Keresés

Részletes keresés

krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 2004
:)))
Előzmény: Törölt nick (2002)
csabaje Creative Commons License 2006.06.08 0 0 2003

Néhány tény a toxoplasmosisról:

A toxoplasmosis a fertőzött macska székletével, vizeletével terjed. Meg lehet kapni macskával való érintkezéssel, de gyakran mosatlan, vagy nem elég jól megmosott nyers zöldség, gyümölcs fogyasztásával is.

Csak akkor jelent veszélyt a magzatra, ha az anya épp a terhessége alatt fertőződik életében először. Magyarországon a terhes nők kb. 1/3-a átesett már a fertőzésen korábban, a macskát és kisállatokat tartók jóval nagyobb arányban.

Terhesség alatti friss fertőzés kb. minden 1000. terhességben fordul elő, ezeknek 75%-a tünetmentes, 15%-a enyhe és múló betegséget okoz, 10%-a (1/10000 születés, azaz Mo.-on évente 9-10 eset) pedig súlyosabb fejlődési rendellenességet.

Azt szokták javasolni, hogy aki a terhesség előtt nem tartott macskát, az ne pont a terhesség alatt, vagy tervezett terhesség előtt közvetlen szerezzen be macskát. Aki viszont "macskákkal nőtt fel" az a terhessége alatt is tarthat macskát (mert már jó eséllyel átesett a fertőzésen korábban).

Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 2002

ui. A kutya nem szar tele mindent? :)

Ez jó kérdés. :-)

A válasz NEM! Mert a saját kutya szépen nevelhető. A mások kutyája meg nem tud bejönni, mert az ellen véd egy jó kerítés. De a szemét macska a tömör betonfalon is átmászik. :-)

Előzmény: urál (1998)
MILU Creative Commons License 2006.06.08 0 0 2001
Nálunk a teraszon van egy ülő-fekvő alkalmatosság párnákkal. Egyik hajnalban észrevettem, hogy őkelme rajta fekszik. Azonnal mentem az árudába és vettem egy 2x3 m-es müa. ponyvát. Ezzel minden este letakarom, reggel leveszem róla.
Azóta nem jönnek oda aludni, mert a műanyagon nem szeretnek feküdni.

krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 2000

Nekem sincs , se kutyám se macskám.

Ovodás is régen voltam, és ovodáskorú még a környékben sem volt akkoriban sem.

Előzmény: guccica (1993)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1999

Ja !

Csak sosem járok fürdőruhában az emlitett helyeken :)

Ráadásul vidéki lévén, egyáltalán nem járok ilyen helyeken !

Legfeljebb a saját kocsimban, vagy biciklimen :D

Amúgy hárman ültünk egy macskaszőrős párnán az emlitett esetben, baráti társaságból, és csak a hintaágyban ülőket érte utol a nyavalya.................

Véletlenül.

Előzmény: lujza (1994)
urál Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1998

Ez teljesen rendben van. A kutya az egyik legjobb ellenszere a macskának.

ui. A kutya nem szar tele mindent? :)

Előzmény: Törölt nick (1997)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1997

Nekem rendszeresen telesz*rták a környék macskái a gyerek homokozóját. Azért (is) vettem családiházat, hogy a gyerek normális körülmények között tudjon játszani, és ne kelljen a nyilvános homokozóba engednem, amibe a hajléktalanoktól kezdve a kutyákig mindenki belepiszkít. Csak sajnos egy darabig a kertemben sem volt jobb a helyzet, mivel a szennyezési feladatot itt elvégezte a macska. Tetézve azzal, hogy a kocsimat össze-vissza karcolta miközben a motorháztetőn sütkérezett. Védekezni kerítéssel vagy egyéb módon lehetetlen ellenük. Ahhoz sajnos túl jószívű vagyok, hogy magam lőjem fejbe. Úgyhogy az ősi módszerhez folyamodtam. 2 kutya kiengedve járőrözni. 1héten belül 2 macskát intéztek el. Azóta nincs probléma.

Nekem senki ne jőjjön azzal, hogy ez szívtelenség. Minden élőlény, az állatok javarésze is védi a területét. Az ember is. Felőlem ott garázdálkodik egy macska ahol akar, én nem bántom, de a területemre nem jöhet be károkat okozni. Ha kerítésen kívül marad, nem esik bántódása. De a gyerekem játszóterére ne piszkítson, mert ez nem alom. Vagy próbálkozhat, de számoljon ősi ellenségével, a kutyával. Eddig nem a macska áll nyerésre...

Előzmény: guccica (1993)
földiboszorka Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1996
:-)))))))))
Előzmény: Dogfüggő (1995)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1995
Ááá, már megint a kilóra megvásárolt macskabérenc tudomány szemfényvesztő csalásaival jöttök?
Mikor minden józanul gondolkodó ember tudta már a középkorban is, hogy ha a macska telihold idején várandós asszonyra néz, akkor az ikerborjakat szül? : )
Előzmény: guccica (1992)
lujza Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1994

Pontos.

Előzmény: guccica (1992)
guccica Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1993

A rühességről meg annyit, hogy anno a hugom az oviból hozta haza. Nem volt épp se macskánk se kutyánk..

De van fogalmatok arról, hogy a villamosok, metrók, buszok ülésein, kapaszkodóin miféle fertőző bacik, élősködők élnek?

Persze ettől még biztos el lehet kapni a cicától is...

De nem őket kellene ezért megbüntetni hanem a gazdikat.

A büntetéstől különben sem múlik el a rüh...

Mellesleg nemrég nekem is volt bőrbetegségem. A kerti fonott napozótol. De nem rüh.. Elég volt hozzá az is, hogy kinnt hagytam többször az esőn és az bepenészedett úgy, hogy nem látszott....

guccica Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1992

Szia,

A toxoplazmozist virág földtől és nyers hústól, mosatlan gyümölcstől, zöldségtől is ugyanúgy elkaphatod. Igen és macskától is ha az ürülékét fogdosod vagy kesztyű nélkül almozol. De nem attól ha egy légtérben tartózkodsz vele...

Mellesleg nekem nem egy  ismerősöm van akinek van cicája és vállalt gyermeket is. A cicának nem kellett mennie mikor jött a baba. Mert mielőtt teherbe estek az ismerőseim megcsináltatták a toxoplazmózis tesztet. Van aki túl esett már rajta, nem kellett tartania többet tőle. Van aki még nem. Ők kesztyűben almoztak vagy épp rábízták ezt a nemes feladatot a családtagjaikra. Nem is történt semmi baj náluk.

http://www.vital.hu/themes/baba/women4.htm

http://www.zoldmagazin.com/belso/veszelyes.html

Előzmény: Island* (1991)
Island* Creative Commons License 2006.06.08 0 0 1991

Nekem nem lenne semmi gondom a macskákkal, ha nem tennének kárt az intim szféránkban. Tavaly, amikor terhes voltam kiváltképp űztem őket, dobáltam, ha megláttam stb., mert terjeszt egy olyan kórt (toxoplazma), amivel ők vígan együttélnek, viszont a nők elvetélnek tőle.......szóval ha nem itt lakik, húzzon haza a gazdája mellé!!!!

Egyenlőre kutyust nem tartunk, mert pici gyerek van és viszonylag sokat szeretünk utazni is.....

krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1990
Hát igen.........
Előzmény: lujza (1988)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1989
Speciel az érintettek közül senkivel sem feküdtem össze :(
Előzmény: lujza (1987)
lujza Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1988

A mi családunkban macskák vannak.

Rüh nincs.

Ki ilyen állatot tart, ki olyat....

Előzmény: krampuszka1 (1986)
lujza Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1987
Egymástól kaptátok el kis bogaram. Faggasd a családtagjaidat.. :DDDD
Előzmény: krampuszka1 (1985)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1986

De tőlem élhetsz az összes rühes döggel is akár életközösségben.

Csak nekem ne kellejen !

Előzmény: lujza (1984)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1985

Hát igen, gyógyiható-

Az összes többi nem stimmel, mert rühes macsak után ültem le a nyugágyra, nem pedig rühes ember után feküdtem bele az ágyba...............

Mint emlitettem, mindannyian, akik ugyanoda ültünk, egy bizonyos napon.....

És még a rühes macskát is láttuk. Elég jól mutaja a szőrzete...........

Elegem van belőlük, gyúlölöm, a privát szférámat sértik a más rühes dögjei !

Ennyi.

Előzmény: lujza (1984)
lujza Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1984

Ez világszám, komolyan. Amiket bizonyítéknak felhoztok az elméleteikhez..

http://www.pirula.net/temak/borbetegsegek/ruh/ruh.htm

Ki lesz rühes?

Nagyon sokan rühesednek meg évente. Bőrről bőrre terjednek. Ez gyakran akkor történik ha az emberek zsúfoltan laknak vagy alszanak, vagy nincs elegendő víz a tisztálkodásra. Szintén, ha olyan ágyban alszunk, ahol előttünk rühes ember aludt, vezethet a betegség megkapásához. Nem kell, hogy rosszul érezzük magunkat, ha megkapjuk ezt a betegséget. Bárki megkaphatja és a rüh gyógyítható. 

Előzmény: krampuszka1 (1982)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1983

Ennek már vagy 15 éve................

De egy életre megjegyeztem, hogy párnát, teritőt, ilyesmit soha kinn nem hagyni......

éjszakára...........

Előzmény: lujza (1980)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1982

Abból, hogy a kinn hagyott párnákon éjszakázott...........

És én nappal arra ültem !

És nem csak én !

Előzmény: lujza (1980)
lujza Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1981
Őzlábban a kicsikkel kell csak vigyázni. ...
Előzmény: nozomi99 (1970)
lujza Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1980

Miből gondolod, hogy pont macskától lettél rühes? :)

Előzmény: krampuszka1 (1979)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1979

Én rühes lettem pl. kóbor macsak után szabadon !

Ezért is imádom őket :(

Mert méé' kell nekem a saját kertemben, a saját nyugágyam párnáján fürdőruhában üldögélni ?

Ahol előző éjjel egy rühes dög guggolt ?????????

Előzmény: Törölt nick (1978)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1978
Olvass.
Előzmény: Godot én vagyok (1952)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1977
Van az is, de olyankor valahogy nem járnak errefelé :)
Előzmény: földiboszorka (1976)
földiboszorka Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1976
automata öntöző, időzített?
Előzmény: krampuszka1 (1974)
földiboszorka Creative Commons License 2006.06.07 0 0 1975

na mert oltatni kéne azt az állatot, füröszteni, stb. Ha már háziállat...

Ha vki ezeket nem vállalja, nem kéne állatot tartania...

Előzmény: krampuszka1 (1972)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!