Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Elébb a gyökerét várd ki, több hónap, mire egy fehér kis 4. lába lesz. Hol van még a zöld? Ne türelmetlenkedj, az enyém is fontolkodik a növésen. Aztán biztos naponta nő tizencentiket, különben hogy lehetne Lujié olyan bazi, nem?
Nézd meg a szobanövényesben millen szép virágom van.:)
Orchidea nem nő minden bokron, biztos azért különleges. Meg sokáig megtartja a virágját, a virága tartós, csak a növény kényes. Majd ha ügyesebb leszek, kipróbálom azt is. Mégis csak olcsóbb 1 avokádómaggal kísérletezni.
Vao, ez csodajó, gratula. Most még jobban örülök, hogy kidugta a kis gyökerét az enyém is, és nagyon remélem, hogy nődögélni is fog.
Luji, írnál kicsit a tartásáról? Öntözés gyakorisága, fény, pára, milyen föld, kártevők vannak-e stb. Ne tűnj el mindig, mert nincs más leírás, csak a tied, mutasd az avokádótermelők rögös útját.
Cincogi, éretten, nyersen a zöld dióra hasonlít az íze, az a gyengém, így aztán nem csinálok belőle semmit. A borsost azért lehet, hogy kipróbálom. Töltve nem csináltad még?
Wizes, képes voltál kidobni? Fölös avokádót veszek/átveszek.
Citromfa, ja. Citromos, gyömbéres avokádó banánnal, így már off.
Avokádó nagyfogyasztó lévén (lásd alább:)) már két ufógyereket sikerült földbe ágyaznom. Nagy problémám, hogy a növények felkopaszodnak. Az alsó leveleken barnás foltok jelennek meg, majd összepöndörödnek és leszáradnak. Felül hozzák tovább a leveleket, de elég csúnyácskák. van valami ötleted, mi lehet ez?
A túlöntözés nálam is nagy veszély, mocsári növényeket kellene tartanom. A pandanusod eléggé lucsoghatott, ha túlöntözted, mert szereti a vizet, vizes.
Egyelőre nekem is panel. A párát szeretők kavicságyon vannak. A túlöntözésem ellen macskaalmot (apró kavics) keverek a földekbe, jobban átereszti a vizet.
Megyek jácinthajtatót venni. Ha kapok az első helyen, még benézhetnék a Fűvészkertbe is. Nagyon esik, vaklárma volt a bezárás.
Match-ben vettem. Azt írták róla, hogy okosít. Tegnap kicsit kihúztam a végét a földből, nyisszantottam belőle 1 vékonyat, és rágcsáltam. Biztos rosszul, mert nagyon nem ízlett, nem okosodok tovább.
Vettem a boltban gyömbérgyökeret, frisset, direkt kertészeti céllal, bedugtam földbe, és most kezd rügyezni. Hogy ez éppen milyen lesz, azt nem tudhatom, de a gyömbér nagyon szép tud lenni, ha akar. Legfeljebb ha nem lesz szép, megeszem. Még a hányingert is csökkenti.
Ragaszkodsz a pálmaházhoz? Hívjad télikertnek, abba minden belefér. Az enyémben, ha egyszer lesz, alig lesz pálma.
Te irtad a gyömbér-t én irta gyöm+bér semjjen ...virág!!
Télikertben nem igen található olyan virág ami folyamtosan virágzik... zöld pedig minden .,
Nekem van orhideám is ,5 féle, fantaszitusan hozzák folyamatosan a virágokat van ,olyan aminek 40 cm a várágfűzére igénytelen Madakaszkárból hozták ....