Toronycsapágy esetleg? Nekünk is volt ilyen gondunk mink is átnéztük sejtettük az lesz a hibás, majd rázópad és bum kibukott egyből. Egyik totál oda volt a másik is elég ramatyul nézett ki...
Tudna nekem segíteni valaki? Berlingómon a hátsó hidat fel szeretném újítani, lehetóleg olyan helyen , ahol cserehiddal azonnal kicserélik.Budapesten többet is találtam, de az autóm egyik rugója valószínűleg tórótt, mert ül a bal hátulja.Nem merek vele messzire autózni.
Nem kellett vészen arra emlékszem (nem mostanában volt már). Nekünk perselyt is kellett esztergáltatni hozzá mintha úgy emlékeznék a törött vég rendezte a dolgát. Gyorsan eljutottunk oda, hogy kijöjjön azt tudom. Pontosan hogy na igen nem tudom mi teszteltünk mire jó lett. 1 fog volt a baj mindíg azt tudom... :D
Mienkben is mikor eltört a rugó mit össze kinlódtunk mire összeraktuk te jó ég. Összeraktuk puff jobbra 2,5cm leült nem jó, majd újra akkor a balra. 3-ik nekifutás már tuti volt. :) De ahhoz képest először csináltuk nem volt annyira vészes! :) A bordák tövében volt eltörve alig lehetett látni(persze arra az oldalra olyan szépen leült ahogyan elő volt írva). A törése na az hallható volt durrant akkorát eszméletlen. Bár csak egyet cseréltünk, de mostanra érződik kis súlynál is hogy mind cserés...
Még új vagyok az oldalon és a Berlingósok csapatában is!
Nem rég sikerült vennem egy 2003-as (új lámpás,már ha ez az alkatrészek szempontjából számít) 1.4-es benzines csodát!
Ám de elindultam vele egy hosszabb 1300 km-es Luxemburgi útra jól megpakolva, és a drágaság egy huppanónál hangos koppanás után leeresztette a bal hátulját teljesen a gumi bakig. Azóta kipakoltuk! De üresen is teljesen a gumin ül, a rugózás megszűnt.
semmi más tünetet nem produkál az autó!
Az a kérdésem:
Mi lehet a baj?
Ha esetleg javítási tippet is tudtok adni, azt nagyon megköszönném.
Alapvetően nem értek az autókhoz, de technikai ember vagyok és egy jó meleg garázs is rendelkezésemre áll.
Azt el is felejtettem megkérdezni, de hogyan kell szakszerűen a váltóból lecserélni az olajat (Berlingo1 1.9D)? A nívója hol van neki? Esetleg ha valaki leírná nagyon megköszönném ezt a ceremóniát!
+ a szervo olajat is hogyan kell lecserélni szakszerűen és mennyi kell bele és milyen fajta?
A gyári váltóolaj bele a Total BV 75w-80. Létezik Fina-ban is ilyen, azt is meg lehet venni, ha az kapható, mert az is a Total olaj. (a hátulján el is lehet olvasni)
Ja igen jut eszembe! Ha véletlenül erre járna valaki és benne van a témában esetleg mondhatna valami jó váltó olajat ami jó az 1 Berlingoba! Most Totál 80W-90 van benne, de télen nem az igazi keményen veszi a sebességet. Esetleg valami javaslat?
Az elektromos ablakot már megjavítottam egyszerűbb volt mint gondoltam...
...ha még nem jutottál túl fűtésvezérlés világítás javításán és még a némettel is megbírkózol akkor keresd fel ezt az oldalt itt találsz hozzá fotókat is
...a fűtőventillátor javításához először tudni kellene hogy melyik változat van benne az általam ismert kettőből amihez az alvázszám kellene hogy ki tudjam deríteni ...
Mienk 97 évjárat, de mióta nálunk van nem világít a fűtés és egyéb kapcsolók körül semmi. Szerintem ott nincs is benne izzó. De lehet tévedek. :) Viszont az elektromos ablak kapcsolója szarakszik érintkezési hibás. Egyszer megpóbáltuk szétszedni, de elakadtunk benne. Hogyan lehet lebontani azt a részét neki?
...a műszerfalban valószinleg kiment egy két izzó ... már ha az van benne , mert az enyémben már led van ..
..a fűtésvezérlésben viszont rizs szem izzó van 1,2W... hát mit mondjak ..? elsőre nem egy leányálom , elég sok mindent le kell bontani hozzá
..a 4.- ik fokozatban futó fűtés "minden napos " probléma egyszerűen és olcsón lehet "sk" javítani ... ezerszer ki le tárgyalva keres rá a hsz.-iben ...