Hát lenne egy egyszerű megoldás az ellenőrzésre. Menjen már el valaki oda az étterembe, oszt igyon meg egy sört. Kérjen nyugtát és ellenőrizze a dátumot meg az időt... A vendőglés szerint nem volt APEH ellenőrzése, így a pénztárgépet sem igen vihették el... nem állították át. Rossz ötlet?
1. 15. A pénztárgép nyomtató egysége kizárólag az alábbiakban meghatározott magyar nyelvű bizonylatokat nyomtathatja ki: (Az euró bevezetésével kapcsolatos bizonylat-változások leírását a 4. pont tartalmazza.)
1. 15. 1. Nyugta (adóügyi bizonylat), amely legalább a következő adatokat tartalmazza:
Bizonylat fejléc adatok (az adatsorok alábbi sorrendje kötelező);
A bizonylatot kibocsátó vállalkozás (vállalkozó) neve;
A bizonylatot kibocsátó vállalkozás (vállalkozó) székhelye;
A bizonylatot kiállító üzlet neve (amennyiben különbözik a vállalkozás (vállalkozó) nevétől);
A bizonylatot kiállító üzlet címe (amennyiben különbözik a vállalkozás (vállalkozó) székhelyétől);
A vállalkozás (vállalkozó) adószáma.
"NYUGTA";
A tranzakció tárgyának (termék, szolgáltatás) megnevezése, adóval együtt számított értéke, a tranzakció típusának jele (vagy megnevezése), a forgalmi gyűjtő 1. 5. pont szerinti jele;
A nyugta végösszege (fizetendő összeg), "ÖSSZESEN: .. Ft" formában;
A nyugta sorszáma 1. 16. pont szerint;
A nyugta kibocsátásának kelte (év, hó, nap, óra, perc);
Stilizált AP jel és ennek folytatásaként a pénztárgép 9 jegyű azonosítószáma, amelynek első három jegye az APEH-engedély száma, a további 6 számjegy a forgalmazó által megadott, "000001"-gyel induló, vezető-nullákkal ellátott, 1-gyel növekvő folyamatos sorszám, amely az adott pénztárgépet egyedileg azonosítja;
A nyugta bizonylat mintáját a G1 melléklet tartalmazza.
1. 15. 2. Egyszerűsített számla (adóügyi bizonylat), amely legalább a következő adatokat tartalmazza:
Bizonylat fejléc adatok (1. 15. 1. pont szerint);
"EGYSZERŰSÍTETT SZÁMLA";
Az egyszerűsített számla számlaszáma PPPPPPPPP/ZZZZ/NNNNN formában, ahol:
PPPPPPPPP a pénztárgép azonosítószáma;
ZZZZ a legutóbb megnyitott adóügyi nap sorszáma (négy számjeggyel, vezető nullákkal kinyomtatva);
NNNNN a bizonylat sorszáma (az adóügyi nap megnyitásakor 1-től induló, folyamatosan 1-gyel növekvő sorszám, öt számjeggyel, vezető nullákkal kinyomtatva);
A vevő neve;
A vevő címe;
A bizonylat tételsorainak fejléce (megnevezés, besorolási szám, mennyiség, mennyiségi egység, adóval együtt számított egységár, adóval együtt számított érték, áfa jel);
A tranzakció tárgyának (termék, szolgáltatás) megnevezése, áfa törvény szerinti besorolási száma, mennyisége, mennyiségi egysége, adóval együtt számított egységára és értéke, a tranzakció típusának jele (vagy megnevezése), a forgalmi gyűjtő 1. 5. pont szerinti jele;
Az egyszerűsített számla végösszege (fizetendő összeg), "ÖSSZESEN: .. Ft" formában;
Az egyszerűsített számla végösszegének áfa-csoport szerinti bontása az áfa jel, áfa mérték és az áfa csoport szerinti érték feltüntetésével. Áfa mértékként "A" áfa jel esetén "04,76%"-ot, "B" esetén "13,04%"-ot, "C" esetén "16,67%"-ot, "D" esetén "AJT", "E" esetén Mentes az adó alól" szöveget kell nyomtatni;
"Továbbértékesítés esetén a jövedéki termék származásának igazolására nem alkalmas" szöveg;
"A számla két példányban készült" szöveg;
A bizonylat sorszáma 1. 16. pont szerint;
Az egyszerűsített számla kibocsátásának kelte (év, hó, nap, óra, perc);
Stilizált AP jel és ennek folytatásaként a pénztárgép 9 jegyű azonosítószáma
én csak szigorlatoztam anno számvitelből, nem pénztárgépeztem soha,de az anyilvánvaló, hoyg nem lehet összevissza dátumzni, és nem lehet 2x 1 nap 0:10.
Mutass akkor valamilyen linket erről és elfogadom amit mondasz, de az "olyan nincs" és a "bármelyik apehes megmondhatná" kevés ahhoz, hogy meggyőzz, pedig milyen jó lenne neked nem, ha Kókát szabályos csaláson tudnád kapni.
Nagyon közel vagy a célhoz és ha hamis számlát mutatott be, akkor az számára komoly politikai következményekkel fog járni, úgyhogy ezért megéri kicsit utánajárni a dolgoknak, nem?
De azért azt ne várd, hogy a nyilvánvaló politikai elfogultságod mellett pusztán az "olyan nincs" alapú érvelést elfogadjuk.
Bizony, h átfordul a nap is. Felhívtam a lányomat aki vendéglátos, és megkérdeztem. Ha nem fordulna át, akkor az azt jelentené, hogy a bevétel az előző műszak bevétele lenne...., a kiadott áru meg náluk hiányozna. Mivel ők minden nap standolnak, így a bevételnek bizony, h náluk kell hogy szerepeljen.
Mit vered itt felslegesen magad? Jelensd fel Kókát is meg az éttermet is az Apeh-nél, a rendőrségen, meg a demokrácia vonalon is. Ja , hogy csak a szájad téped, böfögsz és nincs vér a pucádba?? Sory
Nem minden esetben. Itt van előttem egy benzinkúti számla az elmúlt hónapból nincs rajta ilyen. Egy Tesco által kiállított, azon van. Valszeg az éttermekre is más szabályok vonatkoznak...
De bezony barátom az! A 01. 00.10 az ebben az esetben szabálytala. A tecsó 0:00-kor nyit és 24:00-kor zár ezért valós idejű a pénztári bizonylat. Az én munkahelyem /szintén folyamatos nyitvatartással/ 06-06-ig van nyitva, tehát amit reggel 05:10-kor elkövettek az 2007.06.09. 05:10 alatt fut /pedig valójában 10. 05:10-kor követték el/.