Keresés

Részletes keresés

Szababa Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5705
18-19én ha minden igaz az Interconnect Dutch Open élbőben lesz a net-en. Sajna ezzel a nyelvvel nem bírok így ossza meg már velünk vki, hogy pontosan miről van szó: http://www.dedieze.com/streaming/ mert lehet, hogy hülyeségeket beszélek csak
Ravendel Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5704

"(Legközelebb majd akkor oda kell irni pl: "mostantól 2 óráig nem szavazhat senki")"

Nem ezt kell odaírni, hanem hogy 2 óréig nem szavazhat Szababa mert ő okos :)))

Előzmény: Szababa (5701)
Szababa Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5703
jó van na... ;-) (legközelebb majd magamban tartom és jól felrobbanok) Ezennel OFF-olást befejeztem. OFF off UFF! Azért majd 1x elmondhatná vki mi a megoldás (lusta vagyok worldsnooker-t olvasni, ráadásul a hülye céges szigorítások miatt 4-ig meg sem tudom nézni)
Előzmény: Justice Dr. (5702)
Justice Dr. Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5702
elnézést! de azér nem kell mingyár nekem esni..
Előzmény: Szababa (5701)
Szababa Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5701

Justice Dr.: Igen olvastam. Tőlem is csak egy tipp volt! Vagy én nem is szavazhatok??? Ha nem akkor miért is nem? Történetesen a gép előtt ültem és volt egy szabad fél percem. A feladványt nem ismertem (!!!) és most sem vagyok biztos benne, hogy jó a megoldásom...

(Legközelebb majd akkor oda kell irni pl: "mostantól 2 óráig nem szavazhat senki")

Előzmény: Justice Dr. (5693)
lineup Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5700
Nem egeszen, delutan 6-ig ennyi utana 600 meg hetvegen 650, a Gold Crown-ban is hasonlo a Rex-ben meg 1080/ora.
Előzmény: OZ Juice (5699)
OZ Juice Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5699
köszönöm. ez mindenhol ilyen olcsó? 320 ft / óra
Előzmény: lineup (5697)
lineup Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5698
A hetvegi Gold Crownban rendezett verseny, reszletes eredmenyei: www.snooker.on.hu
lineup Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5697
Ott van a Billiard Art, szamuk es/vagy telefonuk: (06-1)3705487, web: www.billiard-art.hu
Előzmény: OZ Juice (5696)
OZ Juice Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5696
számuk meg a telefonuk gondolom ugyanaz :))
Előzmény: OZ Juice (5695)
OZ Juice Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5695
A Szerencs utca végénél (vasutátkelő) van egy snooker terem, nem tudjátok véletlenül a számukat, nevüket, telefonjuka, vagy netcímüket?
Köszi
csmarkus Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5694
Talán nem lövöm le avval, hogy ezt a trükkös szituácót (ami ráadásul életszerûbb is, mint az én feladványomban :-) a szabályok egyértelmûen tárgyalják. Aki kíváncsi a hivatalos szövegre, megnézheti a www.worldsnooker.com-on, a Rules alatt.
Előzmény: Zombie (5691)
Justice Dr. Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5693
"Aki kapasbol tudja, az varjon egy ideig a megoldas lelovesevel, hadd gondolkodjanak a tobbiek is." - ezt olvastad? :))
az első kettővel egyetértek. a 3.-at passzolom, mert nem tudom miért ne tennék vissza a sárgát is, és azt se miért tennék. bár inkább mondom azt, hogy mindkettőt visszateszik. ne legyen ugyanaz a megoldásunk. ;))
Előzmény: Szababa (5692)
Szababa Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5692

ez izgi (de jók ezek a feladványok...)

Szerintem:

1., továbbra is az lök, aki előzőleg a feketét jelölte meg (a fekete ebben az esetben ugyanis megfelel a sárgának is, vagyis egyidőben 2 sárga van az asztalon). Mivel célgolyóból többet is eltehetsz, ld pirosak, és azok értékét mind megkapod, ezért

2., ezen játékos kap 2+2 pontot és

3., a fekete megy csak vissza

Várom, hogy vajh' mi a megfejtés meg mások mit gondolnak erről

Előzmény: Zombie (5691)
Zombie Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5691
Adok en is egy egyszeru feladvanyt. Aki kapasbol tudja, az varjon egy ideig a megoldas lelovesevel, hadd gondolkodjanak a tobbiek is :)

Het golyo van meg az asztalon, feher + 6 szines. Az egyik jatekos ugyesen snookert helyez el a sargara. Ellenfele nem tud szabalyosan kijonni a snookerbol, nem talalja el a sargat, es olyan szerencsetlenul gurul a feher, hogy pont snookereli az ellenfelet a sargara. Foul and a miss, 4 pont az elso jatekosnak, es free ball, tiszta sor. A jatekos a feketet jeloli meg, mint free ballt. A feketet szabalyosan el is teszi, viszont a feher ugy pattan le a feketerol, hogy nekiutkozik a sarganak, es a sarga is az egyik lyukba kerul.
Kerdesek:
1. kie a kovetkezo lokes?
2. ki kap pontot, es mennyit?
3. melyik golyo(k) kerul(nek) vissza az asztalra?
Szababa Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5690

Thomas: "about Gold Crown..." Háát nem tudom!!! Most hétvégén a versenyen nem voltam elájulva tőle. Kb 3-4 éve voltam ott utoljára. Ahhoz képest jobb a helyzet, de nem sokkal:

- az asztalok katasztrófális állapotban vannak: koszos-mocskos a posztó, ráadásul olyan lassú hogy az hihetetlen. Az ember nem tud normálisan terelni, mert egy hosszabbhoz már erőből kell lökni, ami meg sokszor pontatlanságot eredményez. A falak mintha 1-1 asztalon "lógnának" és szinte dobálják a golyókat (szó szerint ugrik). Látszik, hogy nem fordítanak rájuk túl sok figyelmet sajnos. A lyukak egész jó kialakításúak, sok mindent "megadnak" és benyelnek a játék közben.

- rengeteg ember volt (kiabálás, zeneszó, járkálás stb stb) Pl: játszottunk és 2x áttoltak "rajtunk" 2 csocsó asztalt. A füst meg különösen katasztrófa. Én életemben nem cigiztem de borzasztó mennyire zavaró mert csípi az ember szemét, meg olyan büdös leszel tőle...

Azt hiszem érdemes lenne 1x megnézned az Art-ot vagy a Rex-et, (ami még előbbinél is jobb) Mindkét helyen jobbak az asztalok, jobban vigyáznak rájuk (a rex-ben meg még füst sincs) Azért az inkább snooker!

Előzmény: Thomas_ (5648)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5689
Gratulálok! Nem semmi teljesítmény ez, pláne, hogy bevallásod szerint régen játszottál! Nekem a 33-as break egy álom lenne, főleg hogy mostabában nem is sokat snookerezek.

"Kali" topictárs elindult végül?
Előzmény: Szababa (5686)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5688
Csábítóan hangzik ez a Virtual Pool Hall. Sajnos nekem "csak" a wcs2003-hoz és 2004-hez volt szerencsém, ott tényleg csak alig alig lehetett használni bal és jobb falsokat.
Előzmény: csmarkus (5685)
csmarkus Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5687
Még szemléletesebb lenne lefotózni, de snookerasztalom sajnos nincs otthon (golyó lenne :).

Az eredményedhez pedig gratula, az olvasottak alapján valóban úgy tûnik, hogy picit több szerencsével verhetted volna Vantarát.

Ja, és azt sem bánom, ha Csabaként hivatkozol rám, "Szababa" :-)))
Előzmény: Szababa (5686)
Szababa Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5686

Mekkora ötlet ilyen állások bemutatásához pl a Virtual Pool-t használni!!! Mit össze tünődtem, hogy milyen módon lehetne a legegyszerűbben és éppen csak a szememet nem szúrta ki a lehetőség. Köszi "csmarkus"!

Hétvégén a csoportmérkőzésekből 2. helyen továbbjutottam (volt egy komoly 33-as break-em). A 16 között Vantara Palival játszottam és szerintem sikerült egy kicsit megizzasztani, mert vagy egy doboz cigit elszívott. 3:1 lett és bár vszínűleg nyerni nem tudtam volna de az egyik frame-t is csak az utolsó feketével nyerte és ha azt fogom akkor azzal nekem lett volna 2:1, onnan meg ki tudja... Persze, most bilibe lóg a kezem és természetesen úgysem lett volna sok esélyem de ettől függetlenül szerintem nem volt rossz meccs. Pali egy nagyon nagy játékos kár hogy nem tudja többre vinni! Apropó nem tudja vki mi lett a végeredmény?

Előzmény: csmarkus (5675)
csmarkus Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5685
Nekem messze messze a Virtual Pool Hall tetszik a legjobban. A Virtual Pool 3 ugyan késõbb jött ki ugyanebbõl a sorozatból, de magam sem tudom, miért, valahogy nem kedvelem annyira, annak ellenére, hogy abban emlékeim szerint még a "cue ball squirt" fizikáját is tökéletes en szimulálják (amikor a fehér nem a dákóval párhuzamos irányban indul el, ha bal vagy jobb forgatóval lövöd.) Az egyetlen apró problémám az élethûséggel kapcsolatban, hogy a forgatónak a fallal való ütközés utáni hatása talán kissé túlzott, de ezen kívül minden tényleg tökéletes benne, teljesen hû a valósághoz, természetesen ugrani is tudnak a golyók.

Megvannak még a sorozat korábbi tagjai (Virtual Snooker, Virtual Pool 2), de ezeken a Virtual Pool Hall túltesz, valamint a Jimmy White's Cueball: 2 és a Corás Snooker World Championship 2003, de az utóbbiak kiábrándítóan gyenge szimulációk a kedvencemhez képest. A JWC egyébként ugyanazt a fizikát tartalmazza, mint a nagy öreg, a DOS-os Jimmy White's Whirlwin Snooker (ami valahol szintén megvan, régen rengeteget játszottam, de már régóta nem is láttam). Tizensok éve az a fizika még szuper volt, a mai elvárásoknak azonban szomorú, de nagyon nem felel meg. Pl. akármilyen kis visszahúzást alkalmazol, az még egy asztalhossznyi út után is érvényre jut: visszajön a fehér az ütközés után.

Szóval én a Virtual Pool Hall-t ajánlom, vagy a Virtual Pool 3-at. A félreértések elkerülése végett: természetesen snooker is van bennük. Az is lehet, hogy azóta vannak további tagjai a sorozatnak, de ezekrõl én nem hallottam. A Virtual Pool 3 is már jó pár éves.
Előzmény: Jimmy 4ever (5681)
ronnieo Creative Commons License 2004.12.13 0 0 5684

sziasztok!

hátha érdekel valakit (még rajtam kívül), itt egy cikk az angol snooker jövőjének lehetőségeiről:

http://www.manchesteronline.co.uk/sport/s/139/139952_snooker_osullivan_leads_the_way.html

Gracioso Creative Commons License 2004.12.12 0 0 5683
Ha a golyót máshol akarod lökni, akkor jobb shift, ha finomhangolni akarsz ( lövésirány, lövéserősség) akkor tartsd nyomva a space-t és úgy irányíts. Véleményem szerint ( és ezt sok helyről hallottam) a 2004 sokkal sz@rabb, mint a 2003. Én is próbáltam, a 2004 gyorsan eltűnt a gépemről :) Ha kérdésed van, kérdezz nyugodatan :)
Előzmény: Jimmy 4ever (5681)
Jimmy 4ever Creative Commons License 2004.12.12 0 0 5682
Na megnéztem Davis 147-ét, fantasztikus volt, volt benne néhány kifejezetten nehéz lövés. Davis jó arc, nagyon szimpatikusan viselkedik végig, pedig azért a körülmények tényleg elég poénosak, már úgy értem, olyan, mintha egy krimóban bemutatózna :-)
Jimmy 4ever Creative Commons License 2004.12.12 0 0 5681

Sziasztok,

Tudna valaki ajánlani egy jó kis snooker programot karácsonyra? A múltkor már kérdeztem a Snooker Worldchampionships 2003-at, páran le is írtátok, hogy jó, de megmondom őszintén, a demo letöltése után engem nem győzött meg. Nem tudtam rájönni, hogyan lehet a fehér golyót nem csak középen eltalálni, a dákót csak nagy egységekben lehetett jobbra-balra mozgatni stb., persze, lehet, hogy csak én voltam szerencsétlen :-) A Cora-ban 2000 Ft-ért megkapható, míg a 2004-et 10 rugó fölött láttam valahol, annyit azért nem adnék érte. Szóval egy jó kis élvezetes, szép snooker progit keresek.

A Davis videó meg nagy ereklye, most töltöm le én is (ezer köszönet annak, aki feltette), én még emlékszem rá, a tv-interjút is láttam, de arra nem emlékeztem, hogy egy 147-es break-et is összehozott, hihetetlen, hatalmas császár volt fénykorában. Egyszer láttam, hogy egymás után három total clearance-et csinalt, irtam is a BBC-nek, hogy küldjék el a felvételt, de csesztek rá :-))) Azazhogy :-((((((

Persze azért Jimmy a legnagyobb :-)

A snooker progi javaslatokat előre is nagyon köszi!

Justice Dr. Creative Commons License 2004.12.11 0 0 5680
az aktuális szezonban, az előző VB utáni világranglista alapján van a kiemelés. a VB után Maguire még nem volt top16-os helyen(24). ezért játszhatnak ők egymással. következő szezonban persz már top16 lesz Maguire, így ez már nem fog előfordulni.
Előzmény: Törölt nick (5679)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.11 0 0 5679

Kiemelést mi alapján végzik, hogy két ilyen nagyágyú már itt találkozik?

Előzmény: Justice Dr. (5678)
Justice Dr. Creative Commons License 2004.12.11 0 0 5678
köszi, meg az illusztrációt is! :) sokkal jobb így megismerni az ilyen "extra" szabályokat, mint csak egyszerűen leírni őket.
gondolom, ha adódik egy ilyen helyzet, a játékos nem esik kétségbe, hogy nincs free-ball, mert nem nehéz snooker állást kialakítani a sárgára.
más: globalsnookeren fent van a Welsh Open, meg a Masters sorsolása. a Welshen első körben valszeg Maguire-Hendry meccs. nem rossz..:)
Gracioso Creative Commons License 2004.12.11 0 0 5677
Ez tényleg jó volt (és még milyen életszerű! ;-)) ), várjuk a további feladványokat! :)
Előzmény: csmarkus (5676)
csmarkus Creative Commons License 2004.12.11 0 0 5676
Bocs, ez lemaradt:

A bíró tehát csak egy sima "Hiba. Vétlen Játékos 4."-et mond (vagy 4 helyett nagyobbat, ha a fehér eltevésén kívül más, nagyobb értékû hiba is történt). Nem ítél "free ball"-t, hiszen a sárga akadályoztatás nélkül eltalálható, ahogyan az ábra is mutatja.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!