Mi manapsag a legjobb ar/teljesitmenyu valasztas otthonra, amator szintre,
gyakorolgatni, stb. egy valamilyen elektromos billentyus hangszerben gondolkodva ?
Tegnap voltam az Eldorádóban, hát lesújtó. Nem csak azért, mert rám se bagóztak, hogy mi a szart akarok (ez még nem is lett volna hatalmas tragédia), viszont az összes valamirevaló keyboardot végignyomogattam, de a 2-300e közötti cuccoknak is súlytalan, kopogós, műanyagos billentése volt (van) sajna... annyira nem figyeltem meg a pontos típusokat, de volt Roland és Yamaha is. Nyilván az ennél drágábbaknál jobb a billentés, de a jelenlegi Eldorádós választék storno.
Ráadásul eszméletlenül elszálltak most az árak, tavaly ősszel még kerek 400ezer pénzért vettem egy Yamaha CLP-340-et (igaz hogy akciósan), most meg 550 körül látom a netes árlistákban... elképesztő.
Elsősorban a Roland, Korg, Kawai, Kurzweil, Casio komolyabb modelljeit kéne megnézegetned. 300.000 alatt nem sokkal jutsz előbbre a mostani helyzettől.
Sziasztok, én több mint 20 éve zongorázom, és szerencsém volt "rendes" pianínón tanulni. Különböző okok miatt most már régóta egy Fatar midi keyboarddal (asszem, 880 SL) és egy Alesis Nanopiano modullal "játszadozom". Nem rossz, szeretem, szépen hangzik. De az elmúlt néhány év alatt valahogy nem tudtam maximálisan megszeretni. Valószínű, túl finnyásak az ujjaim, mert pianínóhoz és jó minőségű zongorához szoktak, ahhoz képest viszont a Fatar billentése nekem túlságosan "műanyagos", nincs súlya billentyűnek, mintha gombokat nyomogatnék. Azon filózom, van-e egyáltalán olyan digitális zongora, ami picit is megközelíti az igazi zongorák súlyos billentését. Lehet, hogy le kéne cserélnem ezt a kombót valami komolyabb cuccra. Nagyjából végignyálaztam a fórumot, persze, elmegyek kipróbálni is mindenfélét... csak úgy gondoltam, beírok ide, ilyen hozzászólással nem találkoztam, látom, a legtöbben "tanulniszeretnék" cuccost keresnek. Nopersze... nekem is van mit tanulnom, de jobban tetszene egy olyan szerkó, ami vmelyest visszaadja az igazi zongora billentését.
El kell hogy keserítsem az egyik oldalt: nálam WinXp (SP3) alatt lefagyás mentesen üzemel órákon keresztül akár a Cubase 5, akár a ProTools 8.
Persze az hozzátartozik az igazsághoz, hogy egyetlen warez szoftot sem használok, és nincs mindenféle trial meg demo meg akármilyen program hegyekben a gépen.
Szombaton délelőtt bekapcsolom, zenélek, felveszek, mixelek ... aztán este kikapcsolom.
Ennyi.
A Mac (ma már, és egyre inkább) legenda marad. Semmi több. Egyre több "windowsos" gond van a macekkel, rendre futnak bele komoly (értsd: munkát akadályozó) problémákba macesek. (Nem kell nekem esni, olvasgatni kell a fórumokat, és kiderül. pl. : http://www.absolute.hu/forum/contributes.php?thread=326 )
Átjöttem ide, mert megkért rá az adok-veszek topic egyik fórumozója
Szóval kalkuláltam.
2,2 millió az, amire nekem szükségem van
Hát egy kicsit sok, nem erre számítottam, egyelőre veszek egy 50 ezres szintit, erre a beruházásra még spórolnom kell. :)
A legtöbb pénzt azonban a Hangoskönyvtár vásárlása viszik el. 1,2 millió. Ilyenek nincsenek eladóak esetleg valakinek? (< na ezt jól megfogalmaztamXDD )
A Logic Pro-ban sok beépített van, de szvsz ár/arány teljesítmény azért érezhető egyes gyűjteményeken
Torrent oldalakon is néztem amúgy. Semmi.
Az mérgesített fel igazán, hogy miért kell egy szintetizátor alapszoftverhez Macintosh gép, és MAC OS Leopárd operációs rendszer, mivel csak azon futnak lefagyásmentesen a programok az egyik oldal szerint.
Én úgy értettem, hogy a zongora beépített hangszóróihoz képest jobb a fejhallgató. Feltételezem, hogy megfelelő erősítőt és hangfalakat rádugva sokkal jobb hangminőség érhető el, de ezt még nem próbáltam (nem is igazán értek hozzá). Fejhallgatóként egy Samsung Pleomax PHS-5000 -et használok, semmi extra, pár ezer forintért megkapható.
Ti milyen fejhallgatót használtok a zongorához? Engem kicsit meglep hogy többen is azt írtátok hogy azzal szebb a hangja, nekem éppen ellenkező tapasztalataim vannak, bár én úgy általában sem szeretek azzal zenét hallgatni.
Heló. Köszi a választ, bár egy kicsit már megkésett :) Ugyanis megvettem, igaz nem a Yamahát, hanem egy Korg SP250-et. Szerencsére elég jutányos áron jutottam hozzá (utolsó darab volt a hangszerboltban, ezért olcsóbban ideadták), és alapból járt hozzá állvány és minőségi pedál is (nem ilyen kapcsolós, hanem az igazit utánzó fém pedál). A hangja számomra kiváló, többféle zongorahangot is lehet választani (normál, éles, tompa, kicsit elhangolt zongora stb.). Persze itt is csak fejhallgatóval hozza igazán a minőséget. A strapát egyelőre gond nélkül bírja, legalábbis mióta megvan, rendesen nyúzom, nem ártott meg neki. Egyetlen hátránya van, hogy maga a zongora szerintem egyáltalán nem szép, nem éppen a lakás dísze :) Ja, és dög nehéz, legalább két ember kell, ha vinni akarjuk valahova (tehát nem igazán portable). De ez minden rossz, amit el tudok mondani róla.
Hello A p85-ös nagyon strapabíró. napi 6 óra Schostakovicsot is kibírt. A billentése is elég jó, egy picit lustának tűnik néha. A hangja főleg fülessel érvényesül. Fontos egy jó állvány hozzá, ami vagy a hozzá gyártott eredeti(kb 80-90 euro) vagy egy általad gyártott stabil változat( én ezt választottam:)) lehet. viszont idegesítő a pedál ami egyfolytában csúszkál ide-oda ha nem rögzíted le.
Mostanában szeretnék venni egy digitális zongorát. A Yamaha p85 modelljét néztem ki, ami mind árban, mind tudásban megfelelőnek tűnik számomra. A kérdésem az lenne, hogy mennyire strapabíró egy ilyen szerkezet? Elviseli a rendszeres napi 3 órás (már nem éppen kezdő szintű) gyakorlást? Vagy egy durvább Liszt-darabot (mondjuk a Spanyol rapszódiát) el lehet rajta játszani anélkül hogy tönkremenne, vagy ilyen darabokhoz inkább nem ajánlható?
van egy Yamaha Pf10 - es electronic pianom, ez eladó 40 körül, de jobban érdekelne olyan hogy ha valakinek van hasonló (értékben) akkor szívesen cserélnék.
Elsösorban valami 76 billentyüs egyszerübb hangszer érdekelne (ez a pf10-es is ilyen)
Csak kicsit már unom szegényt, ennyi.
Ja az elérhetöség:
m * a * k * e * r -- IDE JÖN A QKAC -- L * O * R * I * N * C -- ide jön a pont -- C * O * M
és a Subject be valami értelmes magyar szöveget irj mert naponta 150 spam jön, szörnyü nehéz kihámozni melyik a valódi levél.
Hol vehetsz Roland minőségű, 5 oktávos MIDI kontrollert?
Itt és most, kedvező áron Roland JV35 szintetizátor eladó. Házi-stúdióba, zeneszerzéshez, modul-vezérlőnek, egyaránt kiválóan alkalmas berendezés. 5 oktávos billentyűzet, könnyen szállítható, strapabíró eszköz, mely újszerű állapotban várja újdondült gazdáját. (Irány) ÁR: 36,000 Ft - Megegyezés szerint
Ugyanitt Behringer Eurorack MX1602 keverőt is vásárolhatsz.
Roland RD-300SX digitális zongora pedállal, magyar leírással, CD-vel eladó, vagy kisebb értékű hangszer + k.p.-re cserélhető. Előnyben részesítek kalapácsmechanikás, hordozható digi-zongorát (Korg SP-100, SP-200, SP-250, Yamaha P-80, P90), de nyugodtan keress bármiféle ajánlattal, hátha éppen olyat keresek. Ára : 220.000 Ft, kis alku belefér Van még egy CME UF7 súlyozott billentésű masterkeyboard rengeteg kontrollerrel 60-ért. szocsaba@t-online.hu 06-30-4118519
Zongora tanuláshoz keresek digit zongorát. Roland RP-101 és Yamaha CLP-220 lenne a jelölt. Ezekről konkrét tapasztalata esetleg valakinek. Sajnos ahol lakom (pedig nem kicsi város, sőt van egy "nagy" hangszerbolt is) egyik sem kipróbálható, megtekinthető. Zeneiskolában egyik tanárnak Roland van, Ő arra esküszik (nem tudom milyen típusú). Szóval írjatok valamit, elsősorban hangminőség és billentés érdekel, extrák nem annyira hoznak lázba.