mármint ha valaki szereti ha elhavazzák a számlák? elég viccesen hangzik de manapság simán előfordul hogy a napi költségekre hitelt kell felvenni. szomorú de ez van. hitelkártya ami kihúzhat fizetésig de ha túlköltöd akkor izmos kamatokat számolnak fel érte. bár a citinél 51napig fizethetsz
Leginkább fiatalok és azon belül is diákok véleményét kérdezném, h ki milyen hitelkártyával rendelkezik. Hol a legkisebb a kamat, legnagyobb a hitelkeret, klassz kedvezmények vannak..
Nézd, mindegyik banknak megéri egy jó üzletet finanszírozni, de csődbe menetelő bagázsnak nem akarnak hitelt adni. Ott van most az az autópályás cég, a Viadom, az is csődbe ment. Ehhez persze nem árt referenciákat bemutatni, sok éves nyereségességet igazolni, főleg mert lehet, hogy nem is Magyarországon döntenek egy milliárdos kölcsönről, hanem pl. Münchenben, ahol a fejeseknek gőzük sincs arról, miért olyan frankó dolog Jászberényben vagy Pápán plázát építeni.
Aztán előbb meg kell szerezni szerintem minden engedélyt, minden alvállalkozóval le kell szerződni, meg kell mondani, pontosan mi mennyibe fog kerülni, lehetőleg előre megszerezni néhány bérlőt az áruházba stb., hogy a bank elhiggye, komoly a történet. Persze minden kalkulációt maga a bank is ellenőri, hogy reális-e.
És ha tetszik neki a terv, akkor beszáll, és csorgatni kezdi a hitelt, amikor ki kell fizetni a telket, a tervezőt, a kőművest, burkolót stb. Persze mindegyiket számla ellenében. És persze a jelzálogot is bejegyzi az egész épületre. Hát szerintem így megy.
Értem, köszönöm. Még egy utolsó kérdésem van: Nézegettem a lehetőségeket, és úgy látom, hogy lakáshitelt csak közeli hozzátartozóknak adnak(vérszerinti rokon, házastárs). Ha olyan emberrel szeretném felvenni, akihez hivatalosan semmi közöm, akkor automatikusan elutasítanak?
Én meg most várok az Erste-re. Szerintetek ha 3 hete be lettek adva a papírok az előszerződéssel, múlt héten a végleges adásvételi is, akkor kb. mire számíthatok időben? Nekem 3 hetet mondott a csaj, az lehet reális?
Nem, ez már működhet, attól is függ persze, hol van az ingatlan, de a Raiffeisen, BG Hitel és jó pár bank 15 milliós fedezetre kisebb jövedelem mellett is ad 10 milliós hitelt. A fedezet nélküli 5 milliót viszont tényleg felejtsd el, az annak van, aki havonta bőven félmillió fölött keres nettóban, és esetleg van még egy szintén jól kereső adóstársa is.
Köszönöm a válaszokat. Másik kérdésem is lenne: van 2.000.000 Ft KP, 15.000.000 Ft értékű ingatlan fedezetként, jövedelem változatlanul netto 80.000 Ft és csak féléves a munkaviszony. 10.000.000 Ft hitelt szeretnék. Ez is irreális?
Azt nem tudja valaki, hogy ha valaki egy szállodát, vagy bevásárlóközpontot akar építeni, annak mi a módja? Mennyi saját tőkével kell rendelkezni? Hogyan, és mennyi hitelt lehet felvenni egy ilyen projekthez?
Azt serintem soha nem adják meg. A legjobbaknak megadják kb. a 70-80 százalékát. A 100 százalékra akkor lehet esetleg apellálni, ha van egy nagyon-nagyon-nagyon jól kereső adóstárs.
Remélem, nincs ilyen. Te adnál egy csórónak 5 milliót, hogy megadja. Ritka hülyének kellene lennie annak, aki 3-4 havi jövedelemél többet hajlandó adni fedezet nélkül.
Sziasztok! Létezik olyan bank, ami netto 80.000 Ft. jövedelemre (féléves munkaviszony) adna 5.000.000 Ft. szabad felhasználású hitelt fedezet nélkül? Nézelődtem, de nem találtam olyan bankot, ami szóba állna velem. Van valakinek javaslata?
ha megfelelő értékű a szülői ingatlan, akkor kötsz egy adás-vételit arra a házra, amit meg akarsz venni, és elindulsz valamelyik bank felé, ahol is felajánljátok a másik ingatlant is fedezetként, így nem kell szabadfelhasználású hitelt felvenni. jövedelemigazolás nem árt ha van, de nem feltétlenül kell
de, ha jogosult vagy a fészekrakóra esetleg még a FOT-ra, és az ingatlan megfelel a komfortos jelzőnek és jövedelmed is van, akkor a másik ingatlanra nincs szükség
szaisztok.Hallottatok olyanról aki adott előre kpt, osztrák személyi hitelt ajánlottak és azt meg is kapta? A válszokat a tissi@citromail.hu címre lécci Köszi