És a Bilincsbenes csajszi még lát valami középkori lányt is, aki bajban van, ki van kalodázva vagy mi. Kiváncsi lennék, hogy ez csak egy ötlet és lesz esetleg egy középkorban játszódó könyve? De jó lenne!
Pontosan a Bilincsbennel van a kapcsolat. Amikor a Bilincsben főszereplőnője kislány volt, az apja őt bizergálta, amikor a Doloresben ment az eksön, és mivel egy vonalán voltak a napfogyinak átéreztek egymásra!!!
Valamelyik pillanatban mikor erős stressz alatt van (talán mikor a kút körül tesz-vesz) felrémlik neki egy ágyhoz bilincselt nő. Ugyanígy a Gerald's Game-ben a nő előtt felrémlik... hm... úgy emléxem egy kislány... :) Affene, pedig aszittem erre tisztán emléxem.
Na ez most jól összekeveredett bennem, és csak hétvégén tudom megnézni :(
Hogy imádom én ezeket a keresztbeutalásokat! Gyüjtsük össze őket, ki tud még ilyeneket?
apropó Dolores... abban is van vmi keresztutalás, csak már jó sok éve olvastam, és nem emlékszem, h. mi... tudja vki??? vagy nem is, asszem egy másik könyvben van, h. egy kislány megérzi, hogy vki egy kútban van sok km-rel arrébb? emlékszik vki pontosan???
én a Bilincsben-nél féltem, ez volt az 1. könyv, ami úgy 6ással volt rám, hogy alig mertem letenni, és elaludni...
Én is bele tudok merülni. Emlékszem, akkor ijedtem meg, amikor a Dolores-ben a férj - váratlanul - majdnem kimászott a kútból. Brrrrrrrrrrrrrr. (Pedig horror és zombifilmeken nevelkedtem.)
A válasz végtelenül egyszerű: nem vagyunk egyformák... :))
(Én speciel azért örülök, hogy ilyen nagy a képzelőerőm és ennyire magával tud ragadni egy könyv. Bár, mint írtam, én sem gondoltam volna.)
Luxi MFP,
Hogy a szektanak mi koze van a vampirokhoz, az nekem sem egyertelmu (lehet, hogy el kene olvasni megegyszer a Borzalmak varosat - ugy 7-8 eve volt meg), de ha tovabb olvasod az Ejszakai Muszakot, lesz meg sztori Jerusalem's Lot-rol... ;-)
Egyvalamit soha nem ertettem.
Rengetegen mondjak/irjak, hogy "hu, ennel vagy annal a konyvnel irgalmatlanul feltem, ejszaka alig mertem elaludni, stb.". En rengeteg horrort olvastam mar eletemben, de meg egytol sem paraztam, es nem ertem, hogy hogyan lehet egy konyvben olvasott tortenet miatt felni...
Persze lehet, hogy bennem van a hiba.
(Meg ha jobban belegondolok, en inkabb csak fenyes nappal szoktam olvasni, ejszaka legtobbszor alszom... tudom, lamer dolog, de ez van) :-)
Most olvastam az Éjszakai műszak-ban a Jerusalem's Lot című novellát, valaki elárulhatná hogy a város története kapcsolódik-e valahol a Salem's Lot (Borzalmak városa) beli kisvároséhoz, mert ez utóbbit elég régen olvastam és nem is tetszett. Úgy rémlik ott vámpírokká váltak a lakosok, ez pedig ellentmond a Féreg féle szektának, de akkor vajon mire fel a névazonosság?
A filmek között tényleg van elcseszett darab. Tegnap volt az rtl-en a Halálos árnyék. Kissé el is voltam már álmosodva, meg a 10 perces rtl reklámblokkok is felidegeltek, de ha jó lett volna a film, kibírtam volna. De úgy érzem, nem volt jó...
A Setét torony nekem nem jött be... nem is olvastam végig. A többibe meg bele sem kezdtem.
A Szem viszont tetszett. Kis aranyos, látszik, hogy a 9 éves lányának írta:))
Valahol biztos lehet. Már több helyen is olvastam, hogy King a legújabb regényét az interneten tette közzé, fejezetenként. Aztán letöltések után kellett pár dolcsit küldeni Kingnek, s állítólag nagyon bejött a dolog, több pénzt kapott, mint amennyire számított.
Halihó!
Jómagam régóta megrögzött King (+ Koontz, Barker) fanatikus vagyok, minden megjelent könyve megvan és gyűjtöm az ezek alapján készült filmeket is. Néhányat persze rendesen elszúrtak, de ami szerintem nagyon jó, az pl. az It (eredeti verzióban, mert a gyerekszereplők fantasztikusak!), a Tommyknockers, a Shining vagy éppen az Állattemető.
Eleinte kicsit féltem, hogy a fantasy műfajban nem lesz olyan kiemelkedő a hapsi, ezért némi fenntartással kezdtem olvasni A setét torony első részét. De aztán a második, harmadik, negyedik rész annyira hihetetlenül jó volt, hogy most sajnálom csak, amiért még nem fejezte be a sztorit és ki tudja, mennyit kell várnunk rá... Engem elvarázsolt Roland és cimboráinak kalandja. Csaknem akkora remekmű, mint Barker Korbácsa vagy Tolkien meséje a tündékről... No jó, akkora nem lehet, de azért nem kell szégyenkeznie!
Segítséget kérek: nem tudjátok, hol lehet King munkáit eredetiben letölteni, vagy olyan forgatókönyveket, melyeket az ő regényeiből készítettek?
Az volt benne, hogy a pasit, aki megölte az idős nénit, a bolton keresztül bevitték egy cellába, ahol felváltva őrizték.
Közben a vihar miatt mindenkit berendeltek a városházára, ahol meghúzhatják magukat a vihar alatt.
A pasi a cellában se tétlenkedett, mágikus erejével kinyírt 2 tagot - az egyik az őre volt, aki felakasztotta magát, közben azt irogatta, hogy GIVE ME WHAT I WANT AND I GO AWAY, uezt írta le a másik is a kocsija oldalára, ő egy baltát vágott a saját fejébe.
Nagyjából ennyi történt benne...
Tegnap sajnos lemaradtam az évszázad viharának második részéről.Valaki lenne olyan kedves aki látta, hogy elmondja nekem mi történt benne?Vagy emilben vagy itt is akár.Köszi
WaseK
VALASZ: antikvariumokban erdemes nezelodni (a Nyugati aluljarojaban, a hosszu folyoson van 1 antikvarium, ott szoktak jo konyvek lenni), vagy a libri.hu -t tudom ajalnani, en pl. a mult heten hozattam meg az "Az I-II"-t
Engem a Langolierek nyűgözött le a legjobban... pedig filmen nagyon shit,
De a Ragyogás is állat. Meg a Tom Gordon,segíts! se rossz...meg a Tortúra!!!
a Christine nem tetszett
A Bilincsben vége sem.
Ja, meg az állj ki mellettem is nagyon meleg vóóóóóótt...
KÉRDÉS: amelyik SK könyv nincs egyik könyvesboltban, azt hol lelhetem meg??, Vagy kérdezzem az Európa Könyvkiadót??
A legstílusosabb könyvborító:A tűzgyújtó korlátozott számú kiadása, azbesztben.
A legdrágább kiadás:My Pretty Pony, rozsdamentes acél könyvborító,pici -működő- digitális órával a címlapon.Kilenc szines kőnyomat, hagyományos kéziszedés...2.200$
A „Két Rose” szerintem is fantasztikus! (Szó szerint is. :) Nagyon igaz, hogy néhány regényében nem a történet a lényeg, hanem az érzések, hangulatok megfogalmazása (ld. „Tom Gordon, segíts!”, ahol a maga a történés, ti. egy kislány eltéved és napokig barangol, nem elképzelhetetlen, és viszonylag mindennapos).
Én a „Rémkoppantók”-kal voltam úgy, hogy állandóan le kellett tennem, mert szabályosan féltem. Addig nem gondoltam, hogy az ember egy könyvtől is „félhet”, hiszen az nem a vizuális érzékekre hat, mint a film (ahol adott, hogyan kell látnod a dolgokat), hanem az én fantáziám szab határt a félelmetesség fokának. Az „elméletem” ezzel a könyvvel dőlt meg…
Még egy-két érdekesség:
Bachman mellett volt egy másik álneve is.John Swithen néven egy kriminovellája jelent meg a Cavalier magazinban 1972. áprilisában, The fifth quarter címmel.
A Sorvadj el! csak 28 000 példányban kelt el Bachman névvel,King nevével 280 000.(régi adat,csak az amerikai kiadás)
A Carrie-t még a Broadway-en is bemutatták, de a musical csak 5 előadást ért meg.
King némely filmjében játszik is.
Néhány középiskolában betiltották a műveit.
Az "It" regényről egy paródia is megjelent a New Yorker 1986. dec. 29-i számában.
"Stud City - King egy korai novellájának feldolgozása, 2001 elejét írta a pistabá.com a release-date-nek :)"
Ez a cím valahonnan ismerős volt, rá is jöttem hogy honnan. A "The Body" című kisregényt (ez az "Állj mellém!" magyar fordításban?) angolul is olvastam, és abban ez volt a címe a kisfiú Gordon Lachance novellájának, amivel valamilyen díjat nyert. A novella egy srácról szólt, akinek a bátyját elütötte egy autó, és a srác a mostohaanyját okolta a történtekért. Talán emlékeztek rá, én már nem nagyon :)
Csak tegnap találtam rá a topicra. Én is nagy SK rajongó vagyok, szinte mindegyik regényét olvastam már. Szerintem nem lehet egyértelmű rangsort felállítani, mert majdnem minden könyve remekmű, és mindegyik másért jó. Nagyon tetszik, ahogy bemutatja szereplői lelkivilágát, érzéseit, szenvedéseit. Sok regényben nem is inkább a cselekmény fontos, hanem az, hogy mit éreznek a történet szereplői, vagy hogyan élik meg a történteket.
Azért nekem is van kedvencem. Legjobban a Tóparti kísértetek tetszett, ez nagyon nagy hatással volt rám. Ráadásul ez volt az egyetlen olyan regény, ami után nem szívesen maradtam egyedül a sötét szobában :) Kedvenceim még a Két Rose, Rémület a sivatagban, Tortúra, Borzalmak városa, Az.
Indulás óta olvasom a topicot, már nagyon hiányzott ez a téma, de most vettem csak rá magam, hogy kicsit írjak a magam King-élményeiről.
13 éves korom óta olvasom a Mestert, ami, ha jól meggondoljuk, kissé korai ahhoz, hogy a Borzalmak városa volt a második könyv, amit a kezembe vettem. A Ragyogás volt az első.:-) Az összes könyvét olvastam, ami magyarul megjelent, néhányat eredetiben is. Hozzá kell tennem, hogy folyamatos fáziskésésben vagyok, vagyis az új köteteket mindig jóval később olvasom, nem rögtön megjelenésükkor.
Nagy kedvenceim:
A Setét Torony sorozat - először nem nagyon jött be, de a második kötet már magához láncolt, alig várom a többit...
Bilincsben - eszméletlenül durva sztori, az utolsó néhány oldal gondoskodik igazán arról, hogy ne tudj aludni, néhány napig..:-))
A novellák közül: Esős évszak!! Ezt többször is előveszem egy évben, iszonyat... Persze a többi novella is nagyon bejön, ezeket a rövid történeteket kedvelem talán a legjobban.
És ami a legjobban feldúlta az idegrendszeremet a közelmúltban: Tóparti kísértetek. Brrrrrrr.....
Ami viszont nemigazán jön be, de azért ott van:-)) : A két Rose, Hasznos Holmik, Állattemető.
Filmek közül is szinte az összeset láttam, de a klasszikus kivételeken (Ragyogás, A remény rabjai, Halálsoron, Tortúra) kívül egyik sem fogott meg igazán. Főleg az Ezüst pisztolygolyók...:-))) Az inkább vicces, mint izgalmas.
Creepshow Cat's Eye; Macskaszem Silver Bullet; Ezüst pisztolygolyó Maximum Overdrive; Maximális túlhajtás
And some King-news:
2001 szeptember 15 - megjelenik a Black House, a Talizmán folytatása, melyben választ kapunk néhány kérdésre pl.a Bíbor Királlyal kapcsolatban, Setét Torony-os dolgok lesznek benne!
King tervezi a ST folytatását is, de előtte több más kötelezettségének kell még eleget tennie :(
Filmes hírek: 2001-ősz:
Az Atlantisz gyermekei filmváltozatának premierje,Ted Brautigan szerepében Anthony Hopkins-szal!
A Tom Gordon, segíts! filváltozata már készül, a forg.könyv írója és a rendező George Romero.(vajon mennyire jön majd át, hogy mik történtek Trisha lelkében?)
Stud City - King egy korai novellájának feldolgozása, 2001 elejét írta a pistabá.com a release-date-nek :)
A Rémület a sivatagban idén jön ki, Mick Garris (Alvajárók, Végítélet, Ragyogás-minisorozat) rendezte.
The Mist (A köd) - a film-jogok Frank Darabont-nál (A remény rabjai, A halálsoron) vannak, a gyártása még nem indult be.
A Talizmán - 4 órás minisorozat,
a Dreamworks és a Kennedy-Marshall Production Company fogja legyártani; kétlem, hogy sok köze lesz majd a könyvhöz.