Ez a szociális földprogram, ami Tszmiklóson nem volt éppen sikeres. De számos kis településen viszont lételeme a romáknak. Hozzá kell tennem azt, hogy a sikerességhez kell egy erős polgármester (vagy ckö elnök) és több éves gyakorlat (az irányítás és a munkatapasztalat visszaszerzése terén).
"Ha az európai parlamenti választáson nem leszünk sikeresek, akkor elküldhettek" - mondta Gyurcsány a bizalmi szavazás előtt a frakciónak. - No mégiscsak?
Pontosan erről van szó- az 1m-ós fizetés ne 200 ezret, hanem pl 300-350 ezret adózzon. Jövedelmének nagyobb %-át fizesse be!
GYF idézett szövegét éppen ennek alátámasztására írtam be, ha jobban tetszenek figyelni. Tehát nemcsak konzervatív , hanem szocdem értékrend szerinti is célszerű a progresszív, sávos szja. Mellesleg a svédeknél is a szocdem kormány évtizedei alatt dívott, igaz, túl drasztikus volt időnként. El kell találni a mértéket. Továbbá a valódi szocdem és a valódi konzervatív értékrend jóval közelebb áll egymáshoz, min bármelyikük a liberálishoz. Ezt mai egyetemi tankönyvekben lehet olvasni is.
Csak ebben is jobban el kell mélyülni, mint a kozmológiában, hogy a bolygó és csillagkeletkezést ne keverjük össze....
Kisebb lenne az állam szerepe, jobban érvényesülne a piac. Érdekes, hogy pont jobbról támadjátok. A Fidesz is pörgette a belsőpiacot, csak más módszerrel, szelektíven. Bármilyen furcsa, de ez akár több adóbevételt is jelenthetne. Kevesebben költségelnének ész nélkül. Én úgy tudom, hogy akik most EVA-znak, azok előtte kevesebb adót fizettek be, mint most.