Elég pofátlannak tartom a FatávNET árakat. Ma vannak olcsóbb szolgáltatók is, érdemes körülnézni a piacon.
Nekem van egy előfizetésem másik szolgáltatónál, 3750Ft Áfástul havonta, és ez időben is és adatforgalomban is korlátlan. ISDN-ről bemenve 64k van ebben az árban, ha kell a 128k, akkor azt 2500Ft felárért megveheted. Ez így összesen pont annyi, mint amennyit a 128k-s felárért fizetsz most ki. Ráadásul nappal is használható.
Ameddig a partnereknek szétküldött xxx@matavnet.hu-s emilcímre szükség van, addig egy minimális FatávNET-csomagot fent kell tartani és kész. Sőt, a leveleket lehet forwardoltatni automatikusan.
Ha jól vettem ki szavaidból, 128K-s internet hozzáférést kértél. Az ISDN és a MATÁVNet részét azonban teljesen külön kell értelmezni. Az ISDN vonal 2*64=128K hozzáférési lehetőséget!!! biztosít. Az hogy az internet szolgáltató mennyit támogat, és mennyiért, az már más lapra tartozik. Ennyit az általánosságról.
Most a Te eseted: Rendeltél kedvezményes (4750) MATÁVNet korlátlan előfizetést, valamint +64k hozzáférést, ami már korántsem akciós! És ez valójában nem "felér" még egy előfizetéssel, hanem ez még egy előfizetés, méghozzá a MATÁVNet korlátlan hozzáférés jelenlegi listaárán.
Tehát az NT elvileg tudja a 128K-t, de hogy ez a gyakorlatban hogy valósul meg, az az internet előfizetésed függvénye.
A 0651-es hívást a részletezőn láttad? Nekem most volt olyan, hogy felléptem a mindenkinek csomag keretében a net-re, de már elmúlt 7 óra, mikor leszálltam. Kíváncsi vagyok, ez hogy lesz rajta a számlán. Mert lehetséges, hogy a híváskezdeményezés időpontja lesz a feltünteve (éjszakai időszak), és a hozzátartozó 7 óra utáni forgalmi díj számlázva. Az eredményről beszámolok.
Ez az ébresztés még mindig nem hagy nyugodni...
Üdv!
Ahogy látom,a nagy matáv szapulása közben elég soxor előkerül az 1212-téma.Ezzel kapcsolatban merném ajánlani a "1212-MATÁV-ügyfszolg.ostobaságai..." című topicot,én eddig csak azt nézegettem, azt hittem, ennyire nincs róla vélemény.
Üdvözlet a kedves fórumlakóknak.
Még eddig nem irtam semmit, viszont sokszor átböngésztem már a leveleket.
Most egy kérdéssel és egy tanáccsal fordulnék a kedves versenyzőkhöz.
Szóval Fatáv ISDN2 meg a többi.
A cégnél is van már jó két hónap utánajárás, anyázás után, és rögtön belecsaptunk a sürüjébe:
Kértük ugyanis a 128 Kbps lehetőséget, mondván akció hát ez jól hangzik.
Most kiderült, hogy egy kis checkbox van a megrendelőlapon ami mögött ott az ára is.
Tehát nem akciós, figyelmetlen úzer meg fizess szépen, még akkor is ha nem tudod beállítani
mert az NT1 -et kell konfigurálni.
Persze senki nem mondta, hogy mivel is jár ez.
Szóval most kifizettünk 2 havi (számlán rajta van) 128Kbps díjat ami 6750Ft/hó - amit igénybe sem tudtunk venni. Azt hittük majd automatikusan megyen ha a Fatáv isten kattint kettőt.
Az ügyfélszolgálat 50%-ot ad arra, hogy visszafizetik, ezt tuti bukó vesztő.
De az már a múlt, jó tanulópénz volt.
Okuljatok ti is amikor azt mondjátok, majd a számlán kiderül.
Vagyis beborul.
A kérdésem csak az lenne, hogy miért drágább egy 128 Kbps 6750 Ft-tal mint a 64-es
ami 4750Ft ebben az esetben (lehet, hogy ez is akciós), hiszen ez már felér még egy előfizetéssel, és a Fatávnál úgyis ISDN 128 -as interfészek vannak?
Köszönöm a türelmet és a válaszokat előre is.
Viszlát
A multilink-kel kell valoszinuleg varialni. Nekem Taicom van es telepiteskor ket kivalaszthato eszkoz kerult a rendszerbe ugyanolyan neven de 0-as es 1-es sorszammal. A telefonos kapcsolatnal az egyikre beallitom, es a multilink fulon a masikat is hozzaadtam. Igy alapbol felmegy 128-al a netre, de a masodikat kulon is tudom bontani ha kell.
> Az ébresztéssel kapcsolatban bárkit kérdeztem(HLK, OMC, IHD stb.) azt mondták, ISDN-en nem működik!!! Lehet, hogy akinek megy, nála valami "jóindulatú" műszaki hiba lenne???
A szamlan mindenesetre megjelent. Meg egy ejjel 01:36-kor inditott 0651-es hivas is. A Mindenkinek csomag ellenere. Meg nehany furcsasag. Pl. a Csak Onnek csomag jovairasa igy nez ki:
-2000.00 -500.01 -2500.01
(Dij, Afa, osszesen)
Izgalmas kerekito algoritmust hasznalnak a Matavnal a Commodore-on nevelkedett "programozok" (Utoljara C64-en lattam ilyet, vagy 15 eve, hibasan hasznalt lebegopontos aritmetika eseten).
Reszletes szamla uton van.
A muszaki hiba csak az lehet, hogy elfelejtettek lehulyiteni a jol mukodo kozpontot :-(
A hívásrészletező miatt -hogyha rendszeres részleteződ volt- hívd fel az 1212-t, különben többet olyat nem látsz...
Lentebb vartyogtam valamit a szerződés-alszerződés stb. dolgokról. Ha eddig volt részleteződ, az az analóg vonali keretszerződéshez tartozott. Mivel ez megszűnt, és ISDN szerződésed lett, a részletező "ottmaradt" az analógon, és még most is szorgalmasan küldözgetné havonta, ha lenne mit.
Ez első hallásra azt is jelentheti, hogy nem lehet migrálni a hívásrészletezőt. Ez valójában nem így van! A részletező egy szerződés/alszerződéshez rögzített termék, míg mondjuk egy mindekinek csomag a telefonvonalhoz tartozik.
Tehát semmi gond, call 1212, és a következő számlától már kapod is újra, az összes tel.számra lebontva. Ráadásul, ha hivatkozol a félretájékoztatásra -nem mondták meg, hogy ezt külön kell kérni- teljesen igazad van, ki kell(ene) küldeniük díjmentesen az eddigi ISDN számládhoz tartozó részletezőt.
Vszínű, hogy ez az első ilyen számlád. A h.részletező utolsó lapján van egy ilyen sor, hogy a h.részletező díját a következő számlán tüntetjük fel. Tehát ami most h.részletezőként ki van számlázva, az az előző havié.
Sok szerencsét az 1212-n!
Figyusz, minden nap netezek minden jó volt, aztán SEMMI ÁTÁLLÍTÁS-al másnap nem megy (ja de megy
1kb/sec).
115200-ra van állítva, reseteltem, felraktam hozzá a gyári drivert is. Ennyire nem vagyok lama, egyszerűen MENNIE KELLENE JÓL.
Az analog modem belső és azzal most is gyors.
Szval azt mondjátok meghalt ?
Sajnos az alácímzéssel kapcsolatban (Profiset51) nem sok jót tudtam meg. Ennél a készüléknél kőkemény 5!!! darab előre elkészített szöveget tudsz küldeni.
A Service menüben a 4-es (funkciós gombok) majd a 19-es (send info text) menüből lehet kiválasztani a küldendő üzenetet.
Az ébresztéssel kapcsolatban bárkit kérdeztem(HLK, OMC, IHD stb.) azt mondták, ISDN-en nem működik!!! Lehet, hogy akinek megy, nála valami "jóindulatú" műszaki hiba lenne???
A t.... tele van a Fatávval... Október 18-án elindítottam egy áthelyezést a következő paraméterekkel: november 17-én kikötik a jelenlegi helyről (addig itt lakom), utána a lehetőségek szerint a legrövidebb időn belül az új címen aktiválják.
Erre ma délután nem bírom felhívni az asszonyt, csak mobilon, a Fatávos csak cseng, majd hangpostára fut... Asszony mongya, biztos nem hallotta a másikat, mert zajolt valamivel... ok... hazajövök, nincs vonal... telefoncsere... vonal nincs... ügyfélszolgálat: látja az igényt, a dátumokat is... hibabejelentő: október 19-ével elindították a munkát, ma jutottak oda, hogy leszerelték... ügyfélszolgálat: talán holnap visszakötik...
MIKOR SZŰNIK MÁR MEG A MONOPOL HELYZETÜK????? HOGY EZT MEG MERIK CSINÁLNI...
Hello!
Az erdekelne, hogy tudok 128kilon netezni. Van 2db matavnetes elofizetesem, de nem tudom mit kell beallitanom. A gepben eicon diva modemem van.
udv:
alco
A 1212/6/0-n meg mindig nem tudjak, hogy az AOC-D es AOC-E mukodik, es ingyenes.
Kb. a kovetkezo parbeszed zajlott tegnap 4-5h korul.:
Matav:-Jo napot kivanok xy vagyok miben segithetek.
En:-Jo napot kivanok, szeretnem megrendelni a hivasdij kijelzeseket.
M:..... En: Az AOC-D-t, es az AOC-E-t. A hivaskozbeni es a hivas vegi-t.
M: Rendben. Kerem a szamot, es a ugyfelkodot.
E: (megmondom)
M: <2 perc billentyucsattogas> Azt hiszem pont-pont eseten nem lehetseges, csak az alacimzesnel.
E: De igen, tobben mondtak, hogy lehet.
M: Megkerdem a kollegaimat, kerem tartsa.
<5-10 perc zene>
M: Valoban, onnek volt igaza. Tehat mindkettot keri?
E: Igen.
M: A hivaskozbeni 350 Ft, a hivasvegi 160 Ft.
E: En ugy tudom, hogy ingyenes mindketto.
M: Nem, itt a listaban ezek vannak.
E: Szerintem az a lista nem jo. Szerintem az regi, 95-os. :) Az interneten mas van, ott ingyenes. Mondjak cimet?
M: En az most nem tudom megnezni, csak 6 utan.
E: :-O Mindegy, kerem, majd ha szamlan rajta lesz megreklamalom.
M: Megprobalom megnezni, mi a cim?
E: www.isdn.matav.hu...stb. (oplab altal ideirt cim)
M: Valamiert nem megy. Lehet, hogy az onnel levo felallitasban nem ingyenes.
E: Megneztem mindharmat (pont-pont, pont-tobbpont, isdn30), mindegyik verzio ingyenes.
M: Lehet, hogy ismet onnek van igaza, de ezt most nem tudom biztosra igerni, akkor fog biztosan kiderulni, ha a beallitas meglesz, akkor meg tudja nezni. Kb. 72 ora mulva.
E: :-O Ez ilyen sokaig tart? Na mindegy, akkor kerem mindkettot, majd a szamlan kiderul.
M: Nem kell megvarni, erdeklodhet hamarabb, ha majd eszreveszi, hogy mukodik, akkor mar meg tudjuk mondani, hogy mennyibe kerul.
E: Ok, ok, koszonom, viszonthallasra.
M: Viszonthallasra.
Ugy latszik megiscsak eleg gagyi a netmod. Egyik ismerosomnek is ez van, de eddig csak a sorosporton netezesre hasznalta, es az analog porton telefonra. A heten vett egy profiset51-et, es mikor radugta, meg sem nyikkant, a kijelzo sotet, a phone nema. Nosza felhivott, hogy mit tegyen mondtam hogy halvany gozom sincs, szoljon a 1212-re. Kiment ket matavos figura. Az, hogy a hozzaertesuk mekkora volt, a kovetkezo parbeszedbol eldontheti barki:
- Hova van bedugva a telefon?
- A "dobozba".
- Na de a 220-as vezetek.
- Olyan nincs, szerintem a dobozbol kapja a tapot.
- Nem hinnem, inkabb megkerdezem.
Miutan megkerdezte, elismerte, hogy az ismerosomnek van igaza, es lecsereltek a netmodot, ugyanis az volt a hibas.
Tisztelt MATÁV Rt!
Az Intracom Netmod-hoz október eleje óta ígéri a fornax rt.a faxprogramot amit majd az oldalukról lehet letölteni.A Matáv megegyezésre hívatkozik,ugyanis ingyenesen akarják biztosítani a felhasználóknak.
Most okt.25.-e van,mi tart ennyi ideig???
Kérdésemre várom megtisztelő válaszukat!
Üdvözlettel: doky67
Laco42:
> Szóval szerintem meghalt az az urulek, sper.. isdn modem. (Leforditottam azok szamara, akik nem szoktak hozza az ilyenhez.)
A reset gombot probaltad? Stabil a 230V feletek?
> meg, beraktam a régi analog modemet.
Azaz belso modem? A netmdo meg ugye kulso, a soros porton. Es a soros port beallitasaid merre jarnak? Lehet, hogy nincs 115200-ra allitva? Mondjuk valami ugyes ki program atallitotta? Vagy megprobaltad 230400-ra rakni, azt meg nem birja? A tunetek ilyesmire vallanak.
Netmod haldoklast egyszer lattam. Nem volt szunetmentes tapra teve, es a 230V par pillanatra leesett. Utana azt mondtak, hogy szep, kristalyos koloraturhangom van a vonalon. (Az adatatvitelt nem tudom, mert napkozben volt.) Megnyomtam a resetet, eldobta a vonalat (ahogy a tulvegrol mondtak, egy digitalis halalsikolyt hallottak), azota is megy rendesen.
> Egyébként érdemes belso isdn modemet venni (gyorsabb) ?
Ha egy csatornan hasznalod, semmivel se gyorsabb. 2 csatorna eseten is csak akkor, ha a soros portod nem tudja a 230400-at.
Viszont elveszted annak a lehetoseget, hogy az analog keszulekeden barki fel tudjon hivni, ha 2 csatornat hasznalsz, ami a netmodnal megy.
Nagyon érzékeny a lelkem. :-(
Nekem a másfél hónap alatt egyet lecseréltek (ld. lentebb), egy meg most döglődik. Ez a kettő az összes ilyen készülékünk 100%-a. :-(
Figyelj arra, hogy jól szellőzzön, mert nagyon hajlamos túlmelegedni.
Hali !
Valaki segítsen nekem. Bevezették az isdn-t és beszereltek egy intracom netmodot.
Királyul ment minden 1 héten keresztül kb 7 kbyte/seccel jöttek a cuccok, aztán tegnap este próbálom: pesti szerverről max 1kb/sec, lassú mint a tetű, szoktam játszani neten de nemtudtam felcsatlakozni a szar kapcsolat miatt.
Interware előfizum van, de megpróbáltam matávval is. Azzal is max 1 vagy 2 kb/sec...
Gondoltam biztos majd holnap jó lesz...
Ma kipróbáltam megint 1 kb/sec. Na jólvan bas....
meg, beraktam a régi analog modemet.
Láss csodát interware-vel és matávval is megy szépen (5-6 kb/sec).
Szóval szerintem meghalt az a szar, ge.. isdn modem.
Valaki modjon már valamit plz !
Egyébként érdemes belső isdn modemet venni (gyorsabb) ?
1992. évi LXXII. törvény a távközlésről:
13. § (1) Ha az előfizetői szerződés teljesítése átmeneti jelleggel akadályba ütközik, a szolgáltatás szünetel; erre az időre az előfizetőt díjfizetési kötelezettség nem terheli.
Tehát ha nem megy a vonal, nem is kell az adott időszakra fizetned semmit. (Ezt akár még óra-percre is lebonthatod, a bejelentéstől a hiba elhárításának befejezéséig.)
Ha viszont lemondod a kedvenc szám NET kedvezményed, annak max. 72 óra a kikapcsolása, ill. a későbbiekben az újraaktiválása!
Este 10 tájban kilehelte a lelkét az ISDN összeköttetésem, egy másik PCM vonalsokszorozón át menő 16800-as bps vonalam mellet eltűnődök, hogy miért költök én erre az úri huncútságra.
Reggel lemondom a kedven NET szám csomagot (AMÍG NINCS VONAL).
A számlában kérhetem az árányosítást az ISDN előfizetésre ? Ki tudja hány napig tart ?
Áldom az eszem, hogy nem hallgattam az üzletkötőre és ezt a vonalamat nem mondtam le.
ISDN ugyan 3, de ha rossz egy sem.
MATÁV a magyar átok, be kéne vezetni nyugaton és miénk lenne megannyi ország.
Ez a hátas csak annak szólt, hogy erről mindenki tudott, csak az 1212 nem. Szerintem kötelezővé kellene tenni a matav.hu-t az ügyfélszolgálaton.
Meg a másik, hogy nem először volt már az említett honlapon ökörség...
A másik: EWSD-s vagy? Mert én AXE-ban nyomulok, lehet, hogy ez egy EWis privilégium...
Vagy az AXE-n másik bill.komb? Na szaladok még egyet...
Nalam meg muxik. Direkt kertem egy ebresztest reggel 7-re, hatha a multkor almodtam. *55*0700# Utana robotlady kozli, hogy a kert idopontban kiborit az agybol. Es meg is tette. Lehet, hogy kozpontfuggo?
> AOC-D es az AOC-E: TÉNYLEG INGYENESEK!!! Ettôl ugyan dobtam egy hátast, majd némi eszmélés után megrendeltem.
En meg csak olvasgatom az aprobetut a MATAV ISDN site-on, meg reszelgetem a kormomet itt az erdoszelen es mindenfelet beszelek :-))
A "Csak Önnek"-hez valóban nem járt hangposta, agyis mehet, de a két hónapig díjmentes verzió...
Az ébresztés nálam Netmod-on sem müxik.
Bérelt készülék: A leadáskor kapott átvételi elismervényt el kellene faxolni az üszolgálatnak. Előfordulhat, hogy a mp-ból nem ér el hozzájuk.
AOC-D es az AOC-E: TÉNYLEG INGYENESEK!!! Ettől ugyan dobtam egy hátast, majd némi eszmélés után megrendeltem. Bár nincs ISDN telefonom, a borsodweb-ről letöltött cucc elvileg fel tudja dolgozni ezeket a jeleket; egyébként mindenkinek melegen ajánlom, kezdeti programozási nehézségeimen is "ő" segített át.
A "MATÁV SMS"-t konkrétan az alácímzés szolgáltatás valósít(hatja) meg, amiről többet megtudhatsz az NT kézikönyvéből.
Most egyenlőre ennyi fért bele, de holnap pótoljuk.
> Egy technikai jellegu kerdes: Van nekem egy Siemens Profiset51-es telefonom. A gombokra felrakhato funkciok kozott talaltam ket erdekeset (ertsd: fogalmam sincs, mire jok ;-) )
> Az egyik a Read info text, a masik a Status...
> Meg tudna valaki mondani, hogy melyik mire valo? Es milyen esetekben lehet hasznalni oket?
Az info text asszem olyan szolgaltatas, mint mobilnal az SMS, azaz uzeneteket lehet(ne) kuldozgetni. A status a telefon allpotat mutatja meg, pl. ha be van kapcsolva az atiranyitas akkor mukodik, es megmutatja, hogy hova van atiranyitva, es milyen tipusu az atiranyitas.
----
Kolcsak!
> Egyéb nehézségek furfangos leküzdése után maradt még valami, amivel nem boldogulok. A (régi szép) analóg
>korszakban kiválóan bevált automata ébresztés: *55*óópp# nem működik, *55 után visszajön a vonal
Ha jol emlexem, Oplab azt irta, hogy ez a Netmodnal megy, es az Elconnal nem muxik. :-o
----
Oplab!
Az AOC-E, es az AOC-D nem zavarja az internetes kapcsolatot? Olyasmire gondolok, hogy analog eseten ha a hivasvarakoztatas be volt kapcsolva es bejovo hivas volt, akkor lebontott a modem.
----
HelpDesk!
Nekem is "Csak Onnek" van, es en sem lattam sehol a hanpostat megemlitve. Ez nem is zavarna, mert nem erdekel a hangposta, sosem hasznaltam. Ami viszont zavar, hogy ennek ellenere a szamlan megjelent, azaz kifizettettek! :-o Meg megvarom a kovetkezo szamlat, ha nem irjak jova, megyek reklamalni. Valamint a keszulekberlet is megjelent, pedig visszaadtuk a keszuleket. :-(
Szinten, ha nem irjak jova, ezt is megreklamalom. Arra rajottem, hogy sokkal hatekonyabb a reklamacio szemelyesen, mint a 1212. Itt egy nagyon rendes, szimpatikus no van a matavnal, nem mellebeszel, hanem megprobal segiteni, es intezkedik. Remelem legkozelebb is o lesz.
Mas: Kiderult mar, hogy az AOC-D es az AOC-E valoban ingyenes?