szerintem egyedül csak magadra hagyatkozzál abban, hogy a jövőben kik lehetnek a kedvenceid, mert sok jó japán zenész és zenekar van, de stílusok, ízlések, pofonok különbözőek. meg náluk van ez a visual kei dolog, ami elég spéci, ezen kívűl még sok más stílus és műfaj.
Gackt zenéjét például vannak akik nem, vagy kevésbé szeretik, a L'arc en Ciel általában mindenkinek bejön. érdemes először a régebbi (megszűnt) csókákkal kezdeni az ismerkedést (X-Japan, Luna Sea, Zi:Kill, Kuroyume, Sads, Malice Mizer, stb.
a mostaniak közül nagyon jó a Buck Tick, Dir en grey, Kiyoharu, Despairs Ray, Merry, Eve of Destiny, Közi, stb., stb.
ha a dallamosabb, érzelmesebb műfajt szereted, akkor: B'z, Luna Sea, X Japan...
a L'arc en Ciel énekese: Hyde és a Buck Tick énekese: Atsushi Sakurai külön szólóban is működnek, amiben szintén kiemelkedőt alkotnak.
--------
zenéket, live-okat rengeteget le tudsz tölteni, főleg ha van fájlcserélőd és tudod mit honnan..., itt alább már elég sok linket betettünk a témában.
cd-írással az a gond, hogy iszonyú mennyiségű az anyag, hisz Gackt már jó tíz éve a pályán énekelget, a L'arc en Ciel még ennél is több ideje létezik. kérdés az is, mit ismersz eddig tőlük, csak néhány számot, vagy teljes albumokat. a lemezeikkel érdemes kezdeni és a klipjeikkel, aztán ha nagyon bejön, nincs megállás:)
van itt az indexen még egy hasonló témájú topik, oda is ajánlatos benézni:
most szedtem le a livejournal/dears-ről, G. hivatalos levlistájáról. rengeteg cuccot pakoltak fel mostanság és nemcsak G-okat. interjúk szintén itt szoktak felbukkanni. érdemes figyelgetni. pl. a madagaszkáros filmet is feltette egy lelkes fan, akinek örök hálám. G és a niggerek:))
kb. 1 dvd mennyiségű videót töltöttem le mostanában tőle: szirszar reklámok, TV-live-ok...
Sziasztok! Még új vagyok itt, elnézést, ha valamit elrontok. Mostanában kezdtem ismerkedni a japán zenével. Gackt és a L'Arc~En~Ciel zenéje nagyon megtetszettek. (ok, nem csak a zenéjük ^^) Látom, hogy van akinek sok anyaga van tőlük. Azt szeretném kérdezni, hogy van e lehetőség arra, hogy ezeket megkaphassam valahogyan. Nem számít ha nagyon sok, természetesen kifizetem a dolgot, nem ingyen kérem. És más előadók anyagait is szívesen veszem, akiket még nem ismerek, de a jövőben a kedvenceim lehetnek. :D Ha valaki tud segíten plz!!! Előre is köszi.
ilyenkor szoktam mondani: előbb utóbb mindenki elveszíti az 'ártatlanságát'. kinél később, kinél korábban következik be a negatív előjelű változás. sajnos egyáltalán nem egyedi eset, elég típikus.
Nem, sajnos nem sikerült Bon Jovi jegyet szereznem:( A Ticket Expresszben csak Linz-be árultak, de azok már rég elfogytak. A Neten lehet európa más részeibe is rendelni (Németo, Anglia, Hollandia), de nekem nincsen dombornyomott kártyám, úgyhogy ez tárgytalan.
a semminél jobb, de ha az mtv leadja, cseréld majd le, jobb a minősége.
dvd-n bárhonnan beszerezhető, az nem gond. nálunk még nem jött ki, de amilyen vacak minőségűek a magyar lemezek, lehet nem is kéne.
shaolin-os filmeket még nem néztem meg, de tuti jók. egyet-kettőt-hármat érdemes belőlük megvenni. a kiadót ezek a filmjei tették híressé a hetvenes-nyolcvanas években.
jahh, ezen én is meglepődtem. csak az a baj, hogy a film+ egy mono csatorna, így a hang, hát fene tudja. lehet, inkább kivárom az mtv tabu sorozatában. tuti fogják adni, megvan nekik a film. bár igazából dvd-n kéne beszereznem, eredeti nyelven sokkal jobb.
amúgy meg egy csomó koncertbevágással tömték tele a filmet. a 12gatsu klip-ből is mutogatnak képeket. egyébként még nem néztem meg, csak belepislogtam.
705 MB-ot még ki lehet írni (túlírással) minden kockázat nélkül egy 700 megás cd-re, vagy inkább ne? néhány perccel lehet túlírni tudom, de mennyi a határ?
érdekes dolgot találtam már megint G-al kapcsolatban. az egyik honlapján fent van a két gitárjának a fotója, amiket mondjuk elég ritkán szokott pengetni, de nem kis meglepetésemre az elnevezésük (és egyben a típusuk) a következő: