Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Felbontottam a mangót és borzasztó penészes íze van ennek is.Nagyon kemény a burka,holnapra hagytam a szétverését,ha egyáltalán jó lesz.Az avokádó fokhagymával,borssal,sóval ízlett a családnak pirítósra.Először a zöldtől ódzkodtak,aztán falták.Még a tavasszal ültetni fogok édeskrumplit.A gyömbér bizbiz után jön a szerecsendiós?
Mangóból az első nagyon pocsék, benzinízű volt, elég is volt jó pár évre. Aztán mikor már alig emlékeztem, vettem 1-et, és nagyon ízlett, más volt. Mint a banán, jó is, rossz is van. A kaki szilva, az igen, annak találó a neve. Szilvának az. Vagy abból is van jó? Legalább szép és nem sörétes, mint a gr. alma.
Gyömbért sokáig reszelgettem, aztán vettem port. Tisztább. szárazabb.:)
A szerecsendió is így járt. Tényleg, az min terem? Nem kéne nekünk ollan?
Az avokádót is avokádóval esszük,itt a kontroll csoport.Vettem mangót is,arra is jó,vajon?A +-ban kérdezte egy hölgy,mire jó az avokádó,mondtam,hogy kicsíráztathatja a magját.Gyorsan elszaladt.
Megyek veszek holnap.:)Tegnap vettünk a Corában,belecsempésztem a belsejét a salátába,a két ufót beültettem a jácinthajtatóba.Most újra elolvastam Luigit és látom,nem húztam le a barna héját,muszáj?Legalább így nem szárad ki,nem?Vagy inkább fogadjak szót?
Elvileg a Silvanus-nál kapható Choisya 'Aztec Pearl', de amíg nincsen meg a télikerted, addig nem ajánlanám a beszerzését. A Choisya ternata a leírások szerint -10 fokig bírja a hideget, -15 foknál eldobja a leveleit, az 'Aztec Pearl' melegigényesebb. Talán védett helyen, déli fal előtt, cserjék takarásában, vagy bebugyolálva ez is kibírná szabadföldben. Sajna Choisya ternatá-t még nem láttam árusítani sehol, pedig én is fenem rá a fogam. :)