Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Egy Parweld gépnél volt ilyen jelenség.Valszeg a hotstar funkció nem működött rendesen mert mikor megtapadt a pálca egy picit hosszabban csak úgy volt hajlandó ujra ívet fogni, hogy még a konnektorból is kikellett húzni.Közben a gép rendesen ment.
Nekem volt hasonló pálcával, hogy se kep se hang még ha a testhez érintettem se törtènt semmi majd megint ment... nem tudom mi okozhatta és mitől szünt meg csavargattam ki be kapcs volt.
Csak hobbista vagyok nincs sok melóm Szeretek vassal dolgozni bár soha nem tanultam iskolába . Saját kedvtelésemre építek gépeket. (szalagfűrész,körfűrész.gyalugép ,marógép stb) Aztán néha megtartom néha eladom. Most elég hideg már a műhely és az időm is kevés De egyenlőre várok a szervizzel
Én biztosan gariztatnám, mert pont akkor fog meghalni, amikor ténylegesen dolgoznál vele. Most, ha nincs sürgős melód vele, akkor inkább gariztasd szerintem. Persze ez a te döntésed! :)
Kontakt hiba nem lehet a pisztolyban mert az hegesztés közben is előjönne. Cseréltetni már nem tudom mivel kb 2 hete vettem ,Akkor ,csak pálcval tudtam kipróbálni mert nem volt palackom.Marad a szerviz. de még várok vel. addig tesztelgetem a hegesztést. Messze még az egy év garancia lejárta.Ma is hegesztettem vele 6 másodpercig tartottam lenyomva a pisztoly kapcsolót mire végre elindult .Ezalatt próbáltam karcolgatni a hegesztendő felületet és gyenge szikra volt mintha kicsire lenne állítva a Feszültség ,aztán 6 mp után hirtelen elindult az előtolás is és a feszültség is rendbe jött. Ez elektronikai hibára utal .De utánna minden tökéletes Bosszantó.......
Ma megnéztem, hogy nálam hogyan működik. A kollégám bekapcsolta én meg hegesztésre készen egyből elkezdtem hegeszteni. Nem kellett semmit várnom, ahogyan bekapcsolt a gép már hegesztettem is. Valami nálad nem jó. Ez lehet a pisztolyban valami kontakt hiba vagy magában a gépben. Mivel garis én is azt mondom küldd nekik vissza. Bosszantó és sajnos előfordul az ilyen, de ezért van a garancia.
Jók még az alfaweld MMA 130,160, 200-as gépek, és itt a gyártónál + 5% felárért lehet venni a géphez + 1 év garanciát. Érdemes megnézni ezt a vonalat is. Stabil gépek.
Hobbira, ház körüli teendőkre felesleges többet költeni a gépre, de ha van rá keret akkor még a Rilon arc 160 mini lehet jó választás (persze mondom ha nem napi szintű hegesztés van akkor felesleges +20-at költeni)
Üdvözlet mindenkinek! A meghibásodott Hetra AK100-asom helyett vennék egy inverterest. A cél továbbra is az általános házkörüli barkácsolás. Hálózati biztim 16 A-es. Árban, sszolgáltatásban a Hetra MMA 140 / 180 felé hajlanék, ill. az Iweld ARC 160 is szimpatikus. Ezen tipusokkal kapcsolatosan van valamilyen tapasztalatotok? Da ha tudnátok ajánlani más típust, gyártót, azt is szivesen fontolóra venném. Előre is köszönet a válaszokért.
Szerintem ez nem normális jelenség. Oké, hogy a mai gépekben sok az elektronika, de azt nem hiszem, hogy egy Aluflux-nak bootolni kellene mint egy számítógépnek.
Mert az induláskor csökkentett huzalsebesség az más - mint ahogy ezzel szivattam magam. Az mindig működik, nem csak bekapcsolás után egy kis ideig.
Nem lenne ez olyan probléma, amivel nem lehet együttélni, de lehet valami olyan elektronikai hiba, ami egy későbbi nagyobb galiba előjele. Én kicseréltetném, ha a vásárlástól számított 3 napon belül jelentkezett a hiba.
Én is kitekertem az áramátadót de a visszarakás már nehezebben ment mert a rugóspirál eléggé kitolta magát. már azon gondolkodtam hogy flexel levágok belőle egy kicsit,de féltem hogy kisorjázom aztán inkább visszatuszkoltam valahogy
Bőven megfelel, sőt vétek nem kihasználni!Én speciel nagyon örülök, hogy rád hallgattam és ezt vettem. Még egyszer köszönöm!
A leghosszabb összefüggő varrat a vázon 26 cm. 60x5-ös laposvas egy 60x15-ös laposvassal és sarokvarrat. 26 V, 11.5 m/min beállításon tolom. A levegő 23 C° a gépből kijövő levegő még langyosnak sem mondható. Úgy vagyok vele még garis így most jöjjön elő a baja, ha van.
Igazából ha a huzal vége tökéletesen van elvágva, esetleg legömbölyítve, akkor semmi szükség nem lenne rá hogy kiszedje az ember az áramátadót.
Az áramátadó menetes végén nem véletlenül van kúpos mélyedés ami bevezeti a huzalvéget a furatba. A gond akkor van ha hanyagul van lecsípve a huzalvég, gömb, lapítás vagy sorja van rajta, és nem megy át a furaton.
A céges tesztüzem alapján akkor nyugodtan kijelenthetjük hogy egy átlagos hobbista felhasználónak (aki max 5kg huzalt használ egy év alatt) tökéletesen megfelel árban, teljesítményben, szolgáltatások terén.
Tuti nem normális így a dolog. Annyit azért tegyél meg hogy (nem kell kifűzni a huzalt) a pisztolyt le, és visszarakod az euro csatira. Lehet hogy az érintkező tüske szarakodik. Ha továbbra is van gond akkor szerviz.
(lehet még pisztoly kapcsoló hiba is) Garanciális a gép. Majd a szerviz megoldja. Tudom hogy bosszantó ez egy új gépnél, de sajna ebben az árkategóriában belecsúszik néha egy ilyen bosszantó hibával gyártott darab. (laza érintkezés, rossz forrasztás, csomagolás sérülés...stb)
Nálam majdnem minimumon van. Állítólag aluhegesztésnél van nagyobb szerepe, hogy ne tudjon visszaégni a huzal. Az én gépemet most bevittem a céghez, mert bejött egy nagyobb meló és kellett egy plusz gép, mert csak egy co van a 4 awi mellett. Már 2 db 5 kilós drótot elhasználtam 1 hét alatt. Egyszer sem melegedett, pedig egy munkadarabon 9.5 méter hegesztés van, persze nem egyfolytában. Még 4 napot bent lesz a cégnél és akkor vége a tesztüzemmódnak. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, főleg úgy, hogy palackostul, pajzsostul, drótostul 1 munkám alatt kitermelte az árát.
Amikor bekapcsolod a gépet, akkor 3-4 másodpercig nem működik az előtolás, ha jól értelmezem. Igazából úgy még sohasem próbáltam. Általában bekapcsolom a gépet, majd kinyitom a palackot felakasztom a testet stb. tehát bőven eltelik fél perc is akár mire hegesztek.
Csak bekapcsolás után van ez első alkalommal, hogy ki kell várnom a 3-4 másodpercet azután már rendesen reagál a pisztoly megnyomásokra Másoknak mia tapasztalata? Emiatt nem igazán szeretném elküldeni szervizbe
Nekem is Alufluxom van és bizton állítom, hogy az úgy nem jó. Én ahogy megnyomom a pisztolyon a gombot abban a pillanatba elindul a drót. Meg is őrülnék, ha 3-4 másodpercig kellene várni, hogy hegesszek.
Ma próbáltam ki először CO-val az új Iweld Alufluxomat ,most sikerült csak palackot szereznem hozzá . Hát eléggé megszivatott. ugyanis.... Befüztem a 0,8-as huzalt a 0,8 görgővel 0,8-as
áramátadóval és ment is a hegesztés tökéletesen de... Amikor kikapcsoltam és újra be, akkor a pisztoly kapcsolóját hiába nyomkodtam , meg sem nyikkant . Viszont ha megnyomtam egy pillanatra a huzalbefűző piros gombot, akkor újra tudtam hegeszteni, és ez így ment újra és újra.
Gondoltam valami hiba lehet az elektronikába ,muszáj lesz felhívni a szervizt. mert ez nem lehet normális hogy minden bekapcsoláskor nyitogassam a huzaldob ajtaját.A szervíz azt mondta hogy még nem is hallott soha ilyen hibáról, de küldjem el futárral a gépet majd megnézik.
Nem bírtam nyugodni és réjöttem mi a hiba.
Bekapcsolás után csak kicsiket nyomtam a pisztoly kapcsolóján hogy spóroljak a huzallal ha hirtelen megindulna ez volt a hiba. Legalább 3-4 másodpercig egyfolytában nyomni kell akkor indul csak el a huzalelőtolás és az elektronika is. Utánna már lehet rendesen hegeszteni.
Ez a kis Késés hasonló mint amikor kikapcsolom a gépet és még néhány másodpercig utánna is működik a gép csak utánna áll le. Akinek van ugyanilyen hegesztője megírhatná hogy az övén is így működik-e?
Még ki kell tapasztalnom a beállításokat anyagvastagságnak megfelelően, Nekem eddig a következő beállítás volt a legjobb zárt térben Co-8l /perc 20-22 volt és kb 6,5-re az előtolást.
Korábban még sosem volt co pisztoj a kezembe. Az is nagy fejlődés volt amikor az 50 kg-os trafós hegesztőmről áttértem a vállra akasztható Strausz inverteresre,de ez túl tesz minden eddigin Remélem nem lesz vele egy jó ideig semmi gondom... Bár azt mondják ami elromolhat az egyszer el is romlik
Egyébként ha nem kell az MMA funkció, akkor ott az alfaweldnek a dragon mig-je 87-ért! (az most más kérdés hogy az MMA funkció meg simán megér +16e Ft-ot)
Érdemes megnézni az adatokat!!! 14,5V-tól indul, 21v-ig. Tehát 0,6-os huzal tökéletesen beállítható. Adatok alapján jó a gép vékony lemezre is. 0,8-as huzallal meg szinte egész nap lehet tolni vastagabb anyagokat is mert korrekt a bekapcs ideje.