Keresés

Részletes keresés

taramiram Creative Commons License 2004.11.11 0 0 479

Az irigy madárig jutottam.:) A sárgarigó sárgább a kanárinál, nem?

 

Wizes, a gyömbérrel még várnod kell, most van kísérleti stádiumban, rügyezni látszik, ki tudja, mi lesz belőle. Mielőtt az első leckét leadom, legalább a másodikig illene eljutnom. Addig beérhet 1 avok.

Előzmény: Keszthely1 (477)
wizes Creative Commons License 2004.11.11 0 0 478

???

Nekem vannak kanáriaim, köztük nagyon sárgák is.

-Arra gondúttam, de éreztem, hogy csapda.-

Citrom, narancs, sőt vöröses sárga, fehér, rozsdabarna, acélszürke.

wizes.

Előzmény: Keszthely1 (477)
Keszthely1 Creative Commons License 2004.11.11 0 0 477

Hát nem is jelentkezett senki  a legsárgább madárra

Hát mi is lenne az

Mint a citromhéjja

Előzmény: Keszthely1 (463)
wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 476

Akkor megeszem, és lesem a gyömbérrajtot!

,-)

wizes.

Előzmény: taramiram (474)
wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 475

Nem!

A felét a zőcscségesnek ajándokoztam, a másik felét hazahoztam. -bízván abban, hogy ad nekem további magot.- ;-)

Mán puha vótt, így nyersen nem ok.

Valami ajánlat elkészítésre?

Még nem nyújtotta ki a kacsóit!

Sokáig tart??

,-)

Tudom: pár hét.

Addig dédelgetem.

wizes.

 

 

Előzmény: taramiram (474)
taramiram Creative Commons License 2004.11.10 0 0 474

Indiszkrét: mi lett a húsával? Kidobtad mi? A tudományos érlelési fázist kihagytad ej-ej. Be kéne írni a címbe az avokádót, szétoff.

A következő sikersztori a gyömbér, de ahhoz meg kell enni legalább 1 avokt.

Előzmény: wizes (473)
wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 473

Elkészült.

Az egység a kilövő állványon!

Akkor most mán csak imádkozom: csíra fel!

Köci  bátorságolást!

wizes.

 

Előzmény: wizes (472)
wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 472

De.

Kertes házban nőttem fel.

Nu  akkor bátor leszek!

Felveszem a bátorságruhámat és irány a nagykés!

Imádkozz!

,-)

wizes.

Előzmény: taramiram (471)
taramiram Creative Commons License 2004.11.10 0 0 471

Ne félj már tőle, az sem baj, ha kicsit belevágsz, hisz a fogpiszkálókat még bele is kell döfködni. A kerekebbik végén, középen fog szétnyílni, ott hajt ki, na ott óvatoskodj kicsit.

Te még sosem kertészkedtél, ugye? Nem lehet kihagyni, jó irányban haladsz.:)

Előzmény: wizes (469)
wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 470

Ki is nyomtattam!!!!!!!!

wizes.

Előzmény: taramiram (468)
wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 469

Ájjj!

Nem vettem észre, hugy a zta külső barnát le kő szenni.

Milyen vastag?

Hogy tudom úgy leszedni, hogy ne sérüljön meg a belső mag??

 

Mind megannyi szakmai kérdés tolul fel ujjaimon és adom át Néked kérdések formájában a klavin keresztül.

Válaszod epekedve várom!

Mély hódolattal:

wizes.

 

Előzmény: taramiram (468)
taramiram Creative Commons License 2004.11.10 0 0 468

Milyen kavicsok? A 312-es hozzászólást olvasd el, egyértelmű. Előbb meg kell enni, rögtön utána meghámozni a magot, és Luji szerint gyökereztetve majdnem garantált a siker.

Egyetlen ufomnak nőtt 4. lába, csak most gyökereztetek újabb kettőt, de már tanítom.:) Figyelj, hogy ne fogyjon ki alóla a víz.

Ja, és akkor lesz 4. lába, mikor már fontolkodsz, hogy kihajítod a kis görcsöt. És rögtön megszépül, kezdődik a dicsekvés.

Előzmény: wizes (467)
wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 467

Megvettem.

Én szívem szerint kavicsokra tenném, mert félek, hogy megsértem a belső magot, és akkor jajj!

A kavicsok mellett is gyönyörűen tud gyökerezkedni.

Neked mindegyik UFO-d kigyökerezett??

Még rádumálhatsz!

,-)

wizes.

Előzmény: taramiram (466)
taramiram Creative Commons License 2004.11.10 0 0 466

Azt ne várd meg, hogy sárga legyen, pláne barna (a puhításnál sem).

A ződd a jó, enni meg csak annyira legyen puha, hogy ha megnyomod, érezd, nem ám löttyedt!

És ne zavarjon, ha majd a fölpeckelt, 3 lábú kis magod miatt cikiznek, mert hát elég kis ufo szegény, vagy dugd el. Nálam aki csak megfordult, mind megkérdezte mi az, és általában vidámkodtak rajta.

civi

Előzmény: wizes (465)
wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 465

De merek!

Azonnal lemegyek és veszek 1et, de baromi ződd vótt és nem mertem megvenni.

Az jó??

Úgy emx, hogy sárgászöldnek kő lennie.

Vagy a magnak nem kell érettnek lennie??

Menek, semmi sem tántorít el!

Bátor leszek!

köci a lekesítő íztatást!

Üdv.!

wizes.

 

Előzmény: taramiram (464)
taramiram Creative Commons License 2004.11.10 0 0 464

Nem hát, csak nem mered érteni az eccerű beszédet. És nem mersz venni 1 nyavalyás avokádót, meg 1 almát, hogy kipróbáld, inkább guberálsz.:)

 

Előzmény: wizes (462)
Keszthely1 Creative Commons License 2004.11.10 0 0 463

Tudjátok melyik a legsárgább madár?

 

Holnap megirom  gondolgozzatok  el  rajta!!!

wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 462

Ez nem polityika!

Kőkemény tudomány! ,-)

 

Lementem a zőcscségeshez és aszondi, most dobta ki az avokado magot!

Mellik kukába kérdem: már elvitték!

Mondom Néki: máskor ne cselekedjen ilyen felelőtlenül, minden magra vevő vagyok!

Ok. mondja.

:))

wizes.

 

 

 

Előzmény: taramiram (461)
taramiram Creative Commons License 2004.11.10 0 0 461

Ejnye mán, hogy ez a politika...

Érleléshez mindent ép állapotban, héjastól használj, aztán ha megérett, eldöntöd, mi legyen velük. Vagyis: héjas almát használj. A közös zacskó is jó ötlet.:)

Előzmény: wizes (460)
wizes Creative Commons License 2004.11.10 0 0 460

Az almát hámozzuk-é meg amikor katalizátornak használjuk!???

Vagy héjastul tegyuk közös zacskó alá ??

Ha esszük az Ok.

wizes.

Előzmény: taramiram (458)
Lace- Creative Commons License 2004.11.10 0 0 459
hi ! azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a citromfa rövid időre elviseli-e a 0 fok körüli hőmérsékletet, vagy már ideje lenne a téli szálláshelyére vinnem?hallottam olyat, hogy ez fajtától függ, na de honnan lehet tudni, hogy az enyém melyik fajta? a termése nemigen hasonlít a boltban kapható citromra, ugyanis teniszlabdánál nagyobbak és teljesen gömbölyüek. inkább valami grapefuitnak nézném, de ezt megnem mondom, mert még nem érik. kösz a segítséget
taramiram Creative Commons License 2004.11.09 0 0 458

Nem én találtam ki.

Sok jó dolog van ám erre.:)

Meg ne hámozzátok, a héjában van a vitamin, mindig a héjában.

Civi.

Előzmény: wizes (456)
wizes Creative Commons License 2004.11.09 0 0 457

Igen, ez egy fontos kérdés, mivel lehet hogy a héjában van van az erő, de lehet, hogy a husában?

wizes.

Előzmény: Kosztasz Fenerossz (455)
wizes Creative Commons License 2004.11.09 0 0 456

Így képzeltem, de azé pontosan akartam tudni!

Köci!

Ez 1 baromi nagy ötlet!

:))

wizes.

Előzmény: taramiram (453)
Kosztasz Fenerossz Creative Commons License 2004.11.09 0 0 455
Meg is kell hámozni az almát, vagy egészben kell mellé tenni?
Előzmény: taramiram (453)
Kosztasz Fenerossz Creative Commons License 2004.11.09 0 0 454

Ez nagggggyyyyyon jó! Kipróbálom! Miket nem hall az ember???

Előzmény: taramiram (453)
taramiram Creative Commons License 2004.11.09 0 0 453

Bocs, nem voltam érthető. Pl. van egy bimbós, cserepes jácintod. A cserép földjére mellé teszel 1 almát, ráhúzol 1 nylon tasakot, oszt vársz míg kinyílik.

Virággal még nem próbáltam, de az avokádó megpuhul, az biztos, meg más éretlen gyüm. is beérik vele.

Na?

Előzmény: wizes (452)
wizes Creative Commons License 2004.11.09 0 0 452

"Pl. ha siettetni akarod egy növény virágzását, akkor almát teszel mellé, egy zacskóban.:)"

 

Ezt nem értem, mármint hogy teszed mellé zacskóban.

Mit?

Almát vagy a másikat?

?

wizes.

Előzmény: taramiram (450)
krampuszka1 Creative Commons License 2004.11.09 0 0 451

Wowwww ! :DDDDDDDDD

Na úgy látom, ezt a topikot is le kell olvasnom ! :))

Előzmény: Keszthely1 (448)
taramiram Creative Commons License 2004.11.09 0 0 450

Á, dehogy, az alma olyan gázt fejleszt, amitől beérik. Pl. ha siettetni akarod egy növény virágzását, akkor almát teszel mellé, egy zacskóban.:)

Pálmaházhoz sok sikert, fázni fogsz.

Na itt majd megnyugszol.:)

 

Előzmény: wizes (449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!