mindenki nevét, nickjét kisbetűvel írom általában, nem szemétségből, nem is mn stílben, egyszerűen így alakult, így szoktam meg, de ritkán írom direkt el. kis ebtű, mondat elején is. ez a netes stílem. ez van. de czakót mondjuk szívesen írom direkte kicsiben is, de ez nagyon off itt hogy miért...
Igen. illetve: nem tudom, pontosan mi lesz rajta, nem jött meg, de állítólag karácsonyig kijön??? A menedzsemnttől érkezik, és a kritikája szaklapba megy...egyenlőre annyit tudok, hogy küldik. Ha megtekintő, azt jelenti, az anyag és a dvd már kész, de még nincs sokszorosítva.
Korábban kritizáltál valakit, hogy helyesen kéne írni a neveket. Akkor kérlek add meg ezt mindenkinek, így Czakónak is, függetlenül attól, hogy tetszik-e amit csinál, vagy sem.
Én nem hallottam róla, hogy lenne még idén egy koncert Debrecenben, de elgondolkodtunk azon, hogy miért akkor jelenik meg a Pesti Est különszám. Ugyanis akkor, az eddigi információk szerint "csak" a fényképalbum várható, se lemez, se koncert, se turné. Az eddig Pesti Est különszámok pedig ezek valamelyikéhez kötődve láttak napvilágot. Gondolkodtunk, hátha lesz Téli Turné?
A HVG főmunkatársa az a Weyer Béla, akiről a "weyerizmus" fogalma a nevét kapta.
Németo.-ban álnéven cikkeket jelentetett meg a Frankfurter Allgemeine Zeitungban és a Süddeutsche Zeitungban, majd itthon hivatkozott rájuk mint "mérvadó és tekintélyes nyugati lapok" véleményére.
Az, ha egy újság vagy egy újságíró egy jobboldali kormányt, politikusokat vagy pártokat kritizál, még nem teszi baloldalivá az újságot vagy a cikk íróját. (...) Tehát ha valakivel kapcsolatban kritikát fogalmazunk meg, nem biztos, hogy átvisz minket a túloldalra, hanem az is lehet, hogy van valami abban amit mondunk, és jogos a kritika.
Pontosan így van. És ha valaki baloldalt kritizálja, az sem biztos, hogy jobboldali (vagy fasiszta, antiszemita, homofób, stbstb.)
spájbl: a HVG-t régebben járatta a családom, így jól ismertem az újságot (bár mondjuk a gazdasági élet nem áll feltétlenül közel hozzám). Kb. egy éve érzésem szerint hirtelen nagyon egyoldalú lett a tájékoztatás, valahogy úgy érzem/éreztem, hogy "mindenért az Orbán a felelős, meg a FIDESZ", vagy valami ehhez hasonló dolgot. Ezért aztán le is álltunk az előfizetéssel.
Most pedig van egy dal, amiben sokan keresnek kapaszkodót (jobboldaliak: "na, Ákos is megmondta, hogy mi a frankó", baloldaliak: "na, Ákos is náci"), és erre jön a HVG, aki eddig finoman szólva kevés érdeklődést árult el Ákos és az ő dalszövegei iránt, és alakít egy ilyen fórumot. Egyáltalán hogy fér bele a lap profiljába a dalszövegelemzés?
Nem azért ajánlottam a figyelmetekbe a lazadas honlapot, mert "menő"...
Igazad van, öreg vagyok, főleg hozzád képest és bocs, ha "rémciki" dolgokat teszek itt a fórumban.
Nem akarok rátok kényszeríteni semmit, Isten őrizz.
Csak elmondtam a véleményemet.
Ismétlem:Nem tűnt fel senkinek a szövegkönyv végén a Czakó Gábor idézet?
Ismertiket őt?
Csak mellékesen van egy műsora a Duna TV-n, címe egész véletlenül: "Beavatás"
"Czakó Gábor televíziós esszésorozata, a Beavatást kéthetenként, vasárnap este, a Dunasport után, kb. 22. óra tájban tekinthetik meg.
A Beavatás tradicionális, evangéliumi és magyar műsor, amely érzékenyen figyeli történelmünk és életünk eseményeit, megpróbál a fölszínük mögé pillantani, és e "széttört világ" cserepei közt az összefüggéseket megkeresni. Ennek okáért folyamatosan merít a legkülönbözőbb korok, népek, tudományok, művészeti ágak, bölcseleti irányzatok stb. kincseiből. Természetesen nem marad ki a spektrumból a sport vagy a konyha sem, hiszen ezek is az emberi élet fontos színterei. Valószínűleg a Beavatásban szerepelt eddig a Duna Televízió legtöbb vendége Lao-ce-től Hitleren, Leninen át Fukuyamáig, Homérosztól Csontváryn keresztül Hamvasig és Heisenbergig. Föl sem lehet sorolni az írókat, művészeket, tudósokat, történelmi alakokat, akiknek eszméi a műsorban megütköztek egymással. A műsor kísérlet arra, hogy a gondolkodás monopóliumát kisajátítók szándékával szemben alternatívát nyújtson. Innen az elutasítása és sikere - egész Európából rendelik a kazettákat, kérik a szöveget -, az első ötven forgatókönyv szerkesztett formában, könyv alakban is megjelent.
Az író által kidolgozott és híressé tett fogalom, a Gazdaságkor talán az egyik legeredetibb és legsűrűbben használt gondolat. Ennek lényege, hogy a gazdálkodás, ez az ősidők óta nélkülözhetetlen emberi tevékenység maga alá gyűrte az összes többit, s vele eszméinket, kultúránkat, céljainkat, nyelvünket stb. Immár nem a gazdaság van értünk, hanem mi őérte.
A Beavatás többek közt annak a kérdésnek a föltételére serkenti a nézőt, hogy miként történt ez. Mi a következménye e fordulatnak a társadalmi életben és a lélekben? Megtörhető-e a Dolgok uralma, és visszaszerezhető-e szabadságunk?"
Amúgy nem bántottál meg és kösz a figyelmeztetést a "rossz Út" miatt...:)
Azért olvass csak figyelmesen mindent, legyél mindenre nyitott, soha ne a felszínt nézd és mindig az Igazat, az összefüggést keresd.
"A Bosszú népe többféleképpen értelmezhető (bár én az utolsó 3 sort továbbra is kirekesztőnek érzem)
A kirekesztés szó az elmúlt években elvesztette a valódi jelentése egy részét, és az átlagpolgár egyből a jobboldalra gondol, Ákos esetében ez most pláne így van. De az utolsó három sorban számomra a "Ha nem vagy velünk, akkor ellenünk vagy" elv testesül meg, és ezt tartom a hibának. Hiszen ez a totalitarializmus egyik fő pillére volt, teljesen mindegy, hogy most melyik diktatúráról beszélünk.
"a HVG pedig egy korrekt újság volt, aki kb. 1 éve a divatnak megfelelően elment balra"
Csak egy apró megjegyzést hadd tegyek. Az, ha egy újság vagy egy újságíró egy jobboldali kormányt, politikusokat vagy pártokat kritizál, még nem teszi baloldalivá az újságot vagy a cikk íróját. Mostanság már a különböző jobboldali médiákban (Magyar Nemzet, Demokrata, stb.) is lehet találni olyan írásokat, amik azelőtt az úgynevezett "ballib" újságokban jelenhettek meg. Tehát ha valakivel kapcsolatban kritikát fogalmazunk meg, nem biztos, hogy átvisz minket a túloldalra, hanem az is lehet, hogy van valami abban amit mondunk, és jogos a kritika.
természetesen nem Ákos hovatartozásából, vagy a Bosszú népe szövegelemzéséből vontam le a következtetést a HVG-ről.
A HVG mindettől függetlenül döntően baloldai beállítttságú és nem csupán 1 éve.
Én sem értem az összefüggést. Azért kérdezem (többek között) tőled, mert te írtad azt, hogy:
"HVG fórum: az újság szerintem drasztikusan elment balra az elmúlt egy évben, úgyhogy én nem csodálkozom..."
Konkrétan mi az, amin nem csodálkozol a HVG fórummal kapcsolatban, és ez milyen összefüggésben van azzal, hogy az újság szerinted az elmúlt 1 évben balra tolódott?
ui: Ákos jobboldaliságát parsifal1 tagadta, ha jól emlékszem.
spájbl: nem értem, mi az összefüggés a kettő között?
A Bosszú népe többféleképpen értelmezhető (bár én az utolsó 3 sort továbbra is kirekesztőnek érzem), Ákos pedig jobboldali (ezt senki sem tagadta szerintem), a HVG pedig egy korrekt újság volt, aki kb. 1 éve a divatnak megfelelően elment balra.
cliftony77, csúcs az elemzésed, öröm volt olvasni! :-))))
A sorrend:
1.Majom a ketrecben 117 pont
2.Új törvény 99 pont
3.Virrasztó 98 pont
4.Alig hitted 89 pont
5.A kezdet előtt 85 pont
6.Conquistador 83 pont
7.Élj a mában 70 pont
8.Ölelj meg újra 65 pont
9.Be lettél oltva 64 pont
10.Egyetlen egy 63 pont
11.Altató 53 pont
12.A bosszú népe 49 pont
Kíváncsivá tettetek. Mondjátok meg légyszi, hogy ha szerintetek Ákos "se nem jobboldali, se nem baloldali", viszont A bosszú népének "többféle értelmezése lehetséges", illetve "félreérthető", akkor mégis honnan a következtetés, h a dalszöveg jelentéséről szóló fórum "ballib", illetve "az újság drasztikusan elment balra"?
A honlap, amit ajanlasz www.tar.hu/lazadas rémgagyi!!!!
Én azt mondom, hogy pihenj rá egy kicsit, probald kiverni a fejedbol, es olvass teljesen mas dolgokat ha nem akarsz begolyozni!!!
Ez a lap azoknak készült, akik hajlamosak a jobboldali cuccokra, de nem nyiltan nacik...
Tehat olyan bekostolo-fele...
Kifejezetten gáz, hogy tele van rasszista dolgokkal (Öreg, már nem divat a fajgyűlölet meg a zsidózás,, rémciki ilyesmit ajánlani masoknak...).
Nevetséges az EU-ijesztegetés, minden alapot nélkülöz és irto demagog!!!
"...Ákos se nem jobboldali, se nem baloldali, főleg nem a "mai" "modern" jelentést figyelembe véve.
Ákos tradicionalista. ...."
Hat, remélem hogy nem, mer azok alapjan, amit az altalad ajanlott lapon lattam, a tradicionalizmus nem mas, mint ultrajobbos gyulolkodes spirituális temakorokkel mixelve
ALTUDOMANY...
Bocs ha megbantottalak, de szerintem egy nagyon rosz uton jarsz, szoval gondolkozzz el....
Különben már nem is nagyon lehet kapni, talán vidéken illetve kisebb lemezboltokban lehet egy-egy beragadt példány... Pont a CD melléklet miatt, azt ugyanis nehezebb utángyártatni... Ha jól emlékszem első körben 3000 darabot gyártottak, és azóta nem volt utánnyomás.
Azért a TV-ből felvett cucc mégsem ugyanaz, mint a videókazi... Egyfelől azon sztereó a hang, míg a TV-s anyagon mono. Plussz a videókazin rajta van az összes addigi videóklip is...