Ma beszélgettem egy sráccal aki terepjárót akar venni, persze ajánlgattam a v6-os explorert, hogy az milyen fasza verda.
Erre odajön egy ismerőse, aki azt mondja, hogy az 4 literes? húbazz, az meg fogja zabálni a 20 litert.
Persze nincs ilyene.
Mondom neki a v8 se kajol többet 15-nél.
Á, az hülyeség, nem lehet, fejrázás. És biztos csigatempóban járok. Mondom neki Balatonra mentem-jöttem, toltam neki pályán, tötymörögtem dugóban, de nem hiszi.
Na most erre mifaszt mondjak, eddig szinte az összes fogyasztásomat mértem, nem mintha nem tudnám már eléggé, de semeddig sem tart, rutinná lett ( mondjuk tök fölösleges :D)
Sziasztok!!! Mivel nem jött senki segíteni..... hétvégén,így egyedül kellett kivennem a motort:(((( Hát egy élmény volt. Nem egyszerű. Annyi időm még volt az elmúlt két nap során,hogy levettem a kartert mert az olajszivattyú feszítőjét csak úgy lehet levenni. Feltettem az összes új feszítőt és a láncokat. Egy meglepetés ért a munkafolyamat során a középső tengely és a vezérműtengely fogaskerekein nincs se ék se fogazás se semmi egyéb más. Úgy néz ki a fogaskerék mintha egy alátét lenne fogakkal. Itt kezdtem el gondolkodni most akkor hogyan állítom a vezérlését be. Jelek nincsenek,legalábbis egyenlőre nem találtam. A két vezérmű tengelynek mindenképpen egyformán kell futnia,viszont szervízkészletem nincs hozzá mellyel a fellelhető angol nyelvű szakirodalom szerint be tudom állítani.
Erre nincs valakinek egy ötlete?
A lakhelyemen a Ford márkaképviseleten még ilyen motort nem is láttak,csak olajcserén. Semmi speciális szerszámuk nincs Addig szeretném pontosan belőni még nem kerül vissza a helyére a motor.
Még kint van a motor ha valaki tényleg szeretné látni,hogy milyen írjon az email címemre adok telefonszámot. Köszönöm az eddigi nagyon pozitív hozzáállást és segítséget mindenkitől. Szép napot mindenkinek.
A találkozó megvolt pénteken Almádiban :) Legalábbis én összefutottam murkel-el és megnéztem a gépét. Azért kicsit ő is meglepődött mikor tökre hátratolt ülésnél beülve azt mondta, hogy nehogy már ez is kevés legyen :P A lényeg, hogy Suzuki után biztos sokkal jobb lenne, és valószínűleg a helykínálattal sem lenne baj :)
Csak egy gondolat a 3x annyi kútra járással kapcsolatban, tény hogy az Explorer 2-2.5-szer annyit fogyasztana, mint a Suzuki, de a tankja meg 2-szer akkora, mint a Suzukinak, akkor elvileg nem járnék többet a kútra, nem?
Expedition-el volt már valakinek szerencséje? Az egy pöttyet nagyobb, mint az Explorer, és gondolom a fogyasztása is közelebb lenne a 20 l-hez a maga 5.4 literes motorjával.
Én nem bele való gyertyával jártam 16 L-es fogyasztással CSAK városban! 90-es tempónál tényleg ki lehet hozni 11 L alatt... Aki szinte csak városban használja, annak valóban nem fog 15 L alatt megállni a fogyasztás. De az ilyen elég ritka. A 20 L meg tényleg nagyon sok, kivéve ha mindig padlógázzal jársz
Ajjaj, durvul a fórum. Nemrég még találkozó szerveződött almádiba, most meg puffog mindenki. Én új vagyok, én kérek mindenkitől elnézést. :)) Szerdától olcsóbb a benzin! Hogy legyen egy jó hír...
... szal lemearadt a vege... Tehat annyira nezzel csak hulyenek, amennyire magadat is annak nezed. Remelem ertheto. Szoval nekem semmim sem lesz azzal, ha kevesebbet mondok mint amennyi valjoaban a fogyasztasom. Szamolni meg tudok. Es tenyleg menj el megnezetni a szekeret. Valami biztos nem franko a gepen.
Meg soha nem mondtam olyanokat senkinek forumon keresztul mint amiket neked fogok most. De mielott ezt megtennem, en a nevemmel vagyok itt, nem pedig valami kitalalt nevvel. Szal valasz a fogyasztasra meg arra, hogy ki kit csap be, meg ilyenek. Hat, megkerlek, csak annyira nezzel hulyenek
Gyere le velem horvátországba, ha 13,5alatt eszik, te fizetsz mindent egy hétig, ha felette, akkor én. Kikérem magamnak hogy nem mondok igazat. 130-140 felett valóban megugrik a fogyasztás, de nem is az fölé tervezték a SUV-okat. Én azt tanácsolom ne nyugodj bele a 20literbe. Veszprémbe tudok egy profi villamossági-szerelőt, nézesd át. Pl. dolgozik mindhárom szondád rendesen, légtömeg-jeladó mikor lett kitisztítva, légszűrőt mikor cseréltél, EGR-szelep jó?
Senki nem mondta, hogy itthoni szarráhajtott Voyit kell venni. Ad 1 probléma a régi különhengerfejesekkel volt, ezekkel már lényegesen kevesebb. Jó kis autó, na. Tudom, ez itt az Expi fórum, de próbálok tárgyilagos lenni, mivel mindkét típust napi szinten használjuk.
Na az, hogy a 13,5-ös fogyi hogy jön össze Nektek, azt nem is értem. Nekünk 15-20 között fogyaszt, de inkább 20-at. Mi is használtuk Veszprémben is az autót, ott sem volt kevesebb. Akkor megy 15-re ha szépen tempomattal 110-zel haladunk.
(szigorúan zárójelben jegyzem meg, hogy a Suzuki 5-7 litert fogyaszt, úgy jött ki a 3x annyit jár majd a kútra, hogy elosztottam a 15-20 litert az 5-7-tel :-))))
Jaaa, dehogy kell nekem Voyager, az asszonyt ültetném bele, igazi kis nőies bevásárlókocsi! Amúgy aki a fogyasztást nézi, az se ezt, se azt ne vegye meg, nekik fejlesztették ki a 3hengeres csodákat. Én maradok az Explorer, vagy egy nagyobb Ford mellett. És irigykedem a v8-asokra titokban...
Hát igen, ezeknek az autóknak egyetlen ellensége ha kóklerek "javítják", én figyelek rá, hogy minden eredeti maradjon rajt, és ne legyenek ideiglenes megoldások. Ha a 3gyerek meg az építkezés miatt nem kellene árulnom, eszembe se jutna eladni, így viszont muszály. Kereskedők hivogatnak rá, de nem bízok bennük, inkább valami hasonló gondolkozású embernek a Voyagerét vagy régebbi 5ajtósát számítanám be.
Amig a feknyergekhez nincsen meg a javitoszett, addig nem pakolom be az uj tarcsakat! Es tudod, eddig nem volt penzem ra. Majd most, ha szallitasz, bekerul minden a helyere...
Értem én, hogy a kereskedőkkel vigyázni kell. Azt is írták itt, hogy 2000 előttit nem nagyon érdemes venni. Ez még rendben is lenne, mert van ilyenből kínálat 100 ezer km-től 250 ezerig futottakkal (gyanúsan nagy a szórás). Viszont 10 éves kocsit kicsit félnék venni. Mondjuk, ha egy szaki azt mondaná rá, hogy jónak tűnik nem széthajtottnak és műszakilag sem felejtős akkor biztos nem lenne vele nagy gáz később.
Korabban mar irtam az en vasamrol, de akkor okulaskent megeccer! Nekem egy 99-es peldanyom van, 4 literes verzio. Petranyinal vettem, alitolag az oveke volt. Belulrol hihetetlen jó allapotban van, de tenyleg. Az ora amikor megvettem 94ezret mutatott, kilometerben. Az aljan a hatso hidon meg ott volt a sarga export matrica... Kivulrol azonban ugyanugy hihetetlen, de fos allapotban van. Na nem korrozio szempontbol, hanem fenyezes. Ott akkor aszondtak, hogy hat a bal oldala huzva volt es az telibe van fenyezve, ennek ellenere ugy nezett ki, mintha kutyak ugraltak volna korbe folyamatosan... Megvettem, alkudni anno nem tudtam, de belealkudtam vegul a 100ezres szervizt, anyagaron... Aztan kivancsisagbol elvittem azota kedvenc szervizembe Solymarra. Ott bakker (tehat egyik telephelyrol kigurultam es bementem a masikra) megbukott fekpadon, stb. Motor: fogyasztasra az enyem nagyon jo. Varosban nyaron 14, telen 16, pályán 10.7 - 11. Viszont csorog indulaskor. Nem mindig, de szokott. A fekjeim, a fektarcsaim olyan szinten vallasok, hogy az csak na. Nemreg csereltettem a valtoban olajat. Ott a sracok aszondtak, hogy belulrol nagyon szepnek tunik, nincsenek femszemcsek, stb. Minnya megnezte egy karosszerias srac is o aszonta, hogy az alvazon nem lat semmi toresnyomot, feszes a futomu, stb, de velemenye szerint inkabb korbe lett fenyezve mintsem csak egy oldal. Szoval, en egy kereskedoben sem bizok meg. Abban bizok, hogy beviszem egy szervizbe es megmondom, hogy alairva pecsettel kerek irasban egy allapotfelmerest. Akkor ugyis minden kiderul. Lassan itt a markatarsaktol osszeszedem en is az infot, az alkatreszeket es lesz egy szep general rajta. De mint azt kicsit lejjebb irtam, en imadom, meg a csalad is. Hallani sem akarnak kisebb autorol. :)
Én csak abból indulok ki, amit egy használtautó kereskedő ismerősöm mondott.
Nézegettem használt Rav4 dízelt, érdekes módon a 2001-2002 évjáratúak majdnem mind ugyanannyit futottak :)
Azt hallottam, dízelt szinte meg se hirdetnek tekergetés nélkül, benzinesnél talán jobb a helyzet.
Állítólag sokszor előfordul, hogy megnéz az vevő 5-10 autót amik óra szerint mentek pl. 100ezret és le vannak lakva, aztán megnéz egyet amit nem tekertek vissza és van benne 230ezer és szép állapotú, és inkább megveszi a lelakott fost, mert abban csak 90ezer van :P