Keresés

Részletes keresés

Spanci Creative Commons License 2001.07.25 0 0 419
Há mit olvastá Te? A Piroska és a farkassal kevered. Itt egy csóringer kóborkutty jött csak.
És az a nekrofil, aki ott lesegette este? Az smafu?
Egyébként azt figyuztam ki, hogy e két könyvet a fiúk nem szeretik. Túlságosan női fejjel van írva, de hát ettől olyan jó, hogy még erre is képes Kingapánk!
Előzmény: Lord Iffy (418)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.25 0 0 418
de a dolorest csipolom én. sőt még a film is türhetően sikerült. jó jáccik az a dolorestalakitónő.:O))
a bilincsben??!!! hááát. megmondom őszintén azt nem olvastam csak mondjuk 2-3x. az eleje még izgalmas, jönnek a farkasok meg kipurcan a pasi meg minden...de utánna.
Előzmény: Spanci (417)
Spanci Creative Commons License 2001.07.25 0 0 417
A Dolorest és a Bilincbent mérnem csipizi senki, he? Mer nincs benne annyi bumbus?
Madeleine_Giovanni Creative Commons License 2001.07.25 0 0 416
Hercegnő :-) A Hasznos holmik szerintem egy jó könyv, de nem biztos, hoyg mindenkinek bejön. Igaz, a cselekmény inkább a lelkekben játszódik, így nem igazán lehet jól filmre vinni, ez a film meg egyenesen borzalmasra sikerült. Szerintem próbáld meg újra, hátha.
Előzmény: Irulan (415)
Irulan Creative Commons License 2001.07.25 0 0 415
Laslow: ok, észben tartom, én úgyis kéthetente minimum benézek oda!

Az Insomnia nekem is első olvasatra a szivemhez nőtt. ( Közben le is emeltem a polcról és fájó szívvel látom, hogy ronggyá van olvasva, szakadt és zsírfoltos, meg minden...:((( - igaz, az egész család olvasta.:)) Érdemes tehát végigolvasni, talán én is újra nekiállok a közeljövőben. Még a két utolsó novellát elolvasom a Világnagy Strand-ból és újra kézbe veszem.

Sárkány szeme: egyik nagy kedvencem, kb. 4-szer olvastam. Gyönyörűséges mese....és nem utolsósorban az előszava olyan kedves..:)

Hasznos Holmik: a filmet nem bírtam végigszenvedni és megmondom őszintén valahogy a könyv se nagyon jött be. Bár nagyon-nagyon régen olvastam, lehet, hogy nem voltam eléggé ráhangolódva. Asszem akkor folyamatosan kb.10 King könyvet olvastam egymás után, lehet, hogy a Hasznos... pont rosszkor került a kezembe, ezért nem tudtam annyira belefeledkezni. Talán ezt is újra el kellene olvasnom? Megváltozna a véleményem talán...?!

Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.25 0 0 414
áááá, télleg ezt akartam emliteni. a hasznos holmik film borzalmas.:O(( kimondottan nem tetszett az az öreg (max von mittoménki). én nem ilyennek képzeltem el.:O((

Az-t filmen nem láttam sajnos.:O(

Húú, még nem is mondtam hgoy szeretem pl a Sárkány szeme-t (azthiszem kiadták utólag Szem cimmel is.) Ti is? :O))

Előzmény: Madeleine_Giovanni (413)
Madeleine_Giovanni Creative Commons License 2001.07.25 0 0 413
Igen próbálkozz negyedszer is :-) Ha elkaptad a ritmusát nem lesz gondod a továbbhaladással.

Nekem az külön teccett, hogy az AZ-ból kivételesen jó filmet csináltak. Ellentétben mondjuk a Hasznos holmikból készített szörnyedelemmel. Pedig könyvben az is remek.

Előzmény: Lord Iffy (412)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.25 0 0 412
nállam a favorit a öööööö....izééé....naa.... most melyiket válasszam wazze? :O))
mindet imádom. ja nem, a nem jön szememre... még nem tudtam kiolvasni, bár 3x nekifutottam. itt sokan emlitették hogy nagyon jó. próbálkozzam meg 4xre is?:O))
Az (It) télleg fantörpikus. nekem még nagyon bejött a rémkoppantók és az állattemető is. meg tulajdonképpen mindegyik.
Madeleine_Giovanni Creative Commons License 2001.07.25 0 0 411
A topik címére: A legjobb könyve számomra a kétkötetes AZ volt és marad is. Érdekes, hogy először a belőle készült két részes filmet láttam, és csak utána olvastam a könyvet. (ami azóta ronggyá ment az állandó újraolvasásoktól)
Laslow Creative Commons License 2001.07.24 0 0 410
Az a gond, hogy csak alkalomszerűen járok Budapesten; vidéki vagyok. Ám ha egyszer csak úgy véletlenül eléd kerülne egy, léccigondolj rám és vedd meg nekem! Aztán meg írj emailt és én mindenképp rohanok Pestre rögtön érte...
Előzmény: Irulan (409)
Irulan Creative Commons License 2001.07.24 0 0 409
Az Éjszakai hullámveréssel egyetértek....én is csak néztem a végén, bár sokat gondolkoztam rajta.
De az Éjszakai műszak!! Az valami hátborzongató!!! Kb. Esős évszak...hmmm. Valahogy brutális, amikor elképzelteti velünk, milyen lehet, amikor az embert állatok falják fel, de csak úgy szépen finoman, apránként....

Világnagy Strand ügyben javaslom a Nyugatinál, az aluljáróban lévő antikváriumot. Érdemes legalább kéthetente benézni. Mindig vannak újdonságok. Én is ott csaptam le rá, tíz körömmel, karommal..:))

Előzmény: Laslow (408)
Laslow Creative Commons License 2001.07.24 0 0 408
Én is most olvasgatom az Éjszakai műszakot. Jerusalem's Lot - FANTASZTIKUS!!! A ST teljesen elfeledtette már velem, hogy King valójában horror-író, de most aztán jól eszembe jutott!
Viszont az Éjszakai műszak és az Éjszakai hullámverés eléggé kiforratlannak tűntek, mondhatni bárki tud ilyeneket írni. Jó, ebbe most nehogy bárki is belekössön! :)

Szeretnék Világnagy strandot.

Előzmény: Irulan (407)
Irulan Creative Commons License 2001.07.24 0 0 407
Most olvasgatom az Éjszakai műszakot - persze, csak finoman, minden egyes novellát megrágva :))- és néhány perce jutottam a Kukorica gyermekei végére. Mondhatom döbbenetes...! Amúgy is nagy kedvenceim a novellák, (A világnagy strandot én is nemrég szereztem be egy antikváriumban!!! hehe..) legnagyobb kedvencem az Esős évszak.
A Kukorica gyermekeit nem néztem meg a tévében, sajnos falra tudok mászni egy-két King-filmtől, de olvasásra mindenképpen ajánlom!
A jelenetről, amikor Burt belép a "templomba" a Jerusalem's Lot jutott eszembe - első novella az Éjszakai...-ban -, hasonlóan dermesztő a leírás ott is, amikor Boone ellátogat a rég elhagyott faluba, ahol egykor egyik őse élt.
Kicsit azért "Legyek Ura" feeling szállt meg az olvasásakor, bár az Atlantisz... után egyértelmű, hogy King apánk nagy tisztelője Goldingnak.
Előzmény: ControlDenied (393)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.24 0 0 406
ok.:O))
de nem gondolod hogy a kincset magammal viszem??? :O)))
Előzmény: Laslow (403)
Traider Creative Commons License 2001.07.23 0 0 405
Valóban Abigél néni volt a Végítélet-ben.
De amúgy Flagg is elég egyértelmű utalás a Stand-re...

Sztem nem állítható egyértelműen, hogy a ST bizonyos események előtt vagy után játszódik, hiszen a világok elmozdulása miatt Roland-ék más és más tér-idő tartományokba kerülnek, így kerülhettek a nagy flu-járvány utáni USA-ba is.

"Menj, harcos, vannak más világok is!"

Előzmény: Laslow (404)
Laslow Creative Commons License 2001.07.22 0 0 404
Setét Torony 4: "Az álmok öregasszonya Nebraskában van. A neve Abagail. A sötét ember nyugaton van. Talán Vegasban"

Valamelyiktek mondta, hogy szerinte a ST a Végítéletbeli pusztulás után játszódik. Nos, ha nem tévedek, Abagail volt a Végítélet-beli idős hölgy neve. Persze tévedhetek. És ez elég egyértelmű utalás lenne.

Laslow Creative Commons License 2001.07.20 0 0 403
(irigy pillantásokat vet, majd megszólal)
- Mit szólnál hozzá, ha egyszer csapnánk egy fénymásolós bulit?
(fejében a terv alakul: leitatja, aztán ellopja a KINCS-et tőle...)

:))

Előzmény: Lord Iffy (400)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.20 0 0 402
télleg. Woáááá. :O)))
Előzmény: Spanci (401)
Spanci Creative Commons License 2001.07.20 0 0 401
Örülök én is! Látod itt a neten minden megtörténhet, nekem még egy 25 éve nem látott barátnőmet is előkerítették, bibíííí.
Előzmény: Lord Iffy (400)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.20 0 0 400
Na nem találjátok ki mi van itt a kezemben...:O))))
Origi. 1991-ből. Világnagy strand.
Már el is kezdtem olvasni itt a monitor takarásában...:-DDD
Köszi Midaga! :-*
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.20 0 0 399
Köszönöm Spanci! :O))
Leverekedtük. Nékem adja. :O))) (egy kis erős fenyités hatására.:-DD)
Ha meglesz, szivesen fénymásolom akárkinek ingyé pöstön.:O)))
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.20 0 0 398
még mostan verekedjük le.;O))
de szerintem van olyan rendes a Midaga (miután adóson nékem a régmúltról..:O))).
Előzmény: Spanci (397)
Spanci Creative Commons License 2001.07.20 0 0 397
Akkó nem köll serénykednem? Megoldódtál?:o))
Előzmény: Lord Iffy (396)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.07.20 0 0 396
kukk. megvolt. :O)))
Előzmény: Midaga Ritten (395)
Midaga Ritten Creative Commons License 2001.07.20 0 0 395
Az én példányomat sajnos lecsúsztad. Lordom, kukkantson már bele a postaládikáiba!
Előzmény: Laslow (390)
dzsó Creative Commons License 2001.07.19 0 0 394
Nem külön könyv, csak egy 40 oldalas novella, az Éjszakai műszakban van benne.
Előzmény: ControlDenied (393)
ControlDenied Creative Commons License 2001.07.19 0 0 393
Most hirtelen beugrott a "Kukorica gyermekei" c. csodalatos alkotas...a konyv milyen?
Laslow Creative Commons License 2001.07.19 0 0 392
A könyvei mind-mind sokkal jobbak a könyveiből készült filmeknél. Gyakran kikapcsoltam volna a TV-t mikor valamelyik filmjét néztem, ha nem King filmje lett volna mégis... Bár vannak nem rossz filmjei is: Langolierek, A Halálsoron, Állattemető I-II. De a többi amit láttam kiejezetten nem jött be, ellentétben a könyvekkel.
Előzmény: ControlDenied (391)
ControlDenied Creative Commons License 2001.07.19 0 0 391
Csasztok!

Sajnos vagy nem sajnos, de eddig egyetlen S.K. konyvet sem sikerult vegigolvasnom; a konyveibol keszult filmek vettek el a kedvemet. Nyugtassatok meg, hogy a konyvei legalabb 5 nagysagrenddel jobbak, mint a filmek, es akkor lehet, hogy erot veszek magamon, es elolvasok egyet.

udv,

ControlDenied

Laslow Creative Commons License 2001.07.19 0 0 390
Igazából nekem is kellene... ha valahogy megoldható.
Előzmény: Midaga Ritten (385)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!