Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
:) hacsak nem te leszel az elso aki nekiesik a vacsoranak, mert elozo este mar ugysem ettel, reggel nem birtal, delelott meg plane nem (ugyis kihanytad a reggeli muzlit amit anyad belederoltetett 10kor), utana meg mar nem volt ra ido.
Nincs benne, de lehet kérni :D, éjféli falatnak. Mellesleg az a tapasztalatunk, hogy van, amikor hozzá sem nyúlnak, érintetlenül hozzuk vissza a kaját.
11 e/főtől már megúszható, ebben egy welcome ital, 3 fogásos vacsi, 6 órás korlátlan italcsomag (sör-bor-üdítő-kávé) benne van, esküvői tortát ajándékba adjuk, a teremért bizonyos fogyasztás felett nem kérünk terembérleti díjat, alapbútorok inkluzív (körasztal, kárpitozott bankettszék, büfé és koktélasztalok), extraként csak az élővirág dekoráció, technika (de ezt hozhatja a zenekar és DJ is), székselyem jön erre (ha kéritek, ergo nem saját magatok intézitek).
Szerintem nem is vészes, főleg egy ilyen nívójú helyen. Van a közelben olyan hely, ahol ugyanez 20 ezertől kezdődik.
Eladnám a természetesen 1x használt rövid Eddy K. gyönyörű fátylamat, és alkarig érő kesztyűmet, amiket egy vagyonért vettem. Irányár: a fele az eredeti árnak: Fátyol: 28 000 –50% Ft, kesztyű: 16 000 –50% Ft.
Továbbá eladnám:
- varratott trendi fazonú menyecskeruhámat szintén féláron: 22 000 –50% - piros fényes anyagból, 38-40-es méret, térdig érő (180 cm vagyok).
- 41 –es fehér bőr, pici sarkú, nagyon kényelmes cipőmet féláron: 16 000 –50%
érdeklődni: buffy.vip@vipmail.hu
Képek:
http://www.kep.tar.hu/szep/50583889#2
Nálunk - többek között ezért - nem volt ültetés. Ezen kívül elég értelmes gondoltam a násznépet ahhoz, hogy eldöntsék, hova szeretnének ülni a vacsoránál. Utána meg már úgyis mindegy, ha táncolnak, és nem mindig egy helyre ülnének vissza, az miért baj? Így tudtak menni ide-oda, átülni egy másik asztalhoz beszélgetni, stb. Ja, és megismerkedhetett egymással a két család, utólag tudtam meg, hogy milyen jól elbeszélgetett pl. az egyik kollégám a párom sokadik unokatestvérével.
Az éttermünk szintén nem kért előleget, de ez csak annak tudható be, hogy már tizenx éve oda járunk ebédelni minden családi esemény, vagy akár csak egy sima vasárnap alkalmából is, és ismernek minket.
ezúton köszönjük a tippet, bejött! :) le is foglaltuk a helyet, meg jól elbeszélgettünk, lehet hogy még ruha témában is igénybe vesszük barátosnédet, párommal nagyon jól elvoltak. remélem jól fog elsülni az egész, mert amikor ilyen látszólag véletlen dolgok összeállnak, azok általában jó dolgok előjelei, kezdek hinni ebben :) még1x thx!
Étterem, fizetés témához: nálunk 100ezer Ft előleget kellett adni (kb 1 milla lesz a vége) és nem kell hajnalban kifizetnünk a maradékot, hanem elég felszaladni vasárnap du/este is a pénzzel. Azt mondta az étteremvezető, hogy ne cígöljünk magunkkal annyi pénzt egész éjjel. :) (mondjuk nem gáz fizetni, közel lakunk, szerencsére. :) ) Nagyon kedves és merész gesztus ez az étteremtől. Annyi az egész, hogy a fix létszámot 3 nappal az esküvő előtt kell megadni és annyi kaját mindenképp ki kell fizetni. Korrekt.
ezek szt nem az amire gondoltam, de most nem tudom mi a masik.
De semmi gond, igy is rajottem a csikos desszertre, ami nagyon is finom, bar nekem az a valtozat tetszik amikor kortes-csokis lekvarral van toltve az eredeti helyett.
Vannak. Csak a minőséget meg is kell fizetni. El tudom képzelni, hogy azon a helyen, ami baromi olcsó(nak tűnik elsőre), bele lehet futni mindenféle trükkös átverésbe. Valamiből nekik is meg kell élni.
Csak csúnyán inkorrekt dolog, amikor életed legboldogabb napjának végén még előkerül pár százezer forint, aminek kifizetése nélkül nem engednek el.
Általános iskolai legjobb barátnőm is így járt az esküvőn, hirtelen előkerült valami 300.000 ft-os azonnal kifizetendő extra italszámla, amit a végén a család dobott össze, mert már lógott a balhé a levegőben. És mindez cca. 10 évvel ezelőtt volt!
Szegényeket sajnáltam nagyon, mert volt egy kisebb balhé már az este folyamán. Exbarátnő lelocsolta exbarát új barátnőjét vörösborral, illetve egy pár méteres sugarú körben levő vendégeket, így engem is. Szépen mutatott a nyári fehér ruhákon a vörösbor. Úgy vitték el a lányt. Mint kiderült, nagyon megviselte a szakítás, és nem bírta elviselni a boldognak tűnő exbarátot és új nőjét.
Az extra pénzt is csak azért tudtam meg, mert ők vittek haza engem a menyasszonyi kocsival, lévén útba estem, és rákérdeztem, hogy miért a megnyúlt arc.
Egész jól kapisgálsz, csak a Kisföldalatti másik végállomásán! Igen, család is volt és igen desszert is van ;) - csak nem palacsinta... A desszert meg minden más helyen máshol fonetikusan van kiírva :), a nagymamák által amúgy meg ezerszer jobban csinálva.
mea culpa. hát ha létezik ilyen korrekt hely, akkor tényleg le a kalappal, mert nagyon ritka, úgy mint általában véve a 100%-osan korrekt vendéglátó egység is... Úgyhogy ebben az esetben értem a foglalós rendszeretek... bár nagy névnél ez el is várható, úgy gondolom, de ugye vannak kivételek...
ezek a 'baratok' hosszu tavon belul komoly problemakat okozhatnak meg... Mindenesetre jo hallani hogy ot nem zavarja.
Te irtad azt hogy a hosok terenel dolgozol egy nivos helyen? Az nem az a hely ahol aminek a neve egy nagyon hires vendeglos csalad neve, es pl egy desszert fajta is az o nevukhoz kapcsolodik? ;)
Hálisten nagyon nem izgatja a hozzáállásuk, hiszen ha izgatná, vagy igaznak érezné, akkor nem mesélné el nekem ezeket. Tehát nem érzi igaznak, illetve nem izgatja.
Nem is tudom, hogy így a jobb, hogy elmondja és én ezen rágódom, hiszen szemtől-szembe kedvesek, meg aranyosak, meg "szeretünkbarbie", a hátam mögött meg nem.
Én meg kis lelkizős vagyok, persze nem érdekel, hiszen nem látom őket, max 1-2 havonta néhány órát, addig meg én is tudok jópofizni, csak azért szarul esik, na.
Bocsánat, félreértettél. Foglalóként kérünk egy esküvőre 200.000 Ft-ot (de ha kisebb a társaság, mondjuk csak 30-40 fő, akkor természetesen kevesebbet), és 72 órával kell előbb kifizetni a teljes megrendelt létszámra a dolgokat. A 200.000,- Ft-ot viszont akár egy évvel előre, ha akkor rendeli meg.
Nálunk minden ár fix, nincsen hirtelenjében előkerülő változó egyenleg, hajnalban előkerülő 300.000-es italszámla, minden írásban van rögzítve. Az ifjú pár eljön próbavacsorára, és az esküvőn is ugyanaz az íz, ugyanaz az adag lesz, az előre megbeszélt italok és mennyiségek. Mi egy elég nagynevű hely vagyunk, aki nem engedheti meg magának a lehúzást.
Sajnos tudom, hogy sokan nem így állnak hozzá, szoktam rémtörténeteket hallani az ifjú pároktól, szoktak panaszkodni előző bejárásokon tapasztaltakra, illetve baráti társaságban, esküvőn történt sztorikat mesélni. Elég szomorú ez a vendéglátós szakmára nézve, az ilyen lehúzós kóklereket szívesen megkövezném. Ezek az azonnali haszonszerzésre mennek, minden mindegy alapon. Volt, akit esküvő előtt 2-3 héttel tettek ki a helyükről, hiába volt lefoglalózva, úgy kerültek hozzánk, volt, aki nem akarta elhinni, hogy minden fix, és írásban kérte. Mondtam, hogy nem kell KÉRNIE, automatikusan mindent megkap írásban, kvázi szerződésként, amihez mi tartjuk magunkat.
Egyetlenegyszer volt egy nagyon kellemetlen esküvőm, amikor az amerikai menyasszony jött néhány családtaggal és rokonnal, és a magyar vőlegény családja és baráti köre alkotta a vendégsereg 90%-át. Több tucat poharat vágtak a földhöz a ház előtt (direkt) - a parkoló kocsikra - nem a sajátjukra, kiégették az abroszt (direkt abba nyomták bele a csikket), az asztalon táncoltak (összetört), összeverekedett két-három vendég és ilyen nyalánkságok. Szegény menyasszony szabályszerűen elmenekült 11 órakor, amikor káoszba kezdett fulladni az egész. Örömanya (vőlegény mamája) mattrészegen fetrengett az egyik fal előtt, egy-két vendég körbepisilte a menyasszonyi autót (ezt is dobálták a poharakkal). A verekedés olyan éjfél környékén tört ki, akkor vetettünk véget a káosznak, hogy most vagy takarodó és villanyoltás, vagy azonnal hívjuk a rendőrséget.
Hétfőn bejöttek hozzánk, a hibádzó összeget kifizetni, akkor tudták meg, hogy a szándékot kártevést is kifizettetjük, szegény feleség zokogott, mint a záporeső (pedig ő még a káosz elején elment - a SAJÁT esküvőjéről!!!), a férj meg szégyellte magát sűrűn. Ja, valami möchtegern valóságshow szereplő haver volt, aki az egész törés-zúzást-verekedést gerjesztette.
Szerintem nem lehetett hosszú életű egy házasság. Főleg, hogy én tudtam, hogy a srác már az esküvő előtt rendszeresen csalta a menyasszonyt, inkább ugródeszkának kellett neki Ámérikához.
Na, ezóta nem vállaljuk az utólag fizetést. Szerintem akkor is csak azért jöttek be, mert a nászajándékot nem adtuk ki, különben keresztet vethettünk volt a hibádzó összegre és a károkozás összegére is.
gondolom te ezt nagy ivben leszarod (helyes!), de igazsag szt a problema ott lehet hogy egyreszt eloszor mindig fikazzak a baratnoket, masreszt meg a fovaroson kivul lakok 78%-nak van egy 'utaljuk a pestieket' metnalitasa (pesti=budapesti).
Valoszinuleg ezert ugatnak bele mindenbe... Kerdes az hogy a TE parod ezt hogyan regalja le? Hagyja hogy ragjak a fulet, vagy nem?
Jah, úgyhogy múlt héten, amikor egyedül ment haza ügyet intézni (átjelentkezni a háziorvosától, stb.), akkor mondtam, hogy adja már elő, hogy igen, ennyi volt, most költözik haza, mert tényleg a falra festették az ördögöt.
Reakció: buta nézés, "naugye, hogy megmondtuk". Úgyhogy megmondta, hogy csak viccelt.
Ezek után viszont nem tudom, hogy én milyen képet vágjak a legközelebbi találkozónkkor, hiszen az ilyen sztorikat ugye mindig a hátam mögött adják elő.
A másik bűbájos dolog az volt, amikor nekiálltak uszítani őt, hogy rövid pórázon tartom. Pedig ha tudnák, hogy nálam az mit jelent :)))!
Azért az étterem részéről legyen akármilyen hiperszuper, hogy esküvő előtt már közel a 100%-ot elkéri, hát elég necces. én tuti nem fizetném ki, mert mi van ha valamivel lehúznak az este folyamán, de már kifizettem mindent, akkor már késő másnap hajnalban reklamálni és kedvezményt kérni. Nem beszélve ha még van is annyim talonban, hogy kifizessek ekkora összeget, azért ez ne az étteremnek kamatozzon már… így is giganyereségük van az esküvőkön (is)...
Tapasztalataink alapján azért többségben vannak az egy-két százezres foglalású helyek, inkább csak a felkapottabb, "úgyis-mindegy-mit-csinálok-teli-lesz-az-évem-esküvővel" helyek játszottak 50-100%-os előlegekkel...
tök jó fej srácok. :D csak ne ültessék a srác fülébe a bogarat. ha ezt nem teszik, de amugy tovább irigykednek akkor meg mi van? semmi. :) komolyan mondom ez a szomszéd tehene is mentalitás katasztrófális.
Én több olyan helyet ismerek, ahol nuku foglaló nélkül, vagy tényleg csak egy minimális foglalóval elvállalták az esküvőt, nyílván, nem ez a döntő többség. Az egyik Pesten a Hősök terénél van, egy minőségi és nagyon szép étterem, a ,másik pécsi..Mi mondjuk 50%-ot fizettünk ki előre, a többit pedig a befolyt pénzből, és még maradt bőven, tehát simán ki tudtuk volna fizetni az egészet akár :)
Abban mondjuk igazad van, hogy erre apellálni nem a legjobb, de sajnos a magyar átlagnak nincs 7-800 ezre előre kifizetni az éttermet, főleg, ha még azt sme látta, milyen szolgáltatást kap cserébe a pénzéért.
Ja, csak annyi motivált, hogy nem lehet-e, ha a vőlegény angol, akkor ezért féltékeny netán a nővéred :)?
Saját féltékenységi sztorim: Párom 50 km-re lakik(lakott) Pesttől, úgyhogy most három hónapja költözött fel hozzám (előtte egy évig hétvégenként ingázott hozzám), és a gyerekkori barátai eléggé furák. Szerintem féltékenyek arra, hogy "megfogta az isten lábát", és ilyen szerencséje van. Szerény körülmények között lakott, és most nagyságrendekkel jobb neki, az én családom nagyon szereti, elfogadja, én is, bármit megteszek érte, ha megkér (persze nem anyagilag, hanem emberileg). Szóval jobb neki, mint régen. Kicsit szerintem azt is gondolják, hogy a "budai úrilány kitartja" pedig nem. Igaz, budai vagyok, de panellakásban, ahol édesanyámmal és vele lakunk hárman, van rendes állásom (mondjuk ez tényleg szép és nívós hely), kocsim (Suzuki - a mi autónk), ambícióim és terveim, de messze átlagosak, semmi földtől elrugaszkodott. Persze ők azt látják, hogy hétvégén néha, amikor hazalátogatunk az ő édesanyjához és barátaihoz, akkor kocsival megyünk, tele van a csomagtartó, anyukának ajándékot hozunk, páromon már megint új ruha és cipő van (persze azt ő magának vette, a saját fizetéséből), szóval túlmisztifikálják a dolgot.
Pláne azon szurkolnak, hogy mikor fogom kidobni, meddig fogom elviselni. És ezek a legjobb barátai.
Nah, most kipanaszkodtam magam.
A másik, ha angol lenne a párod, akkor megírtam volna, hogy milyen okmányokat kezdjetek begyűjteni :), mert legalább három hónap a bürokráció útvesztője.