Olyan drágák a lakások, hogy már a 20 négyzetméteres garzonokat keresik a legjobban.
A vevők az egyre kisebb alapterületű lakásokat keresik, ezzel reagálnak a folyamatos áremelkedésre - ismerteti keddi számában a Világgazdaság. A legnépszerűbbek a 20 négyzetméter alatti garzonok, bár ezek átlagos ára sem alacsony, már 14,9 millió forint. Ennyiért néhány éve még akár másfél szobás lakást is lehetett venni a legtöbb pesti kerületben.
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/olyan-dragak-a-lakasok-hogy-mar-a-20-negyzetmeteres-garzonokat-keresik-a-legjobban.305711.html
A másik egyébként, hogy az ingatlanpiaci kínálatban tényleg túlteng a putri. Nem csak méretileg de minőségben is. Javarészt lelakott lomokat kínálnak tízmilliókért.
Akkor padlózott az ár, amikor a gengszterváltás utáni években a legkisebb volt a reálbér. A válság utáni fél évtizedes esés is kemény. Csak a budapesti adat is nagyon hasonló grafikon ehhez.
Egy lakás 70m2 a II kerületben a 80-as közepén 1 millió volt, ma ua 50-60 millio. Tehát, folyamatosan nőtt. Nem volt ezalatt egyetlen év sem, hogy ez a lakas olcsóbb lett volna valamelyik évben, mint az azt megelőző évben
Szerintem azokat 20 négyzetméteres lukakat pont befektetési céllal veszik. Ki lehet adni hosszabb távra egyetemistáknak, egyedülállóknak, vagy lehet vele airbnb-zni. Én is gondolkoztam már rajta.😁 Nagyon mennek a garázsok is befektetési céllal, fel is verték az árukat. Egyébként a négyzetméterára mindig a kis lakásoknak volt a legmagasabb.
Aki teheti, örömmel költ arra, hogy ne a máséba kelljen "haza"mennie, ahol egy szöget sem verhet a falba a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül.