Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
A pályát magam készitettem mert akkor nem kaptam síneket ill. volt de számomra irreális áron. a saját pálya bevált így itt a fórumon adtam el a gyári sineimet. mert ebbe annyi energiám van hogy sajnáltam a váltást. A sínek 10x5 mm keresztmetszetű alumínium a talpfák műanyagból készültek.
Nagy érdeklődéssel olvastam az elmúlt napokban lezajlott eszmefuttatásokat.Nagyon elkeserítőnek tartom hogy megint ez lett a téma és szerintem nevetséges is. A fórumnak a jó oldalát kell nézni , egymásnak tanácsot adni problémákra vagy a felesleges kincseket egymásnak eladni. ezeket kipróbáltam, bevált és ez visz előre bennünket, 1962 karácsonyára kaptam a képen látható vonatot amit (kölcsönadtam egy kisfiúnak vagy 25 éve játszani és 1 éve 20 év vizes pince tárolás után abszolút romokban lerohadva szereztem vissza hiányosan) azóta megcsináltam vettem is ,kaptam is kincseket. és ez lett belőle. lehet hogy egyes gyüjtő társak elitélnek mert nem az eradetire törekedtem de szép is, vagy is Nekem teszik sok munka van benne és szépen megy társaival együtt.
Meghajlok az ilyen jó emlékezet előtt. Valóban létezik az 1-B -1 álzsámolyos kivitel teljes 0-ás dokumentációja. Petrik Ottó : Elektromos Modellvasút című könyvében A könyv megvan, mert a én álmom is, hogy építek ilyen mozdonyt, ha lesz rá időm. A könyv egyetlen hibája, hogy A6 méretű. Ezért szkennelés előtt A 4-re fel kell nagyítani, amihez nincs megfelelő nyomtatóm. Van hely, ahol ezt meg tudom csináltatni és utána szkennelem. Időmtől függően a jövő héten fel fogom tenni.
Szia, sajnos a cikket nem ismerem, de remélem elö tudja majd keresni valaki. Viszont ránéztem egy Elöre mozdonyra alulról, ráfektetve egy 12-es ívet és szerintem ha nem is Pannónia, de két megfelelöen méretezett zsámoly biztos elférne benne. A legrosszabb esetben 1-B-1 szerü "álzsámolyos" kialakításban, ahogy azt régen több játékgyár is megoldotta a kisebb villanymozdonyaiban. Üdv!
Valahol láttam egy picur cikket arról, hogy 'az ügyes modellező Pannónia forgóvázat tett az Előre család egy mozdonyába'. És egy kép is volt róla. Álmodtam?
Csak mert beleférni belefér, de elfordulni már nem tud. Túl azon, hogy egyedi forgóvázra lesz amúgyis szükségem, érdekesnek találtam a problémát. Nem rémlik valakinek ez a cikk?
Részemről ez egy kísérlet, bár még közel sem vagyok elégedett vele. Nyugtatóul mondom, hogy egy rozsdás és átvestett példány volt az alap. A festék alatt a szokásos zöld festék nyomaira bukkantam, bár egy pillanatra megijedtem, mert először csak bordót találtam. De csak ecsetes rozsdagátló alapozó volt..
Kezdenek olyan párbeszédek folyni ezen a topikon is, amik nem voltak azelőtt, és ezért szerettem idejönni. Érdekes módon nem a "veteránok" veszekednek. És igen, magam is tanúsíthatom, mert részem volt benne, a régiek segítették egymást egy-egy beszerzésben, hogy a másiknak örömet szerezzenek.
Egyszer egy barátom azt mondta, hogy primitív emberekkel nem szabad vitába szállni és lealacsonyodni a szintjükre, mert ott legyőznek a rutinjukkal akkor is ha egyébként neked van igazad...
Ui: Ákos azt hiszem mindannyiunk nevében megköszönöm a javaslatodat az egyes felhasználói hozzászólások eltüntetésére vonatkozóan.
Valóban érdemes volna egy új topikot nyitnotok, ahonnan majd mindenkit ki tudtok zárni, aki nem ért veletek egyet, és lennétek öten-hatan, akik továbbra is tudnátok egymás seggét nyalva nyavajogni. Hehe...
Köszönöm a támogatást. Ennek az oldalnak tényleg az az értelme, hogy nyugodt lehet az ember, hogy mindegyik topiktárs segít a másiknak és örül , ha a társ valami széppel tudja gyarapítani a gyűjteményét. Nyilván a véleményeink az eddigi tapasztalatainknak ( életkorunknak ) megfelelően különböző lehet, de ebből sem harag, sem sértődés nem lehet. Mindent meg lehet írni kulturált stílusban, mert tévedhetetlen ember nincs. Az elején leírtam Gábornak,hogy egyáltalán nincs vételi szándékom. Karika alapítványát nem is ismerem, bár jó lenne, ha néhány szóbal írna róla. Viszont, ha tényleg komplett Pv. gyűjteményt szeretnének, az nagyon szép elképzelés, mert az nagyobb valószínűséggel tovább megmarad, mint például az én pár szerelvényem. Most megláthatjátok a Vaterán, hogy Gábor milyen irreális áron tette fel a tegnap kérdezett szerelvényét. Most töltöttek fel mások is, szintén nagyon magas áron. Remélem, hogy a nepperek előbb- utóbb kikopnak közülünk és a licitálós oldalakról is.
Más: A nem Pv. oldalra tettem fel két régi tehervagon 0-ás méretű rajzát, akit érdekel, ott megtalálja.
1. Szerintem nem szép dolog még burkoltan sem ráígérni egy gyűjtőtárs ajánlatára "a Vatreán többért is elmenne", ha valaki egy eladásra kínált termékre jelezte vételi szándékát... Velem is megtette már valaki itta fórumon korábban, hogy amikor jeleztem vételi szándékomat egy vonatra gyorsan írt az eladónak, hogy neki is kell, nem szóltam semmit de most szóvá teszem mert nem tartom korrektnek így gyűjtőtársak között, hogy a "vastagabb pénztárca" szabja meg a vételi esélyeket. Ezt szerintem hagyni kéne a Vaterára felkerülő tárgyak esetére, itt egymás között talán érvényesülhetne a betyárbecsület és hagyhatnánk, hogy az első jelentkező tegyen ajánlatot, és ha nem jön neki össze mégse a "bolt" ám legyen jöjjön a következő ajánlattevő, de én már korábban is jeleztem nem tartom szép dolognak egymás számára felverni az árakat. Ez az én véleményem...
2.Zoli talán kissé túlzóan fogalmazott, hogy "ezt kívánná a tisztesség", de mentségére legyen mondva nem önös érdek vezérelte.
3.Mást le "hülyegyerekezni" kritikán aluli megnyilvánulás főleg, hogy egy gyűjtőtársról van szó, még akkor is ha nem értek vele egyet.
Kezdem úgy érezni kéne csinálni egy új Pv fórumot ahol szabályoznánk mit illik és mit nem, és aki nem tartja be, én szívem szerint kizárnám azonnal.
Sziasztok, találtam egy (számomra) hasznos funkciót a fórumon. A hozzászólások fejlécében le lehet tiltani egy adott felhasználó hozzászólásait a jobb oldali ikonnal. Kipróbáltam, nekem bevált. Üdv, Ákos
Te kezdted a nyelvtant.... Látod, ezért vagy szánalmas többek között. Mi az, hogy kívül tágasabb?! Te mégis kinek érzed magad? Ha nem tetszik, menj te!Ne gondold, hogy azért, mert régebben írsz ide, azért már te fogod megmondani, hogy ki mit tegyen!Ember!!!
De miért kéne, hogy bárki méltányos legyen egy általa valószínűleg ismeretlen alapítvánnyal szemben?! A tisztesség meg végképp nem értem, hogy milyen alapon jön ide.Akkor ennyiből add oda a vonataidat annak az alapítványnak ha tisztességes vagy....kb ez olyan, mint amit írtatatok. Hülyegyerek.
Nézd, szerintem te nagyon el vagy tévedve. Jó, hogy nem azt képzeled, bármiről eldöntheted, hogy mennyit ér, meg, hogy ki kinek mit adjon el. Nem körülötted forog a világ-ha nem vetted volna észre.
Erre nem gondoltam, hogy valaki képes itt ilyen stílusban írni. Kár pattognod, mert nem is láttál sem a Karika által képviselt alapítvány, sem Tibor részéről semmilyen konkrét árajánlatot. De Gábor sem írta le, hogy mennyit szeretne kapni érte. Nyílván a legtöbbet, mert a piac határozza meg az árat. A tisztesség- méltányosság, jelen esetben- legalább is számomra azt jelenti, hogy a konkrét legmagasabb vételi ajánlatnál, amennyiben az alapítvány, vagy Tibor vállalja ezt az árat, nekik adja el. Egyébként jellemzően ezeken a fórumokon mindenki a saját tudásához mérten igyekszik segíteni a másiknak. Ahogyan neked is többen és szívesen tettük.
Részemről ezt a témát befejeztem és ebben a témában már nem szólok hozzá, bármit is írj.
Sziasztok! Azért, mert leírtak néhányan pár árat segítségül, már megkívánná a tisztesség, hogy adja el egy "alapítványnak" meghatározott áron???!!! Az agyam is eldurrant ezen. Te mégis mit képzelsz?! Annyiért adja és annak akinek akarja. Ha valaki többet kínál, bármilyen jó ajánlatot tesz, gondolom az kapja meg. Meg honnan tudhatná bárki, hogy valóban alapítványhoz is kerülne? Azért az ilyen mondataidat talán érdemes volna meggondolni, mielőtt leírod, hogy a tisztesség megkívánná...