Január 4-én lesz 100 éves a Szentes - Orosháza vasútvonal
A vonal különlegessége, hogy egy részén még építés korabeli, kavicságyazatban fekvő, 9 méter hosszú 1905-ös diósgyőri "i" síneken történik a közlekedés.
Ennek örömére január 7-én (szombaton) a Szentesről 8:45-kor, valamint az Orosházáról 10:20-kor induló személyvonat AB motorvonattal közlekedik.
Visszaútban Fábiánsebestyén és Szentes állomásokon emléktábla avatás lesz.
12 órától a szentesi MÁV Kultúrházban lesznek előadások:
Értem. Én úgy vagyok vele, hogy + 2-3 percért nem origamizok minden mezőben. Meg ha tudom, hogy adott vonalon úgysem fogok utazni, azzal se bajlódok....Ízlések és pofonok:-)
taxxx: Ne felejtsd ki az ezt hazsnáló jegyviszgálókat és pénztárosokat-információsokat sem! (Igaz, ez utóbbiaknak a nagyobb városokban számítógépet használnak.)
Igaz, a PDF oldalnak is van hátránya: Ugyanis, ha csak minimális a változás, akkor a felesleges új oldalt beragasztani, mert túl vastag lesz a menetrend, azaz ilyenkor jobb a hagyományos beirogatós módszer. Vagy ha nem közlik külön, hogy mi a a áltozás, akkor észre sem veszed a lábjegyzetben lévő apró jel eltűnését vagy odakerültét.
WAP: Mostanában nekem vacakolt at Elvira, bár érégebben működött. Amúgy meg WAP=pofátlan nagy pénz lenyúlása a mobiltelefontulajdonosktól, néhány bájtnyi adatforgalomért
Ja és pl. egy általam nem ismert vonalon melyik megállóhely jön, hogy ezt megtudjam, elég felcsapni a menetrendkönyvet, és nem kell minden állomásközben szétwapoznom magam, mert hát mi marad az utazás élvezetéből akkor? :-)
És mennyit kell wapoznod, hogy kisilabizáld, melyik vonattal kell elmenned, hogy a 3 menetrendi mezővel odébb haladó vonattal melyik állomáson lesz olyan kereszted, mait fotózni tudsz? :-) A vasútmániásnak a papíralapú a legjobb, mert tudja rendszerében szemlélni a forgalmat. Ha menetrendábra is lenne, én abból dolgoznék a legszívesebben!:-)
Drága barátom..Ha te elmész túrázni valahova, áruld már el milyen menetrendet használsz? Vagy fejből tudod, hogy mondjuk Szilvásváradról mikor indulnak a vonatok? :))
Sokkal könnyebb lenne, az áttekinthetősége, valamint a vonali módosításokat is le lehetne tölteni oldalanként PDF-ben, és szépen otthon kivágva be tudnám ragasztani a menetrendkönyvembe, nem kellene szöszmötölni hogy hányadik sor hányadik vonata változott...hanem az egész oldalt ragasztanám be...
Aki még 2006-ban is papír alapu menetrendet használ, az csak élvezkedjen a módosítással... :-)))
Sokkal könnyebb lenne, az áttekinthetősége, valamint a vonali módosításokat is le lehetne tölteni oldalanként PDF-ben, és szépen otthon kivágva be tudnám ragasztani a menetrendkönyvembe, nem kellene szöszmötölni hogy hányadik sor hányadik vonata változott...hanem az egész oldalt ragasztanám be...
Olcsóbb lenne a MÁV nak is és nekem is könnyebb lenne..
De Egeren kívül sem volt jobb a helyzet, a Noszvajra tartó, ám megrekedt autóbuszról például – mint beszámoltak róla – leszálltak az utasok, s gyalog indultak vissza a városba.