Keresés

Részletes keresés

wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 465

De merek!

Azonnal lemegyek és veszek 1et, de baromi ződd vótt és nem mertem megvenni.

Az jó??

Úgy emx, hogy sárgászöldnek kő lennie.

Vagy a magnak nem kell érettnek lennie??

Menek, semmi sem tántorít el!

Bátor leszek!

köci a lekesítő íztatást!

Üdv.!

wizes.

 

Előzmény: taramiram (464)
taramiram Creative Commons License 2004.11.10 0 0 464

Nem hát, csak nem mered érteni az eccerű beszédet. És nem mersz venni 1 nyavalyás avokádót, meg 1 almát, hogy kipróbáld, inkább guberálsz.:)

 

Előzmény: wizes (462)
Keszthely1 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 463

Tudjátok melyik a legsárgább madár?

 

Holnap megirom  gondolgozzatok  el  rajta!!!

wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 462

Ez nem polityika!

Kőkemény tudomány! ,-)

 

Lementem a zőcscségeshez és aszondi, most dobta ki az avokado magot!

Mellik kukába kérdem: már elvitték!

Mondom Néki: máskor ne cselekedjen ilyen felelőtlenül, minden magra vevő vagyok!

Ok. mondja.

:))

wizes.

 

 

 

Előzmény: taramiram (461)
taramiram Creative Commons License 2004.11.10 0 0 461

Ejnye mán, hogy ez a politika...

Érleléshez mindent ép állapotban, héjastól használj, aztán ha megérett, eldöntöd, mi legyen velük. Vagyis: héjas almát használj. A közös zacskó is jó ötlet.:)

Előzmény: wizes (460)
wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 460

Az almát hámozzuk-é meg amikor katalizátornak használjuk!???

Vagy héjastul tegyuk közös zacskó alá ??

Ha esszük az Ok.

wizes.

Előzmény: taramiram (458)
Lace- Creative Commons License 2004.11.10 0 0 459
hi ! azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a citromfa rövid időre elviseli-e a 0 fok körüli hőmérsékletet, vagy már ideje lenne a téli szálláshelyére vinnem?hallottam olyat, hogy ez fajtától függ, na de honnan lehet tudni, hogy az enyém melyik fajta? a termése nemigen hasonlít a boltban kapható citromra, ugyanis teniszlabdánál nagyobbak és teljesen gömbölyüek. inkább valami grapefuitnak nézném, de ezt megnem mondom, mert még nem érik. kösz a segítséget
taramiram Creative Commons License 2004.11.09 0 0 458

Nem én találtam ki.

Sok jó dolog van ám erre.:)

Meg ne hámozzátok, a héjában van a vitamin, mindig a héjában.

Civi.

Előzmény: wizes (456)
wizes Creative Commons License 2004.11.09 0 0 457

Igen, ez egy fontos kérdés, mivel lehet hogy a héjában van van az erő, de lehet, hogy a husában?

wizes.

Előzmény: Kosztasz Fenerossz (455)
wizes Creative Commons License 2004.11.09 0 0 456

Így képzeltem, de azé pontosan akartam tudni!

Köci!

Ez 1 baromi nagy ötlet!

:))

wizes.

Előzmény: taramiram (453)
Kosztasz Fenerossz Creative Commons License 2004.11.09 0 0 455
Meg is kell hámozni az almát, vagy egészben kell mellé tenni?
Előzmény: taramiram (453)
Kosztasz Fenerossz Creative Commons License 2004.11.09 0 0 454

Ez nagggggyyyyyon jó! Kipróbálom! Miket nem hall az ember???

Előzmény: taramiram (453)
taramiram Creative Commons License 2004.11.09 0 0 453

Bocs, nem voltam érthető. Pl. van egy bimbós, cserepes jácintod. A cserép földjére mellé teszel 1 almát, ráhúzol 1 nylon tasakot, oszt vársz míg kinyílik.

Virággal még nem próbáltam, de az avokádó megpuhul, az biztos, meg más éretlen gyüm. is beérik vele.

Na?

Előzmény: wizes (452)
wizes Creative Commons License 2004.11.09 0 0 452

"Pl. ha siettetni akarod egy növény virágzását, akkor almát teszel mellé, egy zacskóban.:)"

 

Ezt nem értem, mármint hogy teszed mellé zacskóban.

Mit?

Almát vagy a másikat?

?

wizes.

Előzmény: taramiram (450)
krampuszka1 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 451

Wowwww ! :DDDDDDDDD

Na úgy látom, ezt a topikot is le kell olvasnom ! :))

Előzmény: Keszthely1 (448)
taramiram Creative Commons License 2004.11.09 0 0 450

Á, dehogy, az alma olyan gázt fejleszt, amitől beérik. Pl. ha siettetni akarod egy növény virágzását, akkor almát teszel mellé, egy zacskóban.:)

Pálmaházhoz sok sikert, fázni fogsz.

Na itt majd megnyugszol.:)

 

Előzmény: wizes (449)
wizes Creative Commons License 2004.11.09 0 0 449

:))

Ez jó!

 

Átveszi az alma szagát??

1-2x kostóltam, de naon nem izlett!

Csak láttam itt a topicban, hogy szép nagy zöld lesz belőle, no ez tetszett meg!

Régóta mániám a nagy zöld! Aszem ezért banánt is beújítok.

Pálmaházat akarok csinálni a kéglimből! /lakótelepi/

Örülök, hogy ráleltem erre a topicra.

/mint ócska polityikás/ ,-)

 

Üdv. Nektek!

wizes.

 

Előzmény: taramiram (446)
Keszthely1 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 448
A Citrom fa :
Előzmény: Tozatu (447)
Tozatu Creative Commons License 2004.11.08 0 0 447
Hát,ha csíráztatsz nekem is.:)
Előzmény: taramiram (446)
taramiram Creative Commons License 2004.11.08 0 0 446

Szia Luji!

Hát hogy tűnhet így el az avokádó őstermelő? Mire jelentkeztél, félelmemben már bedugtam a földbe, nehogy sérüljön a kis ficakja.

Nem tudnál képet és kedvet csinálni pár képpel a szép nagy avokádóidról?

Sikerült már beoltatni?

 

Wizes, az avokádót almával összezárt zacskóban kell puhára érlelni, akkor nagyon finom. Nekem, de van aki töltögeti, sütögeti.

 

Tozatu, mi a jó?:)

Előzmény: Luji (437)
Tozatu Creative Commons License 2004.11.07 0 0 445
Tyuhéj,de jó!:))
Előzmény: taramiram (436)
wizes Creative Commons License 2004.11.07 0 0 444

Nagyon köci!

Üdv.

wizes.

Előzmény: Kosztasz Fenerossz (443)
Kosztasz Fenerossz Creative Commons License 2004.11.07 0 0 443

Mangó -> Héj le!

Lótuszszilva & datolyaszilva rokonok valának valószínűleg, merthogy azt írja az írás (mármint az idézett könyv), hogy olthatóak is egymásra.

 

Sok sikert!

Előzmény: wizes (442)
wizes Creative Commons License 2004.11.07 0 0 442

Mégjobban köci!

 

Akkor a mangóra írottam az ül??? tehát azt a vastag kagylót le kell szedni ugye?

 

HURMA, a zöldséges mondta a nevét a gyümölcsnek akitől szoktam vásárolni.

Sárga-piros, de inkább sárga, fényeshéjú, nagyon édes, halmazállapota olyan almaszerű.

A mag barnaszű, formája és nagysága mint a töké.

Nagyon köci!

wizes.

 

Előzmény: Kosztasz Fenerossz (441)
Kosztasz Fenerossz Creative Commons License 2004.11.07 0 0 441

Vártam a kérdést, de nem biztos, hogy jól válaszolok. Na mindegy, a többiek legfeljebb sikítanak...

 

A hurma nevet még csak tőled hallottam. A neten megnézve két eset lehetséges:

a) Hurma = datolyaszilva

b) Hurma=lótuszszilva

 

a) eset: jó hír, ez benne van, és a következőket írja róla:

'.. A magról kelt növények lassan fejlődnek, termésük apró, rossz minőségű. Az ősszel gyűjtött magokat a tél folyamán homokban rétegezve tartsuk, tavasszal cserepekbe vagy szaporítóládába vethetjük. Az edények alsó részébe nagy humusztartalmú komposztföldet tegyünk, és a magokat az erre terített 2-3 ujjnyi vastagságú homokrétegbe vessük. Üveglappal vagy papírral takarva biztosíthatjuk a megfelelő páratartalmat. A csírázás kedvező hőmérséklete 18-20 oC körül van, csírázás után már alacsonyabb hőmérsékleten is jól fejlődnek. Az egész vegetációs időszakban sikerrel szemezhetők a ... legegyszerűbb T szemzési módszerrel.'

 

b) eset: rossz hír, nincs benne, bár valószínűleg rokona a datolyaszilvának, úgyhogy talán egy hasonló módszer itt is beválik.

 

 

Előzmény: wizes (440)
wizes Creative Commons License 2004.11.07 0 0 440

Köszi!

 

Hát megvan a bibi!

A vastag héjával együtt tettem vízbe, hogy kicsírázzon, tehát ha jól értem:-> ki kell szedni ebből a héjból, - mint mondjuk a sárgabarackot, mandulát,- és ezt a belső részt kell csíráztatni!

Még1x köci!

wizes.

 

ps.

Hurma-ról nem ír??

 

 

Előzmény: Kosztasz Fenerossz (439)
Kosztasz Fenerossz Creative Commons License 2004.11.07 0 0 439

Wizes!

 

Mangónak utánanéztem a Velich István -féle 'Nálunk is megterem' c. könyvben. Aszongya, hogy:

 

'Vetés előtt a kemény, kagylószerű maghéjat el kell távolítani. Ezek a magok laza, tőzeges földben 2-3 cm mélyre vetve 30-35 oC-os !!! melegben 2-4 hét alatt csíráznak. ...... A 25-30 cm-es növényeket ültessük át egyenként cserépbe.'

 

Hát ennyi, illetve még írja azt is, hogy magról nevelve nem feltétlenül örökli az anyanövény tulajdonságait, úgyhogy pl. T szemzéssel vagy héj alá oltásssal lehet jó minőségű termést kapni.

 

 

 

Előzmény: wizes (438)
wizes Creative Commons License 2004.11.07 0 0 438

:))

 

Kedvet csináltál, tehát veszek 1et oct csíráztatok.

Az íze nem izlik, de milyen a növény??

 

Mangót és a hurma-t senki sem tudja??

 

Nagyon megköcönném!

wizes.

Előzmény: taramiram (434)
Luji Creative Commons License 2004.11.07 0 0 437

Kedves taramiram!

 

Nagyon örülök, hogy sikerült kigyökereztetned az avokádó magját. Addig ne ültesd el, amíg a kis gyökér meg nem nő 4-5 centisre. Csak az a fontos, hogy mindig vízben legyen a mag aljáig. Utána ha már megnőtt, tedd földbe, s várj. Amint már írtam, tavasszal és ősszel nő gyorsan a tobbi dőszakban lassabban. Arra figyelj, ha elkezd nődögélni, akkor a fény elhajlítja. Tehát mindig forgatni kell. De ez azt hiszem egyértelmű. További sok sikert kívánok mindenkinek az avokádó gyökereztetéséhez illetve felneveléséhez. Az enyémek már akkorák, hogy szinte kinőtték a szobákat.

Üdv mindenkinek.

 

Luji

Előzmény: taramiram (436)
taramiram Creative Commons License 2004.11.07 0 0 436

:P Menj vissza a 312-es Luji beíráshoz. Az enyém vízben hajtott ki. Biztos, ami biztos, gyökereztetek Neked egyet.:)

Előzmény: Tozatu (435)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!