Illetve nem csak ez volt a szerepe, hanem nagyon fontos szociolgóiai jelentősége is van hiszen az akkori Föderáció teljesen levetkőzte az emberiség hibáit és egy teljesen új, lelki "összeborulás" szintjén működött, ezért is vannak ezek, hogy jelezzék, hogy itt már más szinten van a kommunikáció :)
Nálam sajnos csak elvétve akadnak olyan emberek, akikkel így tudok beszélni, de azokkal nekem is elég "összenézni" :)
Érdekes jelenet.:-) Jó, hogy kivágták a véglegesből, de legalább nem küzd nagyon keményen a szélgéppel :-)
Más: most végeztem ki a Voyager-t, masszív 2hónapos folyamatos trekkezés keretében. Előtte a TNG volt, ez még múlt évben.
Meg kellett állapítanom, hogy a Star Trek a "nagy nézések" sorozata. Ennyi megdöbbent arcot, kidülledő szempárt, mély "összenézést" szereplők között, én még soha, sehol máshol nem láttam ilyen töménységben.:-) Úgy tűnik, a rendezők kifejezetten szerették ezzel a technikával fokozni a hatást. :-)))
Rákatt arra a sorozatképre amelyik kell -> arra az évadra amelyik kell -> az angol címre katt a tartalom, a magyar címre katt az epizódátirat, azaz a történet novellaszerűen leírva.
Ködzi, sajnos nem beszélni englis, csak francia un peu.:-( A magyar nyelvű epizódleírásokat keresem, amelyek nem igazán forgatókönyvek, hanem inkább elbeszélések.
Én sem bírom amikor alvadt véres arccal mutogatják szereplőket. Nekem első dolgom lenne lemosni az arcom.
Eredetileg Kirk a Generations elején ejtőernyős ugrással érkezett volna le a világűrből a földre. A jelentet leforgatták. A földön Scottyék várták. Generations kimaradt jelenet
Valamit valszeg rosszul csinálok, de többszöri keresés után sem találom a sorozatok forgatókönyveit, pedig azt mondja a főoldal, hogy ott vannak. Kérexépen egy linket, ha valakinek +van.
Kiemeltem, hogy nem szeretnék előre ítélkezni egy trailer alapján. :-) Csak a benyomásaimat írtam le.
Az is természetes, hogy az akciós részeket vágják be, de az akciónak a képi világa árulkodó _lehet_.
Továbbra is gyanakvással nézem a koszos arcú Rambo karaktert, a halálugrást végrehajtó szuperhőst a stratosférában (vagy ha nem is ott, de mindenképpen olyan magasan, ahol ez önmagában vicces), és a többi szélgép ellen küzdő akcióhőst. Superman egy másik történet, talán összekevertek valamit. Ne nekem legyen igazam! ;-) Izgatottan várom, mi sül ki. Remélem tévedek, és egy valóban fantasztikus filmet látok majd!
Újabb érdekesség (tudom nem kellene kötekedni apróságokon): amíg "Enterprise" volt a címe, addig a főcímben Bozai azt olvasta: "Star Trek: Enterprise". Mire észbekaptak, már belekerült a "Star Trek", viszont most már csak "Enterprise" hangzik el...
Annak idején a TOS után sem merték folytatni, csak a TAS-be mertek belevágni. Ugyan belekezdtek egy sorozatba amiből végül az első mozifilm lett. Csak a negyedik mozifilm sikere után mertek belefogni a TNG-be, amit még három sorozat követett. Lehet, hogy ez ismétlődik meg, csak kicsit másképp.
Az axn sci-fi, ha jól tudom, a remastered változat megy, ami szerintem sokkal látványosabb, mint az eredeti változat. (Sajnos nekünk nincs.) Én itthon még a régit nézem újra. Akárhogy szépítjük, vannak gagyi részek is, mint minden sorozatban. De a trekket úgy szeretem egészében ahogy van.