Keresés

Részletes keresés

xavier-the-one Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4200
ok. no problem. :)))
Előzmény: MarK (4198)
stevebi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4199
Teljesen egyetértek, biztos, hogy ezek az elsődleges szempontok. DE! Ahogy írtam, több Ákos interjúban, felszólalásában is azt véltem felfedezni, hogy Mo.-on él még a 'te balos művész vagy, közénk tartozhatsz' elv, mellyel Ákos érthető módon nem tud egyet érteni. Csak filozofálgattam(ezért is jegyeztem meg, hogy: "Lehet, hogy nagyot tévedek"), hogy a Müller lehetett, akire gondolt.
Egyik interjúban célzott is vkire, hogy egy balos művész politikust éltet a színpadon, mégsem problémáznak sajtókörökben. Ákos ezt mondta a Demokrata cikkben: „létezik például olyan koncertszervező-énekes, aki politikusokat éltet a színpadról a multikulturális- koncertjén” Vajon kire gondolt? Nekem az említett anti-tehetséges “művész” jutott eszembe, de biztos lesznek itt más ötletek is. De nem akarok itt politizálni, csak ez jutott még eszembe egy esetleges Sziget fellépéssel kapcsolatban, illetve hogy miért is nem jött még létre az általad is garantált totális siker ellenére.

Előzmény: LoviGabi (4192)
MarK Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4198
Sorry, ezt nem olvastam, igazad van, hagyjuk...
Előzmény: xavier-the-one (4196)
MarK Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4197
Azért, hogy legyen miről csámcsogni... Újságírókám nem tud már mit írni - bedobja Ákost a közösbe, hagy legyen téma az "antiszemita, nacionalista, orbanista vagy csak szimplan hulye akos"... Felháborító!
Egy újabb ballib fórum - nem csoda...
Előzmény: Laslow (4195)
xavier-the-one Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4196
Szerintem ez a néhány sor lehet a válasz:
A gyűlölet rabja
Majd kiforgatja
Minden szavamat és átkoz
Mert aki brancsnak tagja
Az ukázba kapja
Hogy üssön, ha nem tartozol a párthoz

szerintem itt hagyjuk abba ennek a fejtegetését, mert elszabadulnak az indulatok a végén...
Elég hátbatámadós kis dolog.
Hogy találtál rá?

Előzmény: Laslow (4195)
Laslow Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4195
Mér van ilyen a HVG lapján?
xavier-the-one Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4194
Hangulatról, élményről szó sem volt... :)))
Előzmény: xavier-the-one (4193)
xavier-the-one Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4193
Én ezt írtam:a két színpadi produkció között fényévnyi távolság van mind a rajongók számában, mind technikában.
Előzmény: LoviGabi (4192)
LoviGabi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4192
Sziasztok.

stevebi: "Lehet, hogy nagyot tévedek, de szerintem Ákosnak nem csak az említett problémái vannak a Szigettel(a felsoroltakkal teljes mértékben egyetértek). Úgy gondolom, politikai összeférhetetlenség is lehet a Színfalak mögött."

Hát, nem is tudom. Ha én egy ilyen fesztivált szerveznék és csakis azért utasítanám el egy _nyilvánvalóan_ nagy tömeget megmozgató, a saját hazájában igen népszerű és e szempontból meglehetősen sikeres előadó felléptetésének lehetőségét, mert nem azonosak a politikai hovatartozásaink, akkor nem vagyok jó üzletember, ha nem látom be ennek a fellépésnek a piacgazdasági lehetőségeit (még több ember jönne, még több belépőjegyet venne, plusz költene is, stb, stb.)

A jelenlegi állás viszont az, hogy miután a Pepsi a főszponzor, ezért az 'az rendeli a zenét, aki fizet' elv érvényesül, a Pepsinek meg erre az a képlete, hogy: nagyszínpad és esti főműsoridő = külföldi sztár(nak nevezett) előadó legyen ott.

Egyébként engem roppantmód nem zavarna egy, a fénytechnika érvényesülése nélküli, délutáni banzáj; dehát ez legyen az én bajom :)

xavier-the-one: "A Tankcsapda egy nagyon jó zenekar, de a két színpadi produkció között fényévnyi távolság van mind a rajongók számában, mind technikában. Megnézném, hogy Lukácsék mikor fognak 3 kamionnyi cuccal turnézni :)) "

Öhöm... szerinted egy jó együttes csak úgy tudja biztosítani a jó hangulatot és a tökéletes élményt, ha 3 kamionnyi cuccot hord a színpadra és legalább 5-10 ezer ember előtt játszik?! Szerintem erre helyből tudunk josh-al együtt egy ellenpéldát mondani... pl. tavaly München :)

LoviGabi

cliftony77 Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4191
Trixy:

"És melyik az az 1 DVD?"

Ákosnak csak 1 DVD-je jelent meg, a Hűség koncert.

Előzmény: Trixy (4189)
stevebi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4190
Attól függ, hol volt az a konci. A Szabadtéren ui. 6ezer ember elfér; bent pedig 2500 fő. Hivatalosan.
Ákos és Tankcsapdáék nem egy szinten vannak, felesleges összevetni őket.
Trixy Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4189
Éljen!!! Végre valaki, akinek szintén az Élj a mában a kedvence! Már azt hittem senkinek nem tetszik annyira mint nekem! :))) De jó, hogy jöttél! :)))

Amúgy azt írod, hogy nemrég kezdtél el Ákost hallgatni! Megkérdezhetem, hogy melyik nóta volt az, ami igazán megfogott? Csak érdekelne, hogy manapság mi buzdítja fel vkiben az Ákos-zene szeretet?

És melyik az az 1 DVD?

Előzmény: IstvanTM (4150)
MarK Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4188
Képtelenség...vagy legalábbis nehezen hihető.

stevebi: sajnos nem, pedig nagyon várnék tőlük már valami anyagot!

Előzmény: Moonclown (4187)
Moonclown Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4187
Ákos a szigetre több embert vinne ki mint a Tansapka, de nem biztos hogy odavaló.Túl sok ott a sznob, divatemberke és az egyszerű nagyon primitiv állat.Ellenben azért egy PeCSa szerintem nem 3000 férőhelyes.Legalább is én személyes infoból tudom hogy anno 98 környékén volt olyan Tancspada pecsás koncert amire pontosan 4500 jegyet adtak el.Mondjuk nyilván szardínia is volt:)

Előzmény: stevebi (4185)
stevebi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4186
Off
Tudsz vmit a PN-ről? Nagy a csend körülöttük.
Előzmény: MarK (4184)
stevebi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4185
Azon az ominózus U2 koncerten én elől az elkerített részben álltam és valóban nagy pfújjolás ment az Ákos dalok alatt. Majd'mindenki(kivéve engem) csápolt mindkét kezével, de nem a megszokott módon.... egyik kézben a koncertjegyet lobogtatták, másik kezükön pedig a középső ujj villogott csak. Ez nagyon idegesítő volt, mert látszott az arcokon, hogy nem is kíváncsiak a produkcióra, esélyt sem adnak Ákosnak. Pedig már ott látszott minden mozdulaton a maximalitásra való törekvés.
Lehet, hogy nagyot tévedek, de szerintem Ákosnak nem csak az említett problémái vannak a Szigettel(a felsoroltakkal teljes mértékben egyetértek). Úgy gondolom, politikai összeférhetetlenség is lehet a Színfalak mögött. Müller'Péter'Sziámi hovatartozását nem kell bemutatni és hát ugye ő a főszervező... OK, ott a Tanksapka ellenpéldának és egyéb kisebb csapatok is, de Ákos elvei, beállítottsága és az idei év közszereplései miatt ez még távolabbinak tűnő dolog. A félreértések elkerülése végett: nem Ákos zárkózhat el politikai okokból, hanem a fészekfejű Müller akadékoskodhat.(Legalábbis néhány Ákos interjúban a sorok között lehet találni erre irányuló utalást)
Különben sem biztos, hogy jó lenne Ákosnak egy Szigetes buli. Ritka szar erősítése van a Nagyszínpadnak, ráadásul egyre higabb a mezőny, sok az ultrasznob-divatalter-majomzenekar.
MarK Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4184
Meglepve olvastam a 93-as Ákos band tagjainak névsorát... :) Losó és Molnár Laci? Előbbi (és asszem, egy ideje utóbbi is) a Perfect Name tagja :).
Fereg2 Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4183
Hali!
Kerdes:be van valakinek scannelve az Új törvény borítója? Ha igen, akkor e-mailben Lkuldene vagy feltenne valahova? Ja, es mi van a hivatalos Akos honlappal? Ma' vagy egy hete doglott.. nem lesz frissitve?
Ja, az en listam:
1.Virraszto (abszolut gyoztes, ripitben dorombol a fulembe)
2.Majom a ketrecbe (naggyon kiraly, allati a szo szoros ertelmeben)
3.
4.
stb.
Nos, a tobbiek kozul nem tudnel valasztani, mert mindegyik nagyon jo. Eddig meg egy olyan album sem volt amelyrol mindegyik szam tetszett volna, de EZ most olyan. Tom, hogy ez nem a politikai oldal, de azok utan, hogy Akoska politizalt es jobbra allt.. hat.. nagy csalodas volt. Nem is akartam meghallgatni az uj albumot. S kellemeset csalodtam.. ettol fuggetlenul sajnos egy muvesznek es egy papnak sohasem szabad politizalni, mert akarmelyik oldalra all, elvesziti "hiveit", hallgatosagat...
No, csak ennyi...

Bye 1 Fereg

xavier-the-one Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4182
Én úgy emlékszem, hogy a U2 belehallgatott néhány magyar előadó cd-jébe, akik szóba jöhettek és Ákost választották...

Szerintem nem nagyon lehet összehasonlítani egy Tankcsapda koncertet egy Ákos koncerttel. A Tankcsapda egy nagyon jó zenekar, de a két színpadi produkció között fényévnyi távolság van mind a rajongók számában, mind technikában.
Megnézném, hogy Lukácsék mikor fognak 3 kamionnyi cuccal turnézni :))

A szigetről meg csak annyit, hogy sok nyugati "sztár" zenekar közelébe sem ér az Ákos produkció profizmusának.

Más.
Ákos nyilatkozta, hogy amikor egy londoni kis klub felkérésére kiutazott koncertezni egyet, akkor a klub technikusai úgy néztek rájuk, mint egy örmény népdalegyüttesre. Így mindent Ákosék csináltak. De a koncerttől annyira ledöbbentek az angolok, hogy utána segítettek leszerelni a cuccokat és elismerően bólogattak...

Előzmény: cliftony77 (4168)
Dr. Ludmilla Kropotkin Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4181
digiben nincs, de az ominózus plédny megvan mint vérs kard...

Uj Petit érintőlegesen, felületesen ismerem: duma és köszönőviszony, osztálytársa és azóta támogatoja volt/van zenész haverjaimnak...:)))De mondjuk a mostani stílusáért, különösen rockzene és index cikkek írása és szerkesztése ügyében
nem nagyon vagyok oda:(

Előzmény: LoviGabi (4179)
Dr. Ludmilla Kropotkin Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4180
mert smúcigok...:))) de általában nem fér be az összes ember Tankcsapdára...plusz: ezek kőrokkerek, szar apanázzsal, nem ilyen hozzánk hasonló polgárok:)))

De komolyan: a Tankcsapda a rockszakma legnépszerűbb és legnagyobb eladásokkal rendelkező zenekara(persze csak akkor, ha nem vesszük ide Ákost), asziget szempontjából hasonló érdeklődési rátával(ezt mondjuk nem csak saját kútfőből veszem) mint Ákos bá.

Viszont megkérdezném még egyzser, mennyire embert próbáló az új album zenéje? mert nekem, bár teccik, nem tűnik azért hú de keménynek, sőt újfent túl sok zenei kompromisszumot érzek a régi rajongók javára, ballada és odadurrantás ügyében. De én ilyen ipari-black metálos közegből ferdültem erre, így lehet hogy csak ezért látom így...világosíccsatok fel, plíz...

persze kazi után nem tartom szentírásnak a véleményem, hamarosan megjön a cédém, és akkor változhat magától is:))

Előzmény: cliftony77 (4178)
LoviGabi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4179
Amúgy ez a bizonyos 'ellen-Ákos cikk' megvan valakinek digizett formában?

LoviGabi
p.s.: Uj Petit mennyire ismered?

Előzmény: Dr. Ludmilla Kropotkin (4177)
cliftony77 Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4178
Akkor ez most erősen OFF lesz. A PeCsába kb. 3000 ember fér be. Ha több ember megy el a koncertjükre, akkor miért nem valami nagyobb helyen (Körcsarnok - kb. 4000, SAP - kb. 6000) tartják?
Előzmény: Dr. Ludmilla Kropotkin (4176)
Dr. Ludmilla Kropotkin Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4177
csak nyugodtan válaszolj:)))) nem olvastam még az adott wantedet, de egyszerűen annyira rossz újság lett, hogy irritál. Emlékszem viszont, amikor aBiharival a régi Wantednél félrészegen vitáztunk az Ákos interjú utáni ellen-Ákos cikken. Hát igen, mindig vannak sznob újságírók, aki csak egy ember sikerességéig látnak el...

ennek ellenére visszasírom a régi wantedet, mégha rajmunder ezek után üvöltve nekemesik újfent:)))

Előzmény: LoviGabi (4174)
Dr. Ludmilla Kropotkin Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4176
azért több az 2-3 ezer embernél...
Előzmény: cliftony77 (4175)
cliftony77 Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4175
Dr. Ludmilla Kropotkin:

"Tényleg, szerinted jogos ákos igénye a szigeti főműsoridős fellépésért?"

Szerintem abszolút jogos. Már csak a fénytechnika miatt is. Ákos mindig is baromi sokat adott (és költött) arra, hogy ne csak jól szóljon a koncert, hanem a látvány is nagyszabású legyen. És a különböző speciális lámpák délután nem sokat érnének.

Másfelől Ákos baromi sok embert megmozgat, pl. a mostani Sziget egyik esti fellépője a Pulp volt, akiket én nagyon szeretek, de az tuti, hogy saját koncerten egy PeCsát meg tudtak volna tölteni, vagy talán egy SAP-ot, de egy BS-t (BA-t) vagy Kisstadiont már nem.

"Mert ha a hasonlóan népszerű tankcsapda beéri az azt megelőző hellyel, ő miért nem?"

Hogy is van ez? Azért a Tankcsapda teljesen más szinten van szerintem, mint Ákos. Lásd feljebb, 2-3 ezer ember a maximum, aki emegy a koncertjeikre. Ezzel nem kritizálni szeretném őket vagy a zenéjüket, szimplán rámutatni, hogy nem ugyanaz a kategória.

Előzmény: Dr. Ludmilla Kropotkin (4170)
LoviGabi Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4174
Szia.

"Tényleg, szerinted jogos ákos igénye a szigeti főműsoridős fellépésért? mert ha a hasonlóan népszerű tankcsapda beéri az azt megelőző hellyel, ő miért nem?"

Bár nem engem kérdeztél, de: egyrészt erről van egy teóriája Ákosnak, amit pl. legutóbb a Wan2-ben is kifejtett, s amitől -szerintem- egy darabig nem tágít. Másrészt viszont én úgy gondolom, hogy biztos szerezne azzal újabb rajongókat, ha a főműsoridő 'előtti' sávban lépne fel. De Ő tudja, mit akar...

LoviGabi

Dr. Ludmilla Kropotkin Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4173
ez mongyuk igaz valahol, de itt csak nészerűségi analógiát állítottam fel, hasonló tömegű érdeklődést fedezve. mert ha Ákost most már rockzenekarnak(sic) vesszük, akkor Tankcsapda és ő a legnépszerűbbek, legembertmozgatóbbak.
Előzmény: Zeusz (4172)
Zeusz Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4172
többezer jobb ötletem lenne a nagyszínpadra, mint mondjuk a tankcsapda. amúgy szerintem a nagyszínpad által felhozott kínálat idén - és az ezt megelőző években is - gyengus volt, sőt.
Zeusz Creative Commons License 2002.11.20 0 0 4171
off: Hát fórumozgatok ittenottan, éppen a tartalomjegyzékben voltam, amikor befigyeltél:-D Tali szombaton. Nagy királyság lesz.

on: Többiek: Elnézést kérek az offért, további kellemes Ákos-hívést.

Előzmény: LoviGabi (4169)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!