Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Néhány hónapja érdeklődtem a banán virágzásával kapcsolatban. Azután elkezdett egyre kisebb és kisebb leveleket hozni, egyre rövidebb nyélen. És nemrég be is következett amire vártam, TEREM A BANÁNFÁM!
Amikor vettük, 6-7 levele volt, de már csak 3 maradt, azért estem pánikba.....A mi lakásunk délnyugati, egész nap fényben, pompában van, és meleg is van. Tehát nem szép tőle, hogy haldoklik.
Az alatta levő tálban legyen viz, agyaggranulátum vagy apró kavics. Ezen legyen a cserép, csak az alja ne érjen bele a vizbe. Ezért kell az agyag. Úgy biztonságos, hogy a cserép alatt még van egy pici tálka, amiben nincs viz. Öntözés után kiöntöd.
Én úgy vettem észre az én banánfáimon ( most jelenleg 2 van, az egyiken 3 hajtással), hogy nagyon vizigényesek. nagyon sokszor locsolom őket van, hogy naponta. Nekem keleti fekvésű szobában vannak, a nyugatit nem birták. Megálltak a növésben és hetekig nem történt semmi. Most, hogy visszaraktam őket megint ontják a leveleket. Az alsó levelek folyamatosan száradnak, soha nincs 10-12 levélnél több rajta.
Nagyon szereti a bestia a párát,attól megnyugszik.Próbáld meg nagyobb alátétre tenni és abban legyen víz,ami tud párásítani.Agyaggolók alá,esetleg,stb.
Sziasztok!Lakik nálam két hónapja egy ikeás banánfa. Úgy tudtam, csak gyengén szabad locsolni, hetente 2* kap vizet, világos, meleg helyen van. De a levelei kezdenek barnulni, száradni. Mi baja van?Engem utál, vagy ez a természetes? Kérek segítséhet, nem akarok felsülni!
Érett volt, de csak cukros víz ízű, nem elég fűszeres, nekem a jó sárgabarack jobb ennél. Még magkezdeményt sem láttam benne,a közepe meg olyan nyolcadik utas.
Avokadó -> UFÓ fellállítva, a 2 féloldal picinyt távolodot, - gyanítom keleget. Nem barnult a teteje.
Mangó -> ahogy a kemény magból kivettem, már volt rajta 2-3 pici-kis kacs, és így tettem wizes-papírzsepibe, mintha növekedett volna, majd átültettem földbe és letakartam, hogy jobban párában legyen.