Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

a.k. Creative Commons License 2014.12.16 0 0 488

Az biztos, hogy zörög nekünk csak a hátsó de az onnan jön. :) Bár új korában meg a fene tudja zörgött-e. :)  

1Egon Creative Commons License 2014.12.16 0 0 487

Veresegyházán tudok egyet ajánlani. Én is ott csináltattam és kitűnő lett!

Előzmény: casio30 (484)
putyu101 Creative Commons License 2014.12.16 0 0 486

Az új autó  is zörög a szar útakon!

Előzmény: casio30 (484)
a.k. Creative Commons License 2014.12.14 0 0 485

Toronycsapágy esetleg? Nekünk is volt ilyen gondunk mink is átnéztük sejtettük az lesz a hibás, majd rázópad és bum kibukott egyből. Egyik totál oda volt a másik is elég ramatyul nézett ki...

casio30 Creative Commons License 2014.12.14 0 0 484

Sziasztok!

Segítséget, tanácsot kérek Tőletek:

-2010 1,6 Hdi Berlingo szgk.-t vettem kb.1 éve.

Külföldi, ellenőrizhetetlen km óra állás, viszont makulátlan kívül-belül.

Egy problémát nem sikerült még megoldani:

- rossz úton kopogó hang jön az elejéből.

Ami cserélve lett:kitámasztó, kormányösszekötő, stabrúd.

Nem lóg, nem mozog semmi, viszont egyszerűen már idegesít.

Kormánymű okozhat  ilyen jellegű hibát szerintetek?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Wrola1 Creative Commons License 2014.12.08 0 0 483

Sziasztok

Tudna nekem segíteni valaki?  Berlingómon a hátsó hidat fel szeretném újítani, lehetóleg olyan helyen , ahol  cserehiddal azonnal kicserélik.Budapesten többet is találtam, de az autóm egyik rugója valószínűleg tórótt, mert ül a bal hátulja.Nem merek vele messzire autózni.

Bács-Kiskun, Császártöltésen lakom.

nagyon lelkes :-) Creative Commons License 2014.11.27 0 0 482

Értem, köszönöm szépen a választ!

Előzmény: a.k. (481)
a.k. Creative Commons License 2014.11.26 0 0 481

Nem kellett vészen arra emlékszem (nem mostanában volt már). Nekünk perselyt is kellett esztergáltatni hozzá mintha úgy emlékeznék a törött vég rendezte a dolgát. Gyorsan eljutottunk oda, hogy kijöjjön azt tudom. Pontosan hogy na igen nem tudom mi teszteltünk mire jó lett. 1 fog volt a baj mindíg azt tudom... :D 

nagyon lelkes :-) Creative Commons License 2014.11.26 0 0 480

Köszönöm!

Azt esetleg meg tudnád mondani, hogy menyire kellet szét szedni az autót, illetve hogyan lehet beállítani azt, hogy szépen egyformán álljon.

Előre is Köszi!

Előzmény: a.k. (479)
a.k. Creative Commons License 2014.11.26 0 0 479

Mienkben is mikor eltört a rugó mit össze kinlódtunk mire összeraktuk te jó ég. Összeraktuk puff jobbra 2,5cm leült nem jó, majd újra akkor a balra. 3-ik nekifutás már tuti volt. :) De ahhoz képest először csináltuk nem volt annyira vészes! :) A bordák tövében volt eltörve alig lehetett látni(persze arra az oldalra olyan szépen leült ahogyan elő volt írva). A törése na az hallható volt durrant akkorát eszméletlen. Bár csak egyet cseréltünk, de mostanra érződik kis súlynál is hogy mind cserés...

Nekem az váltó olajcserrére amúgy valaki esetleg?

nagyon lelkes :-) Creative Commons License 2014.11.25 0 0 478

Ki vettük a lengés csillapítót, a könnyebb mozgatás érdekében.

A rossz oldali lengő karban lévő rúd a mozgatásnál kicsit elforog és fémes,nyöszörgő hangot add.

Előzmény: FeZ_ (475)
nagyon lelkes :-) Creative Commons License 2014.11.25 0 0 477

igen, emelésnél a kerék vissza állt a helyére.

Előzmény: FeZ_ (475)
nagyon lelkes :-) Creative Commons License 2014.11.25 0 0 476

Először is köszönöm, az időd és a szaktudásod!

Szerencsére garázsban tudunk dolgozni, melegen és szárazon.

A haza útig még van 2,5 hetünk.

Ám csak munka idő után tudunk a kocsival foglalkozni.

Alapvető szerszámaink vannak, kulcsok csavarhúzók, fogók stb.

Biztonságosan meg tudtuk emelni az autót levettem a rossz oldali kereket.

Most itt tartunk.

Akna és satu nincs (remélem nem is nagyon lenne rá szükség.

Szakmai szemmel nagy bajban vagyunk?

Előzmény: FeZ_ (473)
FeZ_ Creative Commons License 2014.11.25 0 0 475

Pl., hogy emelés közben a rúdak valamelyike nem forog-e el a hídtestben vagy a lengőkarban.

Megemelésnél a hibás oldali lengőkar leereszkedett ? Tehát nem maradt úgy, behúzva ?

FeZ

Előzmény: nagyon lelkes :-) (474)
nagyon lelkes :-) Creative Commons License 2014.11.25 0 0 474

Tehát megemeltük, 3 rúd van a tengely körül, 2 ami jelölt és egy ami nem.

Mind a három épnek tűnik, törésnek nincs nyoma.

A felső jelölt kicsit rozsdásabb minta többi.

Mit keressek.

Előzmény: FeZ_ (471)
FeZ_ Creative Commons License 2014.11.25 0 0 473

Lehet olyan is, hogy a torziók bordás része forgott át pl.

Sajnos ezt jobb lenne látni. :-(

A rossz oldalon meg kell emelni az autót egy krokodil emelővel és közben nézni, hogy mi történik azzal az oldali lengőkarral !

Esetleg be van rohadva/szorulva az az oldali lengőkarcsapágy, ezért a nagyobb erőhatásra elfordult a tengely, majd úgy maradt.

Az biztos, hogy egyszerűen, az út szélén ezt nehéz lesz megjavítani. :-(

FeZ

Előzmény: nagyon lelkes :-) (472)
nagyon lelkes :-) Creative Commons License 2014.11.25 0 0 472

a tengely mellet van két rúd, amennyire ezt meg lehet állapítani szerintem épek!

Előzmény: FeZ_ (471)
FeZ_ Creative Commons License 2014.11.25 0 0 471

Első blikkre azt mondanám, hogy eltört a torziós (rugó) rúd.

Persze más is lehet az oka, látni kellene, de nem túl bonyi a hátulja, valószínűleg egyértelmű lesz a dolog, ha alánéztek.

FeZ

Előzmény: nagyon lelkes :-) (470)
nagyon lelkes :-) Creative Commons License 2014.11.25 0 0 470

Sziasztok!

Még új vagyok az oldalon és a Berlingósok csapatában is!

Nem rég sikerült vennem egy 2003-as (új lámpás,már ha ez az alkatrészek szempontjából számít)  1.4-es benzines csodát!

Ám de elindultam vele egy hosszabb 1300 km-es Luxemburgi  útra jól megpakolva, és a drágaság egy huppanónál hangos koppanás után leeresztette a bal hátulját  teljesen a gumi bakig. Azóta kipakoltuk! De üresen is teljesen a gumin ül, a rugózás megszűnt.

semmi más tünetet nem produkál az autó!

Az a kérdésem:

Mi lehet a baj?

Ha esetleg javítási tippet is tudtok adni, azt nagyon megköszönném.

Alapvetően nem értek az autókhoz, de technikai ember vagyok és egy jó meleg garázs is rendelkezésemre áll.

Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek!

a.k. Creative Commons License 2014.11.21 0 0 469

Helló!

Azt el is felejtettem megkérdezni, de hogyan kell szakszerűen a váltóból lecserélni az olajat (Berlingo1 1.9D)? A nívója hol van neki? Esetleg ha valaki leírná nagyon megköszönném ezt a ceremóniát!

+ a szervo olajat is hogyan kell lecserélni szakszerűen és mennyi kell bele és milyen fajta?

Válaszokat előre is nagyon köszönöm!

a.k. Creative Commons License 2014.11.17 0 0 468

Köszönöm a segítséged! 

Előzmény: FeZ_ (467)
FeZ_ Creative Commons License 2014.11.14 0 0 467

A gyári váltóolaj bele a Total BV 75w-80.  Létezik Fina-ban is ilyen, azt is meg lehet venni, ha az kapható, mert az is a Total  olaj. (a hátulján el is lehet olvasni)

FeZ

Előzmény: a.k. (466)
a.k. Creative Commons License 2014.11.14 0 0 466

Ja igen jut eszembe! Ha véletlenül erre járna valaki és benne van a témában esetleg mondhatna valami jó váltó olajat ami jó az 1 Berlingoba! Most Totál 80W-90 van benne, de télen nem az igazi keményen veszi a sebességet. Esetleg valami javaslat?

Az elektromos ablakot már megjavítottam egyszerűbb volt mint gondoltam... 

a.k. Creative Commons License 2014.11.01 0 0 465

Hát igen ha a video az 1 lenne a fejem sem fájna. de így előrébb nem jutottam a megoldáshoz sajnos. 

soryton Creative Commons License 2014.10.26 0 0 464

...ha még nem jutottál túl fűtésvezérlés világítás javításán és még a némettel is megbírkózol akkor keresd fel ezt az oldalt itt találsz hozzá fotókat is 

http://www.berlingo.org/  F A Q  Lampenwechsel am Lüfter-Heizungsregler. (Berli1)

...a  fűtőventillátor javításához először tudni kellene hogy melyik változat van benne az általam ismert kettőből  amihez az alvázszám  kellene hogy ki tudjam deríteni ...   

Előzmény: veteraan (460)
soryton Creative Commons License 2014.10.26 0 0 463

...ez a II-esé ...az I-esé "kicsit" macerásabb .... de nem lehetetlen  , már volt hozzá szerencsém ...  :-))  

Előzmény: Memphis90 (462)
Memphis90 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 462

https://www.youtube.com/watch?v=gOt81OkKZ_g

a.k. Creative Commons License 2014.10.15 0 0 461

Mienk 97 évjárat, de mióta nálunk van nem világít a fűtés és egyéb kapcsolók körül semmi. Szerintem ott nincs is benne izzó. De lehet tévedek. :) Viszont az elektromos ablak kapcsolója szarakszik érintkezési hibás. Egyszer megpóbáltuk szétszedni, de elakadtunk benne. Hogyan lehet lebontani azt a részét neki?

veteraan Creative Commons License 2014.10.08 0 0 460

Üdv!

köszönöm, a válaszod.

Hozzáférhető, vagy hol található  v.milyen robbantott rajz, szerelési útmutató ?

soryton Creative Commons License 2014.10.05 0 0 459

...a műszerfalban valószinleg kiment egy két izzó ... már ha az van benne , mert az enyémben már led van ..  

..a fűtésvezérlésben viszont rizs szem izzó van 1,2W...   hát mit mondjak ..? elsőre nem egy leányálom , elég sok mindent le kell bontani hozzá 

..a 4.- ik fokozatban futó fűtés "minden napos " probléma egyszerűen és olcsón lehet "sk" javítani ...  ezerszer ki le tárgyalva keres rá  a hsz.-iben ...  

Előzmény: veteraan (458)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!