Keresés

Részletes keresés

Beren Creative Commons License 2002.01.10 0 0 962
Ez az elektrán télleg hasonlít a Fekete Felhőre, ez hirtelen eszembe se jutott, bár a Harkonnen-házban csak kicsi (akkora, mint egy méretes tengeri vihar, lévén az is), a Fekete Felhő meg (ha jól emléxem) valami naprendszernyi méretű.
Ghanima Creative Commons License 2002.01.10 0 0 961
Mindenesetre nagyon Fekete felhő „szaga” van...!!
A Herbert fiú társszerzője régi motoros az SF-ben, ha jól emlékszem; lehet, hogy csak merített kicsinyt, és nem csak Herbert munkásságából... :-)
üdv,
Ghanima
Előzmény: nebamun (960)
nebamun Creative Commons License 2002.01.10 0 0 960
Ez nem valami Fred Hoyle regényben van eredetileg?
Előzmény: Beren (959)
Beren Creative Commons License 2002.01.10 0 0 959
Nekem legjobban az elektrán tetszett: egy hatalmas, tudattal rendelkező elektromos viharfelhő... Hm. Érdekes. Szvsz Frank Herbert röhögőgörcsöt kapott volna, ha ezt olvassa...
Előzmény: nebamun (958)
nebamun Creative Commons License 2002.01.10 0 0 958
Ti elhiszitek ezt a sok hülyeséget?????!
Előzmény: Efreet (957)
Efreet Creative Commons License 2002.01.10 0 0 957
kb 30 évvel hamarabb játszódik, mint az alapsorozat eleje. Leto nevelkedése és hercegségre jutása, Duncan, Gurney története, Shaddam balhéi, stb...
Előzmény: Son Goku (956)
Son Goku Creative Commons License 2002.01.10 0 0 956
Tényleg, azokon én is gondolkodtam, hogy meg kellene venni, már csak azért is mert a Corrino házas rész biztos tele van a kedvenc Sardaukarjaimmal :)
Ezek most az alapregény előzményei szépen sorban ?
Efreet Creative Commons License 2002.01.09 0 0 955
Témaváltok egyet... ma fejeztem be a Harkonnen házat, és lényegesen jobban tetszett, mint az Atreides. volt benne egy-két furcsa mozdulat (Yueh kezelni próbálta a Bárót, Victor, a majdnem Shakespeare-i mennyiségü szereplöpusztulás), és még mindig inkább KJA-s, mint Herbert-es, de jó volt. remélem karácsonyra betartják a rendszert, és jön a Corrino ház. és ha tartja ezt a menetet, akkor az már nagyon profi lesz.
Lacikom Creative Commons License 2002.01.09 0 0 954
A Lynch féle film nekem sokkal jobban tetszett. Lehet volt már erről szó az első 2 kötetet honnan lehetne beszerezni?
jee_c Creative Commons License 2002.01.09 0 0 953
Efreet-tel értek egyet a filmek kapcsán, bár megjegyzem, hogy csak az első részét néztem meg a TVs feldolgoyásnak, de nagyon zavart benne, hogy nagyon "múanyag" volt. A Lynch film eredetibbnek tűnt, a hangulatot jobban viszaadta.

Amikor megnéztük haverokkal a filmet, mindig azt mondtam: igen, ez jó kis film, de ha tudni akarod miről is szólt (vagy szólhatott volna még), akkor olvasd el a könyvet.

A sorozat nekem vontatottnak tűnt, pedig igen elfogultan kezdtem el nézni (sokat vártam tóle).

Előzmény: Son Goku (951)
Abulafia Creative Commons License 2002.01.09 0 0 952
Ez az uj film, amirol beszelsz, ez a miniseries. Ezert TV-filmszeru.

Es a konyvhuseggel nem nagyon fer ossze pl Irulan szerepe ha jol emlekszem...

A.

Előzmény: Son Goku (951)
Son Goku Creative Commons License 2002.01.09 0 0 951
Ja, a Lyncsfilm visszaadta a világ hangulatát jóól, csak borzasztóan idegesítettek azok "pár-mondatban-összefoglaljuk-miről-is-van-szó-száz-oldalon-keresztül-a-könyvben" részek. Közel sem volt olyan eredeti az új, és annyira igényes sem volt (igen, néhol kicsit tévéfilmszerü) mégis a teljes hűsége a könyvhöz teljesen kárpótolt ezekért. Amiket mondasz azokra nem emlékszek, de azt tudom, hogy film közben nem nagyon volt olyan ami zavart volna (B.G. cowboykalapban szerintem ilyen:) biztos jobban beleéltem magam és elsiklottam a kalap fölött :)

Olvastam én is valahol a neten erről a miniseries-ről... Ez micsoda ? Hány részes ? Hol adják/ták ?

Efreet Creative Commons License 2002.01.08 0 0 950
hát, én spec. ezzel pont fordítva vagyok... ha valami, akkor inkább a Lynch film tartotta magát jobban a könyv szerkezetéhez és stílusához. az új egy alacsonyköltségvetésü, csilivili akciófilm lett... nevetséges jelmezekkel és jelenetekkel... Paul vizet fakaszt a köböl, kövér, vízfegyelmet nem ismerö fremenek... cowboykalapos BeneGesserit... (bár Paul arca, és a végén a fehér "örültcsászáros" ruhája, még mindig nagyon bejön :) ) mindezek mellett megvan mindkettö DVD-n, és várom, kíváncsi vagyok az új Miniseries-re.
Előzmény: Son Goku (949)
Son Goku Creative Commons License 2002.01.08 0 0 949
Pár napja néztem meg a Lynch féle Dune DVD (izé...DivX:)-t (valamikor régen félig láttam borzasztó minőségben videón) és hát...nos nem vártam sokkal többet, de szerintem nagyon rossz volt. Szeretem Lynch dolgait, de ezt semmi értelme nem volt belezsúfolni ebbe a két órába. Teljesen jó filmről lenne szó, ha nem az egyik kedvenc regényem filmes adaptációja lenne. A hangulatot azt meg kell hagyni, jól megragadta, frankók a "tereptárgyak", (csak kevéstől kaptam nevetőgörcsöt de ne felejtsük el, hogy milyen régi sci-fi) Az viszont kimondottan idegesített, hogy a könyvben kidolgozott, szövevényes, hosszútávú politikai kavarást ilyen bután leegyszerüsítették és lényeges dolgokról csak egy-két mondatban tesznek említést. Persze ezek csak Dune rajongói szemmel gáz dolgok, amúgy önállóan egy egész jó kis filmről van szó. A féreg-témát ez alatt a viszonylag rövid idő alatt annyiszor vették elő, hogy a végére már minden varázsa elveszett. Kynes tök fölösleges volt a filmben, annál a résznél meg amikor először találkoznak a fremenekkel, 10 perc alatt törzstagok, újabb 10 perc múlva Jessica Sayyadina, újabb 10 perc és Paul megváltó... a falat kapartam :( Az egész olyan mintha valaki röviden összefoglalta volna, hogy mit olvasott de nem emlékezett volna mindenre, ezért kiegészítené a saját ötleteivel :)

Pár hónappal előtte láttam az új filmet DVDn (négy és fél órás:) és tökre meg voltam elégedve vele. Igaz hogy nem annyira kreatív mint a Lynch-féle, de az eredeti történethez szinte szóról szóra ragaszkodik és minden pont akkora hangsúlyt kapott benne mint a könyvben.

H.R. Gigernek volt egypár helyes kis dizájn terve a Dune filmhez. Én Lynch helyében felhasználtam volna, ha már úgy sincs semmi köze az eredetihez legalább legyen nagyon elborult :)

nebamun Creative Commons License 2002.01.08 0 0 948
látta valami a rendezői verziót?
Tisztázzuk, hogy Dűnéből NINCS rendezői változat. Van asszem 3 különböző DVD kiadás, de egyikre sem mondta Lynch, hogy na ez az amit én akartam. A történet ismert, többször részleteztük.

Tudni arról, hogy jött be a film Herbertnek?
A hazai DVD kiadása kapcsán volt erről is valami cikkben, miszerint Herbert nagyon finoman megfogalmazva olyasmit mondott, hogy a film részleteiben fantasztikusan jól sikerült.
Így vagyunk ezzel sokan, csak az egész sajnos nem áll össze.

Előzmény: U-LAB (940)
Efreet Creative Commons License 2002.01.08 0 0 947
van az elején plusz szöveg, van kismester vízbefojtása, soksok plusz jelenet, beszélgetés kékszemü fremenek nélkül. lent valahol már kitárgyaltuk.
Előzmény: Efreet (946)
Efreet Creative Commons License 2002.01.08 0 0 946
nekem az a 3 órás TV-edisön van meg DVDn, olvass vissza a topicban párszázzal, ott van hozzá link... bocsi, de most rohanok, nem keresem ki.
Előzmény: screin (945)
screin Creative Commons License 2002.01.07 0 0 945
U-LAB!

Nem tudnad megmondani a pontos cimet?

Előzmény: U-LAB (942)
U-LAB Creative Commons License 2002.01.07 0 0 944
Megéri inkább ezt a hosszabbat megvenni DVD-n, van rajta valami extra? /VHS-en megvan az eredeti, de a szinkron felejthető/

Igaz, még nincs lejátszóm, de majd lesz..

myrtlewood Creative Commons License 2002.01.07 0 0 943
Hali nekem megvan az eredeti
Ami sok uj benne, hogy az elejen Irulian helyett egy mentat mesel, es a Butleri Jihadtol kezdi a tortenetet.
Utana meg inkabb az van, hogy egy-ket parbeszed hosszabb, a kepeket jobban elnyujtjak. Talan az egy nagyobb jelenet meg, amikor Paul magahoz veszi az elet vizet.
Előzmény: U-LAB (940)
U-LAB Creative Commons License 2002.01.07 0 0 942
A Halandók, és Halhatatlanokat kb. 3 éve vettem egy olyan "Könyvkiárusítás" feliratú borzalomban a Rákóczi térrel szemben. A Galaktika Baráti Kör számára jelentették meg 1995-ben. Elvileg nem került könyvárusi forgalomba. Akkoriban ezek az üzletek tele voltak igényes SCI-FI regényekkel, kb. 100.-Ft.-ért. Vettem ott Asimovot, Herberteket, Ph. K Dicket ...

Egy haverom a vétel másnapján elkérte, aztán elfeledkeztem róla, majd mikor rendeztem a könyveimet, akkor fedeztem fel. Most vizsgaidőszakom van, de ahogy lesz egy szabad napon elolvasom, és leírom milyen.

Antikváriumban van rá esély, állítólag a XI. kerületben van egy SCI-FI antikvárium.

screin Creative Commons License 2002.01.07 0 0 941
A halandok es halhatatlanokon kivul megvan mindegyik! Az milyen konyv?
Be lehet szerinted valamelyik antikba szerezni? A Dosadi kiserlet is kibas***** jo!!!!!
Előzmény: U-LAB (919)
U-LAB Creative Commons License 2002.01.07 0 0 940
Huh, Greenaway? Szinte perverz ötlet, de tetszik.

Mindenesetre a nyomasztó Lynch hangulat (!) nekem bejött, a film pedi sokat átadott a misztikumból.

Tudni arról, hogy jött be a film Herbertnek? Végül is ez lenne a lényeg.

Mégvalami: látta valami a rendezői verziót?
Állítólag vagy 20-30 perccel hosszabb. Igaz ez? És mi van a plusz jelenetekben?

Harkonnen Creative Commons License 2002.01.07 0 0 939
A Duneben nekem az tetszett, ahogy pontosan meg van szerkesztve, hogy ki mit miert hogyan csinalt.
Ezt egy 1,5-2 oras filmben keptelenseg visszaadni.
Iyen modon a film annyiban tobb a konyvnel, hogy pontosan kepre viszi azt, ami olvasas kozben a szemunk elott lebeg. Ezt az adott rendezo kepi vilagaval teszi, es en nem hiszem, hogy erre Lynch volt a legmegfelelobb ember. Sokkal inkabb Terry Gilliam, vagy kivancsi vagyok mit hozott volna ki belole (kepileg) Kubrick. Vagy Greenaway. (Luc Besson, hmm?) Vagy csak nekem lebegett egesz mas kep a szemem elott.
Persze voltak a Lynch filmben nagyon fasza dolgok. Pl.: en sehogy nem tudtam elkepzelni tobb szaz meteres fergeket ahogy mozognak a homokban. Jok voltak a Bene Gesserit boszik is (Alia a legkiralyabb ahogy beszel). A Giedi Prime.
Viszont az urhalyok a Liga-henger kivetelevel csucsbenak, a diszlet a csaszar palotajaban giccses. A kiabalos fegyvert pedig nem kellett volna.

udv. l.

Előzmény: U-LAB (938)
U-LAB Creative Commons License 2002.01.07 0 0 938
Nekem speciel tetszik a Lynch féle Dűne film /már csak a Lynch mániám miatt is/ és HANGULATILAG sokkal közelebb áll a könyv világához, mint ez a barátok közt, amit TV változatként csinyátak...

A Lynch filmben jók a karakterek /pl. a mentátok kinézete perfect!/ mégha nem is követi hűen a cselekményt; sokhelyen elvesz, néhány helyen hozzáad /pl. "kiabálós pisztoly" - nekem tetszik/.

Mindenesetre a Lynch féle "vegyvédelmi" ruhás sardaukarok /melyekhez Lynch hozzáköltötte, hogy nem levegőt lélegeznek be - ezért a védőruha/ még mindig ezerszer jobbak mint a TV verzió idétlen festőtanoncai abban a 90-es méretű "művészbarettben" én röhögnék, ha meglátnék egy ilyen elitharcost....

zenszunnita téma -kösz a javítást, igazad van

mooe Creative Commons License 2002.01.07 0 0 937
Ne feledd, minden film alapja könyv! A hangsúly a minőségen van.
Harkonnen Creative Commons License 2002.01.07 0 0 936
Nincs is sok ertelme a SW-bol konyvet irni, a Dune-bol meg filmet csinalni
Nekem csak a David Lynch fele film van meg. A Liga kuldottseg, es Alia fantasztikus, de van benne par dolog, ami hat nem jo, es nekem olvasas kozben az ugrik be kepileg. (pl. sardaukarok csucsbena, feketere mazolt vegyvedelmi ruhaban. Csak egy hegesztopaka hianyzik a kezukbol)

udv.:l.

Előzmény: Abulafia (930)
mooe Creative Commons License 2002.01.07 0 0 935
Az én véleményem:

Az tény, hogy mind a DUNE, mind az SW háttere kidolgozott, de amíg az SW inkább akció, addig a DUNE lélektanilag, társadalmilag jobban kihangsúlyozott. Nem annyira felületes. (Hangsúlyozom, hogy az SW háttere sem gyenge! A múltkor rákerestem az SW kronológiájára is, hát nem mondom, van benne info rendesen)

Azonkívül meg bárki bármit akar írni a témában, igen szigorú megkötésekkel találja magát szemben. Nem lehet csak úgy "hozzáírogatni" a történethez

Ghanima Creative Commons License 2002.01.07 0 0 934
„Szerintem a Dűne Gyermekeinél a klasszikus sorozat is kicsit gyengélkedett /bár így is csodás/, viszont a Káptalanház...HARDCORE! ”

Hááát.... csak tudnám, miért gondolom én ezt éppen fordítva???!!! ;-)))
üdv,
Ghanima

Előzmény: U-LAB (919)
mooe Creative Commons License 2002.01.07 0 0 933
Gondolom, ezt mindenki ismeri:

DUNE könyvek kronológiailag sorrendben

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!