nézem a parlamenti közvetítést, és örömmel tölt el, hogy az mdf és mszp között milyen klassz vita folyik a gazdaságpolitikáról. viszont a fidesz nem tud érdemben bekapcsolódni, katona legalább ötletelt, amit úgy tűnik, kóka vesz is. szijjártó felszólalásában viszont - gyarló módon megszámoltam - 16-szor hangzott el a hazugság szó. elég rövid felszólalás volt különben...
Javasoltam volna, hogy beszélgess el saját családtagjaiddal, - akiknek esetleg hiszel is - arról, hogy milyen folyamatok folynak jelenleg. Pl. földalapú támogatások nemzeti kiegészítő részének 2007-es megszüntetése.
Apai ágon már legalább 200 éve nincs. Rég halott anyai nagyapám még régebb óta halott szülei a múlt század elején még igen.
De hogy jön ez ide?
Apám 62 éves korában vállalkozó lett, mert erre kényszerítette a törvény. Hogy áfás számlát adjon az államnak olyasmiről amiről korábban nem kellett. És nem azért, mert különben nem kap agrártámogatást vagy bármi segélyt.
Nem állt neki eltorlaszolni az utakat, pedig rohadtul berzenkedett.
Azokról az emberekről beszélsz, akik az egész életüket a traktoron és az istállóban -munkával - töltötték és 70 évesen már inkább a prosztatájukkal foglalkoznak, mint 20-30 oldalas, könyvvizsgálók által sem mindig kitölthető nyomtatványok bogarászásával.
Nagyon sok gazda átgondolta a dolgot, és arra jutott, hogy ilyen áron nem éri meg támogatáshoz jutni, inkább foglalkozik a saját dolgával.
Természetesen volt egy ilyen (ki nem mondott) célja is az adminisztrációs terhek megsokszorozásának. Vagyis minél több idős, kisebb területen gazdálkodónak elvenni a kedvét a gazdálkodástól.
"Van egy ismerősöm, aki gazdáknak szokott segédkezni mindenféle ügyek intézésében. A múltkor mesélte felháborodva, hogy 2000 környékén számos alkalommal fordult elő, hogy a gazda bejelentette, hogy pl. a szőlőjét elverte a jég és máris megkapta a jó kis kártérítést cserébe. A probléma ott volt, hogy sok gazdának nem is volt egyáltalán szőlője... Simán elhitték bemondásra :-("
Az ilyen az nem gazda, hanem bűnöző.
Ez olyan mint amikor egy köztörvényes alvilági vezért "vállalkozóként" konferálnak fel a bűnügyi hírekben.
Sok gazda még ahhoz is birka, hogy a legálisan járó úniós földalapú támogatásokat meg tudja igényelni magának.
Valaki végig nézte? Bátor rendöreink az M1 ujságiromellényes, sajtoigazolványt mutogato, "ujságiro vagyok"-ot kiabálo tudositoját azért kétszer megverték - elöször épp közvetités közben....
Ok tudom, nem kell ott lenni, Kunczét nem verték meg...
Igazad van. Valószínűleg a rohamrendőrök sorfala azért állt ott akkor, hogy felvilágosítást adjon. Meg nem erősített információk szerint a pajzsukra rá is volt írva, hogy "Tourist Police".
Miért, "egy sisakos pajzsos rohamrendőr" az egy terminátor, aki csak verésre van programozva? Tehát állampolgár nem kérdezhet rendőrtől, mert az jogszerűen azonnal elveri. Álljon már meg a menet!
Egyébként marhára tetszett tegnap a hírtévén, hogy asszongya az ártatlan járókelőt agyba-főbe verték mert megkérdezte a rohamrendőrt, merre van a Gerbeaud-cukrászda.
Ezekre a kérdésekre a legkorrektebb válaszokat mindig a rohamrendőrök szokták adni. Ha keresel egy cukrászdát kérdezz meg bátran egy sisakos pajzsos rohamrendőrt! Az se baj, ha többen vannak.
Mára virradó éjjel - szerintem - hatalmas stratégiai hibát követett el a rendőrség. Hat órán keresztül tétlenül nézte a Ferenciek terén a söpredék tombolását.
A rendőrség helyében, az Erzsébet híd budai hídfőjéhez is kirendeltem volna néhány száz rohamrendőrt. Önkéntes feloszlásra történő felszólítás után, a hídon satuba fogtam volna a csőcseléket. Túlkapás ide vagy oda, úgy demokratikusan jól megraktam volna azokat, akik nem kívántak önként, békében hazamenni.
Egyébként nagyon nem mindegy (és it ttettenérhető részedről némi csúsztatás-hangulatkeltés, Pokrócz), szóval nem mindegy, hogy tank előtt futni, vagy tank elől futni.
Annak idején a seregben voltak kombinált gyakorlatiank: gépesített zászlóalj együtt támad a harckocsizó egységekkel. Ez úgy néz ki, hogy a lövész rohan mint a hülye, és mögötte jönnek a harckocsik, amiből szinte semmit sem látni az előtte lévő területről - és az előtte futókból.
1. Egyetértek Sárkánnyal - egy ,,műveleti területen" nincs demokratikus cselekvés. Sajna az egyetlen racionális döntés a polgár részéről az, ha önként otthon marad.
2. Talán éppen ez a legnagyobb sokkja a tegnapnak.