Ide jöhet minden, ami Kecskemét és
mikrokörnyezetének tömegközlekedésével kapcsolatos, beleértve a helyi-
és helyközi járatokat, munkásszállító és szerződéses buszokat is.
2006-ban Szegeden volt tesztelésen a csuklós ARC busz. Akkor azt mondtam, hogy kicsit kezdetleges volt még az összeszerelés és a belső kialakítás, de akik már látták élőben a szóló verziót, azok szerint nagyon egybe van. Kíváncsi leszek.
Igen, van nálunk Conecto és még lesz is... :-) Jelenleg 7 szóló Conecto van, idén jön még 8 csuklós, 2009 (2010??)-ig elvileg összesen 25 lesz belőlük Szegeden... Ezenkívül van ugye a 6 gázos Citaro, szóval alakul a Mercedes-flotta :-)
Eggyel korábbi hozzászólásomban említettem,hogy nem igazán értek magukhoz a buszokhoz!De véleményt tudok mondani.Nekem jobban bejött ez a gép,mint a szóló Merci busz,ami ha jól tudom Szegeden már több példánnyal is képviselteti magát.
Valahogy nekem az ARC csendesebbnek tűnt(persze lehet hogy be volt dugulva a fülem :D),jobban tetszett a belső kialakítása,nem annyira csörgött,csattogott szerintem,mint a Merci,és ha jól emlékszek,akkor 7-8 olyan ülése van amelyre a beszállást követően rögtön le lehet huppanni,ergo egy mozgássérült embernek a beszállást követően nem kell még további gátakat leküzdenie...:)
Na,ebből is láthatod,hogy nem értek az egészhez,de mindegy!:D
Tegnap óta nem voltamfent neten,és csak most olvasom az üzidet!:( Mentem vele 18-on egy félkör negyedét...:D A Vidámpark és a KAPU között.Nekem nagyon tetszett a gép,bár én ugye baromira nem értek a buszokhoz...
Én örülnék neki,ha egy szakértő - mint például Te is - leírná ide a tapasztalatait a következőkről:
1.Merci szóló busz
2.MJT busz
3.Szóló ARC busz! :P
Na lécci!
OFF
Ui.:Amúgy láttalak ma téged bent a KAPU-ban pár Topiklakóval,csak ugye már elindult a 29-es,és nem akart 241 kiugrani 241 ablakából. :DDD Meg 3 hete a Merci busz tesztelésének 1.napján is láttalak kint a Noszlopyban,fotózni!:P
Jól láttad, holnap délelőtt nem tudom merre lesz, csak azt tudom ki lesz vele. Egyébiránt igazán eljöhetnél te is, mi valószínűleg benn leszünk a városban.
Végül siófokkal elhatároztuk, hogy a ráncajtós-trilexes kettőhatvanast választjuk, amivel hamarabb is érünk(21-es járat), mint az IK 263-as 52-es járatot. Igaz kicsit futni kellett a Szultán utcához, de belefér.
siófoki35: Törzsgyökeres erőlteti, hogy menj Szentesre is :D Konkrétan merre mész? Gondolom nem ötszázplusz lesz, mert MÁV Zrt. vonal van benne.
Gyere, ezt inkább a Kunsági dízelben beszéljük meg! (egy topiktárs kifogásolja, hogy engem vasútbarátnak ismer, és kétszázzal kött hsz-em van itt mint a saját topikomban. Mentségemre legyen mondva, első félévemet csak ebben a topikban húztam le, mert nem tudtam hogy van másik. :)) )
Bede Andrással, VT22-vel, Bélamajorral, Döbrögivel, meg még egy vasútbaráttal hasonlót tettünk tavaly az év utolsó napjaiban. Kényelmesen begyalogoltunk a 15 centis hóban, közben megnéztünk pár látványosságot. El lehet érni a 14.47-est. A buszjegy ára 245 Ft buszon váltva, de én megvehetem(pénztárnál 175 Ft) és kiszállíthatom Neked véletlenül a kisvasúti pályaudvarra, ha itthon leszek. Mikor jössz?
Nos,a legkézenfekvőbb az,ha a 2-es helyi járatot(körjárat) választod!13:45-kor indul a városközpontból,és mire a Külső krt.-hoz ér,az kb. negyedóra,ergo 14:00 körül van ott a 2-es,jegyet a környéken nem tudsz venni,a buszon 245Ft,asszem.:D Ha beértél a városközpontba (kb.14:10 körül),akkor vagy gyalogszerrel kimész a Vasútállomáshoz,kb. 1 km,vagy átszállsz a 18,23-as járatok egyikére mellyel a Noszlopy Gáspár Park megállónál leszállsz.
Másik megoldás:
Ugyanúgy a felüljárónál levő Külső krt nevű megállóba állsz(vigyázat,feltétlenül a 4 sávos úton levő megállóba állj be,mert 50 m-re tőle van mégegy megálló a Mindszenti krt-on,az is Külső krt.!),és megvárod a Matkóról induló 14:10 es buszt,kb.14:22-kor van ott,de ez kivisz egyenesen a Vasútállomás melletti buszpályaudvarra.Csak az érkezése gázos,mert kb.14:35- körül van kint a buszpályaudvaron,és ha még jegyet is helyben veszel,akkor a 14:47-es vonatnak lehet csak a végét fogod látni... :( Bár nem tudom,Matkói járaton még sose utaztam,az is lehet,hogy nyáron még hamarabb is beér!? :)