elvileg a lámpát is ki lehet szedni. én a DRL-t cseréltettem, a bal tényleg nehéz, a jobb az nem vészes. a hely tényleg nagyon kicsi...pedig egy ekkora autóban lehetne több hely :)
Nekem is ráment egy pár órám,a jobb oldalon a légszűrőházat kell kiszedni a bal oldalon a szervó tartályt én lefelé toltam a xenont még csak hagyján is kicserélni de van az a kis pici 5W-os helyzetjelző izzó na azt szopás,kézzel elérni szerintem lehetetlen, ahhoz tükröt, lámpát és egy jó hosszú érfogót használtam!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyibe kerülhet kb egy átvizsgálás az audi márkaszervízben? Ha esetleg vételre szánom el magam előtte elvinném azért átnézetni a kocsit amit kiválasztok, hogy tuti ne legyen semmi rejtett hibája ami később jelenik meg..
Olvastam neten erről az Audi CarCheck dologról, de árakat sehol se találok.. és ha mondjuk beviszem vmi szervízbe az autót akkor az átvizsgálás mennyi időbe és pénzbe fog kerülni?
Köszi a segítéset mindenkinek, remélem megtalálom az igazit :) Az elmondottak és a hónapok alatt szerzett infok alapján próbálom a legjobb konstrukciót kiválasztani :)
Sziasztok! A6 4F ben hogyan lehet kicserélni a helyzetjelző vagy a xenon "izzót"? a lámpatesten van 1 kis ablak de azt az istenért sem bírom kinyitni olyan kicsi a hely! valaki csinált már ilyet?
Az enyém is ake motorkód 2001 es 12 havi 40 ezret raktam eddig bele,még szerencsére nem volt gondom vele eddig,az 5 váltó is eddig még jól muzsikál,ami nem tetszik benne hogy szerintem hosszú az egyes fokozat (ha csak finomat taposod neki) persze ha odapörkölsz akkor szedi a talpát
viszont cserébe egy piszkos kényelmes kocsit kapsz.
Az AKE-s talán a legjobb választás az 'A'-s motorkódúak közül, de tényleg lehet, hogy valamivel szerencsésebb választás egy 'B'-s (pl. BAU). Újabb konstrukció (ami nem feltétlenül jelent jobbat), görgős himbákkal, cső vezérműtengellyel. Ennek is van betegsége, de...
AKE a világob a legjobb... (nem kaján vigyorral mondom, tényleg... nekem is olyan van) De a kérdésedre nagyon egyszerű a válasz... Használatfüggő! A legjobb motort is kilehet nyírni ha nem jól használják! De AKE van nekem is... 220E km van benne... már jópár kilométert tettem bele és egy izzítógyertya garnitúrán kívül másra nem nagyon emlékszem! Remélem így is marad!
Megint 1 gyors kérdéssel fordulok hozzátok! vagyis 2vel :)
Az első, hogy a 2.5TDI 180PS quattor A6okba tényleg csak 5ös tiptronicot szereltek, 6osat nem is???
A másik, hogy mennyire megbízható az AKE motorkódos 2.5 tdi quattor? 2002es az autó, de sok barátom azt tanácsolta, hogy csak B-s motorkódút érdemes venni, mert az A-soknak sok baja lehet és rossz konstrukció! Mennyire igaz ez?
Érdeklődnék a szakavatottaktól, hogy egy 2002-2004es 2.5 TDI A6 ban ami Bvel kezdődő motorkódú.. (163 LE) létezik tiptronic váltóval szerelt ami nem quattro?
Neten csak olyanokat találok ami ugyan 2003-2004es 2.5tdi quattro tiptronic és 180 lovas.. 163 lovasba csak multitronicosok vannak.. de egyik audis ismerősöm szerint létezik a 163 lovasban is tipes..
Valamint a másik kérdésem, hogy alábújás nélkül hogy lehet megkülönböztetni ezeknél az autóknál a tip és a multitronicot? Ránézéstre mind2 váltó ugyan úgy néz ki, PNDR + a manuális + - rész van benne.. talán annyit vettem észre így képekből, hogy a tiptronicnál van S (sport) fokozat is.
Nekem lenne egy javaslatom. Nekem utólag beszerelt a navi, amikor betették beprogramozták úgy hogy a lemezt nem adta ki gombnyomára csak a diag programon keresztül. Ott mondták hogy sok mindent lehet rajta állítani szoftveresen, lehet hogy azt is hogy csak eredeti lemezt játszon le. Nem vagyok benne biztos, de érdemes lenne valakivel megnézetni akinek van VCDS programja.