a limbával foglalni valamennyivel több, mint közvetlenül. De ha nem vagy járatos az ilyen szervezősdiben, akkor inkább rajtuk keresztül intézd.
Nézd meg a Szlovák Paradicsom lap.hu oldalon a Piecky gerendaház-at van magyar nyelvű honlapjuk ez egy panziószerűség Pilában. Egyébként mi is Máj 1-én megyünk egy csapattal.
Igen előre kell fizetni, 2-3 napon belül. Addig nem kapod meg a travel wouchert. Fizetés banki átutalással. Most már egy magyar bankon keresztül megy a dolog, így sima belföldi forintátutalással történik.
Az eddigi infókat köszönöm! Mekkora az esélyünk arra, hogy csak úgy odamegyünk Hrabusicére május 1-jén, és simán találunk valami olcsó szállást? Pílában egyáltalán nem találok semmit, pedig rákerestem a google-n. :-(( Az a víkendház, aminek a linkjét elküldted nem hangzik rosszul, csak az a baj, hogy 3-an vagyunk, így az nekünk elég húzós 3000 SK/nap/ház. :-(( A limba.sk-n ha foglalunk valamit, ott előre kell fizetni átutalással, vagy hogy megy ez? Segítsetek még, please!!!
Hrabusicében van egy "központi" túristainformáció. Ez egy családi házban van, ahol a hölgy tartja a kapcsolatot a község összes szállásadójával. Mondjuk nem illik túl későn beesni hozzá. A másik, hogy szerintem május 1-jén tényleg zsúfoltság lesz.