Hát igen, a premier bulikon megesik, hogy sok a baki, de ez is hozzájárul az ilyen koncertek sajátos hangulatához. Ezeket egyfajta főpróbának kell felfogni. Régen ezért csinált egy-egy nagyobb zenekar ilyenkor álnéven egy-két bejátszó bulit. A Metallica is többször megtette, de a Maiden is nyomott pl. két bejátszó bulit a Seventh Son turné előtt Németországban.
Bent álltunk a front of stage-ben, ott nem volt nagy dráma, emlékeim szerint (már hangzásban), és az az old school program pedig engem annyira feltüzelt, annyi sosem várt nóta került elő, hogy a bakizások sem igen tudtak izgatni :) Egyszerűen az a forró hangulat mindent elvitt
Graz nálam akkor sajnos kimaradt, később Milánóban láttam még őket fesztiválon azon abban a körben, az is jó volt, de azért nem ugyanaz :)
Azon én is ott voltam Prágában, valóban jó repertoárt állítottak össze, de személyes véleményem az, hogy ennyire rosszul a Maident még nem hallottam játszani. Hibát hibára halmoztak, a cucc úgy szolt, mint egy repülőgép, szóval, nagyon turné kezdet volt az a buli. Az erről készült bootleg dvdn is fellelhetők ezek a hibák. Dickinson is így érezte, hiszen mondta, hogy nyolc hét alatt próbálták össze ezt a műsort. Szerintem az nem sok idő egy turné felkészülésre. Két napra rá Grazban már összekapták magukat, de a megszólalás még mindig borzalmas volt.
A legjobb Maiden amin eddig voltam, az pont az Early Days turné nyitóbulija volt anno, ahol ugye csak az első négy lemezről játszottak. Az mágikus volt, és hát érthetően nem standard műsor - nekem best of, bestebb, mint egy normál best of, de az átlag rockernek tuti nem.
Ezzel együtt viszont csak üdvözölni tudom, hogy most meg ennyi újkori dolgot nyomnak, sőt! A Brighter kivételét a programból pedig butaságnak tartom.
A MOLAD turnét is volt szerencsém látni (a teljes lemezzel), és azok a hosszú dalok is kifejezetten jók voltak élőben.
amennyire tudom lukács szereti őket, ha lenne 1 kis humorérzékük, eltolnának második nótának valami egyszerűbb maiden nótát, mondjuk a charlotte the harlot-ot
nem a legjobb választás volt: 1. szombaton kurvasokan lesznek 2. tcsapdán kurvasokan lesznek, akik lexarják a maident, majd lehet kerülgetni sokezer oda nem illő rockernek látszó trágyát, bocsánat tárgyat 3. maiden-en alapból is kurva sokan lesznek akinek tömegiszonya van, ne járjon arrafelé :D
Nemtom ki nézte, ki nem, a sziget honlapján fent vannak, h melyik napon a nagy színpadnál kik lesznek. maiden előtt tcs van kiírva, meg néztem a tcs oldalát, ott 19:30as kezdést írnak :D csapda lesz a maiden ,,előzenekara''
Annyiban megértelek, hogy olyan tömegfesztre, mint a Sziget, valóban nem az igazi a setlist. De hidd el, fedett helyes önálló bulin ütne (szerintem így is fog, hacsak nem kavarják meg a dolgokat, végülis még van 2 hónap.
+1 Aki elégedetlen a mostani setlisttel rosszul közelíti meg a problémát: a Maiden nem koncertekben, hanem turnékban gondolkodik. Annyi daluk és annyi korszakuk van, hogy érdemes korszakokra épülő turnékat szervezni.
Ebből a szempontból mondjuk az "Early Days" szerintem jobb volt, több volt a kuriózum, a ritka szám, a meglepetés: Another Life, Drifter, Remember Tomorrow, Where Eagles Dare -> azért ezek kellemes meglepetések voltak. A "Somewhere Back In Time" szerintem visszalépés volt: OK, a Powerslave és a Rime már önmagában bokalefosás, de pl. a SIT-ről jöhetett volna a Sea Of Madness, vagy a Stranger In A Strange Land a wohohooo-zás miatt fix Heaven Can Wait helyett. A Moonchild volt talán a legnagyobb meglepi, kár hogy Jannick vmi iszonyat borzalmat "rögtönzött" az eredeti Adrian szóló helyett.
Ez az új set szerintem korrekt bemutatása a reunion korszaknak, és én nem örülök hogy betették a Wrathchildot a Brighter helyett...
Az hogy szellemileg ki a visszamaradott arról nekem is van véleményem. Ha neked jó hogy ugyanazokat a számokat hallod a maiden koncerteken, amikre nagyritkán eljutsz akkor legyél boldog. Én már akkor maiden koncerten voltam mikor te még meg se születtél. Öcsisajt
a somewhere a LEGJOBB lemezük, fullos nótákkal, imádom, a többi lemez csak utána jön számomra, és még a numberről sem mondanám, hogy 2. v 3. lenne nálam(ott felváltva a powerslave és a seventh son dolgozik, néha killers is beleszól)
Az Alexander és a Flash soha nem volt élőben. Az AMOLAD nóták amúgy nagyon jók voltak koncerten, főleg a Brigther és a Greather Good. Az AMOLAD-on egy csomó olyan dolgot csináltak, amit korábban nem nagyon. Szerintem tök jó, hogy mindig képesek valami újat kitalálni. Ha meg minden évben kiadnák ugyanazt a lemezt, akkor meg azért piszkálnák őket. 4 retro turné is volt a reunion óta, szóval nem hiszem komoly alappal lehetne őket bántani a régi nóták hiánya miatt. Szerintem ez most egy nagyon jó setlist lett. Én örülök, hogy az újabb korszak nótáiból is kapunk most egy kis válogatást.
SIT lemezt tudtommal Bruce nagyon nem szereti, rossz korszakát élte amikor született, nem is folyt bele, ráadásul tele van embertelen énektémákkal. Nem is csoda, hogy mióta vissztért két számot nyomtak róla összesen, pedig kereskedelmileg a legsikeresebb lemezük talán.
Szerintem max riszpekt azért, hogy nem 80as évekbeli lemezeikből akarnak megélni folyamatosan. Van 3 bivalyerős lemezük a 2000-es években is, nyomassák is nekem élőben, fasza a setlist. Kurva unalmas is lenne 81es és 84es zenei anyagiakat hallgatni élőben folyamatosan, hakniznak eleget így is a régi cuccaikkal.
Amúgy ez a setlist pont, hogy nem a csak best of lemez tulajdonosoknak ideális. Van 4-5 standard sláger, a többi meg ritkaság, nem várt szám.
Jó az a lemez összességében, de nekem inkább otthon hallgatós. Egy Powerslave-et vagy egy Marinert akárhányszor végig tudnék állni élőben és még élvezném is, de egy Brighter Than A Thousand Suns más kategória baromira. CD-ről oké, koncerten valahogy nem fűt érte a vágy. Épp ez a bajom a mostani setlisttel.