A repa SZERINTED erez valamit, szerintem semmit. Errol sincs mit meselnem. Nekem. Ha visszaolvasol, te irtal valami ilyesmit. Ha meg nem, akkor most tisztazhatjuk, szerintem a repa nem erez semmit. A csirke meg igen. Ahhoz kepest, h nem erdekel, eleg sok hsz-t pazaroltal a kerdesre...
Engem a te idetlen neved nem erdekel :) Miert kellene a nickemhez hozzaszoknod???
Helyesbítek: akinek nem inge, ne vegye magára! Azokra a vegákra céloztam, akik az állatok iránti szánalomból nem fogyasztanak húst, esetleg más állati eredetü terméket sem.
1. Tök tudja, hogy fáj-e a hagymának, ha kihúzzák a földböl. Az viszont fix, hogy az a konkrét hagyma elpusztul a kihúzás következtében!
2. Az a köze, hogy az embertársaink azért csak-csak elöbbre valók mint az állatok! Ezzel nem azt mondom, hogy jogunk van a környezetet nyakló nélkül károsítani, az állatokat szükségtelenül kínozni, vagy hogy az ember a saját felsöbbrendüségét hirdetve visszaélhet a "hatalmával". Ebben a vonatkozásban célszerübb a kacsáról vagy a káposztáról, vagy bármi más állatról/növényröl úgy beszélni, mint faj; és arra törekedni, hogy a fajok maradjanak fenn, nem pedig arra, hogy egyetlen egyedet se pusztítsunk el közülük. Az ún. haszonállatokat/-növényeket (mint fajokat) egyébként nem fenyegeti a kipusztulás veszélye.
Meghökkentõ adatok Ha a tej és tejtermékek valóban egészségesek, akkor minél rend-szeresebben fogyasztva belõlük, az egészség annál kicsattanóbbá kellene hogy váljon. De a felmérések hidegzuhanyként hatnak és ennek az ellenkezõjét mutatják.
Dr. Robert M. Kradjian orvos a honlapján kifejti hogy a szakirodalom például 1988 és 1993 között 2700 tanulmányban foglalkozott a tejjel a "gyógyászat" címszó alatt. Ebbõl õ személyesen közel 500-at vizsgált meg. Ezt írta: "Hogyan foglalhatnám össze ezeket a cikkeket? Még a borzalmas minõsítésnél is rosszabbak egy picivel. Elõször is, egy szerzõ sem beszélt a tehéntejrõl mint egy mellékhatás nélküli kiváló ételrõl és mint 'teljes értékû étel'-rõl, mint ahogy azt az ipar elhitette velünk. A kiadott riportok fõ fókuszában ezek voltak: bélgörcs, bélfertõzés, belsõ vérzés, vérszegénység, allergiás reakciók csecsemõknél és gyerekeknél, valamint fertõzések mint például salmonella. Még baljóslatúbb a szarvasmarha fehérvérûség vírusától való félelem, vagy a BIV (bovine immunodeficency virus) nevû szarvasmarha AIDS-szerû virusától, valamint a gyermek cukorbetegség elõidézésével való kapcsolatától. A tejben levõ vérrel és fehér (genny) sejtekkel, valamint a benne levõ kémiai anyagok, permetek egész sorával is foglalkoztak. Gyermekeknél ezek a problémák merültek fel: allergia, fül- és mandula fertõzés, ágybavizelés, az asztma súlyosbodása, bélvérzés, görcsök, és 1-es típusú cukorbetegség. A felnõtteknél a problémák inkább a szívbántalmak és ízületi gyulladás, allergiák, homloküreg gyulladás, és a sokkal komolyabb fehérvérûség, meg a lymphoma-ban és rákban való közremûködése."
A krumpi valóban nem ,mert ezen a vidéken erősen mérgezik. Hollandiában, a tenger felől fújó sós levegő miatta bogarak nem bántják. Azt meg lehet enni, ha egyébként enm nyomatják meg valami más méreggel... Viszont ott van a csicsóka. Azt kétpofára. Inulin is van benne, ami kifejezetten segítség a hasnyálmirigynek. Hihetetlenül sok a tápanyag és szerves ásvány. Vitamin stb. Egyedül elég lenne a téli hónapokban a szükséges vitaminmennyiség biztosításához. A hüvelyesek csírái viszont, annak ellenére, hoghy ezt már másutt rosszank nevezték, semmilyen negatív hatást nem okoz, ha egyébként a fehérjéi megfelelnek (Vércsoport.) NAgyon jó a lencsecsíra. Elsősorban A-soknak.
Ezek azok a szakállas témák, amik mindig visszaköszönnek... Mit gondolsz, hogy a tömény állati fehérjében és az erjesztett, rothasztott állati fehérjében mennyi vegyszer és kórokozó, vagyis bomló hulladék van? Talán egy valamelyest permetezett karalábéban, ami gyorsan átfut rajtad és a veséid is jobban üzemelnek, meg a májad is, mint a zsíros csimbókok és ragacsos kenőcsök legyömöszölésével. Miért gondolod, hogy bennem lesz több méreg, mint benned? Persze, amit tudok, magam termelem meg. Nem is találok hasonlót sehol, mint az én kiskertemben. De ez már közhely. Egy kis idő és már nem megyek sehová ezügyben. Akkor mit fogsz mondani a zöldevésről?
Ezelőtt egy hónappal még alig lehetett az amiloidokról hallani. Az idézett film megvan valahol, de a fene tudja előkeresni. Ha belebotlok, ígérem pontosan fogom idézni. A te adataid bizonyára könyvek tömegének alapjain állnak. Az enyémek csak ezen a filmen. Ebben pedig animációval játszották el azt a bizonyos terminátor-akciót. Ha hiszed, ha nem. Hihetetlen, hogy mekkorát fejlődött a "nem mikrobiológia". Hát nem tudom mekkora lehet egy ilyen amiloid. Talán makrobiológiai? Ott, abban a filmben kórokozónak nevezték, amivel úgy tudom, a mikrobiológia foglalkozik. Amiért te nem láttad, elnézésedet kérem. Elég sok mindent megtudtam, na nem az amiloidról, hanem a tudósok bizonytalanságáról. Nagyon könnyen lehet, hogy ez a téma is csak hamis mellékvágány, nem pedig az igazi. De azt vastagon aláhúzom, hogy a táplálkozás természetellenessége és a rengeteg hulladék és káros képződmény, ami a hulladékok következménye, igen sok betegséget fog még okozni. Amíg rá nem jövünk, hogy mi is csak ugyanolyan biológiai teremtmények vagyunk, mint más ezen a bolygón. Ezért nem ehetünk műanyagokat.