Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
A túlöntözés nálam is nagy veszély, mocsári növényeket kellene tartanom. A pandanusod eléggé lucsoghatott, ha túlöntözted, mert szereti a vizet, vizes.
Egyelőre nekem is panel. A párát szeretők kavicságyon vannak. A túlöntözésem ellen macskaalmot (apró kavics) keverek a földekbe, jobban átereszti a vizet.
Megyek jácinthajtatót venni. Ha kapok az első helyen, még benézhetnék a Fűvészkertbe is. Nagyon esik, vaklárma volt a bezárás.
Match-ben vettem. Azt írták róla, hogy okosít. Tegnap kicsit kihúztam a végét a földből, nyisszantottam belőle 1 vékonyat, és rágcsáltam. Biztos rosszul, mert nagyon nem ízlett, nem okosodok tovább.
Vettem a boltban gyömbérgyökeret, frisset, direkt kertészeti céllal, bedugtam földbe, és most kezd rügyezni. Hogy ez éppen milyen lesz, azt nem tudhatom, de a gyömbér nagyon szép tud lenni, ha akar. Legfeljebb ha nem lesz szép, megeszem. Még a hányingert is csökkenti.
Ragaszkodsz a pálmaházhoz? Hívjad télikertnek, abba minden belefér. Az enyémben, ha egyszer lesz, alig lesz pálma.
Te irtad a gyömbér-t én irta gyöm+bér semjjen ...virág!!
Télikertben nem igen található olyan virág ami folyamtosan virágzik... zöld pedig minden .,
Nekem van orhideám is ,5 féle, fantaszitusan hozzák folyamatosan a virágokat van ,olyan aminek 40 cm a várágfűzére igénytelen Madakaszkárból hozták ....
Az irigy madárig jutottam.:) A sárgarigó sárgább a kanárinál, nem?
Wizes, a gyömbérrel még várnod kell, most van kísérleti stádiumban, rügyezni látszik, ki tudja, mi lesz belőle. Mielőtt az első leckét leadom, legalább a másodikig illene eljutnom. Addig beérhet 1 avok.
Ne félj már tőle, az sem baj, ha kicsit belevágsz, hisz a fogpiszkálókat még bele is kell döfködni. A kerekebbik végén, középen fog szétnyílni, ott hajt ki, na ott óvatoskodj kicsit.
Te még sosem kertészkedtél, ugye? Nem lehet kihagyni, jó irányban haladsz.:)
Milyen kavicsok? A 312-es hozzászólást olvasd el, egyértelmű. Előbb meg kell enni, rögtön utána meghámozni a magot, és Luji szerint gyökereztetve majdnem garantált a siker.
Egyetlen ufomnak nőtt 4. lába, csak most gyökereztetek újabb kettőt, de már tanítom.:) Figyelj, hogy ne fogyjon ki alóla a víz.
Ja, és akkor lesz 4. lába, mikor már fontolkodsz, hogy kihajítod a kis görcsöt. És rögtön megszépül, kezdődik a dicsekvés.
Azt ne várd meg, hogy sárga legyen, pláne barna (a puhításnál sem).
A ződd a jó, enni meg csak annyira legyen puha, hogy ha megnyomod, érezd, nem ám löttyedt!
És ne zavarjon, ha majd a fölpeckelt, 3 lábú kis magod miatt cikiznek, mert hát elég kis ufo szegény, vagy dugd el. Nálam aki csak megfordult, mind megkérdezte mi az, és általában vidámkodtak rajta.