Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Az irigy madárig jutottam.:) A sárgarigó sárgább a kanárinál, nem?
Wizes, a gyömbérrel még várnod kell, most van kísérleti stádiumban, rügyezni látszik, ki tudja, mi lesz belőle. Mielőtt az első leckét leadom, legalább a másodikig illene eljutnom. Addig beérhet 1 avok.
Ne félj már tőle, az sem baj, ha kicsit belevágsz, hisz a fogpiszkálókat még bele is kell döfködni. A kerekebbik végén, középen fog szétnyílni, ott hajt ki, na ott óvatoskodj kicsit.
Te még sosem kertészkedtél, ugye? Nem lehet kihagyni, jó irányban haladsz.:)
Milyen kavicsok? A 312-es hozzászólást olvasd el, egyértelmű. Előbb meg kell enni, rögtön utána meghámozni a magot, és Luji szerint gyökereztetve majdnem garantált a siker.
Egyetlen ufomnak nőtt 4. lába, csak most gyökereztetek újabb kettőt, de már tanítom.:) Figyelj, hogy ne fogyjon ki alóla a víz.
Ja, és akkor lesz 4. lába, mikor már fontolkodsz, hogy kihajítod a kis görcsöt. És rögtön megszépül, kezdődik a dicsekvés.
Azt ne várd meg, hogy sárga legyen, pláne barna (a puhításnál sem).
A ződd a jó, enni meg csak annyira legyen puha, hogy ha megnyomod, érezd, nem ám löttyedt!
És ne zavarjon, ha majd a fölpeckelt, 3 lábú kis magod miatt cikiznek, mert hát elég kis ufo szegény, vagy dugd el. Nálam aki csak megfordult, mind megkérdezte mi az, és általában vidámkodtak rajta.
Érleléshez mindent ép állapotban, héjastól használj, aztán ha megérett, eldöntöd, mi legyen velük. Vagyis: héjas almát használj. A közös zacskó is jó ötlet.:)
hi ! azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a citromfa rövid időre elviseli-e a 0 fok körüli hőmérsékletet, vagy már ideje lenne a téli szálláshelyére vinnem?hallottam olyat, hogy ez fajtától függ, na de honnan lehet tudni, hogy az enyém melyik fajta? a termése nemigen hasonlít a boltban kapható citromra, ugyanis teniszlabdánál nagyobbak és teljesen gömbölyüek. inkább valami grapefuitnak nézném, de ezt megnem mondom, mert még nem érik. kösz a segítséget
Bocs, nem voltam érthető. Pl. van egy bimbós, cserepes jácintod. A cserép földjére mellé teszel 1 almát, ráhúzol 1 nylon tasakot, oszt vársz míg kinyílik.
Virággal még nem próbáltam, de az avokádó megpuhul, az biztos, meg más éretlen gyüm. is beérik vele.