Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4561
Italy felirat, lemálló lakkozás, ütő felni (használt felnit feltételezve)
+ nincs benn a vw audi embléma..
Előzmény: AudiA6 (4558)
schumi1974 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4560

A vezérműtengelyek és vezérműtengely-állító ki- és beszerelése A szükséges célszerszámok, ellenőrző és mérőkészülékek, valamint segédanyagok     t  Láncfeszítő-tartó -3366- t  Tömítőanyag → Alkatrészkatalógus   Kiszerelés –  A zajcsillapítót kiszerelni -nyilak-. –  Az első lökhárítót leszerelni → 63. jav.cs.. –  A zárhidat szervizhelyzetbe állítani → 50. jav.cs.. –  A fogasszíjat leszerelni → Fejezet. –  A vezérműtengely-fogasszíjkereket levenni. –  A hátsó fogasszíj-védőburkolatot leszerelni. –  A szelepfedelet leszerelni: bal oldal → Fejezet, jobb oldal → Fejezet. –  Az elektromos csatlakozót a vezérműtengely-állítóról lehúzni. –  A Hall-jeladót → . poz. és Hall-jeladó burkolatát → . poz. kiszerelni. –  A forgattyús tengelyt a fogasszíjkerék rögzítőcsavarnál 45°-kal az óramutató járási irányával ellenkező irányba forgatni annak érdekében, hogy ezután már egyik dugattyú se álljon az FHP helyzetben.   –  A vezérműtengelyek FHP helyzetét még egyszer ellenőrizni: l  A vezérműtengelyeken levő mindkét jelölésnek egy vonalban kell lenni a csapágyfedeleken levő két nyíllal -nyilak-.   A régi meghajtólánc ismételt felhasználása esetén: –  A meghajtóláncot és a vezérműtengely lánckerekeit a csapágyfedeleken levő két nyíllal egy vonalban megtisztítani és a beépítési helyzetet színjelöléssel megjelölni. l  A két nyíl, ill. a színjelölések közötti távolság 16 görgő a meghajtóláncon. l  A kipufogó-vezérműtengelyen levő ék alakú jelölés a láncgörgőhöz -1- képest egy kicsit befelé el van tolódva.   Megjegyzés A láncot nem szabad pontozóval, beütővel vagy hasonló eszközzel megjelölni!   Folytatás mindegyik láncnál: –  A vezérműtengely-állítót a láncfeszítő-tartóval -3366- biztosítani.   Megjegyzés A láncfeszítő-tartó túl erős meghúzásakor megsérülhet a vezérműtengely-állító.   –  A csapágyfedeleken meglevő jelölésektől függetlenül az összes csapágyfedél beszerelési sorrendjét és beépítési helyzetét az ábrán látható módon megjelölni. –  A vezérműtengely-állító rögzítőcsavarokat -nyíl- kicsavarni. –  A -0- jelölésű csapágyfedélt leszerelni. –  A csapágyfedeleket -1-, -3- és -5- leszerelni és a sorrendnek megfelelően tiszta felületre letenni. –  A szívó- és kipufogó-vezérműtengely csapágyfedeleit -2- és -4- váltakozva keresztirányban meglazítani és leszerelni. –  Mindkét vezérműtengelyt a vezérműtengely-állítóval kiemelni.   Beszerelés A beszerelés fordított sorrendben történik, ekkor a következőkre kell ügyelni: –  A félkör alakú záródugókat kicserélni. –  A vezérműtengely-állító gumi-fém tömítését kicserélni és a -bevonalkázott felületet- tömítőanyaggal vékonyan bekenni; Tömítőanyag → Alkatrészkatalógus.   –  A meghajtóláncot a következők szerint felhelyezni a vezérműtengely lánckerekeire: A régi meghajtólánc ismételt felhasználása esetén: l  A színjelöléseket -nyilak- egy vonalban kell elhelyezni. Új meghajtólánc használatakor:   Figyelem! t  A görgők megadott száma csak segítségül szolgál a láncnak a vezérműtengelyekre történő felhelyezéséhez. t  A vezérműtengelyek (meghajtólánccal) történő behelyezése után a hengerfejbe ügyelni kell arra, hogy a csapágyfedeleken levő nyilaknak és a vezérműtengelyeken levő ék alakú jelöléseknek egy vonalban kell lenni → Anker.   Bal oldali hengerfej: l  A vezérműtengelyeken levő ék alakú jelölések -A- és -B- közötti távolságnak a meghajtóláncon 16 görgőnek kell lenni. Az ábrán az látható, hogy hova kell felhelyezni a lánckerekeken az 1. és a 16. görgőt. l  Az -1.- és a -16.- láncgörgőnek az -A- és -B- ék alakú jelöléshez képest rendre 1/2 fogszéleséggel kifelé eltolva kell lenni.   Jobb oldali hengerfej: l  A vezérműtengelyeken levő ék alakú jelölések -A- és -B- közötti távolságnak a meghajtóláncon 16 görgőnek kell lenni. Az ábrán az látható, hogy hova kell felhelyezni a lánckerekeken az 1. és a 16. görgőt. l  Az -1.- és a -16.- láncgörgő függőlegesen áll az -A- és -B- ék alakú jelölések felett. Folytatás mindegyik láncnál: –  A vezérműtengely-állítót betolni a meghajtólánc közé (2. szerelő szükséges). –  A vezérműtengelyeket a meghajtólánccal és a vezérműtengely-állítóval a hengerfejbe behelyezni. –  A vezérműtengelyek futófelületeit beolajozni. l  A csapágyfedél és a vezérműtengely-állító illesztőhüvelyeinek a hengerfejben kell lenni.   –  A vezérműtengely-állító csavarjait -nyíl- meghúzni (az illesztőhüvelyekre ügyelni). –  A csapágyfedeleket -2- és -4- a jelölésnek megfelelően felszerelni. –  A szívó- és kipufogó-vezérműtengely csapágyfedeleit -2- és -4- keresztirányban váltakozva meghúzni. –  Mindkét csapágyfedelet -1- felszerelni a szívó- és kipufogó-vezérműtengely lánckerekeire. –  A láncfeszítő-tartót -3366- kiszerelni.   –  A vezérműtengelyek megfelelő beállítását ellenőrizni: l  A vezérműtengelyeken levő mindkét jelölésnek egy vonalban kell lenni a csapágyfedeleken levő két nyíllal -nyilak-.   Megjegyzés Annak érdekében, hogy a mindkét jelölés egy vonalban legyen, a vezérműtengelyt sz.sz. egy kicsit ide-oda forgatni.   –  A kettős csapágyfedél, valamint a csapágyfedél -bevonalkázott felületét- kívül tömítőanyaggal vékonyan bekenni; Tömítőanyag → Alkatrészkatalógus. –  A csapágyfedelet felszerelni (az illesztőhüvelyekre ügyelni). –  A többi csapágyfedelet felszerelni (az illesztőhüvelyekre ügyelni). –  A szívó- és kipufogó-vezérműtengely tömítőgyűrűit kicserélni → Fejezet, → Fejezet ill. → Fejezet. –  A többi csapágyfedél csavarjait meghúzni. –  A forgattyús tengelyt a fogasszíjkerék rögzítőcsavarnál kb. 45°-kal az óramutató járási irányával azonos irányba, újra az FHP helyzetbe forgatni és a forgattyús tengelyt a rögzítőcsavarral biztosítani. –  A szelepfedelet felszerelni: bal oldal → Fejezet, jobb oldal → Fejezet. –  A fogasszíjat felszerelni (a vezérlési időket beállítani) → Anker. –  A lengésfojtót felszerelni → Fejezet. –  A többszörös ékszíjat felszerelni → Fejezet. –  A viszko-tengelykapcsolós ventilátort felszerelni → Fejezet. –  A zárhidat a csatlakozó alkatrészekkel beszerelni → 50. jav.cs.. –  Az első lökhárítót felszerelni → 63. jav.cs..   Megjegyzés t  A vezérműtengelyek beszerelése után a motort kb. 30 percig nem szabad beindítani. A hidraulikus kiegyenlítőelemeknek el kell helyezkedniük (ellenkező esetben a szelepek felütköznek a dugattyúkon). t  A motort a szelepvezérlésen végzett munkák után óvatosan legalább 2 fordulattal kézzel átforgatni annak érdekében, hogy beindításkor egyik szelep se ütközzön fel. Meghúzási nyomatékok   Alkatrész Nm Csapágyfedél a hengerfejen 10 Vezérműtengely-állító a hengerfejen 10 Hall-jeladó burkolat a vezérműtengelyen 25 Hall-jeladó háza a hengerfejen 10 Hátsó fogasszíj-védőburkolat a hengerfejen, ill. a motorblokkon 10 1) l  1) A csavarokat biztosítóanyaggal behelyezni; Biztosítóanyag → Alkatrészkatalógus.

Előzmény: schumi1974 (4559)
schumi1974 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4559

Előzmény: kacagógerle (4556)
AudiA6 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4558

Sziasztok!

Felnit keresek az autómra,néztem egyett de sehol sem találtam hogy ki csinálta,nagy a gyanúm hogy utánzat!A replika felnit miről lehet felismerni?

Köszi

Ronal Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4557

de egy ismerősöm a Superb-re évente veheti a darabonkénti 50000Ft-os gumikat 18"-ban

Ez elèg hihetetlen hacsak nem megy vele èvi 60E km-t,vagy nem szar a futomuve vagy nem ugy vezet mint egy "àllat" ,nem leposak vagy tul kemènyek a gumik,esetleg nem a hegyekben lakik!

Előzmény: Törölt nick (4549)
kacagógerle Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4556

Sziasztok!

Valaki tudna küldeni egy rajzot a 2.7 biturbó vezérműtengelyeinek beállításáról? Csak a láncos részt nem tudjuk beállítani, a szíjas megvan.

Köszi!

hatosaudi Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4555

sziasztok! nekem kellenene 25tdi v6 adagoló! szám 106a-b-c -d -f,csak elektronika hibás érdekel sűrgösen,mehanikusan tökéletes legyen!!!!! 06307368106....V hatosaudi@citromail.hu....

B-csabi Creative Commons License 2012.03.31 0 0 4554

Bár az én Q. 2001 12 havi ,majdnem 2002 es az enyémnek az et száma 42,gyári kerekek.. a nyári garnitúrám et 45. van kényelmessen elfér.az et 50 az már lehet hogy necces .....

Előzmény: Tibi (Mr.T) (4553)
Tibi (Mr.T) Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4553

egyáltalán mi a gyári ET száma a 2002-es A6Q-nak?

Tibi (Mr.T) Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4552

sziasztok. 2002-es A6 Quattro-ra 16-os felnit szeretnék felrakni.... találtam is gyárit, minden szép és jó csak ET50-es...! jó lesz ez vagy 45-ös kell? köszi

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4551

Nekem a gyári speeedline felni van fent.  A6-ból a 4b széria van (1.9PDTDI motorral) de már gyűjtögetek egy 3.0TDI Quattro-ra. kapkodnom nem kell, mert nagyon meg avgyok elégedve a mostani autóval.  Őszintén szólva engem az ilyen tuning cuccok (felnik, spoilerek, chip, stb) nem érdekelnek. Nekem totál gyári az autó.  Lengőkar porvédőt fogsz cserélni? Nem féltengely porvédőt?

Előzmény: Audi1.8T Quattro (4550)
Audi1.8T Quattro Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4550

Amugy igazat adok Neked amiket írsz, de a szépségért meg kell szenvedni.

Aztán lehet énis fél év múlva visszateszem a gyári 16os kerekeket.

Tudom és ismerem milyen utak vannak Romániába, bár inkább többet járok Ukrajnába, nah ott sem leányálom az utak minősége.

Az is való igaz, h nem olcsó se a gumi se a felni.Most nekem 18ba a gyári RS6 van fent a régebbi, nem a dupla küllős.

Neked melyik típus van A6-ból?

Lengőkar porvédőt fogok pont hétvégén cserélni. :)

Előzmény: Törölt nick (4549)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4549

Ha ezt nézem akkor a gyári kerekekkel is cserélhetem ezen a jó magyar utakon a lengőkarokat.

Minden esetre a nagyobb kerekek rontanak a helyzeten... Nekem az utóbbi öt évben (és 80000km alatt) összesen egy lengőkart cserélt a donibcsi, azt is azért mert tönkrement a porvédője és a por/sár kikezdte a csuklót. Évente átlag kétszer járok vele Romániában is, ha valahol találsz rossz utakat, akkor ott van. Nekem eszem ágában nem lenne nagyobb kerekeket felrakni. Drágább felni, drágább (gyorsabban kopó) gumik és hamarabb kinyíródó futómű. Persze te tudod. Őszintén szólva azt nem igazán értem miért kopik el hamarabb a nagy (18-20") gumi mint a kisebb (15-16"), de egy ismerősöm a Superb-re évente veheti a darabonkénti 50000Ft-os gumikat 18"-ban. Én nem költök évi 200000Ft-ot gumira.

Előzmény: Audi1.8T Quattro (4548)
Audi1.8T Quattro Creative Commons License 2012.03.30 0 0 4548

Ha ezt nézem akkor a gyári kerekekkel is cserélhetem ezen a jó magyar utakon a lengőkarokat.

Most abból is hiába veszem meg a szettet amit árulnak 2év vagy 80e km garival, lehet beviszem fél év mulva s azt mondja az eladó, h nem jó utakon jártam vele.

Előzmény: Törölt nick (4524)
odonbattya Creative Commons License 2012.03.29 0 0 4547

Köszi mindenkinek.

Jelenleg egy 1.8 20V Octaviam van, tökéletes minden célra, nagyon eltalált motor, de sajnos a kasztniját egyre többet kell bütykölni. Idén jön a 2. kölök, nem lesz rá időm, ezért kényszerülök váltani, egyébként eszemben sem lenne.

De akkor lehet hogy nem az A6-ot szánta nekem a sors.

Előzmény: Törölt nick (4546)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.29 0 0 4546

A  2.0 PDTDI motoros autókat meg kerüld el jó messzire. Csak a baj van vele.  2005 környékén csak azt a motort szerelték a kétliteres dieselekbe. Asszem 2009-től szerelték a 2.0 TDI motorokat. Az jó, de az meg még nagyon drága a 2005-ös évjárathoz képest.

Előzmény: odonbattya (4542)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.29 0 0 4545

Én inkább valami olcsóbb szaladgálósautót vennék, (kis benzinmotorral) mert az A6 ilyen rövid távokra sehogy sem jó. Ha a kedvező fogyasztás is szempont, akkor meg kifejezetten nem A6-ban kellene gondolkozni. Ez egy nagy autó, nagy motorokkal, kifejezetten hosszútávú utak megtételére tervezve, az esetek nagy többségében automata váltóval. Pnt az ellentéte mint amit te szeretnél.  Az csak hab a tortán, hogy az állandó hidegmotoros utazásokkal szerintem nem tennél jót a motornak, és ugye nem mindegy egy A6 motort vagy mondjuk egy Corsa motorját kell javíttatni/generálozni.

Előzmény: odonbattya (4540)
kimi1975 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 4544

Üdv. 1999-es A6 Avant Quattro-hoz van valakinek bontott 1db légrugó?

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.29 0 0 4543

Nekem is mondjuk van ilyen bajom az A4-essel.

Nézz esetleg A4 Avant-ot, annak hátul nagyobb a fejtere, bár elöl szűk egy picit nekem is...

A 2,0 TDI-nek is hasonló a baja, mint általában a dízelnek: később melegszik +állítólag a DPF. Nem igazán városba való...

Teljesítményileg városba bőven elég - lenne...

Azt vedd még figyelembe, hogy az olajos automataváltók kb. 10%-kal emelik a fogyasztást a kéziváltóhoz képest..

Előzmény: odonbattya (4542)
odonbattya Creative Commons License 2012.03.29 0 0 4542

Köszi a gyors választ.

Tudom én is hogy nem ez lenne a "megfelelő", de sajnos amikor a 2008-as A4-esben (korábbi design nem tetszik) beültem a hátsó ülésre, akkor a fejem teteje érte a plafont. 180 cm vagyok, átlagos magasságú, és mégis. Elöl sem tetszett a plafonról középen "lelógó" konzol rész. Egyszerűen az egész autó olyan szűk volt. És persze ehhez jön még az ára, ami megint nem pálya (nem hitelre lesz).

Szóval ezért gondoltam egy 2005 körüli A6-ost. Haveromnak volt egy full extrás 3.0 TDI, nagyon jó volt vezetni az automata váltó ellenére is, a belső tere is pazar, szóval ezért gondoltam erre.

2 literes TDI nem pálya ehhez a kasztnihoz? Fogyasztásra jó a népítéletek alapján, bár csak automatával javasolják.

Üdv: Ödön

Előzmény: Törölt nick (4541)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.29 0 0 4541

Amire Neked kell, arra kimondottan nem A6-os való...:-)

- dízel a rövid táv miatt nem szerencsés, mert lassabban melegszik + a részecskeszűrők sem szeretik annyira a várost (bár nekem nincs negatív tapasztalatom vele, igaz nem is városban használom. "Városiak" mondják..)..

- a benzines meg egy A6-os kaszniban városban szeret sokat fogyasztani..

- az A6 inkább országúti/autópályás autó

Előzmény: odonbattya (4540)
odonbattya Creative Commons License 2012.03.29 0 0 4540

Sziasztok!

Szeretnék venni egy Audi A6-ost, 2005 körüli évjáratot, ebben kérném a segítségeteket.

90%-ban városban használnám, főleg rövid távokra (kb. 6 km).

Nem tudom hogy mi lenne a jó választás, dízel vagy benzines, viszont amit tudok:

- nem kell quattro

- szeretek sportosan közlekedni, de fel tudom áldozni a dinamikát azért hogy a fogyasztás kedvező legyen

- ebből következően fontos a fogyasztás

- nem vagyok oda az automata váltóért, de ha azzal a fenti paraméterekkel jobban jön ki a fogyasztás akkor meghajlok előtte

Ezekhez a parméterekhez kellene nekem egy többé-kevésbé passzoló motor.

Érdekelne minden vélemény: dízel vagy benzines, kézi vagy automata váltó, mire kell vigyázni, mitől óvakodjak, stb.

Előre is köszönöm mindenkinek.

Ödön.

cs!rke Creative Commons License 2012.03.29 0 0 4539

A gyáritól nagyobb kerékátmérő a hajtásláncot a tervezettnél jobban terheli. Pl. féltengelyek, kuplung, váltó, stb. De a futóműterhelése is nagyobb lesz. Nem azt mondom, hogy nem bírja el, de nem arra lett méretezve. Az már csak hab a tortán, hogy csal a kmóra, vagy legalábbis kalibrálni kell.

Előzmény: Ronal (4538)
Ronal Creative Commons License 2012.03.28 0 0 4538

Na ès?

Ha mind a 4 egyforma mi baja lehet?

Egyèbkènt ez ugy jott,h 2 ève sikerult 160èrt megvennem a vacsi uj gumiszettet most pedig 150!A mèretek viszont adottak voltak,nem vàlaszthattam!

Előzmény: cs!rke (4528)
MythycsA6 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 4537

Én már nem veszek mostanába másik autót, ez volt az 1-ik állmom most ez is meg van.

Meg 1-edi rendszám lett rá véve , mert kellett rá úgy is új. Én közel lakom Győrhöz , de csak találkozókon szoktunk összefutni. Mikor még Passatoztam, de most majd az audival megyek.

Előzmény: cs!rke (4536)
cs!rke Creative Commons License 2012.03.28 0 0 4536

Tudom, hogy eladta, és akinek eladta, már az is eladta (a hahu-n megtaláltam a hirdetettek között, aztán írtam neki, váltottunk pár sort).

Egyébként azóta is jóban vagyunk, időnként beszélünk, de van pár km közöttünk, szóval ritkán találkozunk, de az aktuális gépeket mindig megbeszéljük. :)

A Golffal meg én úgy vagyok, hogy úgyis lesz még olyanom. Vagy valami combos TDI, vagy VR6.

Előzmény: MythycsA6 (4535)
MythycsA6 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 4535

A golfodat már ő is eladta, hát mellé lőttem .Nekem is volt golfom is , de már én is eladtam amit nagyon bánok azóta.

Előzmény: cs!rke (4534)
cs!rke Creative Commons License 2012.03.28 0 0 4534

Hali!

A képen egyébként nem az én autóm van, hanem a srácé, aki annak idején megvette tőlem a VR6-os Golfom.

Előzmény: MythycsA6 (4530)
MythycsA6 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 4533

Így találtam rá, AFB motor Triptonic válltó , nem kotró sima elsőkerekes.

MythycsA6 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 4532

Nem volt totálkáros, így nézett ki mikor megtaláltam. A nyúlvány nem sérült , ezért volt kecsegtető.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!