Lehet sétálnia várfalon igen, méghozzá körbe igen hosszan. Az egész város egy kis ékszerdoboz, érdemes reggeli busszal menni így lesz 1-2 órád eleinte mikor még nem sok a turista:-)
Köszi a tippet, majd talán egyszer. Az óceánt imádom, szóval az alapból legyen benne...
A Fado-muzeum tárgyi ereklyéket mutat be, van egy berendezett bár is viaszfigurákkal, nem nagy durranás, de nekem tetszett. A fsz.-en van butik is, lehet CD-ket venni, egyet mi is hoztunk haza.
Köszönöm amúgy a tippeket és azt, hogy vasárnap is gondoltok rám. OFF: Sikerült Sevilla jegyeket bespájzolnom jó áron Barcelonából, Attamatta ha oda van jegyed már akkor nagyon tudom ajánlani Sevillát 20-20 euroért.
A Szent György várban voltam már. Kétszer is voltam már Lisszabonban. Madeirára menet és vissza. Ott is aludtunk. A csempe múzeumot meg szeretném nézni, hisz az annyira jellegzetes ott. A Fado múzeumról is tudok, de nem tudom elképzelni. Hisz az zene. Expon nem voltam, oda is lehet elmegyek. Aquariumot láttam már a legnagyobbat Európában.
Ez a három belefér egy napba, de további paloták is vannak. A mór vár csak egy fal, de azért érdemes felmászni rá mielőtt a Pena palotába mennél, el lehet látni onnan az óceánig is. Januárban ezt a kettőt néztem meg és 14:00-kor már újra a sintrai vasútállomáson voltam, onnan ment egy busz a Cabo da Rocahoz. Ez utóbbihoz mehetsz Cascais felől is egy másik nap.
Hát ez az, hogy az Azorin ilyenkor nincs annyira jó idő, mert csak északabbra van. Igazad van, hogy nyáron mennél. Az is igaz, hogy nem olcsó dolog. Drágák a szállások és nem sok van.
Igen, én is úgy gondolom, hogy Madeirán lenne a legjobb idő, meg is néztem alaposan az időjárásjelentésben a havi átlagokat. Csak ott már voltam, persze bármikor elmennék megint szívesen. Eső ömlésre leginkább az Azorin kell számítani amúgy, de akár Lisszabonban is. Viszont Lisszabonban van elég múzeum, hogy az ember ilyenkor se unatkozzon.
Hát igen. Erre gondoltam. Meg arra, hogy van-e élet ott akkor egyáltalán. Mert bizonyos helyek szezonon kívül csak panganak. Nem akarok magamban szédelegni kihalt tengerpartokon még akkor se ha szépek. Cascais-Estoril Promenadján biztos nem leszek egyedül. Ilyen helyeken szeretek sétálni meg olyan kertekben mint amik Sintrában vannak.