Keresés

Részletes keresés

MIHI Creative Commons License 2004.08.20 0 0 454
"A Budapesti Közlekedési Részvénytársaság augusztus 27-én 9 és 15 óra között nyílt napot szervez a Fogaskerekű Vasút városmajori végállomásán. "
lásd
HáBé Creative Commons License 2004.08.19 0 0 453
Pálinkásat!
Iszonyatos állapotok uralkodnak mostanában a fogaspótlón. A minap a bringások összeszólalkoztak két (részeg) utassal, és a végén Széchenyin egy kővel bedobták a busz egyik ablakát (mármint a bringások). Én csak egy heves összeszólalkozásnak voltam néma szem és fültanúja. Nem akartam közbe avatkozni. A rendőrség nem tud az esettel mit kezdeni... Mi mást is várhatnánk tőlük...

Kedves Gyékapitány! Nem tudnátok ezeket a vadállatokat (dh-sok-tisztelet a minimális kivételnek) valahogy kiközösíteni a "diaszpórátokból"? Mert ha ez igy megy tovább, nagyon csúf vége lesz, még a normálisabbakra nézve is...
Hajtanyos Creative Commons License 2004.08.13 0 0 452

Linkek:

fogaskereku.lap.hu

kotelpalya.lap.hu

siklovasut.lap.hu

Hajtányos

Gyékapitány Creative Commons License 2004.08.04 0 0 451

Hopp....

Bocs, nem tudtam.

Gy.L.

Előzmény: HáBé (450)
HáBé Creative Commons License 2004.08.04 0 0 450
Mily öröm utólag megtudni, hogy nyílt levélre válaszoltam ... :-|
Előzmény: Gyékapitány (448)
Hungaroplan Creative Commons License 2004.08.04 0 0 449
...és mi a helyzet a fogaspótló buszokkal? A sok kerékpáros miatt föl sem lehet szállni!
Előzmény: Gyékapitány (448)
Gyékapitány Creative Commons License 2004.08.04 0 0 448

Tisztelt Gyulafi Úr!

A kerékpárszállitás témájában a BKV Rt. válasza a mérvadó.

De szives tájékoztatásul közlöm, hogy a Fogaskerekű Vasúton a kerékpárszállitás nem törvény adta lehetőség (tehát nem jár alanyi jogon), hanem kiegészitő szolgáltatás, amely 1 db vonaljegy külön érvénesitésével vehető igénybe.
Továbbá felhivom szives figyelmét, hogy a Közlekedési Főfelügyelet hatátozata értelmében az SGP fogaskerekű motorvonat vezérlő-pótkocsijának völgyfelőli harmada foglalható el kerékpárokkal, a kerékpárok ki- és berakodása (ez nem a kerékpárral való beállást jelenti) csak a völgyoldali oldalajtókon át történhet. A pótkocsi utasterének kétharmadát, a hegyoldali peront, valamint a motorkocsi egészét a "gyalogos" utasok részére szabadon kell hagyni. Ez az elmélet.

Köszönöm figyelmét, tisztelettel:
Hajtó Bálint
közlekedésmérnök-webmester

Feladó: Pajtás túracsapat [mailto:expedicio-tours@freeweb.hu]
Küldve: 2004. 08. 03., K 7:47
Címzett: bkvrt@bkv.hu; Hajto Balint
Tárgy: kerékpárszállítás

Kérem, tájékoztassanak arról, szállíthatok-e a törvény jelenlegi
szabályozása mellett kerékpárt a fogason?

Úgy tudom, tervezve van ennek megtiltása, de azt még nem fogadta el a
törvény.

Jelen esetben-kérem dátummal megjelölni- hogy áll a helyzet?

Köszönöm válaszukat: Gyulafi László-

Hungaroplan Creative Commons License 2004.08.02 0 0 447
HáBé!
Azt írtad a Fogaskerekű oldaldon, hogy a fogaspótló autóbuszokon, kerékpár nem szállítható. Ahhoz képest tele vannak kerékpárosokkal....
Dj.Atis Creative Commons License 2004.07.28 0 0 446

Hogyan lehet kiszűrni a dh- sokat a fogaskerekűről?

Szerintem erre már 11 éve elég sokan keresik az ötleteket, egyenlőre eredménytelenül. Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy az egyszerű kitiltás kitiltás jó dolog lenne, inkább a jegyváltásra kényszerítést javasolnám, bár én sem tudom hogyan. 

Egyenlőre két dolgot kipróbálnák:

Egyrészt tehermentesíteni lehetne a fogast, ha a libegő ülésein rögzítési pontokat alakítanának ki a bringáknak ( erre jó pár külföldi példa van ) 

Illetve a fogaskerekű kerékpárszállító részét is átalakítanám: az ajtók közti álló kapaszkodót például kiszerelném (ezzel már ,,Korunk hősei" is próbálkoztak...) Néhány megerősített szegély, szilárdabb burkolat és a festett hejett sima rozsdamentes acélkapaszkodó felszerelése után kevesebb sérülés keletkezne az eredetileg nem bicikliszállításra tervezett utastérben.

Előzmény: HáBé (445)
HáBé Creative Commons License 2004.07.27 0 0 445
Nna, Te vagy a mi emberünk!
Demszky terve valóban nagyon kellemetlenül érintene Téged, és még sok rendes, egyre jobban kiszoruló bringást.
Szerinted hogy lehetne kiszűrni a dh-sokat, akik ugyebár sífelvonónak használják a Fogast? Van valami 5leted? Mert ha van, ne rejtsd véka alá, hátha meg tudnánk valósítani. Mert ha ez az állapot igy marad, nem csak a dh-sok lesznek kitiltva hatóságilag a Fogasról, hanem sajnos Ti is.
Viszont ha a helyzet normalizálódna, én is gyakrabban pattannék nyeregbe, és nem undorral szállnék fel nap-mint nap a szivem csücskét jelentő Fogasra.
Előzmény: Dj.Atis (444)
Dj.Atis Creative Commons License 2004.07.26 0 0 444

Bevallom, teljesen igazad van abban, hogy a déhások nagy része nem tartozik sem a jegykezelő, sem a kultúráltnak nevezhető utasok közé. Én is viszonylag gyakran használom a fogast és a János/Széchenyi-hegy nem legmeredekebb lejtőit ( a 2. legmeredekebb már jó :)) és úgy látom, hogy azért közel sincs reménytelen hejzetben, aki jeggyel és bérlettel utazó brngásokat keres. Én sokat látok külföldi turistákat,illetve a forgalom jelentős részét kitevő hétvégi, kránduló bicikliseket, és különösen kora reggel (akkor jó gurulni:)) sok bringával munkába járó embert is. Bár ők csak a kissebbik felét teszik ki a bisikliseknek, azért utasok, akik szeretnének feljutni a Széchenyi- hegyre. Szerintem ha beállítanának egy kistherautót, amelyre -bizt. őr felügyelete mellett- kizárólag vonaljegy ellenében fel lehet tenni a bringákat, azzal mindenki jól járna, mivel számításom szerint a bevétel fedezné az őr, a járművezető, és a furgon költségeit. Azzal pedig egyetértek veled, hogy aki anyázni tud, az tudjon tekerni is, vagy maradjon otthon, legalább elhívhatom a barátaimat az útonkereszbenelszáguldódéhás- mentessé vát utakon biciklizni.         

Előzmény: HáBé (441)
division by zero Creative Commons License 2004.07.26 0 0 443
És akkor még optimista voltál, mert bérletet feltételeztél róluk!
Előzmény: HáBé (441)
Hungaroplan Creative Commons License 2004.07.26 0 0 442
Igazad van, IK415-ös járt, pontosan a 07-61-es.
Előzmény: HáBé (439)
HáBé Creative Commons License 2004.07.26 0 0 441
Pálinkásat! Tudom, hogy magánvéleményed volt, de javaslom, hogy egy picit kisérd majd figyelemmel korunk hőseinek, a daunhilleseknek jegykezelési szokásait! Ahány FIZETŐ kerékpáros utas van egy járaton, annyinak nemhogy egy furgon, de egy málhás csacsi is sok lenne. A múltkor, amikor parázs vitába keveredtem pont a fizetés, nem fizetés ügyében korunk hőseivel, akkor az egyik szemléletes érvem igy szólt: Hamburger = 300 Ft. Hamburger+sajt = 350 Ft. Utazás a Fogassal = bérlet Utazás Fogassal + kerékpárszállitás = bérlet + lyukasztott vonaljegy. Na, ezt korunk hősei agyilag már nem fogják, de anyázni, beugatni nagyon tudnak... :-(
Előzmény: Dj.Atis (440)
Dj.Atis Creative Commons License 2004.07.26 0 0 440

Ez csak az én magánvéleményem elnézést, ha bárkit megsértenék vele, de szerintem nem dolgozik valami utasbarát módon a BKV a napokban:

A fogaskerekű öthetes vágányzára előtt több mint három hosszú nappal előre tájékoztatják az utasokat, és a forgalom 30-40%- át jelentő bringásokat pedig szépen elküldik biciklizni, ahejett, hogy a busz mellé beállítanának egy furgont a bicikliknek.

Valószínülek mindezek óriási költségei úgysem térülmének meg, mivel

0,xxxx tízezred százalékos veszteséget okoznának. (Az utasok teljes elégedettsége mellett, de ez úgy tűnik, nem fontos...)  

HáBé Creative Commons License 2004.07.26 0 0 439
Pálinkás jóreggelt! Papiron 415-öst. De a kiadott menetrend már nem érvényes, de ezt már előre lehetett tudni. Az érvényes menetrend megtekinthető
Előzmény: Hungaroplan (438)
Hungaroplan Creative Commons License 2004.07.25 0 0 438
Kíváncsi vagyok, hogy most milyen Ikarust indítanak el fogaspótlónak.
HáBé Creative Commons License 2004.07.25 0 0 437

No problemo, amigo mio!

Repetitio est mater studiorum! (Ismétlés a tudás anyja)

VÁGÁNYZÁR A FOGASKEREKŰ VASÚTON 2004. JÚLIUS 26-TÓL AUGUSZTUS VÉGÉIG
Előzmény: Hungaroplan (436)
Hungaroplan Creative Commons License 2004.07.25 0 0 436
Értesítelek, hogy HáBé ezt már írta (432.hozzászólás) :)
Előzmény: BUDAPEST 2004 (435)
BUDAPEST 2004 Creative Commons License 2004.07.24 0 0 435

2004. július 26. és augusztus 31. között Fogas-pótló autóbusz közlekedik.

http://www.bkv.hu/hirek/hir285.html

TRA 395 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 434
A fogaskerék rendszer ugyanaz, csak akkor még fogasléc volt. Amúgy minden megoldható lenne, egy kis átalakítással, csak akarni kellene. A peronok mellett is elférne.
Előzmény: czzf50 (433)
czzf50 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 433
"A meghivottak és az utasok ma láthatták először szabad ég alatt a -még nem üzemképes-, de gyönyörűen felújított 75 esztendős villamos fogas szerelvényt."

Kérdésem: Hogy lesz üzemképes, amikor ö még 600 V-os volt, a mostani feszültség pedig 1500 V? Megváltozott a fogasléc-fogaskerék rendszer is.
HáBé Creative Commons License 2004.07.20 0 0 432
Holdvilágos jónapot!
2004. július 26-tól előreláthatóan augusztus végéig a Széchenyi-hegyi közúti viadukt teljes felújítása miatt a Fogaskerekű Vasút csak Városmajor és Svábhegy között fog közlekedni. A kimaradó szakaszon Fogaspótló busz pótolja majd a pótolhatatlant.
Gianmarco Creative Commons License 2004.07.19 0 0 431

Ez nem sikerült, nem tudom, miért.

Válságos a fogaskerekű állapota?

http://index.hu/politika/belfold/budapest/fogas0719/

Előzmény: Gianmarco (430)
Gianmarco Creative Commons License 2004.07.19 0 0 430
Hogyhogy nem linkelte be még senki? Index cikk:
zugkraft aargau Creative Commons License 2004.07.19 0 0 429
Gond nélkül fel lehet rá jutni. Egyébként "csak" 1795 méterig, a többit gyalog kell megtenni...

(SZVSZ talán a NÖSBB a legrosszabb állapotú fogas egész Európában, de ez nem azt jelenti hogy nem érdemes menni vele.)
Előzmény: TRA 395 (428)
TRA 395 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 428
A kis "szalamandrákat" én is szeretném hamarosan megtekinteni. Kell előre jegyet rendelni rá, vagy ott helyben gond nélkül fel lehet jutni rá?
Előzmény: VDaNi (426)
VDaNi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 427
Ezt most olvastam. IDIOT!!!
Inkább Ő takarodjon el, jóval nagyobb természetkárosító hatása van. barom

Dani
Előzmény: BUDAPEST 2004 (424)
VDaNi Creative Commons License 2004.07.19 0 0 426
Hello!

Én a fogason elég sűrűn szoktam utazni, nem is ezért írok ide.
Mit szóltok a Schneebergen menő fogasra, ami 2076 méterre megy fel? Ezen is már voltam 2-3x. Plusz még Kaprunban a hegyivasút, amiben meghaltak 141en, arról is vannak képeim. Elég durva baleset volt, sajnálatos dolog. :((

Hello!

Dani
DLala Creative Commons License 2004.07.16 0 0 425

A következő közgyűlésen beterjeszti.

El fogják fogadni.

Ez augusztus végén esedékes.

Előzmény: BUDAPEST 2004 (424)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!